2017. március 8., szerda

Avon matt hatású ajakrúzsok – vajon kedvencekké váltak?

Először is szeretnék boldog nőnapot kívánni minden hölgytársamnak, és remélem, mindenkinek szépen telt-telik ez a napja. A mai teszt pedig kicsit kapcsolódik is a mai ünnephez, hiszen a nőiesség egyik legfontosabb eszközéről, a rúzsról lesz ma szó. Azon belül is Avon termékekről, ugyanis a cég időről időre megújítja a rúzsait, és idén tavasszal a matt hatás divatját kihasználva rendkívül mutatós, külsejükben is bársonyosan matt rúzsokkal újított a kínálaton. Három árnyalatot rendeltem meg magamnak hasraütés-szerűen, csupán a katalógus színmintáira hagyatkozva, és igyekeztem a nude hatástól a jól viselhető, vidám színen át a drámai árnyalatig eljutni velük. A mai bejegyzés tárgya tehát a Pure Pink, az Adoring Love és a Ravishing Rose.

Kedvencem ezeknél a rúzsoknál a lefóliázott külső, amely biztosítja, hogy előttünk senki ne nyithassa fel őket, és ne kezdődjön meg ezáltal a lejárati időszakuk.



A külsejük valóban bársonyosan puha és matt, és szebbnél szebbek az árnyalatok. Első látásra úgy gondoltam, mindhármukkal jóban leszek.



A színmintákat végül az alábbi sorrendben kentem fel, és a sminkek is így követik majd egymást:



Mivel sütött a nap, az ilyenkor megszokott ötféle beállítású képeket készítettem:








A színmintákat mindössze két húzással készítettem, ebből is látszik tehát, hogy jól pigmentált rúzsokról van szó. Mielőtt beszámolok a viselésükkel kapcsolatos tapasztalataimról, a sminkes képeket is mutatom sorban.





A teljesítményük alapvetően hasonló, viszont a legvilágosabb, Pure Pink nevű szín nem vált azonnal kedvenccé. A többinél ugyanis kissé szárazabb hatású, ami nem az állagra vonatkozik, hanem az ajkakon látható hatásra. Kismértékben kiemeli a szárazabb részeket, és valahogyan idegennek érzem a színét magamon, ugyanakkor az itt bemutatott sminkkel kifejezetten jól mutatott. Nem lett tehát az a minden alkalomra tökéletes nude, amire számítottam, de tény, hogy bizonyos napokon szívesen viselem azóta is. A szárazabb részeket egyébként nem súlyosbítja, de nem is szünteti meg, mégis kényelmes viselet, és cserepessé sem válik még néhány óra elteltével sem.

A másik két szín ellenben a tökéletes jelzővel illethető. A száraz részeket elrejtik, a viselésük álom, és viszonylag tartósak is. Bár a pohár szélén nyomot hagynak iváskor, nem feltűnő a kopásuk, és szépen egyenletesen fakulnak, úgy, hogy a száj közepétől kifelé szinte ombre hatást érnek el. Emellett kismértékben az ajkak bőrét is megszínezik, ami szintén hozzájárul a tartósan szép viselethez. Evés esetén természetesen szükségessé válik a javításuk/pótlásuk, óvatos ivással viszont 4-5 órán át szépek maradnak.

Tényleg csak azt bánom, hogy a Pure Pink különleges odafigyelést igénylő színnek bizonyult, és hogy a többinél kissé mattabb, mert a másik kettő bársonyos fénye természetesebb hatást kelt az ajkakon. Ugyanakkor még így is átlagon felüli a teljesítménye, és a remek állag, a zavaró illat hiánya és a könnyű kezelhetőség miatt mindenképpen tudom ajánlani mindhárom színt.

A rúzsokat a márciusi katalógusban a 143. oldalon találhatjátok meg, 979 Ft/db áron.

Nektek hogy tetszenek? Megrendeltetek valamilyen színt ebből az új termékcsaládból?

3 megjegyzés:

  1. Annyira gyönyörűek ezek a rúzsok!! Én most rendeltem meg az Adoring love és a Red Supreme árnyalatot. Már alig várom,hogy megérkezzenek :) szuper lett a bejegyzés,mint mindig, csak így tovább! Szerintem mind a három szín jól áll neked :)

    VálaszTörlés
  2. A Red Supreme az egyik kedvenc rúzsom, télen szerintem minden második nap azt viseltem. :)
    Ezek közül a Pure Pink tetszik leginkább, de nem szeretem a macerás rúzsokat, szóval nem hiszem, hogy beszerzem majd.

    VálaszTörlés
  3. Én is ma rendeltem meg a Pink Peach-t, annyira kíváncsi vagyok az igazi színére. :)
    A Ravishing Rose-on gondolkodtam még, de van egy hasonló színem már. :)

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.