2013. június 22., szombat

Megtaláltam az igazit!

Ez itt most nem egy romantikus vallomás lesz, vagy legalábbis nem egy személyről szól. Mégis fontos lehet a sminkelni vágyóknak, ahogy nekem is nagy örömet okozott, hogy végre megtaláltam ezt a terméket. A képek több részletben készültek, és a bejegyzés régóta tervben volt, de Anett kérdésének hatására végre meg is alkottam.

Mindig is könnyen olajosodott a szemhéjam, és mindig zavart, hogy a nap végére beül a szemhéjam redőibe a szemfesték, ezért régóta kerestem már az igazit. Az Urban Decay Primer Potion ugyan nem volt tökéletes, de jobb, mint a legtöbb előtte, és mindenképpen el akartam használni, mielőtt új terméket próbálok ki. Aztán ez történt:




Ekkor már egy éve használtam, szinte minden nap, de még lett volna benne termék. Mindenesetre így megkezdődött a keresés, aminek szerencsére csak két állomása volt.

Az első az Avon Super Shock szemhéjalapja volt:






Tégelyes termék, ami nem túl ügyes, nehéz anélkül kinyerni belőle a terméket, hogy ne kerülne az ember körme alá, ezért ecsettel dolgoztam el a szemhéjon. Először szerettem, mert élénkíti a színeket, és a téli hidegben nem is volt vele gondom, de amint kicsit is enyhült az idő, kiderült, hogy vannak hiányosságai. Nagyon nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így mára már csak a termékek tesztelésénél használom színmintákhoz az alkaromon...

Volt egy átmeneti időszak is, amíg az On and On Bronze árnyalatú Color Tattoo-mat használtam, de zavart, hogy nem minden szín alá ideális. Aztán egyszer 20% engedmény volt minden NYX termékre a Cherry Culture oldalán, és többek között a HD szemhéjalapjukra is beneveztem. És milyen jól tettem!


Sima applikátor, nagyon világos bőrszínű termék, amely először furán beül a redőkbe, így elég hosszan kell eldolgozgatni. Ezután viszont semmilyen probléma nincs vele, sőt! A mai sminkemet lefényképeztem 10 órányi viselés után, és még mindig tökéletes volt! (Pedig azt hiszem, kijelenthetjük, hogy a mai időjárás tényleg próbára teszi a termékeket...)


Természetes fény

Természetes fény

Vaku

Vaku

Nektek szükségetek van szemhéjalap használatára? Ha igen, melyik a kedvencetek?

21 megjegyzés:

  1. Nekem pont a hűvösebb időben nem működött valamiért az Avonos szemhéjalap, most pedig igen... Nincs rá logikus magyarázat, de tényleg így van, nemsokára tesztet is írok róla.
    Ez a NYX pedig nagyon jó így a képek alapján :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, ez aztán az érdekes dolog :-D Biztosan sokat számít az ember bőrének kémiája is, ahogy pl. az ezüstékszerek bizonyos személyeken megfeketednek, míg másokon kifényesednek... Kár, hogy az ilyen termékeket nem lehet előre tesztelni :-(

      Törlés
  2. nekem az avonos van meg, amiről írtál, igazából szerintem sosem fog elfogyni, olyan soknak tűnik! amúgy nekem a szemhéjam nem zsíros, csak eléggé el van bújva. :)
    nem hiszem, h újra fogom vásárolni ezt az alapot, két sleek palettám van, amin kicsit ugyan dob, de azért elég pigmentáltak magukban is. aztán lehet, majd másik alap után nézek én is. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha komolyabb színélénkítésre vágysz, ajánlom a színes krémes szemfestékeket. Ha pedig egyébként nincs gondod az Avonossal, akkor viszont jól jártál, mert jó áron jutottál elég nagy mennyiségű termékhez. :-)

      Törlés
  3. Lemondtam az alapokról... Nekem csakis a korrektor az igazi szerelmem, abbol szinte bármelyik amit legalább is eddig probáltam :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem a korrektorok semmit nem segítenek, én is próbálkoztam azzal is, amíg nem volt más. :-) Biztos vagyok benne, hogy bőrtípustól is függ a dolog, mindenesetre mázlista vagy :-)

      Törlés
  4. Nekem is összecsomósodik a redőkben a festék, és sokáig nem is színeztem, csak a szemhéjam felett 1-2 mm-es sávban, de gyakran még azt is felpislogtam. Fél éve vettem meg ezt az AVON terméket, ami nálam sem a hidegben, sem a melegben nem csinál semmi különöset. Ugyanúgy törölgetni és igazgatni kell a MUA-s sminkemet, többször is napközben.
    A második terméket, amit ajánlsz, hol lehet beszerezni?
    Mert a nyírbátori kozmetikai üzletekben, de még a Rossmannban sem hallottak a szemhéjalapozásról. Na mit mondjak: ez egy kicsit elmaradott térség, sok-sok halmozottan hátrányos helyzetű településsel :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha a Maybelline Color Tattoo-ra gondolsz, azt DM-ben érdemes beszerezni, mert ott jó az ára, 1699 Ft, ráadásul most ha vásárolsz egy Rocket szempillaspirált, akkor amellé ajándékba adják. Más üzletekben jóval drágább, már másfélszeres áron is láttam... DM van felétek?

      Törlés
  5. Més sosem próbáltam egyiket sem a fentiek közül. Az avonoson gondolkodtam, de aztán rájöttem, hogy tulajdonképpen nincs olyan avonos krém ami eddig a bőrömre 100%-osan jó lett volna, ezért inkább kihagytam.
    Én a Kanebo szemhéjalapozóját használom, teljesen elégedett vagyok vele :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, olvastam róla Nálad, gondolkodtam is a beszerzésén, de aztán valahogy elmaradt... Az van olyan kis tégelyben, mint az Artdeco is, ugye?

      Törlés
    2. Igen, bár az Artdecoval nem találkoztam élőben, de ez is kis tégelyben van :)

      Törlés
  6. Mindig a tökéletes szemhéjalapot kerestem, most azt hiszem megtaláltam. Alíg várom ,hogy megvegyem és kipróráljam :D

    VálaszTörlés
  7. Én az essence I <3 stage-et és a colour arts-ot használom, eddig egyikre sincs panasz :]

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor szerencsés vagy, nekem azok kevésnek bizonyultak :-(

      Törlés
  8. Az Essence I love stage alapozója a kedvencem jelenleg.
    A második helyezett az Artdeco, nála inkább a kiszereléssel és az illattal volt bajom.
    Az Avon és az ELF szemhéjalapja pedig nem jött be...
    A NYX HD szemhéjalapot máshol is nagyon dícsérték - ha egyszer vásárolok majd NYX termékeket, ezt is tuti kipróbálom

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, komolyan, irigykedem, hogy másoknak az Essence is bejön... Nekem még a pigmentekhez való hiper-szuper sem bizonyult elégnek. :-( Kár, hogy nálunk nem kapható ez a NYX, meg persze még sok minden más...

      Törlés
  9. Nekem az elf 400 Ft-os alapja jött be a legjobban. Bár nem próbáltam az UD-t, és más, drágább verziót, de nem is látom értelmét, hisz ez a kis drága teszi a dolgát. :)
    Ja, és szupi az új fejléced! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, akkor mázlid van. Melyik ELF alap az pontosan? A fejléc nekem is tetszik, Hajnal nagyon szépet készített nekem :-)

      Törlés
  10. A Nars alapját próbáltad már? Állítólag az a legjobb olajos szemhéjra. Nagyon gondolkozom, hogy ha elfogy az amit most használok (Artdeco), egy olyanra ruházok majd be. Szerinted jó lehet?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A NARS-ról a nagyon olajos szemhéjú külföldi bloggerek sokat áradoznak, de volt, aki kifejezetten azt írta, hogy ez a NYX is van olyan jó, így erre neveztem be. Szóval szerintem a NARS is biztosan jó lehet, de személyes tapasztalatom sajnos nincsen :-)

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.