2013. június 16., vasárnap

Sleek i-Candy kollekció – szín-összehasonlítás

A hétvégém nagyon izgalmasan alakult, energiám kb. nulla a rokon gyerekek látogatása után, de mindenképpen sort akartam keríteni a színek összehasonlítására, hiszen sokan kértétek, és várhatóan a jövő héten már a Make Up Plazánál is kapható lesz a kollekció. Remélem, segítenek a képek a döntésben, hogy benevezzetek-e ezekre a színekre.

A kérésnek megfelelően a Mediterranean Collection Monaco palettájával és a Lagoon Collection Aqua palettájával vetettem össze a színeket. Az alábbi képeken felül (illetve jobbra) a Monaco, középen az Aqua, alul (illetve balra) pedig az i-Candy látható.

A színek nevével, természetes fényben 

Természetes fényben

Vakuval

Igen kevés színhez hasonlót találtam csak a két másik palettában, hiszen a kékek, rózsaszínek és lilák esetében pl. sokszor volt eltérés a hidegség-melegség és a fajta (matt, szatén, fényes) között.

i-Candy Bon Bon és Aqua Pink Jewel: mindkét szín csodaszép, és nagyon hasonlítanak, de a Bon Bon hidegebb tónusú, míg a Pink Jewel melegebb.

Természetes fényben

Vakuval

i-Candy Pear Drop és Monaco Kiwi Zest: a Pear Drop sokkal szerényebb és nehezebben építhető, a Kiwi Zest pedig sokkal metálosabb, és jóval pigmentáltabb is.

Természetes fényben

Vakuval

i-Candy Liquorice és Aqua Black Pearl: a Liquorice sajnos elég gyengusz, a Black Pearl viszont nagyon extra, mivel nem sima fekete, hanem valóban van egy kis gyöngyházas beütése.

Természetes fényben

Vakuval

i-Candy Mint Cream és Aqua Emerald: a Mint Cream ismét elég gyengén pigmentált, bár építhető, az Emerald pedig metálosabb és pigmentáltabb.

Természetes fényben

Vakuval

i-Candy Cream Soda és Aqua Oyster: a Cream Soda highlighternek szuper, szemfestéknek lehetne pigmentáltabb, így nálam ismét az Aqua Oyster nevű színe nyert.

Természetes fényben

Vakuval

A pirosítóknál ránézésre bajban voltam, hiszen alig hasonlítanak a színeire a meglévő pirosítóim, de felkenve már közelebbi rokonságról van szó. A krémpirosítót ebből a körből kihagytam, hiszen teljesen más hatású, mint egy porállagú termék. A paletta mellett alul a Pixie Pink, jobbra pedig a Mirrored Pink látható.

Természetes fény


Vaku

Alul a sorrend: Pixie Pink, Dolly Mix, Cupcake, Mirrored Pink.

Természetes fény

Vaku

Ha valakinek megvan már a Pixie Pink és a Mirrored Pink, akkor nem igazán érdemes benevezni a palettára, hacsak nem a krémpirosító a szíve vágya, hiszen a palettában is hasonló jellegű matt és fényes pirosító található, viszont ha a Mirrored Pink miatt szomorkodott, hogy már nem kapható, ebben a palettában rátalálhat egy hasonló, bár kevésbé fényes, és leheletnyivel sötétebb színre.

Remélem, segített ez a bejegyzés, ha további kérdésetek van, írjátok meg megjegyzésben.

Mirrored Pink tesztje:
http://djkatybeauty.blogspot.hu/2013/05/mirrored-pink

Sleek Lagoon Aqua paletta:
http://djkatybeauty.blogspot.hu/2013/05/sleek-lagoon-collection

Sleek i-Candy kollekció:
http://djkatybeauty.blogspot.hu/2013/06/sleek-i-candy

14 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek ezek a színek. Sajnos, ha sminkelek akkor még mindig félve használok ilyen élénk, nyári színeket. Készítesz sminket nekünk ezekkel a színekkel még? :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Természetesen. Holnap már várható egy, aztán pedig sorban a többi, mert oda meg vissza vagyok ezekért a palettákért. Nem kell félni a színektől, csak meg kell tanulni a megfelelő arányt ;-)

      Törlés
  2. miután láttam nálad az i-candy palettát, gyorsan meg is néztem a swatchokat, és már ott láttam, hogy bizony ez a paletta talán 3 színben tér el a monacotól, így nem hiszem, h beruháznék rá :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem jóval nagyobb az eltérés, nemhiába találtam csak egy-két egyezést, mindenesetre a drapp-narancs-barna vonalnak köszönhetően szerintem a Monaco sokoldalúbb :-)

      Törlés
  3. Mindegyik paletta csodaszép! :) Nem is tudnék választani! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem a Monaco a legváltozatosabb. Én viszont azt nem tudom eldönteni, hogy a gofris verzió tetszik-e, vagy inkább a sima :-)

      Törlés
  4. Szépségesek. Monaco palettám van, de ezen is gondolkodom, a pirosító palettát biztosan megveszem. Angliából mennyire jött ki a posta? Köszi a tesztet :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 10 dollárra (4 dollár a szállításra, 6 az adókra), de a kezdeti akció miatt, alacsonyabb árakkal megérte még így is. Szerintem érdemes megvárni, hogy kaphatók legyenek a MUP-nál, mert ott kevesebb, mint a fele a szállítás...

      Törlés
  5. Köszi szépen hogy ilyen gyorsan megcsináltad az összehasonlítást. Én most azon filózok, hogy a meglévő Monaco palettám mellé az Aqua-t, vagy a Candy-t szerezzem be sürgősen :-DDD Számodra melyik paletta kihasználhatóbb a két új közül? ( Sleek fanatikusként tudom hogy előbb utóbb úgyis megveszem mindkettőt de egyszerre csak 1-et akarok most rendelni, plusz a pirosító palettát).
    Nekem eddig megvan a Bad Girl, Sparkle2, Oh so special, Glory, illetve a már említett Monaco, mindegyiket imádom,és tudom hogy még lesz jópár belőlük...
    Üdv. Nóra

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szívesen. :-)

      A helyedben a Monaco mellé a szerényebb Lagoon-t szerezném be, így lenne egy élénkebb és egy kicsit pasztellesebb palettám is, bár átgondolandó, hogy mind a Lagoon, mind az i-Candy limitált, így nem biztos, hogy meg tudod szerezni majd mindet.... Nekem az is a Lagoon mellett szól, hogy két pirosítóként használható szín is van benne, ugyanakkor a sötétkékek és a fényes drapp meg éppen a Lagoont teszi a Mionacóval hasonlóvá.

      Egy szó, mint száz: a pirosítónak is használható színek és a pasztellesebb irány miatt talán a Lagoon a jó döntés. :-)

      Törlés
  6. Mindegyik nagyon jó kis palettának tűnik,nagyon szépek! :)Még nincs Sleek palettám,de már régóta tervezem ,hogy beruházok egyre elsőnek. Nézegettem a Monaco-t is meg,az Candy is nagyon tetszik,nyárra főleg nagyon jól ki lehet használni a színeket. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Monaco már nem kapható, nagyon nehéz fellelni, de kiadták a Snapshots nevűt, ami nagyon hasonlít rá:
      http://www.makeuplaza.com/hu/products/479/860/snapshots-i-divine-palette-12-monaco-szineit-idezo-valogatas-vegan-termek

      Mindegyik jól kihasználható, de a Lagoon kicsit szerényebb a többinél, így alapvetően mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt :-)

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.