2014. március 9., vasárnap

Ismerjük meg egymást!

Ma Bia felkért egy kihívásban való részvételre, és mivel hamar megírható, gondoltam, kitöltöm gyorsan, hogy én is az események áramlásában legyek vele, és egy hasonló bejegyzés végre időben érkezzen, ha már a többivel úgy el vagyok maradva...

A feladatok a következők:

Linkeld be azt az embert a blogodba, aki kipécézett.
Ossz meg magadról hét dolgot, akár különleges, akár hétköznapi.
Pécézz ki hét embert, nevezd meg, és linkeld be Őket a blogodba.
Értesítsd Őket a kipécézésről hozzászólásban a blogukon.

Mint fentebb is írtam, Bia kér fel erre, akinek a nevére kattintva el is juthattok a blogjára. Nagyon-nagyon régóta követem már, szerintem a blogírás kezdete óta, és nagyon szeretem mind az egyedi manikűrjeit, mind a sminkjeit, mert inspirációs manikűr esetében is szépen a saját személyiségéhez szabja a színeket, és eszméletlen szépen válogatja a festékeket a gyönyörű szemszínéhez.

A hét dolog pedig a következő:

1. Kiskoromban, ha megkérdezték, mi szeretnék lenni, ha felnövök, nem valamiféle szakma volt a válasz, hanem ennyi: menyasszony. Olyannyira erre koncentráltam, hogy függönydarabot használva fátyolként menyasszonynak is képzeltem magam, bár nem tudom, ennek mi volt a kiváltó oka, mert bölcsődés korról beszélünk, és tudtommal nem voltunk akkoriban esküvőn.

2. Alsós koromban a fenti kérdésre már állatorvos volt a válasz, amíg aztán a szüleim ki nem fejtették, hogy mit kellene művelnem a tehenekkel. Addig ugyanis azt hittem, milyen jó lehet papagájokat, cicákat és kutyákat gyógyítani, és nem gondoltam az oda vezető út velejáróira.

3. Egész gyerekkoromban gyűjtöttem egyrészt a szalvétákat, amelyek mostanra az unokahúgomnál vannak, és ő is gyarapítja a gyűjteményt, másrészt pedig a tízdarabos papír zsebkendőket. Ezek még mindig megvannak, de a gimi vége felé abbahagytam a gyűjtésüket, mert elég sok helyet foglalnak. Viszont vicces végignézegetni őket, mert mostanra sok már elég retró jellegű :-)

4. Kb. 11 éves korom óta a család agyára megyek a nyelvtani javítgatásaimmal, amelyek írásban és szóban elhangzott dolgok esetén sem maradhatnak el. Vesszőparipáim többek között az -ikes igék és az -e szócska, amelyek mára már több családtagom számára is idegesítőek, ha más szájából rosszul hangoznak el. A nyelvésznáci jelzőt az elmúlt években aztán többektől megkaptam, és sokan szakmai ártalomnak hiszik, pedig 11 éves koromban még nem voltam nyelvészetrajongó, és az állatorvosi pályára vágytam.

5. 17 éves koromban 20 napos kanadai útra mentem keresztanyámmal, ugyanis a keresztszüleimtől kaptam ajándékba az utazást. Életem egyik legjobb élménye volt, és azóta is visszavágyom oda. Torontóban voltunk a legtöbbet, aztán Saskatchewan-tartományban is időztünk pár napot, és Ottawába is eljutottam egy napra. Aztán persze sokáig hallgattam az osztálytársaktól, és Canada Katy-nek hívtak, mert valóban sokat beszéltem erről, de azt hiszem, ez érthető, mert ilyen messzi helyre eljutni nagy dolog. :-)

6. Kb. 8 éven át sötétvörös hajjal flangáltam a világban, ám mivel csak frissen festve volt igazán szép, mert a hajam mindent ledobott, végül szőkére váltottam. Az apropója pedig érdekes: azért döntöttem a szőke mellett, mert az egyik bátyámnak természetes sötétszőke haja van, és mivel az arcunk hasonlít, és neki jól áll, gondoltam, kipróbálom, aztán pedig maradt is a szín. Most már lassan fél éve itthon festem, és így kevésbé törik, mint a fodrászos időszakban, úgyhogy örülök, hogy egyszerűbb is így megoldani, és még a hajam is egészségesebb marad.

7. Hétéves korom óta szemüveges vagyok, de 14 éves korom óta kontaktlencsét hordok, ha lehet, mert így nem zavaró, hogy le-lecsúszkál az orromon a hemüveg, vagy hogy hidegről belépve a szuper párataszító réteg ellenére is párás lesz a szemüveg. Mivel ezzel együtt nőttem fel, nem látom annyira tragikusnak a szemüveg nélküli látást sem, 6-os és 8-as lencséjű szemüveg nélkül annak idején még simán betaláltam a kosárba tesiórán.

Jelentem, nem volt egyszerű ezt a hét pontot összeszedni, de mindenképpen jó móka ez a kezdeményezés. Jómagam pedig az alábbi személyeket szeretném megjelölni:

Eleni – mert nagyon bírom amúgy is, és a száz kérdésre adott válaszait is élmény volt olvasni, bár így most biztosan nehéz lesz még hét dolgot összeszednie magáról.

Reni – hogy a blogján is átütő humora mellett hét érdekesség által is jobban megismerhessük.

Thimmyke – mert a csodás manikűrjei mellett a személyes bejegyzéseit is nagyon szeretem olvasgatni.

Moon Angel – mert már régóta követem, és bár elég sok dolgot tudok már róla, még többet tudni szeretnék.

Nikkii – mert nagyon egy húron pendültünk a tavalyi blogtalin is, és a blogját is nagyon szeretem.

Izabella – mert a blogja már nagyon régóta a kedvenceim között van, de a személyes oldaláról szeretnék többet megtudni.

Glittery Lips – mert az első olvasástól fogva nagyon szimpatikus mind ő maga, mind pedig a blogja.

26 megjegyzés:

  1. köszönöm szépen a felkérést :) az első pont nagyon tetszik, hogy menyasszony szerettél volna lenni :D Kicsinek én is mindig ilyen királykisasszonyos rucikban járkáltam állandóan otthon :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mondjuk ez sok kislányra jellemző, és ahhoz képest nem is lettem annyira királylányos végül :-)

      Törlés
  2. De fura vagy vörös hajjal, de jól áll amúgy szerintem :]
    A menyasszonyoson és a tehenesen azért jót vigyorogtam :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :-) Szerettem is, pl. mindig átengedtek az autók a zebrán a feltűnő hajszín miatt :-D

      Törlés
  3. Nagyon jó volt olvasni személyes dolgokat. :) Köszönöm, hogy megjelöltél, megpróbálom a lehető leghamarabb teljesíteni. ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszett ez a kis személyes is :-)

      Törlés
  4. Én is borzasztóan harapok a nyelvtani dolgokra, amivel szinte minden szerettem agyára tudok menni :P

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm a jelölést :) A héten a gardróbossal együtt tuti megcsinálom -azokat már be is fotóztam- amúgy jobban áll a szőke haj mint a vörös, legalábbis így képen, jobban tetszik a mostani hajad.
    Mi akartál lenni: menyasszony :D :D :D de cuki :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem csak azért a szőkét látod jobbnak, mert így ismertél meg, nem? :-) Volt, aki pl. a szőkét nem szerette sokáig rajtam, mert éveken át vörösnek ismert :-)

      Törlés
  6. az állatorvosos dologgal én is teljesen ugyan így voltam. addig vágytam rá, míg a szüleim fel nem világosítottak hogy nem csak kutya meg macska "simogatásból" áll. :D

    VálaszTörlés
  7. Magamhoz képest tényleg gyors voltam, már kint is van a bejegyzés: http://vaniliamamor.blogspot.ro/2014/03/ismerjuk-meg-egymast.html
    Még egyszer köszi szépen! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazán nincs mit, jó volt Rólad is megtudni egy kicsit többet :-)

      Törlés
  8. A menyasszonyos nagyon aranyos!
    Az állatorvosos rész nálunk is megtörtént, csak az én szüleim disznóheréléssel riogattak igen sokáig :-)
    Nagyon szokatlan vagy a képen vörös hajjal, nekem jobban tetszel szőkén!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, a disznóherélés is szuper példa az eltántorításhoz :-D

      Törlés
  9. nagyon jó ez a kezdeményezés! :) tetszett, hogy kicsit többet tudhattunk meg rólad :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is nagyon tetszett, főleg, hogy nem volt túlbonyolítva, mint sok másik :-)

      Törlés
  10. Nagyon köszönöm a kipécézést, én élvezettel és széles vigyorral az arcomon olvastam a "jellemzőidet" :DDDDDDDDD
    Vörös hajjal teljesen más karaktere van az arcodnak, szuper hogy beillesztetted ezt az ifjonckori fotót :)))
    Pusza: Reni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. No igen, nem épp mai kép :-D Mindenesetre jobban magaménak érzem ezt a szőkés dolgot :-)

      Törlés
  11. Nagyon köszönöm a felkérést! Komolyan boldoggá tettél! :)
    És nagyon cuki dolgaid vannak/voltak, te kis menyasszony. Egy kanadai útra én is szívesen mennék.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy örömöt okoztam! Kanadába pedig mindenképpen menj el, ha van rá módod, mert eszméletlen jó hely :-)

      Törlés
  12. Nagyon szépen köszönöm! :*
    Úgy látom állatorvosnak mindenki készült egy időben. :D
    Én is bajban leszek a 7 dolog összeszedésével, de már gyűjtögetem a gondolataimat. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztos minden állatbarát kisgyerekben megfordul ez, aztán van, akit nem rettentenek el a példák :-D Amúgy tényleg nem egyszerű hét dolgot összeszedni, de nagyon jó volt olvasni ezt a blogszférában :-)

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.