2014. március 18., kedd

Séta a múltba, 2012. – 3. rész

Még a blog kétéves évfordulója környékén belekezdtem egy ilyen projektbe, aztán szépen feledésbe merült (1. rész itt, 2. rész pedig itt), de most heti rendszerességgel szeretném Nektek elhozni a blog első két évének néhány bejegyzését. Ezek csupán a személyes kedvenceim, és természetesen sok más is történt itt a blog története során, de remélhetőleg az ízelítő nyomán kedvetek támad majd kicsit nézelődni a régebbi bejegyzések között is.

1. Egy nagyon magaménak érzett manikűr
Moyra-Essence update


Rám jellemző módon már akkor is csillámos fedőlakkal gyógyítottam a párnanyomos manikat, és egy nagyon hozzám illő manikűr kerekedett a dologból. A kép címe: Amikor még körömlakkos üveggel fotóztam a lakkokat.

2. Egy extrémebb smink Katy-módra
Coastal Scents Go Palette Sydney – pink-szürkészöld smink


Na jó, persze csak a színe extrém, bár már annak idején is simán elmentem dolgozni egy ilyenben. És milyen kis bizakodóan néztem akkoriban...

3. Hétköznapi Naked-smink
Urban Decay Naked – sokadik smink, örök szerelem


Teljesen hordható, szájhangsúlyos hétköznapi smink. Újra el kell kezdenem használni a kúpvasaimat, mert hiányoznak ezek a hullámok.

4. Egy halogatott sminkes bejegyzés
Coastal Scents Mirage paletta – téli smink


Bizony, májusban került ki egy januári sminkem... A hullámok itt még hangsúlyosabbak, mivel alkalmi smink és frizura volt, és tisztán emlékszem, hogy a MAC Face and Body alapozóját használtam. Milyen fontos dolgok tudnak megragadni bennem...

5. Az egyik legkedvesebb manikűrös bejegyzésem
Balatoni köröm és beszámoló


Ez egy jó nap volt. Lakkozás, napozás és olvasás, és azt is tudom, hogy akkor még a családom előtt is titok volt, hogy blogolok. Mennyire régen is volt már... Remélem, idén májusban is lesz alkalmam lent tölteni egy hétvégét, és megalapozni a barnaságomat.

6. Amikor megpróbálok elszántan nézni
Inspirációs smink – Katy Perry Hot and Cold


Szívesen kiadnám házi feladatnak magamnak több smink ismételt elkészítését. Pl. ezt is határozottabbra készíteném már, erőteljesebb zöldekkel. Szerintetek?

7. Az egyik első összehasonlítós bejegyzés
Megérkezett – Make Up Academy Undressed


A mánia azóta is tart, és ha csak tehetem, lecsapok a hasonmásokra, és tesztelem őket az eredetiekkel. Az Undressed sokak kedvence azóta is, és tényleg jó kis paletta, de az UD-érzést is meg kellene tapasztalnia mindenkinek, mert valami csodásak a szemfestékeik.

8. Sokpalettás összehasonlítás
Naked, Undressed és a többiek – szín-összehasonlítás


Az előbbiek nyomán aztán más palettákkal is összevetettem minden natúr paletták atyját, a Nakedet. Emlékszem arra a délelőttre, amikor egy jegyzetfüzetbe írogattam az esetleges hasonmásokat, és aztán persze a színmintázás sem volt egyszerű. Az eredmény: a Naked színeire csak hasonlítanak más paletták színei, de persze sminkben lehetne olyat készíteni, hogy más ne jöjjön rá, hogy nem a Naked van rajtunk.

Volt számotokra új ebben a bejegyzésben? Na és akkoriban is olvastátok már a blogomat? 

14 megjegyzés:

  1. A könyves bejegyzésre emlékszem, a könyv is már lassan olvasó stádiumba kerül, de előtte még Harcosok klubja. :) A manid már akkor klassz volt: ) Egyébként visszaolvastalak teljesen, de pl csak a Naked sminkre emlékszem O.o Jók ezek a bejegyzések ^_^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Harcosok klubja mint könyv? Várom majd róla a beszámolót. Szerintem ez a könyv is tetszeni fog Neked, és nekem is meghozta ismét a kedvem az olvasáshoz... :-)

      Törlés
  2. Nem véletlenül vagy Palettaprofesszor Katy :))) Imádom, hogy ilyen részletesen bemutatod az aktuális kattanásod, nem lehet megunni :D
    Pusza: Reni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, a Naked már két éve aktuális kattanás nálam, úgyhogy várhatóak még tesztek :-D

      Törlés
  3. nagyon tetszik, hogy összeszedtél néhány bejegyzést, az alkalmi sminked és frizurád pedig nagyon bejövős :D a könyvet olvastam, érdekes történet :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, innen nézve nekem is nagyon tetszik az az alkalmi fej :-D A könyv pedig valóban érdekes, én sokáig nem tudtam elszakadni a gondolatvilágától :-)

      Törlés
  4. Válaszok
    1. Néztem is, hogy Tőled már gyakorlatilag a kezdetektől vannak megjegyzések. Köszönöm, hogy ilyen régóta velem tartasz! :-)

      Törlés
  5. Szép manik, emlékszem rájuk :) és a nagy paletta összehasonlításra is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem pedig annyira hihetetlen, hogy ez már majdnem két éve volt *.*

      Törlés
  6. Ó, az a halogatott smink valami csodás, igazán elegáns :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Ott kivételesen még vízvonalaztam is, nagyon oda akartam tenni magam :-)

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.