2014. október 15., szerda

Liebster-díjam Judytól

Bár már a sokadik alkalommal kaptam meg ezt a díjat, számomra minden alkalommal ugyanakkora örömet okoz a dolog, ugyanis egyrészt elismerés, másrészt a díj továbbadásával az olvasók is új blogokra bukkanhatnak, a kérdések pedig minden esetben a továbbadótól származnak, így még csak unalmas sem lehet a válaszolgatás. Szóval ismét egy jó kis szöveges bejegyzéssel érkezem, remélem, érdeklődéssel olvassátok majd. (Nem mellesleg pedig nézzétek, milyen nagyon szép a mostani díj képe :-))

A díjat Judy adta tovább nekem, amit ezúttal is köszönök neki :-)



11 random dolog rólam:

1. Megszerettem a takarítást, ami nagy dolog, mert alapvetően nagyon trehány tudok lenni. Emellett motivációkat tűzök ki magam elé, most pl. azt, hogy ha kiszanálom a felesleges dolgaimat, akkor átrendezhetem a hálószobát kedvem szerint.

2. Gyerekkoromban arról álmodoztam, hogy ha felnövök, lesz egy fekete és egy fehér cicám. Hát, majdnem így lett. :-)

3. Nagyon sokáig a delfin volt a kedvenc állatom, de szerintem annak idején a gyerekek 70%-a így volt ezzel...

4. Szeretem a South Park-ot, bár némelyik részt azért nehezen viselem, de a politikai és közéleti kikacsintgatások zseniálisak szoktak benne lenni.

5. Van egy plüss Yoda mesterem, viszont csak két évvel ezelőtt néztem meg a Csillagok háborúja részeit.

6. Gyűjtöm a plüssmalacokat.

7. Gyűlölöm a harisnyákat, mindenféle formában. Kínszenvedés felvenni, mindig kilyukad a nagylábujjamnál, és akármilyen minőségi darabot is veszek, garantált, hogy futni fog.

8. Nagy álmom egy gardróbszoba, ahol helye van minden egyes cipőnek és ruhának, és az átláthatósága miatt gyerekjátékká teszi a dolgok összeválogatását.

9. Elég sok parfümöm van, és nagy örömmel választom ki gondosan egy-egy alkalomra az adott illatot, ügyelve arra, hogy az aktuális tusfürdőm illatával is harmóniában legyen. A legutóbb egy esküvőre pl. a képen látható kombinációt használtam.

10. Az egyetemen nagyon szerettem jegyzetelni, és mindig is ügyeltem a külalakra és az átláthatóságra. Emellett nagyon hiányzik is az az időszak, minden nehézségével együtt, a nyári szünetet pedig a világ egyik legjobb találmányának tartom.

11. A helyesírás- és nyelvművelés-mániám nem szakmai mellékhatás, hanem 11 éves korom óta kitartó vesszőparipám. Szegény családom sok szenvedést állt ki emiatt, de mostanra már ők is kijavítják a televízióban hallott butaságokat.


Judy 11 kérdése pedig a következő:

1. Kedvenc blogjaid?
Nos, ez rögtön egy olyan kérdés, amit inkább kihagynék, mintsem hogy egy fontos blogot hagyjak ki... Aki olvassa a blogomat, az úgyis talál sok-sok említést más blogokról, hiszen ha valaki más már írt egy adott termékről, és én olvastam a bejegyzését, akkor számomra természetes, hogy megemlítem az ő írását is. Nem mellesleg pedig kiborít, hogy manapság mennyien elhanyagolják ezt a dolgot...

2. Kedvenc kajád?
Hű, ez nehéz, de legyen mondjuk a nyírségi gombócleves.

3. Tudsz tortát sütni? Ha igen, milyen tortát? A receptet megosztanád?
Nem szoktam tortát sütni, csak máglyarakást tortaformában, de mindig nagy sikere van. A recept pedig a következő:

Máglyarakás

Összetevők:

- 6-7 darab kifli
- 3 tojás
- fél liter tej
- 10 dkg cukor
- 10 dkg vaj vagy margarin
- darált dió és cukor a rétegezéshez
- 3 evőkanál baracklekvár
- fél kiló alma
- 6-7 darab kifli – inkább hét, max. kicsit vastagabb lesz a második réteg, ha még marad

A kifliket felkarikázod 1-1,5 centisre. Összekevered 3 tojás sárgáját (a recept szerint, mert én most ötből csináltam, hogy jó magas hab legyen), összekevered 10 dkg cukorral, egy vaníliás cukorral, 10 dkg margarinnal (vajjal még finomabb). Felmelegítesz fél liter tejet (én ebből is kicsit többet szoktam), hozzáteszed a fentieket. Egy nagy tálba helyezed a kiflikarikákat, ráöntöd a tejes-tojásos cuccot. A tortaformát kimargarinozod, teszel a kiflikarikákból egy réteget, úgy, hogy ne legyen köztük rés.

Ezután jön mindenki kedvence: ÍZLÉS SZERINT dió és cukor (tényleg érzésből szoktam hinteni kanállal). Még egy réteg kifli következik, majd megint dió meg cukor, majd a tetejére vékonyra vágott alma, 3-4 darab, szintén ízlés szerint (a recept fél kilót ír). Minél fanyarabb ízű alma, annál finomabb lesz a végeredmény.

Így sütöd magas hőfokon fél órát, majd felvered a tojások fehérjét kis sóval, amikor kemény, hozzáteszel tojásonként egy evőkanál baracklekvárt, ráteszed, és még negyed órát sütöd alacsony fokozaton, amíg megemelkedik és megpirul a hab.

4. Kedvenc körömlakkod?
Hejj, ha csak egyet lehet választani, akkor az nagyon nehéz lesz... Legyen mondjuk a Monroe, mert az amellett, hogy csodálatos, ajándék volt Renitől

5. Miket nyertél mostanság nyereményjátékokon?
Nem nyertem ugyan, de óriási örömet okozott egy kedves olvasóm küldeménye, amely Yankee Candle viaszokat és egy mintagyertyát tartalmazott. Meghatódtam ezen a figyelmességen, és nagyon megdobta az akkoriban nem épp fényes kedvemet.

6. Szereted az őszt? Ha igen, miért?
Nem, de ha érdekel Titeket, milyen szépségeket igyekeztem találni benne, olvassátok el az őszi kérdéssoromat.

7. Emberi tulajdonság, amit nem bírsz másokban?
Ebből több is van, eleve a rosszindulat, az irigység, a hátbatámadás, a sznobság. Pl. miért annyira nagy dolog visszakérdezni, hogy hol dolgozik/hogy van/milyen sütit szeret a másik, és miért nem tűnik fel, hogy csak a másik kérdez? Minimális figyelmesség tán elvárható lenne.

8. Álom munkahelyed mi lenne, ha van ilyen? Ha nincs, miért nincs, esetleg már dolgozol?
Már megvan: saját vállalkozásom van, fordító vagyok, és mivel mindig is erre vágytam, nagyon boldoggá tesz, hogy sikerült ezt elérnem.

9. Kedvenc Youtube-zenéd?
Van is saját fotelem, ami pont ott van elszakadva, mint a klipben látható.




10. Szeretnél gyermeket, ha igen mikor, ha esetleg nem miért?
Erre nehéz válaszolni. Szeretnék, de jó lenne, ha nem gondok közé születne, így nem mostanában lesz ennek az ideje.

11. Tetszik ez a szám?



Most hallgattam meg először, és igen, tetszik, bár sem a filmet nem láttam, sem a könyvet nem olvastam, de tervben van, hogy (eredeti nyelven) megteszem majd.

A díjat tehát még egyszer nagyon köszönöm, viszont csak egy embernek adnám tovább, mert a jelentős blogírási és -olvasási kihagyásom miatt nem követtem nyomon, hogy kihez jutott el, és kihez nem, Zsozsó blogján viszont még nem láttam a díjat, ezért őt tisztelettel felszólítom a blogján való válaszolásra. Emellett pedig az olvasókat kérem, hogy megjegyzésben válaszoljanak az alábbi kérdésekre.

1. Milyen ízesítésű a kedvenc kávéd?
2. Ha bármilyen állatot tarthatnál házi kedvencként, mit választanál?
3. Ha választhatnál egy Central Park-ra néző New York-i lakás és egy vidéki, nagy farmház között, melyiket választanád, és miért?
4. Inkább egy Picture Polish, vagy 7-8 Moyra?
5. Ha külföldre utaznál, szempont lenne-e, hogy van-e a közelben pl. Sephora?
6. Szereted az állatkerteket?
7. Melyik testi jellemződdel vagy teljesen elégedett?
8. TBS – igen vagy nem? Miért?
9. Mire vagy a legbüszkébb?
10. Melyik az aktuális kedvenc sorozatod?
11. Melyik számodra minden idők kedvenc könyve?

14 megjegyzés:

  1. Nagyon-nagyon kedvelem a személyes(ebb) jellegű bejegyzéseket, mert mindig megtudhatunk valami aprócska érdekességeket a kedvenc bloggerináinkról.
    A harisnyautálatunkban hasonlítunk egymásra, de szerintem nincs az a nő, akinek ne okozott volna már kínos perceket egy rossz pillanatban felszaladó szemecske...
    Az újabb díjhoz gratulálok, nem véletlen, hogy ennyiszer jut el hozzád! ;-)

    VálaszTörlés
  2. Szeretem a személyes bejegyzéseket, igazán kedves, precíz embernek tűnsz, ami szerintem két fantasztikus tulajdonság!:)
    Édesek a cicák nagyon, nekem nagy vágyam, hogy legyen egy szép fekete cicám, de sajnos panelben erre nincs lehetőségem.:(
    Nekem egyedül a Calzedoniás harisnyanadrágok bírják sokáig, azokat szeretem, mert kényelmesek is, de például a vastag, bolyhosodó harisnyákat én is gyűlölöm.

    Mivel, ilyen kedves voltál, hogy érdeklődsz az olvasóid felől, ezért válaszolok a kérdéseidre:
    1.: Szilvás-vaníliás Pickwick
    2.:Macska:)
    3.New York...ó nagy álom. Bár én szeretek itt élni, úgyhogy inkább egy szép családi házat, kertvárosi övezetben idehaza.:D
    4.: Moyra, mert a másikhoz még nem volt szerencsém.
    5.: Ha szempontnak nem is szempont, de örülnék.:)
    6.: Igen.
    7.: A lábméretemmel.:D Kicsi, és nőies.:D
    8.:Nagy álmom egy TBS testradír, de sajnos nincs a közelünkben üzlet, a netről meg még nem igazán rendeltem, de ami késik nem múlik.:)
    9.:Arra, hogy fiatalon, saját családom van és mind anyaként, mind társként egész jól teljesítek.:)
    10.: Hannibál az aktuális, örök kedvenc pedig a Rejtély és a Döglött akták.
    11::Harry Potter könyvsorozat. Lehet, hogy gyerekesen hangzik, de én minden sorát imádom. Nagyon sok kedvenc könyvem van, szóval akár tízet is tudnék írni a HP-n kívül:D

    Üdv, Bianka

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most nézem, hogy az elsőt elrontottam, na mindegy.:) A kedvenc kávém viszont a sima fekete kávé, tejjel langyosan, vagy hidegen.:)

      Törlés
  3. Szeretem az ilyen bejegyzéseket! :) Mindig olyan jó, amikor ennyi mindent meg lehet tudni egy-egy bloggerről :) Köszi! És válaszolok a kérdésekre is, mert tetszenek.
    1. Milyen ízesítésű a kedvenc kávéd? sima kávé, naaaaaagyon sok tejjel :)
    2. Ha bármilyen állatot tarthatnál házi kedvencként, mit választanál? Ha bármilyet választhatnék, akkor pandát vagy koalát tartanék ^_^ Olyan cukik! :)
    3. Ha választhatnál egy Central Park-ra néző New York-i lakás és egy vidéki, nagy farmház között, melyiket választanád, és miért? Vidéki farmház, és semmiért nem adnám :)
    4. Inkább egy Picture Polish, vagy 7-8 Moyra? Annyi Moyrám van már, hogy most inkább az egy PP-t választanám :)
    5. Ha külföldre utaznál, szempont lenne-e, hogy van-e a közelben pl. Sephora? nemnem :) Engem ezek nem motiválnak.
    6. Szereted az állatkerteket? Jaj, nagyon. És megyek is majd október végén, juhhúúúúúúú!!
    7. Melyik testi jellemződdel vagy teljesen elégedett? A hajammal, a szemem színével, és az alakommal úgy alapvetően :)
    8. TBS – igen vagy nem? Miért? Hát, igen, de csak ha akciós, mert egyébként sajnos elég drága :(
    9. Mire vagy a legbüszkébb? Arra, hogy egészen ügyesen sütök és főzök. A férjem legalábbis nagyon szereti :)
    10. Melyik az aktuális kedvenc sorozatod? Jelenleg nem nézek semmit, de az örök kedvenc a Gilmore Girls és a Jóbarátok :)
    11. Melyik számodra minden idők kedvenc könyve? Kettő között nem tudok dönteni. Vagy az Öreg halász és a tenger Hemingwaytől, vagy a Demian Hessétől. Nem tudok dönteni. Egyébként nem akarom magamat reklámozni, de itt külön is írtam a könyvekről: http://mindennapioromok.blogspot.hu/2014/03/a-10-legmeghatarozobb-konyv-tag.html ^_^
    Na, ez jó hosszú komment lett, de ezeket le kellett írnom :D

    VálaszTörlés
  4. .amikor blogolok vagy irok mindig eszembe jutsz, hogy te jo isten, ha ezt elolvasod, mit gondolsz, mert biztos sokat hibazok :)

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm a díjat, nagyon megtisztelő. A kérdéseid nem könnyűek, te lány! :D

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm, hogy kitöltötted és a megemlítést!
    1. kávéba azt szeretem, ha habos, tejszínes és sok tej +cukor, meg egy pici kakaó a tetejére.
    2. cicát
    3. vidéki házat, jobban bírom a nyugalmat és a pihenést, mint a mozgást és a nyüzsgést.
    4.7-8db moyra vagy több :)
    5. örülnék neki, de nem szempont lenne
    6.Igen, de már általános vagy közép sulis koromban voltam utoljára állatkertben.
    7. Szemem színes , alakommal, :) :)
    8. TBS igen rendeltem már netről, be is vált, de nem mindne hónapban tehetem meg hogy rendeljek, meg a közelemben sincs TBS sajna.
    9. Lediplomáztam 2 éve :) Meg a szakmámra.
    10. kedvenc sorozat: witches of east end
    11. kedvenc könyvem eddig a Harry potter könyvek voltak és szeretem még ezt a könyvet :) Suzanne Collins Éhezők viadala.

    VálaszTörlés
  7. Vad Fruttik :) A legjobbak...:)
    Jó volt Rólad többet tudni...

    VálaszTörlés
  8. Végre bejegyzés!!! *-* jók a kérdéseid, kitöltöm én is: )

    1. Nem szeretem a kávét igazából, tényleg azért iszom reggel, hogy felébredjek. Amúgy a mogyorós kapucsínót szeretem. Ha az kávénak minősül: )
    2. Hm...madárpókot, elefántot, delfint,cukormókust,kutyát, lovat,törpe pónit, nyuszit, tigrist....mindent:D
    3. Farm: ) de közel a nagy városhoz.
    4. Hát, megfogtál....legyen PP
    5. Nem, de még sose voltam Sephorában.
    6. Igeeeen. *-*
    7. A köröm annak számít? Talán a derekam.
    8. Igen *-* Majdnem mindent tudnak amit elvárok egy kencétől, habár túlárazottnak tartom egy kicsit. De a tusijuk kiemelkedően jó.
    9. Vikingek!!!!! Ajjj és még csak jövőre jön a 3. évad: '(
    10. Darren Shan, vámpír kötetek: ) az etalon ^_^

    VálaszTörlés
  9. Jók ezek a díjak! :)) Nekem nagyon szimpatikus lett a személyiséged!

    1...a kávé ízű Ricoré
    2...Macska
    3...Vidéken sokszor voltam, nem is akármilyen házban, úgyhogy most már jöhet NY
    4...7-8 Moyra, hogy az örökké kísérletező kedvem ki legyen elégítve egy időre :D
    5...hogyne, ha a környéket bejártam, és van még pénz, meg idő, akkor ki nem hagynám! :D
    6...Igen!
    7...cickók
    8...ááá neem, majd ha lesz rávaló...
    9...a munkámra, és arra, ahogy ezt kiötlöttem
    10...az Enneagramról szóló könyvek nagy kedvenceim

    VálaszTörlés
  10. Gratulálok a díjhoz, ebben a hónapban én is megkaptam, már többször is :D Ez mindig jó, hiszen ez egy pozitív visszajelzés azért, amit csinálunk, s tetszik, ahogy bevonod az olvasóidat is ebbe a dologba :) Kitöltöm én is :D

    1. Már egy ideje nem kávézok, na jó néha be-becsúszik egy 3in1 kávé :D De ha még kávéznák, akkor jó sok habbal és egy (vagy kettő) gombóc fagyival :)
    2. Nekünk kutyánk van, de én nagyon szeretnék mellé egy cicát is, bár ezt nem tudom, hogy a párom és Beni, mennyire díjazná :D
    3. Vidéki, nagy farmház, mert most panelházban lakunk és nagyon hiányzik az otthoni kert :/
    4. 7-8 Moyra. Tök viccesen azért, mert imádom, összekocogtatni a kis üvegcséket és mennyivel jobb hangja van 7 üvegcsének, mint egynek? :D
    5. Még sosem voltam benn, eddig is elvoltam nélküle :)
    6. Igeeen :D
    7. a szememmel :)
    8. Igen, mert még sosem próbáltam, azt hiszem ideje lenne, de olyan drága nekem :(
    9. Hogy még 2 év után is írom a blogot :D
    10. Sex és New York, már több maratont is lenyomtam belőle, mióta feküdni kényszerültem :D
    11. A Harry Potter könyvek (bár nem mindet olvastam, de szeretném), és Papp Diána könyvei közül bármelyik :)

    VálaszTörlés
  11. 1. Milyen ízesítésű a kedvenc kávéd? Csak a tejeset iszom, nekem túl erős a rendes kávé.
    2. Ha bármilyen állatot tarthatnál házi kedvencként, mit választanál? Egy zsiráfot, talán..
    3. Ha választhatnál egy Central Park-ra néző New York-i lakás és egy vidéki, nagy farmház között, melyiket választanád, és miért? Mindenképp egy kis nyugodt farmon élnék. Most is vidéken élek, és ki vagyok vele békülve. Ebbe születtem bele és nem zavar, sőt, inkább élvezem a remek lehetőségeket.
    4. Inkább egy Picture Polish, vagy 7-8 Moyra? Ha PP, akkor csakis Whimsy és Grace. Moyrából a holok tetszenek és a rózsaszín Sea Salt is csodás. Azonban úgy vagyok vele, hogy inkább érdekesebb lakkokra költenék. Viszont a PP lakkok ára nekem egyenlőre nem a megengedhető kategóriába tartoznak. :(
    5. Ha külföldre utaznál, szempont lenne-e, hogy van-e a közelben pl. Sephora? Nem.
    6. Szereted az állatkerteket? Igen, de sajnos ritkán jutok el.
    7. Melyik testi jellemződdel vagy teljesen elégedett? Nagyon kritikus vagyok magammal szemben, mondhatni, semmi nem tetszik magamon. De ha kellene választani, akkor a 184+ cm-es magasságom és a hozzá társuló hosszú lábaimmal nincsen semmi bajom. Emellett pedig a szám is tetszik- lehet, hogy ez így furcsa. :D
    8. TBS – igen vagy nem? Miért? Igen. Eddig 3 termékem van tőlük, eddig meg vagyok velük elégedve. Sajnos az árak nem a legbarátiabbak , de tudván, hogy természetes alapagyagúak, így azért elfogadhatóbbak.
    10. Melyik az aktuális kedvenc sorozatod? Nincs időm sajnos sorozatok nézésére.
    11. Melyik számodra minden idők kedvenc könyve? J.R.R. Tolkien Hobbit. De az egész Tolkien-világ lenyűgöző.

    Várom a posztokat és a videókat. :)

    VálaszTörlés
  12. Juj de jó volt megtudni rólad ennyi mindent, ezek olyan izgi dolgok. :) Én is beállok a népes táborba és válaszolok mind a tizenegy kérdésedre. Nem utolsósorban örülök hogy a kis csomag pont jó időben talált meg, ez így külön nagy boldogság számomra. :) Na most akkor:
    1. Chai Latte ( Az kávénak minősül ugye? :) )
    2. Lógófülű törpenyuszi. Gerzson, Pocok, Pufipofi, Puszedli és Tüncsi büszke gazdija voltam. Már az örök répamezőn gyilkolják a zöldségeket. :( A félreértések elkerülése végett: végelgyengülésben hunytak el, nem pöriben végezték…
    3. Egyértelműen New York. A túlzott nyugitól és a csendtől paradox módon egy idő után veszettül ideges leszek.
    4. 7-8 Moyra már van, úgyhogy PP.
    5. Nem feltétlenül Sephora alapján választom meg az úticélt, de ha van, ki nem hagynám. :D
    6. Nincs rajongás részemről, ha nagy ritkán állatkertezek, akkor is csak a prérikutyákig jutok el, órákon keresztül nézem őket és közben fejhangon vinnyogok hogy decukiiiiiiii!!!! Utána bedobok a bőr alá egy lángost és már tessékelnek is ki, mert záróra. :D
    7. Mell-derék-csípő arány egész kellemes.
    8. Úgy tudnám megfogalmazni, hogy vannak TBS-en belül termékcsoportok amiket kedvelek, de kissé túlárazottnak találom. A testvajaknak azonban nem tudok ellenállni.
    9. 30 évesen, amikor még nem volt „divatos” dolog, legyalogoltam a Caminot. Mindezt úgy, hogy addig még soha nem voltam anyukámtól egy hétnél tovább távol. Előtte fél éven keresztül felkészülés gyanánt napi 20 km-t futottam. 5-kor keltem. Munka előtt. Hétvégén is. Őrült vagyok. Nehéz nekem magammal…
    10. Grace klinika és a Vikingek. Travis Fimmel és Kevin McKidd is megérne egy ajtócsapkodást. Szeretem a baltával szabott arcú legényeket, nincs mit tenni... :D
    11. Paulo Coelho: Veronika meg akar halni. Képes voltam pankrációzni a sok felbőszült emberrel azért, hogy aláírassam vele a könyvet. :D A vicc az egészben, hogy 2001-ben csak azért vettem meg a könyvet, mert nagyon tetszett a borítója. Még a nevét is elírták, Paolo-nak van nyomtatva. :D Ha átlépem az országhatárt, szuvenírként hűtőmágnes helyett mindig megveszem a helyi kiadású Veronikát, és a barátaimtól is azt szoktam kérni ha külföldre mennek. :)

    Xoxo: Virág


    VálaszTörlés
  13. 1. Milyen ízesítésű a kedvenc kávéd? Vanília
    2. Ha bármilyen állatot tarthatnál házi kedvencként, mit választanál? Tigris!
    3. Ha választhatnál egy Central Park-ra néző New York-i lakás és egy vidéki, nagy farmház között, melyiket választanád, és miért? Farmház, de ne legyen túl messze azért a város. :D
    4. Inkább egy Picture Polish, vagy 7-8 Moyra? 7-8 Moyra
    5. Ha külföldre utaznál, szempont lenne-e, hogy van-e a közelben pl. Sephora? Sosem szokott az lenni. :)
    6. Szereted az állatkerteket? Imádom!
    7. Melyik testi jellemződdel vagy teljesen elégedett? A körmöm formája.
    8. TBS – igen vagy nem? Miért? Ciki, de nem próbáltam még...
    9. Mire vagy a legbüszkébb? Diploma és állás
    10. Melyik az aktuális kedvenc sorozatod? Walking Dead-et nézünk most, mert a Trónok harca négy évadát kivégeztük előtte. :D
    11. Melyik számodra minden idők kedvenc könyve? Hú, nem tudnék ilyet mondani, de egy Agatha Christie bármikor jöhet. :)

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.