2014. november 18., kedd

Online vásárlás – bevált és problémás helyek

Régóta előszeretettek vásárolok internetes oldalakról, hiszen sok esetben csak így lehet szert tenni egy-egy termékre, vagy éppen kedvezőbb áron lehet beszerezni őket, mint a magyar forgalmazók oldalain. Nemrégiben pedig rendkívül pozitív tapasztalatokat szereztem egy számomra új webáruházzal kapcsolatban, és megszületett bennem az ötlet: egy bejegyzés, amelyben megosztom a tapasztalataimat a bevált helyekről és a csalódást okozókról egyaránt. Nem térek ki minden helyre, hiszen a sérülten/egyéb problémával érkező termékek esetét megvizsgálva tudtam leszűrni, melyik webes áruház milyen hozzáállást mutat vásárlói panaszok esetén. Emellett mindegyik eset leírása után termékajánlót is találtok, hogy melyik helyről miket érdemes a leginkább beszerezni.


BEVÁLT HELYEK

1. Coastal Scents
http://www.coastalscents.com/

Még a blog hajnalán, a 88-as paletták bűvkörében többször is rendeltem az amerikai oldalról, hiszen a szuper akcióknak köszönhetően még szállítási díjjal együtt is jól jártam velük (na meg akkor még nem állt fenn a mostani vámköltség), és bár már akkor is hallottam másolatokról, úgy voltam vele, hogy az ilyen palettákból a CS darabjait szeretném elsőként kipróbálni. Általában véve minden flottul ment, azonban a Mirage paletta, amelyről itt láthattok tesztet, itt pedig sminket is láthattok vele, a gondos csomagolás ellenére törötten érkezett. Pontosabban egy szín eléggé ramaty állapotban, egy pedig vízszintesen félbetörve. Nem nagy dolog, hiszen még 86 színnel is jól jártam az áráért, de azért azonnal írtam is az ügyfélszolgálatnak, és leírtam a problémámat. Ők pedig 3-4 órán belül válaszoltak, és még képet sem kértek bizonyítékul, hanem azonnal felajánlottak két lehetőséget: vagy visszafizetik a paletta árát, vagy küldenek helyette egy másikat. Én az utóbbi lehetőséget választottam, és egy hét múlva már nálam is volt a másik, sértetlen darab.


Azóta is szuper palettának tartom, mert csodásak és jól pigmentáltak a színei

A cégtől egyébként további kedvenceim a Go paletták, amelyek 12, jól összeválogatott színt tartalmaznak, és rendkívül jó áron kaphatóak, valamint az ecseteik közül tudom ajánlani még a világ egyik legpuhább alapozó- és púderecsetét, a Bionic laposra vágott ecsetet, az egyik legtökéletesebb satírozóecsetet, amelyet már az ecsetajánlós videómban is mutattam, és két szuper készlet is nagy kedvenc nálam: az egyik a Smokey Eyes készlet, a másik pedig a Go Travel utazókészlet, amelyek egyrészt pihe-puha sörtékből állnak, másrészt praktikus, rövid nyelük van, amellyel biztosan nem ütközünk bele a tükörbe még közelhajolás esetén sem, ráadásként pedig ügyes kis tokban érkeznek. Ó, és majdnem kifelejtettem a csodás Revealed palettát, amely a Naked és a Naked 2 paletta színeiből is tartalmaz sokat, és amelyről itt olvashattok a Naked palettával összehasonlító tesztet, itt pedig a Naked 2-vel.

2. BarBeautySale
http://barbeautysale.blogspot.co.uk/

Amióta a blog létezik, Edit blogja is az állandó beszerzési forrásaim között szerepel. Többször is történt már malőr a tőle rendelt termékekkel, pedig gondosan csomagol (sok stresszes napomon segített a tőle a csomagokban kapott buborékfólia-mennyiség), a posta viszont sok esetben egyáltalán nem gondos, és minden esetben rendkívül kedvesen és segítőkészen segített nekem. Elsőként a tőle rendelt Sleek Au Naturel palettában volt egy törött szín, és azonnal a cseretermék lehetőségét ajánlotta fel nekem, és ebből nem is engedett, hanem ragaszkodott hozzá, hogy tökéletes állapotú palettám lehessen. Egy másik esetben a posta keverte el egy csomagomat, amely csodás pirosítókat rejtett volna, Edit pedig – lévén, hogy nem állt rendelkezésre cseretermék – bármiféle problémázás nélkül visszautalta a pénzem. A harmadik eset egy olyan rendelésnél történt, amely általa az én címemre rendelt termékkel volt kapcsolatos: ez volt a Naked 2 palettám, amelynek a rendbetételéről itt olvashattok bejegyzést. Itt is azonnal a segítségemre sietett, és a webshop két lehetőséget ajánlott: vagy visszaküldöm a palettát saját költségen, ők pedig küldenek egy csereterméket, vagy az ára felét visszatérítik. Mivel reméltem, hogy szépen rendbe tudom majd tenni, én az utóbbi mellett döntöttem, és a paletta azóta is hűen szolgál, további törések nélkül.


A szétszóródott púder miatt először elég rosszul nézett ki a helyzet...

Edit emellett rendkívül rugalmas, segítőkész lány, aki a blogján szereplő termékeken kívül kérésre egyebeket is beszerez a personal shopper szolgáltatása keretében. Figyelmetekbe ajánlom a Real Techniques-választékát, mert jó áron tudja beszerezni ezeket a csodás ecseteket, valamint pl. a W7 In the Buff palettát, amely tökéletes Naked 2-hasonmás, olyannyira, hogy az összehasonlító teszt után sem váltam meg tőle, és azóta is vígan használom, tudván, hogy megbízhat minőséget biztosít.

3. Make Up Plaza
http://www.makeuplaza.com/

Szintén régi társam a rendelések során, és leginkább Sleek palettákat és pirosítókat, valamint Coastal Scents, ELF és BoarLine ecseteket szoktam tőlük rendelni, de innen származik az egyik Sigma palettám, valamint a nemrégiben bemutatott Paese–BoarLine-zsákmányom is.  Problémám mindössze egyszer adódott tőlük rendelt termékkel, méghozzá egy Coastal Scents tussal, amely sajnos kiszáradt, mire hozzám került. Írtam is nekik az ügyben, és először tippet adtak, hogy hogyan tudok ismét életet lehelni a színbe, aztán amikor ez nem működött, a termék visszaküldését kérték, és mind a termék árát, mind a postaköltséget visszafizették nekem.


Sleek Oh So Special – vele nem volt probléma, és azóta is az egyik kedvenc palettám

Emellett többször is írtam már nekik termékekkel kapcsolatos kérdésekben, és minden esetben gyorsan, részletesen és készségesen válaszoltak a kérdéseimre. Rendkívül kedves, vásárlóbarát a hozzáállásuk, így jó szívvel ajánlom őket is. Ráadásul tőlük is megrendelhetitek a Coastal Scents termékeit, pontosabban a sminktermékeket ide kattintva, az ecseteket pedig ide kattintva.

4. Pink Panda
http://www.pinkpanda.hu/

Egy szuper oldal, amely villámgyorsan került be a kedvenc helyeim közé a problémamegoldási módja miatt. Történt ugyanis, hogy régóta vágytam már a The Balm termékei után, ezek pedig náluk lelhetőek fel, így gondoltam, rendelek egy Balm Voyage palettát, amelyről jó teszteket lehet olvasni, és sokféle hatású szemfestéket, valamint három krémes pirosító-szájfény színt is tartalmaz. Ezt a palettát láthattátok már a nyári-őszi zsákmányos bejegyzésben, és nemsokára hozom majd a tesztjét színmintákkal. A baj csak ott volt, hogy némelyik szín esetében benyomódás volt látható, és mivel a csomagolás atombiztos volt, nagyméretű sejteket tartalmazó buborékfóliával, sejthető volt, hogy nem a szállítás során történt a baj. Rögtön értesítettem az áruházat, képek kíséretében, mert manapság már így szoktam, és Eszti villámgyorsan jelentkezett is telefonon, két lehetőséget ajánlva: vagy visszafizetik a paletta árát, vagy levásárolhatom. Az utóbbi lehetőségnek hála lett hosszú áhítozás után egy Sigma ecsettisztító kesztyűm is.


Szerencsére a fedlapon látható nyomból kiderült, hogy a D2-es színben nem ujjlenyomat van

A palettát egyébként többször használtam már, és elégedett vagyok vele, így még a részletes teszt előtt már szeretném itt is ajánlani Nektek: ide kattintva éritek el a webáruházban, egy másik ajánlott termék pedig a szintén említett Sigma ecsettisztító kesztyű, amellyel kapcsolatban szkeptikus voltam (lásd itt), és be is szereztem belőle egy sütőkesztyűt, amely hosszan szolgált, és működött, de be kell látnom, hogy a Sigma terméke jó koncepció, amellyel sokkal könnyebb az ecsettisztítás (teszt hamarosan várható, addig pedig itt látható a sütőkesztyű akcióban: Nagy ecsettisztítási 1x1). Szintén náluk csaphattok le az Iconic 3 palettára, amely hibátlanul teljesített az összehasonlító teszt során, pedig szőrösszívű szoktam lenni, ha Urban Decay-másolatokról van szó. 


KERÜLENDŐ HELYEK

Makeup Revolution
http://www.makeuprevolutionstore.com/

Igazából szerencsés vagyok, mert csupán egy hely okozott eddig csalódást, de az nagyot. Amikor megjelentek az Iconic paletták, azonnal szerettem volna lecsapni rájuk, hiszen paletta-összehasonlítási mániám miatt nem is lehetett ez másként. Ekkor rendeltem egy másik palettát is, amelyben egy szín sérülten érkezett, és tele is porolta az egész palettát, ami duplán idegesítő amiatt, hogy nyereményjátékra szántam. Így aztán majd egy kissé hibás terméket kap a majdani nyertes, de azért a fentiek alapján abban reménykedtem, hogy lehet ez másként is, hiszen pl. a Mirage paletta sem volt ennél problémásabb... Azonnal képeket is mellékelve írtam nekik, majd 1 hétnyi válasznélküliség után írtam nekik egy sima levelet is, hivatkozva az előzőre, gondolván, hogy esetleg a csatolmányok miatt nem kaphatták meg az eredetit. Újabb két hét után ismét írtam nekik, azonban egyik levelemre sem érkezett válasz azóta sem, így teljes mértékben leírták magukat nálam. Ennél még az is tisztább lett volna, ha közlik, hogy a sérülés nem nagy, és érjem be ezzel a palettával, mert akkor legalább kaptam volna némi ügyfélszolgálat-szerűséget.

Ezért aztán mindenkinek azt ajánlom, hogy a Pink Panda kínálatából szerezze be inkább a termékeiket, mert ott probléma esetén is emberileg, kedvesen állnak a dolgokhoz.

@ @ @ @ @ @ @ @ @ @ @ @ @ @ @ @ @ @ @ @ @ @ @ @ @ @ 

Nektek milyen tapasztalataitok vannak az internetes rendeléssel kapcsolatban? Pozitív és negatív példákra is kíváncsi lennék, így tessék nyugodtan regényszerű kommentekkel ostromolni.

30 megjegyzés:

  1. Én eddig csak a Makeup Plazától rendeltem, onnan is csak ecseteket, de hihetetlen milyen zökkenőmentes és normális a dolog, plusz hatalmas pont, hogy rengeteg szállítási és fizetési lehetőség van, és a legolcsóbbnál 537 Ft körül van a postaköltség, nem 1.000 Ft...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, nagyon kedvesek és rendesek kérdés esetén is, és gyorsan és olcsón szállítanak :-)

      Törlés
  2. Az eddigi rendelőhelyeim közé tartozik a MoYou, Sleek, Coastal Scents, Makeup Plaza, go headcase! (cuki telefontokok), eddig minden kifogástalan és sérülésmentes volt. Jelenleg a Born Pretty Store lemezeire várok, majd meglátjuk :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor szerencséd van, mert sokszor a posta miatt történnek bajok sajnos... Mondjuk ha megnézel egy-egy dokumentumfilmet, hogy hogyan bánnak a csomagokkal, nem is lehet csodálkozni :-)

      Törlés
  3. A Pink Pandanal es a Naked eseteben tehat az eredeti serult termeket is megtarthattad, viszont az arat levadarolhattad? Jol ertettem, h vissza sem kellett adnod?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony, sőt, a Mirage palettánál is így volt :-)

      Törlés
  4. En ezekrol evek ota rendelek: ebay.co.uk , amazon.co.uk es lush.co.uk.Semmi problemam nem volt veluk,egyszer felejtettek csak ki 4 furdotombot a csomagombol a Lushnal,de betelefonaltam es kerdes nelkul potoltak.Egyszer rendeltem arcapolasi termekeket a feelunique.com es az escentual.com oldalakrol,meg voltam elegedve veluk,alaposan becsomagoltak mindent.A kupakok celluxszal leragasztva,plusz bubiba tekerve - nem is folyt ki semmi.Yankee Candle gyertyakat 3 oldalrol rendeltem eddig: yankee.co.uk , yankeeplanet.com es yankeescents4u.com.Innen is tores nelkul,rendesen becsomagolva erkezett minden.Hozzatartozik a dologhoz,hogy nekem ezek helyben vannak,nem utaznak sokat,2-3 nap alatt ideer minden es a Royal Mail is vigyaz a csomagokra.Az utobbi 2 Yankees oldalnak brutal nemzetkozi postakoltsegei vannak,de a yankee.co.uk normal aron kuld es jo akcioi vannak,a heten is varok toluk csomagot.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen a részletes választ, és a yankee.co.uk fel is került a listámra, hátha egyszer olyat szeretnék rendelni, ami nálunk nem kapható :-) Az pedig szerencse, hogy a Royal Mail gondosan bánik a csomagokkal, mert amúgy tényleg rémvideókat lehet látni az interneten, hogy hogyan „kézbesítenek” csomagokat a postások és a futárok...

      Törlés
  5. Én a felsoroltak közül csak a MakeUp plázán rendeltem még, de ott nagyon jó tapasztalataim voltak nekem is, rendesek voltak, jól dolgoztak, hihetetlenül jól becsomagolták a sminkeket, már azt hittem, hogy feltekert bubifóliát kaptam csak, egy csomó idő volt kitekergetnem belőle a palettákat, szemceruzákat...(jó mondjuk ez pozitív dolog, ugyanis teljesen sértetlenül megérkezett minden, még a dobozon se volt egy karcolás se...)
    Viszont az i heart sminktermékeket sajnos nem forgalmazzák, szóval amint összegyűlik egy kupacnyi termék, a Pink Pandától is rendelni fogok - ezek után már nagyon nyugodt szívvel, de mindenhol jót olvastam róla amúgy is...:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, igen, én is mindig azon csodálkozom a csomagot kibontva, hogy miért tűnik olyan soknak a tartalma, aztán kiderül, hogy szerencsére bőkezűen bánnak a bubis fóliával :-)

      A Pink Pandát nagyon jó szívvel tudom ajánlani, úgyhogy ne félj tőle, mert bár én is jó ideig csak nézelődtem náluk, rendkívül jó benyomást tettek rám az első rendelésnél :-)

      Törlés
  6. Nekem eddig az összes ebay-ről rendelt termékem sértetlenül megérkezett, pedig nem kevés dolgot rendeltem már. Bár ebay-es vásárlás esetén ez a szerencsén is múlik, hogy milyen eladót fogsz ki, illetve az itthoni vám és posta is egy nagy rosta a külföldi csomagok esetében. Az pedig már más kérdés, hogy a képen lévő hiperszuper termék a valóságban milyen. Meg kell említenem az egyik legnagyobb pozitív csalódásomat, a Nailland-et. Bombabiztos csomagolás, nincs soha semmi fennakadás, gyors (a megrendeléstől számított 2. nap délelőtt a kezemben van a csomag), korrekt fizetési rendszer (több verzió lehetséges, én PayPal párti vagyok).
    Ugyan nem szépségápolás/divat téma, de meg kell említenem a Decathlont. Átlátható webshop, fizetési opció választható, szuper csomagolás, gyors szállítás, fennakadás nélküli rendelés.
    Viszont rendeltem a páromnak Tom Tailor parfümöt előre utalással az.
    Eleve házhoz se hozták, hanem bedobtak egy értesítő olyan megjegyzéssel, a nekem megfelelő időpontban a futár nem jár erre, menjek a postára. Oké. Erre a postán nem adták ki a csomagot, mert az értesítőn az volt bejelölve, hogy még nem fizettem ki a csomagot. Hiába mondtam, hogy előre utalással már kifizettem és SMS-em is volt róla, attól ők még nem adhatják ki addig amíg nem fizetek, ha egyszer az van a papíron. Felhívtam a céget, a férfi akivel beszéltem kedves és segítőkész volt (elfogyott beszélgetés közben a kártyámról a pénz és vissza is hívott). Azt javasolta, hogy vegyem fel a csomagot és 3 napon belül visszautalják a pénzt, amint ezt megkapták a postától. Oké, felvettem és vissza is kaptam a másik összeget. De azért az ilyenektől kihullik a hajam, hogy ennyire nem figyelnek, ha egyszer ez a munkájuk. Benézte a kollégája állítólag. Nem tudom mit lehet azon benézni, hogy xy átutalta a pénzt z termékre és a papíron beikszelem azt, hogy átvételkor nem kell fizetnie...Na mindegy.
    Most terveztem rendelni a Crystal Nails-től, de csak készpénzes fizetés van a futárnál, az meg nekem nem jó, mert az összes pénz a kártyámon van. Kp nem sokszor van nálam. Ezért szeretem az opcionális fizetést, mikor melyik jó, úgy intézem. Úgyhogy máshonnan fogok rendelni UV top coat-ot, annak ellenére, hogy a CN-es volt a legszimpatikusabb.
    Na ez tényleg egy regény lett! :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Nailland számomra is pozitív élményeket adott csak, tényleg nagyon gondosak, és nekem olyan is volt, hogy már másnap délelőtt ideért a csomag tőlük. Most direkt azokat a webshopokat emeltem ki, ahol problémám volt, mert ennek kezelése alapján tudtam levonni a következtetéseket, de lehet, hogy lesz még egy olyan rész is, amelyikben az egyéb bevált helyeimet sorolom fel :-)

      A Decathlon említését pedig köszönöm, mert nem is tudtam, hogy neten is lehet rendelni tőlük, és lehet, hogy jól fog még jönni ez az információ. A Tom Tailor-eset pedig tényleg elég durva, főleg, hogy nem feltétlenül esik jól pl. hónap végén kétszer kifizetni valamit, még akkor sem, ha tudod, hogy utólag visszakapod majd.

      A regényt pedig ne bánd, mert szívesen olvastam, és igazából minden bejegyzésnél szívesen olvasnám a hosszabb megjegyzéseket, de valahogy nehéz szóra bírni az olvasókat. De nem adom fel, és remélem, sikerül még majd :-)

      Törlés
  7. Azt elfelejtettem beleírni, hogy a parfümöt az akciosillat.hu oldalról rendeltem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. OK, akkor azt az oldalt kerülni fogom inkább. Köszönöm, hogy megírtad a tapasztalatodat :-)

      Törlés
  8. Make up plazáról, Pink Pandáról is rendeltem már sikerrel. Én azt szeretem amikor bármit meg lehet beszélni, ha valamivel gond van. Eddig semmi gondom nem volt. Most rendeltem ebayről krém mintákat először, meg is érkezett gyorsan és hiánytalanul. Én is egy kisebb webshopot üzemeltetek, rögtön reagálok, ha valami nem kerek, hogy eloszlassam a vevő bizalmatlanságát. Nálam tűnt már el, vagy sérült meg az amit küldtem, ilyenkor pótolok mindent. Nálam ez így ferr! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. No igen, az lenne az alapvető, ha mindenről lehetne beszélni, de látod, van, ahol egyszerűen nem is válaszolnak a levelekre... Szerintem is úgy fair, ha az adott áruház mindent megtesz a vevőiért, elvégre így fognak majd visszatérni később is. Nem is értem a Makeup Revolution hozzáállását, és elég nagy csalódás, pedig amúgy a termékeik szimpatikusak :-)

      Törlés
  9. Ez nagyon hasznos kis poszt volt :) A Make up plazáról én is rendeltem már többször is , gyorsan megkapom a csomagot mindig onnan, és jó hogy ennyiféle szállítási módból lehet válogatni , és a termékfelhozataluk is elég nagy :) . A Pink Pandáról tervezek rendelni ( Real Techniques ecseteket...nem merek iHerb-ről rendelni :S ) , sőt Edittől is rendeltem már, viszont sikertelenül, mivel a csomagomat a posta elkeverte , ám Edit nagyon készséges volt ( mivel nem tudta újraküldeni a termékeket visszautalta nekem is a pénzt. ).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy így látod, ez is volt a célom vele :-) A MUP pedig egy szuper bolt tényleg, nagyon profin végzik a dolgukat, ugyanakkor kedvesek és emberiek tudtak maradni. A Pink Pandáról is ugyanezt tudom elmondani, úgyhogy én is rendeltem már tőlük is RT ecsetet, mert az iHerb olcsóbb ugyan, de ki tudja, nem vámoltatják-e meg... Egyébként pedig röhej, hogy egy brit cég termékei az USA-ban olcsóbbak, mint az Egyesült Királyságban, de ez már csak így szokott lenni sajnos :-(

      Törlés
  10. Én imádok interneten vásárolni. Ebay az alap, de ott mindent meg lehet beszélni az eladókkal. Aliexpress-ről is rendeltem már ott sem volt gond, és most is várok egy csomagot. Eddig a Born Pretty Store-ral sem volt problémám, (egyszer felejtették el feladni a csomagot, de írtam nekik és gyors fel is adták), bár most már lassan 1 hónapja várom a csomagom, ami nem megszokott náluk, mert általában 2 hét alatt ideérnek, de az is csak Kínából jön, szóval még várok. IHerb-ről is rendeltem most, remélem az is megérkezik. Asos-ról is szoktam néha rendelni, de ott mostanában mindig van valami gubanc, bár rendesek és segítőkészek, bár az bosszantó volt mikor nem tudták megmondani, hogy miért kapták vissza a csomagomat, amit még meg sem kaptam, de végül csak ideért. Kontaktlencsét is online vásárolok a lencsebolt.hu-tól és még velük sem volt problémám szerencsére. Most hirtelen több webshop nem jut eszembe.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Többeknél olvastam, hogy mostanában több időbe telik a BPS csomagok kiszállítása, lehet, hogy mostantól ez lesz az általános. Az iHerb nekem is kedvenc helyem egyébként, és szerencsére még soha nem volt gondom velük, csak most már félnék onnan rendelni, nehogy még vámot és áfát kelljen fizetnem...

      Kontaktlencsét egyébként már én is vásároltam, a Diszkont Lencse oldaláról, és nekem sem volt gondom szerencsére :-)

      Törlés
  11. Én eddig csak a Pink Pandától rendeltem, de ők irtó gyorsak és nagyon rendesek voltak, én is meg voltam velük elégedve.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy látszik, velük tényleg mindenki elégedett :-)

      Törlés
  12. Én is rendeltem már nem egy internetes webáruháztól, de eddig szerencsére minden épségben megérkezett :) Edit blogját én is elképesztően ötletesnek és hasznosnak tartom. Túl sokszor azonban nem érdemes hozzá benézni, mert akkor mindig elcsábulok :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pontosan így van: amikor azt hiszed, már nem vágyhatsz semmi újra, akkor kitesz valami szuper terméket, és kezdődi minden elölről :-D

      Törlés
  13. Én is a MUP-ról, Edittől és a Pink Pandáról szoktam rendelni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor Téged nem érhet baj, mert mindhárom lehetőség nagyon megbízható :-)

      Törlés
  14. A magyar oldalak közül sminkterméket a Make Up Plazatól, Pink Pandától, Naillandtól rendeltem több alkalommal, mindig minden rendben volt, a későbbiekben is rendelni fogok még. Arcápolóim nagy részét pedig a Paula's Choice webshopból rendelem, nagyon elégedett vagyok velük!
    Az E-bay-ről rendelt kínai termékek minősége hullámzó, de a kedvező árak miatt még mindig megéri onnan is rendelni. Illetve a Bundle Monster lemezeket is innen szoktam rendelni, egy hét alatt ideér a csomag, nagyon elégedett vagyok :)
    A Born Pretty Store-tól is általában megérkezik a csomag: egyszer viszont nem kaptam meg, ráadásul mivel kissé későn reklamáltam, már nem is foglalkoztak velem, egyszerűen nem válaszoltak a levelemre. Legutóbb pedig fizettem, majd 3 hét múlva közölték, hogy bocs, de mégsincsenek raktáron az általam rendelt termékek, válasszak mást... Picit felbosszantottak ezzel, mert nem éreztem korrektnek a dolgot, összességében azonban még nem vették el a kedvem rendeléstől, de sok pénzt nem hagyok ott náluk...
    Ajánlanám még az iHerb oldalát, tőlük rendeltem Real Techniques ecseteket jó áron, valamint jó minőségű arcápoló termékeket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Paula's Choice webshopot megjegyzem magamnak, köszönöm a tippet! Nekem csak a matt paletta van meg tőlük, de az kifogástalan minőségű, nagyon szeretem :-)

      Az iHerb pedig nekem is kedvenc helyem, de aggódnék, hogy megvámoltatják a csomagot. Neked nem volt még pluszköltséged emiatt?

      Törlés
  15. Én nagyon szeretek az ambroziakozmetikum.net-ről rendelni, mert igazán segítőkészek, a csomag mindig hamar megérkezik. Többször is rendeltem már tőlük, és eddig még semmilyen problémát nem észleltem. Volt már olyan is, hogy amit szerettem volna megvásárolni nem volt készleten, emiatt írtam nekik emailt, és elég hamar válaszoltak is rá. Kérték, hogy mondjam meg pontosan melyik termékre gondolok, hány darabot szeretnék vásárolni és amint megérkezik a szállítmány félreteszik nekem, és küldenek egy emailt. Azt hiszem, ezért érdemelnek egy nagy piros pontot. :)
    Ami számomra nagy csalódás volt az az iparfumeria.hu. Régi vágyam volt egy Tangle Teezer, de mindig úgy voltam vele, hogy biztosan nem ér semmit. Idén szeptemberben viszont úgy döntöttem, hogy egye fene megrendelem. Azt hiszem sokan ismeritek az érzést, amikor a rég áhított terméket alig várjátok, hogy megérkezzen. Én is így voltam ezzel. Amit nagyon hiányolok az oldalról az a Pick-pack pont, mert nekem az jóval kényelmesebb, mint a házhoz szállítás. Emiatt volt is egy kis gondom, mivel nem igazán tudták jó időpontban hozni a terméket. Viszont nagyon kedvesek és készségesek voltak mind emailben, mind telefonban. A második negatív dolog, hogy mivel parfümöt is rendeltem, a rendelésem értéke kb. 27000 forint volt, és még így sem volt ingyenes a kiszállítás. Lehet, hogy én élek álomvilágban, de én elvártam volna. Mikor megérkezett a csomag, már teljesen extázisba estem, és mikor kibontottam kicsit lefagyott a mosolyom. Tudom, hogy nem nagy probléma, de nem a megfelelő Tangle Teezert küldték el. Én a Salon Elite-t rendeltem meg, ők ehelyett az Originalt küldték. Mikor írtam nekik emailt, a hétvége miatt csak 3 nap múlva válaszoltak, és azt mondták, hogy küldjem vissza, és ők tovább küldik kb. egy hét múlva Csehországba és ha jogosnak látják a reklamációmat olyan 2 héten belül küldenek egy másikat. Magyarul 3 hétig tartott volna mire kicserélnek egy terméket... Végül úgy döntöttem, hogy akkor tartsák meg a 300 forintot, ami a két termék különbözete, és remekül elleszek én ezzel az Originallal is.

    VálaszTörlés
  16. IHerb, vigyázat csalnak ! Mire hozzád ér a csomag kb 50%-al lesz több a számla A kifizetett 19.000+ forintos számla és a 2000+ kifizetett szállítás után 12.000 forintot akartak tőlem, ebből a DHL elhallgatott pluszköltsége 4700+ + ÁFA . Amikor nem vettem át a csomagot a DHL közölte, hogy nem tudják mi lesz a sorsa a küldeménynek, talán megsemmisítik, az IHerb kacifántosan annyit üzent, hogy akkor mondjak búcsút a pénzemnek, így jártam, ha nem vagyok hajlandó tejelni a partnercégének 100% extra pénzt a kifizetett szállítási költség felett.

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.