2017. január 10., kedd

Örök kedvencek, 2. rész – Yankee Candle (2. rész) + nyereményjáték

Mielőtt újfent elfelejteném, ahogyan ez az első résznél történt, szeretném elmondani, hogy Kaminál, a Behind My Makeup blogon is olvasható ugyanilyen címmel sorozat, és az ő tudtával használom én is ugyanezt a címet. Történt ugyanis, hogy megszületett bennem az ötlet, és alapvetően arcápolási bejegyzést terveztem elsőnek, a képek viszont még várattak magukra, ezért nálam nem került nyilvánosságra akkor, amikor nála már igen. Szerencsére már ő is hozzászokott a köztünk lévő telepátiához, volt például olyan, hogy nálam éppen kikerült egy videó, amelyben őt említettem, és ugyanakkor került ki nála egy bejegyzés, amelyben engem említett, így nem volt problémája ezzel sem. Egyébiránt pedig figyelmetekbe ajánlom a blogját, mert hasznosak a bejegyzések, és a szerzeményesei pl. az örök kedvenceim (sic!) közé tartoznak.

Node lássuk a mai bejegyzés tárgyát, vagyis tárgyait, vagyis az újabb adag Yankee Candle tartot, amelyek mindegyike ismét csak téli kedvenc lesz, köszönhetően annak, hogy az utóbbi időszakban rendkívül szorgalmasan használgattam ezeket a csodásabbnál csodásabb kis viaszkákat. Még jó darabig ezek lesznek nálam előtérben, mert a karácsonyt is nehéz elengednem, valamint a mostani iszonytató hidegben is ezek a színes kis tortácskák nyújtanak vigaszt nekem. A telet továbbra sem szeretem, és nem tudom pozitívumként felfogni, hogy ha kilépek az utcára, lefagy az arcom, ezért a lakásban a fűtés mellett az illatok melegségével is dacolok a hideg ellen.





A múltkori adaghoz hasonlóan most is egy 8-as csoportot szedtem össze, és ismét a kép feldarabolásából adódó, véletlenszerű sorrendben fogok írni az illatokról.



Home Sweet Home

Az egyik legtökéletesebb karácsonyillat nemcsak a Yankee Candle kínálatában, hanem az egész világon, annak ellenére, hogy nem karácsonyi kiadás. A fahéj és egyéb fűszerek jelenléte egyértelmű benne, mégsem tolakodó, és engem vajas-fahéjas süteményre emlékeztet az alapillata. Tea illatát nálam nem idézi fel, pedig a leírása alapján ez lenne várható, de nem is bánom, hiszen így is kedvenc, és tökéletes összhangban van benne minden illatjegy.



Vanilla Cupcake

Nos, ha szeretitek a vajas sütemény illatát, akkor ez az illat Nektek való. Odáig vagyok érte én is, annak ellenére is, hogy garantáltan megéhezem minden alkalommal, amikor ezt használom. Tesztet is olvashattatok róla nálam, méghozzá egy nagyméretű dekorgyertyáról, amely olyannyira bevált, hogy biztosan meg fogom még rendelni nagyméretű üveggyertyaként is. A részletes leírásért figyelmetekbe ajánlom az említett tesztet.



Berry Trifle

Az igazán gyümölcsös illatok krémesen lágy legjobbja, amelyben az erdei gyümölcsök – elsősorban a málna – és a tejszín illata egyesül tökéletes összhangban. Rendkívül hamar betölti a teret, így befektetésnek sem utolsó, mert az ígért 8 óránál jóval hosszabb ideig illatozik kitartóan.



Cinnamon Stick

Fahéj és szegfűszeg, rendkívüli erősségben, ezért az előbb említett illathoz hasonlóan kitűnő befektetés. A Honey Clementine-nal isteni összhatása van, és a Black Cherryvel is tervezem kipróbálni, mert várhatóan piteillat lesz az eredmény. A lényeg viszont az, hogy önmagában is csodás, és ősztől egészen tavaszig a rajongásom tárgyát képezi.



Sugared Apple

Édességillat, elsősorban porcukros jegyekkel, és ez keveredik az alma aromájával. Emiatt szintén ősztől tavaszig nagy kedvenc nálam, és azon kevés illatok egyike, amelyeket a hálószobában is égetni szoktam. Van benne ugyanis némi megnyugtató, bekuckózós otthonosság, ami miatt minden helyiségben szeretem magam körül tudni.



Pain Au Raisin

Isteni mazsolás-vajas sütemény illata, amely egyszerűen tökéletes. Annyira, hogy a régi és már nem kapható kedvencemnek, a Key Lime-nak is a nyomába ér, és teljes mértékben élethűen adja vissza a konyhában szorgoskodó kezeknek köszönhetően sülő sütemények illatát. Nálam függőséget okozott, és mivel igencsak mutatós is, mostanra a nagy üveggyertyákat tartalmazó kívánságlistámra is felkerült.



Macaron Treats

Szintén süteményillat, mindenféle fanyarság nélkül, mégsem válik túlságosan tolakodóvá. Ebből kifolyólag nálam ősztől tavaszig ez is kedvenc lesz most éveken át, és már nagyméretű gyertyaként is beszereztem, hogy biztosan ne kelljen nélküle maradnom. A macaronra jellemző, már-már fojtó mandulásság egyébként nincs jelen benne, ami nálam pluszpont.




Icicles

Az a fajta téli illat, amely a kinti hideg csípősségét és a benti meleg illatokat egyesíti magában. Pézsma is van benne, amelynek köszönhetően igazán otthonossá válik, és évek óta kedvencem már. 2014-ben tesztet is olvashattatok róla, amelyet ide kattintva elolvashattok a részletekért.

Mivel pedig nem bírok magammal, és már megint Nektek is vásároltam egy-egy darabot a kedvenceimből, nyereményjátékot indítok az alábbi feltételekkel:

1. A játékra magyarországi postacímmel rendelkezők jelentkezhetnek. Ez lehet ismerős vagy barát címe is, mely esetben ők továbbítják majd a nyereményt a szerencsés nyertesnek, ha ő külföldön lakik.

2. Légy a blog feliratkozott olvasója. A feliratkozáshoz kattints a jobb oldali sávban a Rendszeres olvasók felirat alatti gombra, és írd meg nekem, milyen néven követed a blogot.

3. Az e-mailt a djkatybeauty@gmail.com címre kell elküldened, és az alábbiakat kell tartalmaznia:
  - a követőként használt nevedet
  - tárgyként a „Téli Yankee Candle viaszok” kifejezést
  - egy olyan termék említését, amelyet a blog hatására vásároltál meg, vagy ha ilyen még nem volt, egy olyané, amelynek az itt olvasottaknak köszönhetően tervezgeted a vásárlását (ez bármilyen márka terméke lehet, nem Yankee Candle-berkekben kell gondolkodni)

Jelentkezési határidő: 2017. január 17. éjfél

Nektek van aktuális kedvenc illatotok?

10 megjegyzés:

  1. A Cinnamon Stick és a Macaron Treats kivételével mindegyiket nagyon szeretem. Utóbbi kellemes, de nekem pont a mandulás esszencia hiányzik belőle.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valóban nem egészen olyan, mint a macaron, bár ki tudja, hogy az Államokban is olyan-e a macaron, mint nálunk. Sok édesség jelentősen eltér az itteni ízétől, de aztán ki tudja. Mindenesetre én nagyon megörültem neki, hogy mennyire hasonlít az örök kedvenc Key Lime-ra, és talán majd citromossal együtt égetve visszaadja azt az élményt :-)

      Törlés
  2. Telepátia pacsi! :D A Macaron Treats pont nem volt az üzletben viasz formájában, amikor mentem, úgyhogy annak a beszerzése még várat magára, ezek közül viszont a Berry Trifle és a Sugared Apple nálam is hatalmas kedvenc :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pacsi :-D Kíváncsi vagyok, Te mit szólsz majd a Macaron Treatshez, mindenképpen írd meg, hogy teszik-e! :-)

      Törlés
  3. Macaron Treats nekem picit csalódás volt.Először azt hittem milyen fincsi kis illat lesz,de valamiért kis szobában nagyon erőteljesnek éreztem.Nem rossz,de nem lesz kedvencem,pedig úgy vártam a megjelenést.
    Nagy kedvencem viszont a Vanilla cupcake,Icicles,a Home sweet home és a Sugared :) Pain Au Raisin-t még nem próbáltam ki,pedig megvettem,tőle is picit félek,hogy csalódás lesz (remélem nem,mert csak úgy naturban szaglászva iszonyatosan tetszik az illata :) )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyobb helyiségben nem próbáltad? Én pont nagyra értékelem az erőteljességét, de tény, hogy pl. a málnás gyertyájuk a hálószobában nekem is túl soknak bizonyult.

      Remélem, a Pain Au Raisin szerelem lesz számodra is, mert valóban isteni :-)

      Törlés
  4. Nekem ezek közül az Icicles és a Home Sweet Home a nagy kedvenc. A gyümölcsös illatokkal elég változatos a viszonyom (a kevésbé édeskés illatok jobban bejönnek) , a sütiseket pedig általában nem nagyon kedvelem. A Cinnamon Stick nagyon nem jött be, pedig a fahéjat más illatokkal keveredve nagyon kedvelem (pl a Home sweet home).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Cinnamon Sticket ne szavazd ki akkor, hanem szerezz be hozzá Orange Splash vagy Mandarin Cranberry viaszt, és együtt használd őket. Szerintem úgy imádni fogod :-)

      Törlés
  5. Meg kell vennem Mcaron treats illatot :D
    az én kedvenceimet persze mindig kivonják, ez az én formám. Salted cramel volt ez egyébként, és a candy cane lane :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is sokszor járok így, örök szerelmem, a Pure Radiance Key Lime is eltűnt, azért is örülök annyira a Macaron Treatsnek :-D A most kifutókra is figyelj, nehogy további kedvencektől kelljen megválnod beraktározás nélkül :-)

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.