2015. május 11., hétfő

Manikűrvadász, 16. forduló – manikűr Fanni alkotása alapján

Ismét itt a Manikűrvadász, és immáron a 16. fordulóját érte meg ez az Izabella által kitalált kezdeményezés. Minden alkalommal elmondom, hogy a blogolás egyik kedvenc részét jelenti ez a számomra, és jó érzéssel tölt el, hogy az összes fordulóban részt vehettem.

A mostani körben Fannit kaptam páromul, vagyis az ő blogjáról kellett manikűrt választanom. Hosszas nézelődés után egy olyan manikűrre esett a választásom, amely az éppen viselt lakkomhoz is illik: a Picture Polish Scandal ugyanis megérdemli az odafigyelést, és csakis valami igazán hozzá illőt szerettem volna alkotni. (A lakkról külön bejegyzést szerdán olvashattok majd.)

Ez a manikűr lett a kiválasztott:

A manikűrhöz tartozó bejegyzéshez kattints ide
Stamping decal (nyomdázós-matricás) technikával készült, ám én nem szerettem volna idegbajt kapni, ha esetleg nem sikerül, így aztán a feketével a körmömre nyomdázott mintát vékony ecsettel festettem ki a kívánt részeken. A nyomdázott körmökön a Scandal hercegnős testvére, a Grace kapott helyet, és erre nyomdáztam az Essence fekete nyomdalakkjával, majd a kitöltéshez a Scandalt használtam. Nagyon tetszett egyébként az eredeti minta is, de későn kaptam észbe, hogy a jelenlegi körömhosszommal csak a gyűrűsujjamra stimmelne, így aztán egy olyan mintát kerestem a MoYou Pro családból, amely normál és XL méretben egyaránt megvan nekem (09-es és 13-as lemez). További változtatásként a gyűrűsujj mellett a hüvelykre nyomdáztam, és nem bántam meg, mert úgy érzem, így egy kicsit elegánsabb maradt az egész.

Napfény

Természetes fény

Vaku

Napfény

Napfény

Természetes fény

Természetes fény más ISO-val

Napfény

3 féle ISO-jú természetes fény és vaku

A segédem természetes fényben, kétféle ISO-beállítással

Nagy öröm volt Fanni blogjáról vadászni, és remélem, Neki, valamint Nektek is tetszeni fog a továbbgondolásom, és már most nagyon várom a következő fordulót is.

(Akit érdekelnek a Scandal részletei, mindenképpen nézzen be szerdán is a blogra.)

32 megjegyzés:

  1. Nagyon elegáns lett :) Nekem egyből az ősz jutott róla eszembe :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik! Ősszel majd valami levélmintát választok, bár nagy az esélye, hogy csak önmagában használom majd :-)

      Törlés
  2. Gyönyörűszép lett!
    A Tiéd mintája az én szívemhez közelebb áll, de mindkettő manikűr nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
  3. Nekem mindkét manikűr nagyon tetszik. A tiéd elegánsabb, a Fannié bohókásabb. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ahogy mondod, na meg az enyém a klasszikus virágminták felé húz, míg az övé modernebb :-)

      Törlés
  4. Nekem nem jutott eszembe az ősz, valahogy nem bánom, hogy ebben a melegben ilyen sötét színt látok. :) Tetszik, annyira szépek a manikűrjeid, egytől-egyik kifinomultak és nőiesek. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, nagyon kedves vagy, és örülök, hogy így látod a manikűrjeimet, mert sokat számít a véleményed :-) Ez a szín pedig annyira csodás, hogy nem kizárt, hogy nyáron is sokszor lesz még a körmeimen, hiszen a napfény kifejezetten jó barátja :-)

      Törlés
  5. Gyönyörű lett! És a színek is olyan jók együtt, csak úgy kápráznak! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik! A színekkel kapcsolatban pedig úgy éreztem, PP lakk csak PP lakkal együtt lehet igazán szép :-)

      Törlés
  6. Végre egy szép mani PP-vel! Nem csak simán rányomdázva fehérrel...
    Nagyon szépek az árnyalatok és a PP-k is jól érvényesülnek! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, hát nagy örömet okoztál ezzel a megjegyzéseddel, nagyon köszönöm! <3 Sokszor én is soknak érzem a díszítést a PP lakkokon, és nem értem, minek kennek fel egy ilyen csodás lakkot, ha aztán nem hagyják érvényesülni, és ezek szerint sikerült ezt elkerülnöm :-)

      Törlés
  7. Hűha! Instan is wow! De több képpel woww:D csodás!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát nagyon örülök, hogy ennyire tetszik, drága Elenim :-)

      Törlés
  8. Nagyon szépséges lett, gyönyörűek a színei!
    Bár nem sok köze van az eredetihez, de ez semmit sem von le az értékéből ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik! Az eredetinek pedig sok köze van hozzá annyiban, hogy nélküle biztosan nem állok neki az idegőrlő ecsetes színezgetésnek :-D

      Törlés
  9. Hű, nagyon nagyon tetszik a te verziód! Nem gondoltam, hogy ezt a manikűrt fogod inspirációul választani, de amit kihoztál belőle, az fantasztikus! :) Csodásan mutat rajtad! Örülök, hogy Te vadásztál tőlem :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, hát ez aztán az igazi elismerés, ugyanis nagyon izgultam, hogy mit fogsz hozzá szólni :-) Jó volt Tőled vadászni, és nehéz is volt a választás, úgyhogy végül a PP lakk színe lett a döntő, de több manikűröd is esélyes nálam további inspirációra :-)

      Törlés
  10. Gyönyörűséges lett a manikűröd, döbbenetes, milyen sokat fejlődött a nyomdatechnikád!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, és örülök, ha így látod :-)

      Törlés
  11. Ez csodaszép lett, és az eredeti is tetszik. A kutyus meg nagyon aranyos, mint mindig! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, a kutyusnak pedig átadok egy kiadós simit a nevedben :-)

      Törlés
  12. Nagyon szép lett, mindkét manikűr tetszik!

    VálaszTörlés
  13. Csodaszép lett! És fogalmam sincs miért, de talán a színvilág miatt egy jó erős tea jutott az eszembe a manikűrödről :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hű, tényleg, egy jó erős erdei gyümölcsös tea! Mindjárt iszom is egyet, úgyis fázom...

      Törlés
  14. Nagyon szép. Azt szeretném megkérdezni, hogy átlátszó gél lakkra kented a színt? (Ha igen,fixálás után vagy előtt?) És amikor fent volt a szín, utána átlátszó körömlakkal lekented? (Tudod,hogy tovább bírja) /Nagyon fontos lenne a válaszod. Előre is köszönöm. /

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Már a természetes körmeimet lakkozom, de sok évig használtam átlátszó zselét, majd géllakkot. Lefixáltam rendesen, és aztán körömlakkoztam rá ugyanúgy, ahogyan natúr körmökre: alaplakkot használtam a géllakkréteg védelmére, és fedőlakkot a lakkozás szárítására és védelmére. :-)

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.