2015. május 24., vasárnap

Picture Polish Minty – instant nyár a körmökön

Szeretem a Picture Polish körömlakkjait. Ez bizonyára nem titok azok előtt, akik az utóbbi kb. egy év során figyelemmel kísérték a blog bejegyzéseit. A legtöbb lakkjuk kiváló minőségű, tartós és nem utolsó sorban különleges színű vagy összetételű. A mai lakk kétségkívül az egyik legkülönlegesebb, hiszen jelly sandwich-manikűröket idéző, csillámokat is tartalmazó, sokak fejét rögtön elcsavaró fajta. No de vajon hogyan teljesít a körmökön?



Nos, kell belőle három réteg, ezt el kell fogadni. Ahogyan azt is, hogy a csillámok még fedőlakk mellett is kidudorodnak kicsit, de ez szerintem természetes, hiszen amúgy egy alapvetően krémes jellegű lakkról van szó. A rétegek egyébként gyorsan száradnak, így nem kell várakozni köztük, hanem haladhatunk szépen sorban, és a második kéz körmeinek befejezése után már rögtön át is térhetünk az első kéz második rétegére.

A csillámokkal játszadozni nem igazán tudtam, így abszolút a szerencsén múlt, hogy melyik körmömre melyik színű csillámból hány darab is került, de nekem kifejezetten tetszett ez az összevisszaság is. A jobb kezemen rendezettebbre sikerült az összkép, így erről is mutatok képeket.

Alább az említett három réteg szerepel, fedőlakkal együtt:






Sok-sok pozitív tulajdonságról tudok beszámolni: először is nagyon könnyű felkenni, és nagyon könnyű követni a körömágybőr vonalát, így nincs szükség utólagos javítgatásokra. Ez az én esetemben óriási pluszpont, mert az ilyen kísérletek mindig kudarcba fulladnak, és sötétebb lakkok esetében amúgy sem jön le a szín a bőrömről, világosabb lakkok esetében pedig sokszor túlkorrigálom a dolgokat, emiatt felidegesítem magam, és lemosom az egészet. No de ennél a lakknál erre nincs szükség.




Emellett a barnulás jeleit még egyáltalán nem mutató bőrömet sokkal barnábbnak mutatja a valósnál, így alig várom, hogy a nyár folyamán kissé már lebarnult bőröm mellé felkenve csokibarnának érezhessem magam miatta.




Fontos még kiemelnem a tartósságát is, mert 5 nap után lenövés miatt mostam le, és semmilyen kopás vagy lepattogzás nem volt jelen. Az egyik legjobb lakkom ilyen szempontból is. Ugyanakkor még egy bónuszt is rejt, amelyről eddig nem is tudtam, és nem is mertem remélni, hogy sikerül majd elkapnom a profi géptől messze álló, hűséges kis Canonommal, de bizony, itt van, sikerült:


Holocsillámok! HOLO! Napfényben az amúgy is csodásan mutató lakkban felcsillannak ezek a kis csodák, amelyek szerintem amúgy is minden lakkot szebbé varázsolnak, de az itt tapasztalható, megbúvó, magát csak néha-néha láttató csillogás olyan érzéssel tölt el, mintha egy titok tudója lennék, amelyet csak ritkán láthat bárki is.

Igen, rajongás van, nem is kicsi. A Minty egy csodálatos lakk, amely sejtésem szerint minden bőrtónusnak jól állhat, vidám alapszíne van, amely közelebbről vidám, piros és fehér csillámokat is rejt, még közelebbről pedig néha felvillantja a titkos holorészecskéket is. Mindenkit csak buzdítani tudok a megvásárlására, mert bár olyan lakknak tűnik, amelyet könnyű frankenként lemásolni, véleményem szerint nagyjából lehetetlen küldetés a tartósság, az árnyalatok és a holo tökéletes kombinációját létrehozni.

A lakkot a Nailland weboldalán tudjátok megvásárolni ide kattintva.

Nektek megvan ez a lakk? Netán van hasonló, különleges, titkokat rejtő kedvencetek?

6 megjegyzés:

  1. Épp egy jelly sandwich jellegű lakkot kenek fel:)
    Ez a lakk nekem nagyon tetszik , főleg hogy menta színű is:) Még nem volt PP lakkom de már sok jót hallottam róla:)

    VálaszTörlés
  2. Nekem is tetszik, kár, hogy nem több benne a pink glitter.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is jobban örültem volna, ha mindegyik körmömre annyi kerül, mint a mutatóujjamra, de még így is totális kedvenc lett nálam amiatt, hogy a fehérke kezeimet barnának mutatta :-D

      Törlés
  3. Kicsit hangsúlyosabbak is lehetnének azok a glitterek! :/ De ennek ellenére is nagyon tetszik. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, lehetne egy leheletnyivel több belőlük, mint ahogy a Frosting esetében látható, de még így is csodás a kicsike :-)

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.