2013. január 12., szombat

2012 kedvencei – szemfestékpaletták

Azt hiszem, ez a bejegyzés nem tartogat majd nagy meglepetéseket, de azért jó lesz visszanézegetni, melyik paletták lopták be magukat a szívembe az elmúlt évben.


Coastal Scents Mirage paletta
Az abszolút jó befektetés. Majdnem csak feleannyiba kerül, mint a Naked, és 88 csodálatos szín van benne, matt, szatén, metál, minden, ami kell. Ráadásul nemcsak a Coastal Scents gyárt ilyet, hanem a Blush Professional is kiadott egy nagyon hasonló színvilágú palettát. (Lásd: itt

Bejegyzés itt található róla.




Coastal Scents Ultra Shimmer Paletta
Az örök kedvenc, ha színes szemfestékekről van szó. Mivel odavagyok a csillogó színekért, ezért ez tökéletes választásnak tűnt, és nem bántam meg. A natúrszínű palettáim mellett ennek is nagy hasznát veszem, ha úgy érzem, színekkel szeretném feldobni a hétköznapokat. A CS mellett ilyen is kapható több helyen is, a Blush Professional a matt párját forgalmazza, ami egyébként szintén tartalmaz szatén színeket is (lásd: itt), a BHCosmetics pedig forgalmazza a matt párját (itt), a fényeset (itt), ráadásul van két másik is, az egyik a hűvösebb színekre koncentráló paletta mattban (itt) és fényesben (itt), valamint egy trópusi verzió mattban (itt) és fényesben (itt).

Saját bejegyzés itt.





Urban Decay Naked paletta
Sokáig néztem, vajon miért rajonganak ennyire, és nem egészen értettem a nagy felhajtást, hiszen ez csak egy egyszerű natúrszínű paletta. Aztán beadtam a derekam, és nem bántam meg. Elmagyarázni nem annyira lehet, de annyira egyediek a színek, hogy nem leltem párjukra, hiába próbálkoztam, és annyira jól harmonizálnak a kék szememmel, hogy oda meg vissza vagyok értük. A MUA Undressed palettájának köszönhetően még többen tudják használni ezeket a színeket, nagy fogás volt a cég részéről a színek lemásolása és elérhető áron piacra dobása.

MUA-összehasonlítós bejegyzés itt.
Egyebekkel való összehasonlítás itt.
Saját bejegyzés itt.





Urban Decay 15th Anniversary paletta
Az év végefelé lett az enyém ez a gyönyörűség, születésnapi ajándékként, és odavagyok érte. Bár sminket még nem mutattam vele, mert nem sikerültek jól a képek, jelentem, a színei intenzívek és tartósak, csakúgy, mint a Naked esetében, az Urban Decay tényleg ott van a szeren, ha szemfestékekről van szó. Állítólag az új formula még jobb, a Vice paletta már ilyeneket tartalmaz, de én a régiekkel is teljes mértékben elégedett vagyok. Totális a szerelem.

Saját bejegyzés itt.




Avon Pink Sands
Ez a kis négyes paletta az Avon egyik legjobb terméke. Sajnos általában véve nem túl jók a szemfestékeik, ez a paletta viszont a tökéletes választás hétköznapra. Gyönyörű

Saját bejegyzés itt.




Elizabeth Arden paletta
Tökéletes táskában hordós paletta, hiszen a szemfestékek mellett kétféle pirosító is van benne. Hihetetlen jó áron jutottam hozzá, és elmondhatom, hogy nagyon jó minőségű, jól pigmentált festékekről van szó. Csak ajánlani tudom a márkát.

Saját bejegyzés itt.




Sleek Ultra Mattes V2 Darks paletta
Bár a szaténos-metál színek a kedvenceim, vannak napok, amikor matt színekre vágyom, és bizony nehéz jó minőségűt találni, ami nem porzik és jól pigmentált. A Sleeknek azonban sikerült ezt összehoznia, annak ellenére, hogy sokáig a fényes színeikről voltak ismertek, és a matt színeik gyengébb minőségűek voltak. Csak ajánlani tudom.

Saját bejegyzés itt.




Sleek Oh So Special, a tökéletes all-in-one
Ezt a palettát is táskába dobós, sürgősségi palettának tartom, hiszen a színei között találhatók pirosítónak, kontúrozónak és kiemelőnek használhatók is. Imádom. Egyébként ez még a régi, gofris kiadású, és nekem tetszik is ez a felület.

Saját bejegyzés itt.




Nektek melyek voltak a kedvenceitek? Van olyan palettátok, ami táskába dobálós, minden-az-egyben megoldás?

18 megjegyzés:

  1. Az én kedvenceim 2012-ben:
    - CS 88 Ultra Shimmer :)
    - Avon 4-es Mocha Latte
    - Sleek Storm

    Nagy a gyanúm, hogy legtöbbször idén is ezekhez nyúlok majd... :)

    VálaszTörlés
  2. Ezek még képen is gyönyörűek. :)

    VálaszTörlés
  3. Én is gondolkodom most erősen egy matt Sleek palettán, de még nem sikerült eldöntenem hogy melyik legyen az. :D Szerinted hogy éri meg jobban? Ha Edittől rendelem vagy ha a Make Up Plaza-n? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem kb. ugyanúgy jössz ki szállítással mindkét helyről, és mindkét helyet csak ajánlani tudom :-)

      Törlés
    2. Igen, én is így számoltam, csak gondoltam megkérdezlek, hogy biztosra menjek. :D Köszi! :)

      Törlés
  4. A Sleek palettákat és a Mirage-t használtam én is a legtöbbet, bár igyekszem tudatosan elővenni a többit is, nehogy megsértődjenek. Táskába meg az Essence Ready for boarding paletta van állandósítva, mert annak elég semlegesek a színei, így ha igazítani kell, akkor azzal teszem meg. Végül is megtartottad a másik Mirage-t?

    VálaszTörlés
  5. Hű... AZ az első két paletta nagyon-nagyon nagy! =) Nálam 3-4 színben kimerül egy paletta. :D De leginkább 1-2. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, az a két paletta egy-egy kis Kánaán :-D

      Törlés
  6. Nagyon szépek még mindig :)

    VálaszTörlés
  7. Kész, kell nekem egy Coastal Scents paletta.. :D
    Vagy 2... :D na jó, egyelőre az Ultra Shimmer-rel beérném :D
    Az Oh So Special nálam is nagy kedvenc, de nem értem, mért nyáron vettem elő inkább, pedig így elnézve, újra úgy látom, hogy bármikorra megállná a helyét :]

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, láttam, hogy mostanában Te is rákattantál a színekre :-D

      Törlés
  8. óó, most csorog a nyálam. Főleg a 88-as és a Naked miatt. :P

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.