2012. május 28., hétfő

Balatoni köröm és beszámoló

Nagy dolgok történtek velem: idén már másodszor töltöttem úgy két napot a Balatonon, hogy szép idő volt, és tudtam napozni. Bár a víz még nem elég meleg a fürdőzéshez, már ez is nagy szó többévnyi rossz időjárás után. 2008-tól három éven át csak 1-1- hetem ment el úgy, hogy végig rossz idő volt, és sem úszni, sem napozni nem volt lehetőségem, tavaly viszont valószínűleg csúcsot döntöttem a két héttel, mialatt egyáltalán nem barnultam semmit. Tény, hogy sokat aludtam és olvastam, és hihetetlenül kipihenten jöttem haza, de nem egészen ez lett volna a terv.


Most viszont már másodszor tudtam élvezni a napfényt, és bár a vízbe nem merészkedtem be (azért a 18 fok még hideg nekem), a parti sétát nagyon élveztem a családtagokkal és a két kutyussal (ők persze belegázoltak a vízbe).


Ráadásul ma kicsit beborult, így még a tervezett körömlakkozásra is sort kerítettem. Nagy várakozásokkal néztem elébe, mert a múltkori, a Perfectly Flesh által okozott pozitív csalódás után ismét Avonos lakkokat teszteltem. Két majdnem teljesen egyező színről van szó, amelyek a képeken sokkal különbözőbbeknek tűntek, ezért is rendeltem meg mindkettőt: az egyik az új Nailwear Pro+ Sea Breeze nevű árnyalata, amelyik mentás-zöldesnek tűnt a katalógusban, a másik pedig a Nailwear Pro, tehát az előző generáció Aqua Fantasy nevűje. Utóbbi jóval kékebbnek tűnt, és mikroszkopikus csillámok is felsejlettek benne a képeken.


Sea Breeze vs. Aqua Fantasy dobozok természetes fényben

Sea Breeze vs. Aqua Fantasy dobozok vakuval

Nagyon tetszik, hogy dobozban érkeznek, felül jól látható színnévvel. A név egyébként az üvegek alján is olvasható egy ici-pici címkén.

Sea Breeze vs. Aqua Fantasy üvegek természetes fényben

Sea Breeze vs. Aqua Fantasy  üvegek vakuval

Ezeken a képeken láthatók az Aqua Fantasy csillámjai.

Sajnos felvitel közben csalódnom kellett, ezúttal nem pozitív értelemben, ugyanis a Pro Aqua Fantasy lakk jóval pigmentáltabb, mint az újabb kiadású Pro+ család Sea Breeze árnyalata. Az utóbbi esetében a Perfectly Flesh esetében leírt széles, rövid szálakból álló, merev ecset ezúttal már kezelhetetlenné teszi a nagyon gyenge színű lakkot. Nekem három rétegben is csíkos és helyenként áttetsző maradt, míg az Aqua Fantasy, amelynek hosszabb sörtéjű, vékonyabb és puhább az ecsete, már két rétegben is majdnem tökéletesen fedett. Az alábbi képeken a mutató- és a gyűrűsujjon a Pro Aqua Fantasy látható, a középső és a kisujjon pedig a Sea Breeze.

Sea Breeze vs. Aqua Fantasy természetes fényben

Sea Breeze vs. Aqua Fantasy vakuval

Jól látható, hogy pl. a középső ujjamon foltos maradt a Sea Breeze, pedig nagyon igyekeztem. Színkülönbség alig van a két lakk között, az Aqua Fantasy csillogásából annyi marad felkenve, hogy hideg fényben csillog tőle a lakk. Jóval erőteljesebb és kékebb lakk, mint a Sea Breeze. Eljött viszont az idő, hogy teszteljem a Night in Vegas nevű, sokak által dicsért és „pelyheske”-ként emlegetett Essence lakkot. Azt reméltem, hogy eltereli majd a figyelmet az egyenetlenségekről, és valóban kevésbé feltűnőek így a hibák.

Sea Breeze vs. Aqua Fantasy + Essence Night in Vegas természetes fényben

Sea Breeze vs. Aqua Fantasy + Essence Night in Vegas vakuval

Nekem nagyon tetszik az összhatás, és bár a két lakk picit különböző színű, fent is hagyom, és rajtam lesz néhány napig, a türkiz úgyis az egyik kedvenc színem, és idén még nem nagyon hordtam. Amikor elkészültem, leheveredtem napozni a kertben, és olvasni próbáltam – mondanom sem kell, hogy mintegy 10 oldal után elálmosodtam, és megint alvás lett a vége, de sebaj, pihenni kellett a visszaútra... Készítettem viszont néhány hangulatképet, megörültem, amikor kiderült, hogy a lakkozás illik a könyv borítójához, és megörökítettem az égkék és a fák zöldje mellett is. Erre a lakkra most balatoni vízkék-napsárga lakként fogok gondolni, mert a kis pelyhek csillogása a napfényt, a kékek pedig a napsütéses Balaton vizét idézi.

Sea Breeze vs. Aqua Fantasy + Essence Night in Vegas hangulatkép 1.

Sea Breeze vs. Aqua Fantasy + Essence Night in Vegas hangulatkép 2.

Sea Breeze vs Aqua Fantasy + Essence Night in Vegas hangulatkép 3.

Nektek hogy telt végül a három nap? Megvalósult, amit terveztetek? A szépítkezésre jutott időtök? A fenti lakkokból megvan bármelyik, és ha igen, szeretitek?

További jó pihit még ma estére, én megint úgy érzem, sokáig fent maradok majd, hogy minél tovább tartson a háromnapos hétvége hangulata...

9 megjegyzés:

  1. az Aqua Fantasy sokkal szebb :)

    VálaszTörlés
  2. Szerintem is, de a Sea Breeze is nagyon szép <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, csak nem nekem találták ki, mert nehéz felkenni. Majd próbálkozom még, hátha, mert amúgy csillám felé félig áttetsző rétegnek is nagyon jó lenne, az alábbihoz hasonlóan:
      http://3.bp.blogspot.com/-cEMn5MpQles/T4wtlLqiPzI/AAAAAAAAHE0/c5FMnpG0mbs/s400/funfetti4.JPG

      Törlés
  3. Mindkettő színe nagyon tetszik :) Nekem sajnos többnyire tanuással telt, de még mindig nem eléggel :\ Azért egy armaszkos 15 perces szépülés belefért :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Wow, erre a megjegyzésedre meg hogy-hogy nem válaszoltam??? Nekem mindig pont az arcmaszkok maradnak el, annyi más van mindig, amit előrébb helyezek... :-(

      Törlés
  4. Érdekes, hogy milyen hasonló a színük, amúgy meg mégis különbözőek :) Egyébként az Aqua Fantasy nekem jobban bejön :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, könnyebb vele bánni, az biztos, de a Sea Breeze különleges színe is tetszene, ha nem lenne annyira foltos...

      Törlés
  5. Pedig nekem nagyon egyformának tűnt, de most látom, hogy mégsem. : )

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.