2012. május 18., péntek

Új szerelem: Avon Nailwear Pro+, Perfectly Flesh

Be kell vallanom, hogy annak ellenére, hogy Avon Tanácsadónő vagyok, nem reméltem sokat a körömlakkjaiktól. Régebbi kiadásokból már volt néhány színem, de nem voltam oda értük. A most megújult körömlakkok mutatós reklámfotói azonban elcsábítottak, és rendeltem néhányat (többek között pirosat is, hátha abból is megtalálom a régóta vágyott árnyalatot), kihasználván a 2 db-ot 1298 Ft-ért adó akciót. Elsőként a Perfectly Flesh került kipróbálásra, mert már régóta keresem a tökéletes lakkot ebben a színcsaládban – én próbababa-körömnek hívom őket, mert valamiért a próbababákon a legtöbb esetben ilyen árnyalatú lakk van. A katalógus reklámoldalán világosabbnak, bőrszínűbbnek tűnt, a fedlapon viszont körülbelül olyan, mint a valóságban az én kezemen:


Avon Perfectly Flesh természetes fényben


Avon Perfectly Flesh vakuval


Imádom. És hosszan tudom sorolni, hogy miért. Először is: az OPI mellett ez az első olyan lakk, amelyikbe éjszaka nem alszom bele a hajam vagy a párnaszövet mintáját. Más lakkokat akár reggel is felkenhetek, hogy aztán egész nap száradhasson, másnap reggelre mégis benyomódik, ez a lakk azonban kiállta a próbát. Munka után, hat óra körül kentem fel, három rétegben, este fél tízkor már lőtték a pizsamát, másnap reggel mégis tökéletesen érintetlen volt. Az ecsete ugyan kicsit keménynek tűnt elsőre, mégis sikerült csíkmentesen felvinnem, ami nálam bevallottan nagy eredmény. A kupakja az egyetlen megemlítendő negatívum: fényes is és nagy is, ezért nem igazán áll kézre lakkozáskor, de hozzá lehet szokni, csak azt tudom ismételgetni, hogy még ennek ellenére is sikerült szépen felkennem.


Négy napig volt rajtam, mert ennyi idő után már szeretek újat felkenni, de még bírta volna, minimális mértékben mattult csak, és nem kopott még egyáltalán (persze hozzá kell tennem, hogy zselé van a körmömön, még teszteltetnem kell a barátnőmmel is). Emellett van még egy pozitívum: az eddigi legkönnyebben lemosható lakkom, amint átitattam körömlakklemosóval, maszatolás nélkül, pillanatok alatt tiszta volt a körmöm.


Összességében elmondható róla, hogy az OPI-jal egy szintre került nálam (ami igen nagy szó), ugyanakkor jóval olcsóbb. Remélem, a többi szín is ilyen jól teljesít majd (természetesen beszámolok majd a fejleményekről), de biztos, hogy az OPI is örök kedvenc marad, lévén, hogy az Avon lakkok sajnos szűk színskálában elérhetők csak.


Nektek van Avon lakkotok? Ha igen, mennyire vált be? Várom a kommenteket a témában.

9 megjegyzés:

  1. Szép színe van, de nem szokásom Avonból/Oriflmeből rendelni, én szeretem kipróbálni, megfogdosni a sminkterméket, mielőtt megveszem. De ezekkel a lakkokkal még én is szemeztem, most meggyőztél :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ismerem az érzést, de most mertem kockáztatni. Mindenesetre mindenképpen megosztom majd a természetes körmön szerzett tapasztalatokat is. Remélem, Neked is beválik majd! :-) Ja, és nagyon tetszik a profilképed! :-)

      Törlés
  2. Én is inkább megtapizom a körömlakkokat, Avont lehet kapni amúgy a Rossmanban/Müllerben?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos nem, de néhol lehet találni Avont árusító boltokat, illetve ha van Avon-központ a közelben, oda is be lehet menni megnézni őket. Ha van ismerős tanácsadónő, ő tud segíteni ebben. Sajnos az én vevőim nem nagy sminkmániások, pedig személyesen is szívesen elmondanám a tapasztalataimat – majd dolgozom az ügyön. :-)

      Törlés
  3. Én is kb. 2 hónapja vettem meg ezt a lakkot, pedig én sem szoktam ilyesmit katalógusból rendelni soha. De valahogy annyira tetszett a színe... És nekem is nagyon bevált, azóta sokat használom. Lehet, hogy ez lesz életem első körömlakkja, ami nem beszárad, hanem elfogy... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, szuper hír, örülök, hogy Neked is bevált :-)

      Törlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  5. Isteni ez a lakk,nem győzöm kenni,mindig ezt használom,ha fontosabb eseményre megyek,visszafogott,szolid. De utána jöhet mindig valami dögös vörös :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. igen, igazi kis mindenes, ha elegánsan/visszafogottan kell megjelenni valahol :-)

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.