2013. december 15., vasárnap

Yankee Candle hármas mintagyertyatartó – mixeljünk illatokat!

Többen írtátok, hogy a mintagyertyák nem olyan intenzív illatok, mint a Tart®-ok vagy a teljes méretű gyertyák, és bár ezt bizonyos esetekben cáfolni tudom (lásd: Cranberry Chutney és Camomile Tea), tényleg van néhány illat, ami gyengén muzsikál. Így amikor megláttam a hármas mintagyertyatartót itt, tudtam, hogy ez jó módszer lehet az intenzívebb illatok elérésére.

Három összeválogatott gyertyával – gondoltam, együtt jók lehetnek karácsonyra készülődéshez

Meggyújtás után

Nagyon hangulatos


Először azt gondoltam, milyen jó lesz, hogy a gyertyák közötti részre lefolyik a felesleges viasz, és mindenki happy lesz, de a nagy kedvenc Camomile Tea sajnos megfojtotta magát.


Miután kicsit odébb taszigáltam a viaszt a kanóc mellől, újra meg tudtam gyújtani.


Később aztán trükköznöm kellett, hogy életben maradjanak a gyertyák, így ferdén tartottam a tartót, hogy mindegyik kanóc levegőhöz jusson, majd amikor kellően olvadt volt mindegyik, elfújtam a gyertyákat, és ferdén dermedt meg a viasz. Azóta tökéletesen működik sokadik meggyújtásra is, vízszintesen, a színe már egybeolvadt, és barna lett, de a lényeg az illat, amely a küzdelmek ellenére is kárpótol, ugyanis igazi karácsonyi illatfelhőbe borítja a lakást.

Végeredményben tehát elégedett vagyok a módszerrel, csak a trükközés része maradhatott volna ki, de lehet, hogy más gyertyáknál nem lesz ilyen gondom.

A tartó 2190 Ft-ba kerül az illatgyertya.hu oldalán.

Ti milyen illatokkal készültök a karácsonyra? :-)

28 megjegyzés:

  1. úúú, tetszik. nem rossz ötlet, bár, hogy egybefolyik, meg majd ki kell belőle trükközni a maradékot, az kicsit kimaradhatna :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, erre megoldás három különálló tartó, de abból is a végén ki kell gyártani a viaszt, ennél meg legalább megúszom egy procedúrával :-) Igazából a mécseseik a legjobbak, mert ha az elég, akkor kidobható a kis műanyag külsejük, és kész :-)

      Törlés
  2. Ez aranyos ötlet, bár engem kicsit idegesítene az, hogy figyelni kell rá :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, én még reménykedem benne, hogy a többinél esetleg megúszom ezt, mert én sem örültem neki :-D

      Törlés
  3. De jó ötlet! Úgy szeretnék már én is egy YC gyertyát valami kellemes karácsonyi illatban, de hát... majd egyszer :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak ajánlani tudom őket, és ha van párologtatód, akkor egy Tart 360 Ft-ért jó kezdés lehet, Állítólag több napon át nagyon intenzív marad az illatuk :-)

      Törlés
  4. Jó ötlet. Én egyenlőre még az igazi jó illatú Pancsis gyertyát nem találtam meg. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, olyan igazán személyre szólót én is csak kettőt, de elég sokrétű az ízlésem szerencsére. Egyszer pedig szeretnék eljutni a mintaboltjukba, és végigszagolgatni mindent :-D

      Törlés
  5. Tényleg jó ötlet! Amúgy nekem az a bajom hiába rendeltem YC tartót hozzá a fél gyertya megmarad de a kanóc leég....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem nem tartótól függ, hanem gyertyától. Nekem is öngyilkos jellegű volt a Mountain Lodge, de a többinél nem észleltem bajokat. A megmaradt viaszokat meg már gyűjtöm, és egyszer gyertyaöntés lesz majd itthon belőlük :-)

      Törlés
  6. Én azt se értem miért lett ennyire felkapva ez a Yankee Candle, már mindenki ilyet vásárol, bár szívetek joga. De azt végképp nem értem, hogy egy snassz gyertyatartóért képes vagy kiadni több, mint 2 ezer forintot, miközben töredékért vehetsz ilyet egy eurós boltban például. (és ráadásul erről egy blogbejegyzés is születik, forradalmi újdonság, hogy 3 gyertyát gyújtasz meg egyszerre)

    De félre ne érts, rendszeresen olvasom a blogod és szeretem is, tetszik is, tényleg. De ezt nem bírtam szó nélkül hagyni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Teljesen nyugodtan írd meg a véleményed, ez itt az internet, ahol a szólásszabadság sértetlen. :-) Amúgy persze, vehetsz máshol is tartót, és olcsóbban is, de nekem az tetszett meg, hogy letisztult formájú, kifejezetten ezekhez a gyertyákhoz való tartót kaptam, amibe mindhárom belefér egyszerre. Három vastagabb falú, biztonságos égetést lehetővé tévő tartót valószínűleg nem sokkal olcsóbban kaptam volna meg, ennek pedig tetszik a helytakarékos jellege is. :-) Az pedig, hogy ki mire költ és mennyit, tényleg teljesen szubjektív, hiszen ugyanígy felmerülhetne a drága körömlakk kérdése is, hogy miért nem veszek pl. olcsóbbat, vagy miért mutatom be az adott kombinációt, hiszen az is bárki másnak is eszébe juthat.

      No szóval a lényeg annyi, hogy nekem tetszett ez a megoldás, számomra örömet okozott, és ezt akartam megosztani másokkal is :-)

      Törlés
    2. Ja, és az, hogy mi divat és mi nem, újabb párbeszéd témája lehetne, de tény, hogy azért a Bomb Cosmetics-szel együtt a Yankee Candle a drágább, de még elérhető árú, viszont tényleg jó illatokat gyártó márkák egyike. Mostanában kifejezetten sok drogériás és egyéb olcsóbb gyertyát is teszteltem, és sajnos meg kell adni, hogy más egy-egy olcsóbb gyertya illata, mint akár az illóolajaké, akár a felkapott márkák gyertyáié.

      Törlés
  7. Hmm. :) Most nekünk 8 IKEA pirosbogyós gyertya ég, szüperül belengik az egész lakást. :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hű, ez jól hangzik! Az IKEA gyertyái is jók szoktak lenni, egyébkétn az irodában DM-es mécseseket égetek :-)

      Törlés
  8. Nagyon jól néznek ki ebben a gyertyatartóban. Mondjuk én a figyelés részénél tuti túlteljesíteném magam, mert nem bírom megállni, hogy ne kontárkodjak bele a gyertyákba :)
    A gyertyaöntésről is fogsz majd írni, ha összegyűlik annyi?:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is szeretek játszani a gyertyákkal, de mostanában egész jól megállom, csak várom, hogy melyik mit produkál magában :-) A gyertyaöntésről nem terveztem írni, de nem rossz ötlet :-)

      Törlés
  9. Szerinted az áfonyás intenzívebb illatú, mint a mézes-fűszeres? Nekem 4 db cranberry chutney-m is volt és szerintem a honey&spice, a french vanilia és a warm spice is sokkal illatosabb. Mondjuk a trópusi gyümis az kevésbé (bár abból meg mécseseket vettem, lehet, h úgy a többi is hasonlóan viselkedne...)
    Engem egyébként nem vonz ez a mixelés, számomra az pont elég változatosságot jelent, h x nap múlva elfogy a minta gyertya és jöhet egy új illat. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, szerintem erősebb az illata, bár tény, hogy az illatokat nemcsak szubjektíven érzékeljük, hanem az is változó, hogy ki melyiket érzi erősebben vagy éppen gyengébben. A Honey&Spice nálam nem muzsikált túl erősen, de simán el tudom képzelni, hogy a Te orrod fogékonyabb rá, a másik kettő pedig még nem került nálam sorra.

      Amúgy eszméletlen, mennyire sokáig elég egy-egy mintagyertya is, és van olyan illat, amit én sem mixelnék, pl. a fahéjas-sütis illataik :-)

      Törlés
    2. A warm spice illatot ismered? Szerintem pont ugyanolyan intenzív, mint a honey társa, én azt is nagyon szeretem. :)
      Igen, tudom, h szubjektív az illat érzékelés, bár nálunk én vagyok az orr, a honey&spice-ot még a pasi is megdicsérte, pedig ő korábban ilyet sosem tett. 6 éve égetek mindenfélét itthon és ez volt az első alkalom. :D

      Törlés
    3. A Warm Spice megvan, de még nem avattam fel, de akkor előreveszem. Még a Kitchen Spice meg a Home Sweet Home érdekel nagyon, de ezek első szaglásra is annyira tetszenek, hogy nem fogom őket keverni, hanem főszereplőként éghetnek majd. Neked egyébként volt már üveges gyertyád is tőlük? Ha igen, megérik a befektetést?

      Törlés
    4. Jó pár éve, ajándékba kaptam egy barátnőmtől. Kicsi méretűt, de az is baromi sokáig tartott. Nem tudom, h magamtól vennék-e, ezek a kicsik (így) tényleg nem drágák és nem "kell" hosszú hetekig ugyanazt az illatot szaglászni. Bár az ilyen édes sütiseket biztosan nehezen unnám meg. (Az valami gyümi illat volt, sajnos nem emlékszem, mi. De icipicit kevésbé volt intenzív, ez tuti.)
      Kitchen Spice-szal én is szemeztem, a Home sweet home-ot meg meg fogom szagolni legközelebb. Csak (szerencsére) lassan fogy a felhalmozott készlet... :D

      Törlés
    5. Hát igen, lassan fogynak, de ez , mert megérik az árukat. Remélem, azok a családtagok is szeretik majd őket, akik gyertyákat (is) kapnak ajándékba idén.

      Ha a fűszeres-édes illatokat szereted, akkor a Cinnamon Stick is Neked való :-)

      Törlés
    6. Igen, amúgy is fahéjimádó vagyok, nem is értem, h nem jutott eszembe az eddigi három rendelésemkor egyszer sem, ezen már sokszor "bosszankodtam" az utóbbi hetekben! :)
      Nálam is a barátnők ajándékainak része 1-1 minta gyertya! :D Apának meg azonnal adtam csak úgy. :)

      Törlés
  10. Nem írta ki, h a kommentem majd a jóváhagyás után jelenik meg, lehet, h nem küldte el?! ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De, megjött, néha nem írja ki, de csak nagyon ritkán vesznek el a megjegyzések szerencsére :-)

      Törlés
    2. Csak ma kb. 625x ment el a net az irodában és én persze sosem vtrl+c-ztem. :)

      Törlés
    3. Nekünk is volt ilyen napunk, hát volt is stressz rendesen a munkatársak között :-)

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.