2014. április 22., kedd

Testvajkörkép – mire is jó ez?


Bizonyára sokan megfigyeltétek már, hogy az elmúlt néhány évben mekkora divatja lett a testvajaknak, és hogy egyre több márka jelentkezik ilyen elnevezésű termékkel. Ugyanakkor aki még nem próbálta, az bajban lehet, hogy mire is számítson, hiszen ha nem a fővárosban él, akkor csak rendelés útján csaphat le a híres-neves The Body Shop márkájúakra, a drogériákban fellelhetők esetében pedig nem áll rendelkezésre teszter, így elég erőteljes lehet a termékeket körüllengő balladai homály.

A mai bejegyzéshez az ötletet egy Youtube-nézőm adta a Téli elfogyott termékes videóm első részénél, név szerint Nur Lotz, így ezt ezúton is köszönöm neki, és remélem, hasznosnak fogja találni. A mai bejegyzés témájához emellett a FB oldalon történt szavazás is hozzájárult, köszönöm a szavazatokat!

Na de lássuk is Nur Lotz eredeti kérdését:

„Jó lenne ha lenne teszt, beszámoló a testvajról! Tapasztalatok, miért ez, különbség a testápolóval szemben, stb. Az is érdekelne, hogy a testvaj kiválthatja-e, mondjuk a testápoló, kézkrém, lábápolót. Szóval, lehet-e multifunkcionális termékként használni. Melyiket ajánlod és miért?”

Nos, először is kezdjük a megválaszolással, majd ezt követően néhány miniteszt és termékajánló fog következni.

Testvajakról először a TBS kapcsán hallottam, és mivel én sem a fővárosban élek, netes rendelés útján szereztem be magamnak a papayás testvajat a webshopból. Ez emlékeim szerint tavaly kora nyáron lehetett, és a szintén papayás tusfürdő is akkortájt került hozzám. Nos, ez abszolút jó kezdés volt, ugyanis mindkettő azóta is tartja a helyét a toplistán nálam, és bár vannak mellettük más kedvenceim is, valószínűleg örök legek maradnak.

A testvajakról mindenhol azt lehet olvasni, hogy – nem meglepő módon – vajszerű állaguk van, amely kézmeleg hatására meglágyul, és ekkor lehet a bőrbe dolgozni. Megfigyeléseim alapján a legjobb fürdés után AZONNAL felvinni a krémet, mert így a megpuhult bőrbe jobban és gyorsabban beszívódik a termék, sőt, már olyan tippet is hallottam, hogy törölközés nélküli bőr esetében még jobb, de ezt én magam még nem próbáltam.

A fent leírt állag általában véve igaz, ám vannak azért habosabb, könnyedebb állagú testvajak, és vannak valóban szinte teljesen szilárd termékek, így mindenki megtalálhatja a saját bőrének megfelelőt. Erre alább, a termékteszteknél még részletesebben kitérek majd.

Az állaguk miatt a legtöbb testvajat ősztől tavaszig érdemes a leginkább használni, mert nyáron soknak bizonyulhatnak, hacsak valakinek nem extrém száraz bőre van. Az én viszonylag száraz bőrömnek már túl nehezek ezek a krémek a nyári hónapokban, így ilyenkor inkább tejesebb, könnyedebb testápolók felé nyúlok az esti testápolásnál. Itt jön a képbe azonban a fent kiemelt olvasói kérdés, miszerint kiválthatja-e a termék más ápoló krémek használatát. A válasz egyértelműen igen, ugyanis csodásan beválik a nyári hónapokban a könyök és a térd ápolására, valamint a talpam is meg szokta hálálni a testvaj által nyújtott extra gondoskodást. Kézápolónak is ideálisak, arcra viszont nem ajánlott őket használni, és ezt a legtöbb termék esetében külön jelzik is.

Most pedig térjünk át néhány bevált kedvencemre, mindegyik esetében kis ismertetővel:

1. TBS testvajak

Ahogy már fentebb is említettem, ezek szuper termékek, és szerencsére elég gyakran vonatkozik rájuk 20-25%-os akció. Emellett rendkívüli módon megéri őket nagy ajándékcsomagban megvásárolni, ugyanis míg pl. a grapefruitos testvaj önmagában kemény 4990 Ft, addig az ajándékcsomag 8990 Ft az illatcsaládból, és a teljes méretű testvaj mellett tartalmazza a 250 ml-es tusfürdőt, a 200 ml-es testradírt, egy 100 g-os szappant, valamint egy fürdőpamacsot is. Ja igen, merthogy a TBS tusfürdői és testradírjai is zseniálisak. Viszont legyetek nagyon szemfülesek, ugyanis az 5990 Ft-os csomag esetében már csak a tusfürdő és a szappan teljes méretű, a testradír és a testvaj nem, így mindig alaposan olvassátok el, hogy miből áll össze a csomag.

1/a - TBS vörösáfonyás testvaj

Ez a testvaj limitált téli illat szokott lenni, amely szerencsére évente vissza is tér a hideg hónapokban, és jelenleg már csak egy ajándékcsomagban lehet megvásárolni az 50 ml-es kiszerelést. Az alábbi képeken látható dobozka matt műanyagból készült, metálos beütéssel, ugyanakkor a másik meglévő példányom fényes felületű műanyag csomagolásban van, bár kétségkívül tetszetős mindkettő, és nem is ez a lényeg, hanem maga a termék, nem igaz? A terméket egyébként nem védi pluszban fólia, de az üzletben minden esetben van kint tesztertermék, így elméletileg a megvételre szánt darabokat senki nem nyitja ki előttünk.




A krém maga egy csodás babarózsaszín, sűrű állagú testvaj, ám korántsem a legkeményebb fajtából, inkább csak közepesnek mondanám. Az illata ugyan nem annyira jó, mint a csodás fanyar tusfürdőnek, de szerencsére a bőrön kellemesebbé válik, mint az első szaglásra sejthető lenne.



Hasonló állagú TBS termék az általam használtak közül: Papayás testvaj (jelenleg nem kapható), Csokoládés testvaj (vigyázat, még több kézmosás után is keserű!)

1/b - TBS epres testvaj

Az előbbinél krémesebb-habosabb, könnyebben kenhető, nagyon sűrű krémjoghurtra emlékeztető állagú termék. Az illata szintén joghurtos, akárcsak a málnásé, ám ez számomra abszolút pozitívumot jelent.





Hasonló állagú TBS termék az általam használtak közül: Málnás testvaj, Édes citromos testvaj (jelenleg nem kapható)


2. Bomb Cosmetics Body Puff

A furdogolyok.hu oldalról rendeltem, itt tudjátok megrendelni 2990 Ft-os áron. Az egyik legkeményebb, legsűrűbb termékem, bár tényleg a kemény szó a legjobb rá, ugyanis olyan az állaga, mint a hűtőből kivett vajnak, és tényleg szükség van a kezem melegére és a dörzsölésre ahhoz, hogy eloszlassam a bőrömön. A használat után marad egy zsíros réteg a bőrömön, így esténként szoktam alkalmazni, ugyanis így reggelre csodás selymes bőr fogad.

Az illata csodás kókuszos, és tényleg kókuszOS, ugyanis az egyértelműen természetes hatású kókusz mellett egyéb illatok is keverednek mellé, amelyeket ugyan azonosítani nem tudok, de süteményhez hasonló, csodás illatár kerekedik a dologból.

A terméket itt sem védi ugyan fólia, de nem is kell, mert ha megnézitek a második képet, egy kis mélyedés látható rajta; ennek a helyén a felnyitás előtt egy letépendő kis fül van, így senki nem tudja levenni a tetejét, csak már a letépés után.




Abszolút a táplálóbb testvajak közé sorolható, amelyet a könyökünk és egyéb száraz bőrfelületeink imádni fognak. Más testápolót még nem használtam a márkától, így nem tudok hasonló terméket ajánlani tőlük, de mindenképpen kedvenc lett nálam.


3. Body & Soul testvaj mandulával és vaníliával

Nos, ez a 699 Ft-os termék, amely egyébként a Müller saját márkása, igazi főnyeremény! Az állaga a keményebbek közé tartozik, valahol az előbb említett Bomb Cosmetics-féle és a TBS keményebbik fajtája között helyezkedik el. Az illata csodálatos mandulás sütire emlékeztet, és bár nehéz elkenni, hamar beszívódik, nincs megmaradó olajos réteg utána, és még másnap is simogatnivalóan selymes a bőröm a használata után.

Egyedül a terméket védő plusz műanyag réteg ellen emelhető kifogás, ugyanis ezt bárki leemelheti az üzletben is, és mivel ezáltal már kinyitottnak számít a termék, a szavatossági idejére is hatással lehet. Egyéb kifogásom viszont nincs ellene, és hát ezért az árért? Rohanjatok, és vegyétek meg!






4. Dove Purely Pampering testápoló

Bár nem testvaj a megnevezése, a hígabb testvajakhoz hasonló állaga van, így ezt is idesorolom. A bőröm gyorsan beszívja, a hatása az előbbi Mülleres termékével azonos, az illata azonban jóval édesebb annál, így nyáron semmiképpen nem használnám, és még télen is kissé soknak éreztem néha. Javaslom, hogy szagoljátok meg az azonos illatú tusfürdőt, mert ha az tetszik Nektek, akkor ezzel sem hibázhattok (magán a krémen pedig nagyon erős fólia található a termék védelme érdekében). Ha jól emlékszem, 1490 Ft-ért vettem a Rossmannban, és részletes tesztet olvashattok róla Azrail blogján, egyébként az ő bejegyzése hatására vásároltam meg.






5. Aldo Vandini tahiti vaníliás és makadámdiós testvaj

Itt ébredtem rá arra, hogy mekkora hatással van ránk a marketing meg a többi, mert míg ezt a drogériákban kapható, 1990 Ft-os terméket drágálljuk, a TBS akció esetén is 3590 Ft-os testvajait simán megrendeljük... Legalábbis remélem, hogy nem egyedül én vagyok ezzel így :-)

Közepes keménységű testvajról van szó, én talán nem is nevezném annak, mert testápolósabb jellegű és könnyebben felszívódó. Kellemes állagú termék, amelynek az illata viszont megosztó lehet. Míg mások imádják az igazi, édes vaníliát, nekem ez már télen is sok volt, és alig-alig használtam az illata miatt, pedig a hatásáról csak jót tudok mondani. Sajnos elég kevés fajta illat kapható belőle, és nem igazán találtam kedvemre valót, de úgy tudom, hogy a márka időről időre előáll újabb illatokkal, így érdemes lehet figyelni az állványokat.

A termékről egyébként szintén írt tesztet Azrail, amelyet itt olvashattok el. Érdekesség, hogy ezt a terméket magamtól vásároltam, még az ő tesztje előtt. Egy rugóra jár az agyunk, na.




A csomagolás letisztult, mégis elegáns, és összességében minőségi terméket sugall.




Ennyit tehát a testvajakról, és ha bármilyen egyéb kérdésetek van, tegyétek fel, és megpróbálok válaszolni. Remélem, hasznosnak találtátok a bejegyzést, és mindenképpen írjátok meg kommentben, hogy melyek a Ti kedvenceitek.

31 megjegyzés:

  1. Úgy érzem lesz mit nekem is kipróbálnom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, ha tudtam ötleteket adni! Melyikkel kezdesz? :-)

      Törlés
  2. Szuperül összeszedted, élvezetes és hasznos volt olvasni! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Mea, nagyon örülök, hogy így látod :-)

      Törlés
  3. Számomra nagyon hasznos volt ez a bejegyzés, mivel mindenhol a testvajakról olvasok, de ennyire alaposan még senki nem szedte össze a dolgokat róluk, úgyhogy köszönöm :) Én még egyelőre testápolózok, de lehet ki fogok próbálni majd testvajat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy így látod, jól el is voltam vele, mire megírtam, meg átolvastam, hogy semmi ne maradjon ki :-) Egyszer elmehetünk szagolgatni-próbálgatni egy TBS-be, ha gondolod :-)

      Törlés
  4. Én tiltakoztam a TBS ellen, mert ennyiért ne már! Aztán nyertem Azu-nyantól és Sunnytól egy 50 ml kókuszosat... és RAJONGÓ lettem! Sokkal jobb mint az Alverde, pedig azt is imádom! de az illata... igazi kókusz, nem mű és a hatása is! Sokkal jobb. Én nem tudom, mit tesznek bele. Az áfonyás és az epres pedig isteni illatú... NYAM-NYAM. Csak nehogy TBS közelbe kerüljek záros határidőn belül...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, tudnak valamit, az biztos, bár azért vannak félresikerült termékek néha náluk is. Érdemes utánaolvasni, hogy melyik mit tud, a krémmánia pl. szuper hely erre, a kakaóvajas tusfürdőnek én hoztam létre egy lapot, hogy elmondhassam, mennyire nem vált be. Testvajakból egyelőre csak pozitív élményeim vannak, remélem, ez így is marad :-)

      Törlés
  5. wow, a müller saját márkásra lehet benevezek. nálam az illat számít sokat, és ha nem lehet beleszagolni, úgy nehezebb dönteni. volt más illatban is? :) szombaton tali :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Volt egy-két illat ebből a Mülleresből, de bevallom, már nem emlékszem a többire, kb. 5 illat szokott lenni ezekből a termékekből náluk. Ha beszerzel egyet, mindenképpen számolj be, hogy bevált-e! És igen!!! Szombaton tali!!!

      Törlés
  6. Nagyon jól összeszedett, és hasznos bejegyzés volt! Köszönet érte:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szívesen, szuper ötlet volt ez az említett kedves Youtube-követőtől :-)

      Törlés
  7. Olyan kár, hogy csak Bp.-en van TBS, mert én vásárlás előtt szívesen kipróbálnám, megszagolgatnám a termékeket :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Testvajból szívesen küldök mintát, ha gondolod, van itt három mikronméretű kis tégely tőlük, és ha kifogynak, küldhetek a nálam most porondon lévőkből :-)

      Törlés
    2. Jajj de tündér vagy! :) Köszönöm szépen, élnék ezzel a lehetőséggel, mert nagyon kíváncsi vagyok rájuk! :)

      Törlés
    3. OK, akkor kérlek, írj egy emilt a djkatybeauty@gmail.com címre, Te megírod a címed, én a napokban kiürítem a tégelykéket (amikbe egyébként kb. 1 ml-t tettek a webshoposok, pedig 5 ml-esek), és küldöm Neked a jövő héten a miniatűr mintákat :-)

      Törlés
  8. Ez szuper kis bejegyzés lett. :) A Müller saját márkás testvaját biztos, hogy én is ki fogom próbálni. :D A TBS-től van már egy testvajam, de annak valahogy nem olyan megnyerő az illata. Viszont ez a vörösáfonyás csábító. Kár, hogy ilyen drágák ezek a TBS termékek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy hasznosnak találtad! Megkérdezhetem, melyik testvaj okozott csalódást? Csak hogy elkerüljem a vásárlások alkalmával :-)

      Törlés
    2. Nem is arról van szó, hogy hatalmas csalódást okozott volna, csak számomra túl tolakodó az illat. Azt hiszem, hogy a mandarinos van meg nekem, nem tudom, hogy rendelhető-e a magyar webshopban, én Skóciában vettem. Tehát tényleg csak arról van szó, hogy nekem kevésbé tetszik az illata, de természetesen ez egyénfüggő. Neked lehet, hogy beválna. :-)

      Törlés
    3. Ó, nem, az nekem sem tetszett, megszagoltam az üzletben, és nagyot csalódtam, mert a tusfürdőjük nálam minden idők legkedvencebbje, egy isteni, fanyar, friss illat.

      Törlés
    4. Várok valami akcióra, vagy bármire, mert vannak kiszemelt áldozataim; testradír, testvaj, illetve az annyira magasztalt Rainforest Balance sampon.
      Igen, valahogy ezzel az illattal egy kicsit mellélőttek, de a többi illat fantasztikus egytől egyig. :D

      Törlés
    5. A sampont nem ismerem, de a testvaj-testradír párost a nagy csomagban érdemes beszerezni, néha azokra is van akció, és akkor még egy tusfürdőd is lehet mellé. :-)

      A kakaóvajas tusfürdővel viszont nagyon befürödtem, úgyhogy azzal a termékcsaláddal vigyázz :-)

      Törlés
  9. én eddig csak bs testvajakat teszteltem. az epreset nem szerettem,nekem epres rágó, el is ajándékoztam.a tél viszont a bs testvajakról szólt.. a méziset imádom, el is fogyott a kicsi. kaptam egy kókuszosat, ami a hideg télben úgyszint elfogyott. aztán elkezdtem használni az említett nagy áfonyásat, de inkább hűvösebb időkre tartogatom, a tavasszal félre tettem. nekem is hasznos volt ez a bejegyzés!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, az epresről többeknél is olvastam, hogy nem vált be az illata. Örülök, hogy hasznosnak találtad a bejegyzést! :-)

      Törlés
  10. IMÁDTAM olvasni! Nagyon hasznos volt, remek információkat kaptam ezáltal! :) Nagyon jól összeszedted. A Mülleres nagyon felkeltette az érdeklődésem, majd vetek rá egy pillantást! Az Alverdés testvajakat hiányolom- úgy tudtam használod őket (a pici karácsonyiakat láttam haul posztodban). Én őket nagyon szeretem, most egy limitált erdei gyümis van meg, a bőröm nagyon szereti. Habár az illata nem olyan tipikus erdei gyümis (mint pl a joghurtoknál), a tápláló hatása még másnap este is érezhető :)
    Esetleg egy testradíros átfogó bejegyzés nem készülhetne? Nekem az is nagyon hasznos lenne és nagyon hálás lennék. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó, nagyon örülök, hogy hasznosnak találtad! Az Alverde testvajak azért hiányoznak, mert még mindig csak kézkrémként teszteltem őket, így inkább nem akartam idevenni a testre kipróbáltak közé :-)

      Amúgy pedig gondolatolvasó vagy, ugyanis a jövő hétre testradíros bejegyzést tervezek hasonló formában, több márka termékeit összehasonlítva :-)

      Törlés
    2. Á, értem. Azt hittem testre is használod őket, hiszen láttam a posztban. :)
      Szupeeeer! :) Várom már nagyon. :)
      Ez a bejegyzés pedig könyvjelzőként el van mente. :)

      Törlés
  11. Na, hát! :):)
    Utólag is nagyon köszönöm ezt a részletes, igazán tartalmas bejegyzést!!!!!!!
    Biztosan ki fogok próbálni belőle pár terméket. Elsőre a Müller, az Aldo Vandini, és a Dove keltette fel az érdeklődésemet. :):) Leginkább az tetszett a leírtakban, hogy egy jó minőségű testvaj, kiválthat akár három terméket egyszerre. Szeretem a praktikus dolgokat! :):)
    Az elmúlt hosszú időszakban úgy alakult, hogy én is vettem, két olcsóbb, Rossmannban kapható, (azt hiszem saját márkás terméket) Az egyik a Wellness&Beauty testvaj, a másik a Nature's Spirit aloe vera krém. Az első kellemes, krémes, gyorsan felszívódó krém, egyetlen "hibája" az illata, mely leginkább egy nagy vanília tortára emlékeztet. Az utóbbi időben, úgy alakult, hogy azok az illatok melyeket az evéssel hozok összefüggésbe, zavarnak a bőrömön. :):):) A másik szolid, aloe illatú, kicsit darabos állagú, viszont felkenve először óriási fehér foltot hagy a bőrön, de aztán gyorsan felszívódik. Igazából a TBS testvajat venném, de úgy látom, szinte mindegyik gyümölcsös illatú. Ha lenne valamilyen virágos (mindegy milyen virág) illatú, biztosan beruháznék rá. Valahogy engem is elkapott a láz, hogy inkább természetes, (na, jó, természetesebb) kevesebb kemikáliát tartalmazó kenceficéket használjak, még akkor is, ha drágábbak. Egyébként neked erről mi a véleményed?

    A bejegyzés szuper volt! Köszönet érte!!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, hát nagyon örülök, hogy hasznosnak találtad, és köszönöm, hogy a blogra is benéztél. A közeljövőben egy hasonló bejegyzés várható a testradírokról, a képek már megvannak, csak a megírására kell rászánnom az időt...

      Az összetevőkre való figyelés nálam még nem indult be olyan komoly szinten, mint másoknál, de pont most állapítottam meg, hogy az Alverde termékek egyre jobb illatúak és állagúak, pl. a tusfürdők régen kocsonyásak voltak, és alig habzottak, de mostanra ugyanolyan jók, mint a klasszikus dolgok.

      Ha TBS-ből virágillatra vágysz, akkor a Moringa termékcsaládot nagyon tudom ajánlani, kifejezetten akácvirágillata van, illetve van még lótuszvirágos lehetőség is, mutatom:

      http://the-body-shop.hu/testapolok/testvajak?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=1935&category_id=2
      http://the-body-shop.hu/testapolok/testvajak?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=2478&category_id=2

      Emellett ha természetes összetevőkre vágysz, nagyon tudom ajánlani a Stenders termékeket is (http://www.stenders-cosmetics.hu/), valamint a már említett Alverdét, bár itt nagyon utána kell olvasni, hogy melyik testvaj mit tud, mert eléggé ingadozó a teljesítményük. Aztán ha valamilyen kincsre bukkansz, tessék ám engem értesíteni, mert mindig érdekelnek az újdonságok :-)

      Törlés
  12. Na ehhez is írnom kell valamit. :) Én a Müller márkásat használom kemény 1 hete. :) Azt hittem, nyáron nem kell majd olyan sűrű krém, erre puff, folyton fehér volt a lábam a szárazságtól. A TBS vajak bizti-bizti nagyon tetszenének nekem, de zavar a netes rendelésnél a postaköltség, meg h nem tudom megszagolni, illetve az ára is rémisztő. Viszont télre akkor a Bomb táján lesz érdemes körülnéznem, ha azt írod, h az "táplálóbb." Hát remélem nem sivatagosodik el teljesen a bőröm a téli időkben sem. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valóban elég magas tud lenni a postaköltség, és a személyes szaglászás is sokat jelent, ha az ember már ekkora összeget ad ki egy testápoló termékért... A Müller márkájúval egyébként nagyon elégedett voltam, illetve most van egy mogyorókrémes Balea, amit sokan dicsérnek, így azt is érdemes lehet megnézned magadnak, ha amúgy jóban vagy az édes illatokkal :-)

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.