2014. szeptember 12., péntek

Yankee Candle Amber Moon – az őszillatú gyertya

A ma bemutatott gyertyát ismét csak a „tökéletes” szóval tudnám jellemezni, ha egy szót kellene választanom. Szerencsére azonban jóval több szó is elfér itt, és annak ellenére, hogy illatot kell leírnom, ezúttal nem vagyok tanácstalan, hogy hogyan is tegyem.
Ez a csodagyertya ugyanis ismerős jegyekből áll össze: egyrészt van egy friss jellege, olyan, mint a jófajta, nem tolakodó férfiparfümöknek, másrészt vegyül bele egy kis hűvösség, amilyet csípős őszi reggeleken lehet érezni, harmadrészt pedig az ilyen napokra jellemző füstösség is megjelenik benne.

Az illatgyertya.hu oldalán egyébként az alábbi leírás szerepel:
Az arany borostyán varázslatos illata egy kevés pacsulival és szantálfával.

Na, akkor most már ezt is tudjuk, bár a szantálfát sem ismertem fel, annak ellenére, hogy az egyik kedvenc illatom. Együtt viszont csodás elegyet alkot ez a három összetevő, és mindezt egy igazi őszi színű viaszba öntötték. A címke nagyon hangulatos, bár mind ez, mind a gyertya neve akár egy jó kis farkasemberes regény címe is lehetne.



Alább balra az erős illatot sejtető márványos minta látható, jobbra pedig néhány hangulatkép. Igazi őszi hangulat ez, kérem.



A viaszmedence minden alkalommal probléma nélkül, trükköket nem igényelve alakult ki, kb. 5-6 óra alatt (most tartok a gyertya felénél). Az illat egyébként már kb. fél óra múltán érezhető, kb. 2 óra múlva pedig már az előszobába is kisettenkedik a nappaliból. A viasz a jobb oldalon látható, világosabb színre dermed vissza, de ez az illat szempontjából semmit nem jelent, ugyanis minden alkalommal ugyanolyan erős és ugyanolyan hatású marad. 



Tehát egy problémamentes, erős, igazi őszi hangulatot biztosító gyertya ez, így csak ajánlani tudom mind gyertya, mind Tart® formájában. A termékcsaládot az alábbi linkre kattintva tekinthetitek meg a webáruházban:
Amber Moon illatcsalád

Ismeritek ezt az illatot? Milyen illatot szoktatok használni a szomorú őszi estéken?

13 megjegyzés:

  1. Á, de rossz, hogy nem próbálhatok ki minden illatot a YC-től :( Kb hetente tudnék újabb adagot rendelni, erre is olyan kíváncsi lettem volna, de sajna kimerítettem a keretemet, amit havi apróságokra áldozhatok :(((

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, én is így vagyok, minden alkalommal sokat szöszölök, mire végre sikerül lebeszélnem magam néhny termékről, hogy még vállalható végösszegű legyen a kosaram... Függőség ez, kérem :-D Remélem, azért lesz alkalmad ezt kipróbálni, mert tényleg csodás illat :-)

      Törlés
  2. Nagyon tetszik ez az illat, igaz nekem tartban van meg. Még nem próbáltam ki élesben, de szerelem volt első szaglásra. :D

    Kedvenc őszi illataim: Salted Caramel, Farmer's Market, Nature's Paintbrush, Blissful Autumn, Vanilla Chai, Red Velvet Cake, Mountain Lodge, Kitchen Spice, Home Sweet Home és persze a mindenkori kedvenc Lake Sunset. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát akkor vedd előre, mert TÖ-KÉ-LE-TES a mostani időszakhoz :-D Az öszi illataid nálam is mind kedvencek, és sajnálom, hogy a Red Velvet Cake már nem kapható, mert szerintem azt is nagyon szeretném most. A Vanilla Chai, a Kitchen Spice és a Farmer's Market pedig talán a top 3 innen, de egyszerűbb azt mondani, hogy MIND jöhet :-)

      A Lake Sunset még várja a sorát nálam, most a Wild Fig olvadozik vidáman, de most meghoztad a kedvem ahhoz a púderrózsaszín klasszikushoz...

      Törlés
  3. Nekem is nagyon tetszik ez a illat, bár nálam még mindig a Honey Glow a favorit az új illatok közül, igaz, hogy most éppen a Ginger Dusk illatozik, amit téli (süti) illatnak is simán el tudnék képzelni. :) A két új illatot beszerezted már? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Honey Glow is tetszett, mert bársonyos-édes-kedves illat, de az Amber Moon mellett nem rúghat labdába :-) A Ginger Dusk szerintem is sütiillatú, és valahogy nem igazán őszi, de tény, hogy jól eltalált illat :-)

      A két új illat még a kosaramban ül, várják a fizetésemet, de amint megjön, útnak indítom őket :-)

      Törlés
    2. Szerintem nem fogod megbánni, nekem nagyon tetszenek! :) Kíváncsi leszek a véleményedre.

      Törlés
  4. Felkerül a kívánságlistámba a kötelezők mellé az biztos!:) Imádom, az évszak hangulatát hűen átadó illatokat:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem, szeretni fogod majd, ha kipróbálod :-)

      Törlés
  5. Nagyon tetszik ez az illat, szinte éreztem az illatát, miközben olvastam a bejegyzést. :) Én még mindig a téli (karácsonyi :D ) illatokat várom nagyon és akkor fogok rendelni! :) Addig pedig örömmel olvasom az ilyen bejegyzéseket! :) Ági

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, ha át tudtam adni az illat lényegét :-) Igazából én is a karácsonyi illatokat várom nagyon, sőt, biztosan megrendelek majd több állandó illatot is télre, mert van néhány kihagyhatatlan csodája a márkának :-)

      Törlés
  6. Én is rendeltem, de csak tartot. Még szoknom kell az intenzív illatát, nekem is egy kicsit férfias friss illat, fűszeres jegyekkel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, eléggé férfias, viszont valahogy nagyon illett nekem az őszi időjáráshoz a hangulata :-) Remélem, azóta Te is megszeretted :-)

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.