2015. május 22., péntek

Zoya Goes Pretty – a legkedvesebb natúrkozmetikum-márkáim egyike

Akik már hosszabb ideje figyelik a blogot és a Youtube-csatornát egyaránt, észlelhették a tendenciát, hogy egyre inkább a natúrkozmetikumok felé húz a szívem. Igazság szerint eleinte nem is volt ez tudatos, de aztán egyrészt észrevételezte ezt egy kedves nézőm, másrészt az idő előrehaladtával fontossá kezdett válni, hogy a bőröm megkapja a kellő táplálást, ugyanakkor ez minél kevesebb szintetikus és káros anyag mellett történjen.

A ma bemutatott termékek tesztelésére akkor nyílt lehetőségem, amikor már amúgy is javában tombolt nálam a natúr márkák felfedezése, hiszen egyrészt a Pure by Pixibox kapcsán, másrészt egyéb rendeléseimnek köszönhetően egyre több ilyen jellegű termék sorakozik a polcokon nálam. Ez a márka pedig különösen szimpatikus több szempontból is, így nagy örömmel nézegettem a katalógust, és nehéz is volt kiválasztanom a leginkább érdekeset a sok-sok termék közül.

A márka neve Zoya Goes Pretty, és hát egyrészt igencsak vonzó megjelenésű csomagolásban kaphatjuk meg a termékeiket, másrészt nagyon tetszetős szövegek írják le, hogy melyik pontosan mire is alkalmas, és milyen eljárással készül. Megtalálható a kínálatban a natúr sheavaj, amely hasznos társunk lehet a hétköznapokban, és ha még csak ismerkedünk a natúr termékek világával, talán ez a legalapvetőbb választás:


Nos, a rajta látható biciklik is nagyon cukik, de ráadásul mindegyik termék külön arculatot kapott, külön színnel, egy-egy csini lánnyal, valamint valamilyen kiegészítővel. Van itt teniszütőtől kezdve cicán és rózsán át a hegedűig minden, így mindegyik terméket látva vizuális öröm töltött el. Nézzétek csak, kis kollázst készítettem Nektek, amely kattintásra megnő, és higgyétek el, érdemes átbogarászni őket:


Na és hát HEGEDŰ! Ezt nekem találták ki, ráadásul pedig pont a levendulás terméken található, így azonnal tudtam, hogy ez nekem való lesz, mellé pedig a leírása alapján a kaméliás vajat választottam még. No de lássuk a teszteket.



Zoya Goes Pretty sheavaj kaméliával

Kezdjük rögtön azzal, hogy miért is választottam ki tesztelésre:

Tökéletes az arc és a test bőrének ápolására. Minden bőrtípusra – száraz bőrre, érett bőrre, sőt, még a nagyon száraz bőrtípusra is alkalmas. Kisimítja a finom ráncokat, táplálja a bőrt a legmélyebb rétegekig, a berepedezett körmöket megerősíti.

Bizony, egyrészt az arcomon már fellelhető apró ráncok ellen is terveztem bevetni, másrészt pedig körömápolásra is alkalmas, ez pedig nagyon fontos terület a számomra, amit már Ti is tudhattok az erről szóló bejegyzésemből, így aztán ezen a területen is rögtön nekikezdtem a tesztelésének.


Az arcbőrömön már jó néhány hónapja használok természetes olajokat, konkrétan az argán és a gránátalma lett nagy barátom ezen a téren, így kíváncsi voltam, mennyiben nyújt hozzájuk képest eltérő élményt egy vaj. Nos, az olajok könnyen elteríthetők a bőrön, ugyanakkor némileg zsíros érzetet hagynak maguk után, reggelre viszont csodásan táplált, kisimult bőrt eredményeznek. A sheavaj viszonylag kemény állagú, és a testmeleg hatására válik szétteríthetővé, így a két tenyerem között dörzsölve először jól átmelegítem a terméket, és csak ezt követően viszem fel az arcomra. Rendkívül jó érzést biztosít már azonnal, néhány óra elteltével pedig teljesen beszívódik, és az olajok révén már ismert, kisimult érzés fogad. Emellett pedig a szemem körüli apró szarkalábak is kisimulnak tőle, így arcápolás terén igazán nagy sikert aratott nálam ez a krém. 

Kézápolásra leginkább csak úgy használom, hogy a kézhátamat kenem be vele, hiszen elég hosszan várnom kell a beszívódására, és ha az egész kézfejemen eloszlatom, bizony jól látszódik a zsíros nyoma mindenen. A kézfejemen nemrégiben kialakult ekcémára is bátran kentem, mert nem érintette érzékenyen, sőt, mintha megnyugtatta volna, ha ezt a terméket használtam hidratálásra, pedig amúgy szinte minden termékem csípte és csak tovább fokozta a nem éppen kellemes állapotot. Nagy barátom lett még a könyök hidratálása terén is, hiszen ezt a sokszor száraz, figyelmen kívül hagyott területet is rendkívül lággyá varázsolja rendszeres használat mellett.

A körmeim is szeretik, legalábbis nem látok rajtuk változást, amióta legnagyobbrészt ezt a terméket használom rájuk: továbbra is erősek és simák, én pedig nagyon élvezem, hogy a saját körmeimmel is garantált a hosszan tartó lakkozás, és kizárólag azért szoktam őket rövidebbre reszelni, mert már zavar a hosszuk.

Egyetlen hátulütője lehet az állaga és a kiszerelése, hiszen sokan sokszor panaszkodnak arra, hogy a tégelyes termékek bemennek a körmük alá, és ezért nem is szeretik őket használni. Nos, erre rendkívül egyszerű és valószínűleg homlokra csapást okozó megoldásom van: a körmömmel emelem ki a terméket, nem befelé hajlítva az ujjakat, hanem éppen a másik irányba, így a termék kizárólag a köröm külső felére kerül, és innen könnyen továbbkenhetem bárhová. Emellett pedig az ujjak bütykét tudom javasolni kiemelésre és továbbkenésre.

Az illata egyébként eléggé natúr, ugyanakkor nagyon kellemes, bár hozzá kell tennem, hogy az én orrom egyre inkább átáll a natúr termékekre, és sokszor már zavarják a túlságosan erős és/vagy mű illatok, akár régebbi kedvenc termékek esetében is. Valahogy úgy lehet ez, mint a dohányos, akit a leszokás után a soha nem dohányzókhoz képest is jobban zavar már a cigaretta füstje.

A naturangyal.hu oldalán a fent már kiemelt szöveg mellett még az alábbi leírás található meg róla:

Gazdag, hidratáló keverék a gésák szépségének titkával
Organikus, finomítatlan shea vaj kaméliamag-olajjal.  A kaméliaolaj, amit a "gésák szépségének titkának" is neveznek, figyelemre méltó hidratáló tulajdonságokkal rendelkezik, és az egyik legkönnyebben folyó olaj, amit növényi magból nyernek ki. Finom illatú és könnyen beszívódik a bőrbe, selymesen puhává teszi azt és nem hagy maga után olajos hatást. A shea vajat és a kaméliaolajat kíméletesen összekeverve tápláló, bőrnyugtató hatású balzsamot állítottak elő.
Tökéletes az arc és a test bőrének ápolására. Minden bőrtípusra – száraz bőrre, érett bőrre, sőt, még a nagyon száraz bőrtípusra is alkalmas. Kisimítja a finom ráncokat, táplálja a bőrt a legmélyebb rétegekig, a berepedezett körmöket megerősíti.
A Zoya Goes Pretty Shea vaj Kaméliával 100%-ban organikus, finomítatlan, nem tartalmaz hozzáadott adalékanyagot és káros összetevőket.




Zoya Goes Pretty sheavaj levendulával

Kiválóan alkamas minden, hidratálást és táplálást igénylő bőrtípusra. Megnyugtatja az irritált, gyulladt bőrt. A levendula igazi stresszcsökkentő, tiszta shea vajjal együtt alkalmazva a test és a lélek jó barátja.


Ezt a kis szépséget leginkább kézkrémként szoktam alkalmazni, hiszen a mérete miatt ideális méretűnek ítéltem utazó terméknek, így akkor szoktam a kézhátamra kenni belőle, ha sikerül kulturált, kézmosót és kéztörlőt is felvonultató mellékhelyiséget találnom, pl. barátnős kávézások alkalmával. Ilyenkor előveszem a kis tégelyemet, a fentebb leírt módszerrel kihalászok belőle egy kis terméket, majd eloszlatom a kézfejemen, és a hidratálás mellett nagy örömet szerez a csodás, natúr levendulaillat is, hiszen régóta a kedvenc illataim között szerepel már a kis lila virág esszenciája.


Az említett ekcémás területet ez sem irritálta, sőt, és önkéntelenül is sokszor megszagolom a kézfejemet, amikor ez a termék van rajta. Ja, és el ne feledkezzünk a csavaros tetejéről, amely jól záródik, így nem kell attól tartani, hogy a táskánkban szétcsavaródik:



A további leírása így szól:

Bőrnyugtató hatású balzsam finomítatlan shea vajjal és bolgár levendulaolajjal.
A természetes, finomítatlan shea vajat az afrikai shea fából nyerik ki. A-, E- és F-vitaminban gazdag, nagyszerűen hidratálja a bőrt. A tiszta levendulaolaj nyugtatja és bársonyossá teszi a bőrt. A levendula igazi stresszcsökkentő, tiszta shea vajjal együtt alkalmazva a test és a lélek jó barátja. Engedj meg magadnak egy percnyi kényeztetést bárhol, bármikor!
Nyugtatja és táplálja az arc és a test bőrét. Kiválóan alkalmas minden, hidratálást és táplálást igénylő bőrtípusra. Megnyugtatja az irritált, gyulladt bőrt.
A Zoya Goes Pretty Shea vaj Levendulával 100%-ban organikus, finomítatlan, nem tartalmaz hozzáadott adalékanyagot és káros összetevőket.



Mindkét vaj teljes mértékben a kedvencemmé vált, mert bár kell egy kis türelem a felszívódásukhoz, megérik a várakozást, hiszen garantáltan irritációmentes, tápláló termékekről van szó, amelyek hasznára válnak az én érzékeny, kiszáradásra hajlamos bőrömnek is.

A termékcsalád tagjai között ide kattintva tudtok tallózni, a kaméliás vajat pedig itt, míg a levendulásat itt tudjátok megvásárolni.

Ti ismeritek a termékcsalád tagjait, netán szerepel más formában a sheavaj a bőrápolási rutinotokban?

2 megjegyzés:

  1. Végre valaki, akinek szintén eszébe jutott az a módszer, hogy hogy szedje ki a testvajat a tégelyből köröm alá mászás nélkül.. :D
    Egyébként ezeket a natúr testvajakat már nézegetem egy ideje, az összetevői egyszerűen gyönyörűek és hát igen, a csomagolás is nagyon édes :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. No, akkor átérzed a csodálkozásomat, hogy sokaknak miért nem jut ez eszébe :-D

      A testvajak között egyre inkább az ilyen valóban natúrak felé húz a szívem, de ha dönteni kell a cégek között, a csomagolás terén ez vezet :-)

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.