2016. szeptember 20., kedd

Vaipani Amla sampon – egy új hajmosási élmény

A nyár folyamán kaptam néhány Vaipani terméket tesztelésre, amit innen is nagyon köszönök, és mostanra mindegyiküket hosszabban is használtam már, így az elkövetkező hetekben szépen lassan érkezem majd a tesztjeikkel. Elsőként az Amla samponról szeretnék Nektek beszámolni, amely stabil helyet kapott a kádam szélén, és mostanára egészen jóban lettünk.

Nos, először is tudni  kell róla és a Vaipani termékekről általában, hogy rengeteg gyógynövény felhasználásával készülnek, és ez az illatukon is érződik. Tartalmaznak ugyan némi illatanyagot, ez viszont az összetevőlista legvégén szerepel, tehát igen csekély mennyiségről van csak szó. A Krémmánia oldalán megtaláljátok a teljes listát, de amennyire én értek hozzá, egészen barátságos összetevőket tartalmaz. Fontos, hogy parabén- és szilikonmentes, emellett pedig rengeteg ápoló és hajnövesztő hatású összetevőt tartalmaz. 

A csomagolása letisztult és egyszerű, és számomra valóban a természetességet sugallja:



A hátulján a komplett összetevőlista mellett a gyártási idő, a gyártás helye és egyéb hasznos és száraz tudnivalók sorakoznak:



A színe és az állaga is arra utal, hogy felesleges összetevőktől, pl. állagjavítóktól is mentes, hiszen eléggé híg termék, a színe pedig méregzöld:



Az adagolója eléggé ügyes, bár ennek a használat közben nincs funkciója, hiszen koncentrátumról van szó, tehát hígításra szorul a használat előtt.



Az én trükköm az, hogy egy kiürült, címkétlenített miniflakonba öntök belőle a flakon egyharmadáig, majd feltöltöm a flakont vízzel, és óvatos összerázás után kész is a rendkívül híg, mégis hatékony elegy. Már a forgalmazó saját honlapján is olvasható, hogy az első használatkor nem várható tőle különösebb habzás, hiszen a hajnak hozzá kell szoknia a samponhoz, és a későbbi használatok során már a többi sampontól is megszokott habmennyiség fog keletkezni. Ezt alá tudom támasztani, és a rendkívül híg állag ellenére sem kell belőle nagy mennyiséget a fejemre öntenem ahhoz, hogy igazi tisztító hatást és érzetet biztosítson. Az öntést pedig vegyétek szó szerint, hiszen a kis flakonból így a legegyszerűbb a fejemre adagolnom, a tenyerem tehát kimarad a buliból.

Az illata az, amelyet nehéz körbeírnom, de azért megpróbálom: a legtöbb alkalommal a fodrászüzletben végzett hajfestés illata jut eszembe róla, és ehhez vegyül némi gyógynövényesség. Erre fel kell készülni, ugyanakkor számomra nem zavaró, hiszen csak használat közben érezhető, és nem marad meg a hajon. Mostam vele hajat balzsam és/vagy hajpakolás használata nélkül is, hogy kiderítsem, vajon mennyi ideig érezhető, és már a hajmosás után fél órával sem volt jelen. A haj könnyű kifésülése érdekében egyébként ajánlok utána hajolajat használni, ami még egy illatelnyomó lépést biztosít a használata után. (Balzsam használata esetén a hajolaj elhagyható.)

A leírása szerint zsíros és normál hajra való, ugyanakkor a nyári hőség miatt úgy gondoltam, nekem is jó választás lehet, és igazam lett. Nem szárította a hajamat, sőt, olyat tapasztaltam, amire eddig csak egyetlen másik sampon esetében volt példa: hangsúlyosabbak lettek a hajamban lévő természetes hullámok, amióta ezt használom. Még a hajvágásom előtt is ez volt megfigyelhető, pedig előtte azt hittem, az elvékonyodott hajvégek és a hajam súlya miatt látszódnak kevésbé, ezzel a samponnal viszont szépen szabályosan előtűntek még a hajam vége közelében is. A hajmosások szükségességét egyébként valóban ritkította, és még a legnagyobb hőségben is elegendő volt 4 naponta hajat mosnom.

Nekem tehát bevált a szilikonmentessége ellenére is, és a télre tervezem beszerezni a száraz hajra kitalált, Heena nevű társát.

A terméket ide kattintva tudjátok megrendelni, ide kattintva pedig tájékozódhattok az ajurvédikus testápolás lényegéről. Emellett Eleni tesztjét is ajánlom figyelmetekbe, amelyben a sampon mellett másik két Vaipani termékről is olvashattok.

Ti ismeritek már ezt a Pixiboxban is feltűnt márkát? Ha igen, mit próbáltatok a termékei közül?

3 megjegyzés:

  1. Köszönöm az említést:)
    Vegyesben én is megkedveltem a sampont. Tényleg segített a zsírosodáson hiába mostam át egy kis Head & Shouldersszel:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ha a szilikonost a szilikonmentessel kevered,nem sok hatása lesz, vagy ha az erősen vegyszerest az ajurvédikussal.

      Törlés
    2. A fejbőröm nekem is nagyon meghálálta a használatát, és a saját hullámaim előcsalogatása miatt is nagyon megszerettem :-)

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.