2012. február 10., péntek

Essence Sun Club paletta – képek, vélemény, smink és nyereményjáték

Az Essence Sun Club palettájáról lesz szó, annak is a 02-es, Long Beach nevű változatáról.

Egyik kedvenc palettám ez, egyrészt mert hozza az Essence-től megszokott minőséget és pigmentáltságot, másrészt kompakt méretű, így elfér a kisebb táskákban is. Színösszeállításának köszönhetően pedig nemcsak szemfestékként, hanem pirosítóként és szemöldökfestékként is használható. Ezért hát ha nincs időm otthon sminkelni, barnás-meleg árnyalatú ruhában indulok útnak, a sminket pedig ezzel az egyetlen palettával, na meg némi színezett hidratálóval intézem el útközben.


Essence Sun Club Long Beach – 1., természetes fénynél

Essence Sun Club Long Beach – 2., vakuval

Mint látható, meleg árnyalatokról van szó, világostól az egészen sötétig.

Essence Sun Club Long Beach – színek, vakuval

A színeket a palettának megfelelő sorrendben próbáltam ki az alkaromon, sminkalapra, ecsettel. Többnyire szaténfényűek, kivéve az 1-es színt, amely csillámos, valamint a 4-es színt, amely matt, mégis meglepően pigmentált, így könnyű vele dolgozni.

Essence Sun Club Long Beach – smink, vakuval

A képen látható smink a következő színekkel készült: az 1-es színt használtam a szemöldökcsontomon, a szemhéjon pedig az 1-es, a 2-es, a 3-as és a 7-es színt alkalmaztam. Pirosítóként a 2-es és az 5-ös szín keverékét használtam, kontúrként pedig a 4-es, matt színt. És most jön a lényeg: ez a smink nagyszerű randismink, hiszen a szájra csak ajakápolót tettem – sok helyütt látni randi- és Valentin-napi sminkként a szájon erős rúzst alkalmazó változatokat, amivel nem értek egyet. Legalábbis igencsak kevés olyan férfival találkoztam eddig, aki élvezte, ha erősen rúzsos és/vagy csillámos lett, márpedig a randevún várhatóan csók is elcsattan.

A randismink és -öltözet logikus szabályai: öltözz csinosan, de ne vegyél fel kényelmetlen ruhát, hiszen ha sétára invitálnak, nem éppen kellemes magassarkúban egyensúlyozni, ha amúgy nem vagy hozzászokva. Ugyanígy a frizura is csak kicsit legyen extrább a megszokottnál, nehogy kényelmetlenül érezd magad az amúgy idegen stílus miatt. A smink legyen elegáns, ne túl erős, és a hangsúly a szemeken legyen – a lényeg, hogy megigézd a kiszemelted vagy már meglévő párod, és bőven elég, ha az ajkaid puhák az ápolótól, hiszen jobb az egyszerűség, mint ha vacsora közben félig lekopik az amúgy gyönyörű, sötét színű rúzs (valóban csókálló változatra még nem leltem, persze ettől függetlenül létezhet). Ha pedig nem volt idő otthon sminkelni reggel, és a randi munka/iskola után várható, vidd magaddal az Essence palettáját, és nincs veszve semmi.

Meglepetésként pedig nyereményjátékot hirdetek a blog tagjai között, a nyeremény a képeken látható paletta (a smink természetesen a saját, régi palettámmal készült). A neve ellenére ugyanis nem nyári kiadás, manapság is lehet találni belőle a Rossmann és a Müller üzleteiben, és hihetetlenül alacsony áron elérhető, mégis jó minőségű festék. Ha szeretnél a paletta lehetséges nyertese lenni, két dolgot kell tenned: iratkozz fel a blogomra, és küldj egy e-mailt a djkatybeauty@gmail.com címre, a levél tárgya pedig legyen „Essence-nyereményjáték”. Jelentkezni február 29-éig lehet, a sorsolást és az eredményhirdetést március 1-jén tartom majd.

Update: Tipp a puha ajkakért: Mint Julips

2 megjegyzés:

  1. Belekotty, Katym... Az jutott eszembe, hogy neked nagyon jól állna pirositóként a rózsaszin. Amolyan babás változat. Mit szólsz?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Van olyan is, szoktam is használni, csak mostanság nem illik a ruháim színvilágához. De majd készítek sminket azzal is, amint időm engedi :-)

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.