2012. május 13., vasárnap

Coastal Scents Go Palette, Sydney – pink-szürkészöld smink

Mivel a szombati bejegyzésben feltett kérdésemre elsőként Szandra adott választ, az ő tippje alapján készült az első smink a Sydney paletta színeihez hasonló árnyalatokkal. Elsőként a kérését kombináltan, mindkét kért szín felhasználásával készítettem el, a héten még jelentkezem a paletta zöldes színeit felhasználó sminkkel is. Mivel a Sydney paletta ajándék lesz, a sminkhez az Ultra Shimmer palettám hasonló árnyalatait használtam.


Sydney pink-szürkészöld természetes fényben, 1.

Sydney pink-szürkészöld természetes fényben, 2.

A színeket ismét a 88-as paletta képe alapján azonosítom be, elsőként az oszlop számát adom meg, másodikként pedig a sorét.

Coastal Scents Ultra Shimmer paletta természetes fényben

A szemhéj belső egyharmadára a 7/6-os szín került, amely a Sydney 4/2-es színéhez hasonlít, a külső kétharmadra pedig a 8/3-as színt vittem fel, amely a Sydney 4/3-as színéhez áll közel. Az alsó szempillák vonalában a 4/4-es és a 4/2-es színt kombináltam, hogy a Sydney 2/3-as árnyalatát kapjam. Emlékeztetőül alább a Sydney képe:

Coastal Scents Go Palette Sydney természetes fényben

A smink közelről:

Sydney pink-szürkészöld természetes fényben közelről, 1.

Sydney pink-szürkészöld természetes fényben közelről, 2.

Sydney pink-szürkészöld vakuval közelről, 1.

Sydney pink-szürkészöld vakuval közelről, 2.

Mivel a rózsaszínnel mindig vigyázni kell, akárcsak a piros egyéb rokonaival, nehogy kiemeljék a szem pirosságát, ugyanakkor ez ellensúlyozható tusvonal alkalmazásával, nagyon vékony fekete vonalat húztam a felső szempillák tövénél, az Avon Super Shock ceruza alakú szemhéjtus Black árnyalatával, majd a szempillákat begöndörítettem, és az Oriflame Wonder Lash szempillaspirálból egy réteget vittem fel rájuk. Az alsó vízvonalon az Essence 11-es, Cool Bronze nevű szemceruzáját használtam, amelyre még két éve nyáron tettem szert – azóta sajnos csak hasonló árnyalatot láttam belőle, ráadásul sokkal keményebb anyagú, mint az enyém, bár kézfejen való előmelegítéssel talán az is használható lenne.

Az arcomon a MAC Face and Body alapozóját használtam, a problémásabb területekre pedig a MAC Pro Longwear korrektora került. Mivel a szemen elég erősek a színek, pirosítóból és szájfényből is szerényet választottam. Először kontúrként használtam a Sleek Suede pirosítóját, majd az orcákra a Bourjois 34-es, Rose Tentation árnyalatú szemfestéke került. Nagyon szép rózsás-arany fényt ad, ami épp elég az élénk színek mellé. A szájfény a Miss Sporty Miss Cocktail nevű termékének 010-es árnyalatú, Posh It Up! elnevezésű árnyalata.

Bár valószínűleg sokan csak bulikon vállalnák be, én szeretem hétköznapokon is feldobni a sminkem ilyen élénk színekkel, különösen nyáron. Buli esetén jöhet mellé még műszempilla és matt pink pirosító is. Ti milyen alkalmakra választanátok?

10 megjegyzés:

  1. nagyon tetszenek ezek a szemfestékpaletták, az is ami a nyereményjátékban van :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És nagyon jól pigmentáltak, nagyon szeretem őket. :-)

      Törlés
  2. Nagyon tetszik, gyönyörűek a színei! Ezután még jobban vágyom erre a palettára :-))
    Azt hiszem én nyáron napközben is bevállalnám ezt a színösszeállítást.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, főleg a megfelelő színű felsőrészhez... Kár, hogy most így elromlott az idő.

      Törlés
  3. De szép színek, jó lett nagyon! :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon tetszik! Engem a smink egy dinnyére emlékeztet. ^^ Nagyon jó ^^ A színek pedig szépek nagyon. ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg, most, hogy mondod... De rég ettem dinnyét! :-)

      Törlés
  5. Nagyon ügyes vagy, tök jó lett. Szerencsére kimaradt a szemgyulladás-imitálás, ami a pirosas szemhéjnél rizikó.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, azóta viszont rám tört az allergia, és bármilyen smink is kerülendő, nemhogy ez... :-(

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.