2013. június 10., hétfő

A nappali képekben – 1. rész

Ez csupán az első rész lesz, ugyanis szeretnék majd külön bejegyzést a számomra kedves részletekről, a növényeimről, valamint a legvégén a sminktárolásról is. Elsőként nagy vonalakban a nappaliban járunk körbe, ugyanis ma 6 éve, hogy beköltöztem kis lakásomba, és mára mondanám késznek a nappalit.


Íróasztal és sminkes asztal egyben, „kellemes” káosszal.
A jobb oldali macit az unokaöcsémtől kaptam, kb. kétéves korában adta nekem, tehát mostanra nagykorú maci lett belőle. :-)
A kis kosárkákban aktuálisan használt termékek, illetve tesztelésre várók láthatók.
A bal sarokban a számítógép, amely a Helmer szekrénykéim miatt most már az asztalon lakik, előtte a szuper, világítós, egyik oldalán nagyítós sminktükröm, amely háromféle fény (lámpafény, hideg fény és természetes fény) kibocsátására képes, a szuper monitorom, amit nagyon szeretek, szemüvegtok és kontaktlencse-tároló, mert mindig itt cserélem őket, a kocsiból származó kabala, mert kimostam, és még nem tettem vissza, valamint látszik a szemre való ecseteim egy része is (a részletes ecsetbemutató bejegyzésekhez már készen vannak a képek).

Továbbhaladva látható a szuper új Malm szekrénykém, mellette a régebbi, szintén MALM komód, remélem, hamarosan hozzáérik majd színben az új.
A falon decoupage-technikás óra, Swarovski kristályokkal, a szekrénykén ékszertartó doboz és most már mécsestartóként funkcionáló illatgyertya-üveg. A háromfiókos MALM-on laknak az orchideák és néhány mécsestartó és egyéb.

Ilyen az összkép, a bal alsó sarokban láthatók a Helmerek, valamint a köztük alszó Maszat. A báránybőr alapvetően az én lábamnak van odatéve, hogy ne fázzak, de Maszattól alig férek el. :-D

A MALM mellett van az ajtó, és az attól jobbra lévő falon van a legújabb EXPEDIT polcom, csupa angolos és egyéb nyelves cuccal. A tetejére jutott néhány doboz, szintén IKEA-sak.

A polc mellett található a szuper JYSK-es ruhásszekrényem.
Masszív, jól kihasználható darab, de van még pár másik szekrényem is, a hálószobában.

A ruhásszekrényen túl található két másik EXPEDIT, 2x4-es mindkettő, és az egyik fektetve, a másik állítva van.
Hihetetlenül könnyű, mégis masszív darabok, nagyon szeretem őket.
A ruhásszekrény tükrében felsejlik a csillár is, nagyon szeretem, a beköltözés óta megvan már.

Az erkélyajtós sarokban Alex, a kanadai plüsshód figyeli az eseményeket.
A Tomahawk T.-é, és egyben békepipa is, külön csináltatta magának. LACK asztalka kettő is van, az egyik régen tv-állvány volt, a másik dohányzóasztal. Mostanra van másik dohányzóasztalkám, és a tv is máshova került, így ezek felszabadultak. Az erkélyajtó előtt állón szoktam mostanában fotózni, illetve ez a kameraállványom a dohányzóasztalra állítva.

Az erkélyajtó túloldalán lévő sarokban egy moziposzter T.-től, az IKEA-s állólámpám (kemény 2500 Ft volt), és a pipapolcaim egyike, rajta Yodával.
A radiátoron lévő mécsestartók a barátnőmtől vannak, tetszik ez a kis szivárvány.

Ez pedig maga a kanapés rész, a 4x4-es EXPEDIT remek térelválasztó, amögött helyezkedik el a kis íróasztalos rész, ahol ezt a bejegyzést is írom.
Az állatkák a mostanában megszokott alvóhelyeknek megfelelően szundiznak, Muffin a lehető legfurább pózokban. A karfán lévő báránybőrt nagyon sokszor  masszírozza Maszat, és közben dorombol. Szerintem korán kerülhetett el az anyukája közeléből, és van egy kis fixációja. :-D
A falon lévő nyomok a Monsterámtól származnak, aki most már a szoba túloldalán lakik. Sajnos a léggyökerei kis nyomot hagytak a falon.

A kanapén lévő kosárka pedig a következő videó témáját rejti.
Holnap fog felkerülni, tessék majd figyelni. :-)

Nagyon szeretek itt lakni, a lakás téglaépítésű, 1957-ből, a fűtés egyedi, a környék zöldövezet, és a szüleim is csak ötpercnyi sétára vannak innen.

Ti mióta laktok a jelenlegi helyen?

30 megjegyzés:

  1. Én kb születésem óta itt lakok ahol: ) azt a JYSK szekrényt kinéztem magamnak én is o.o a sarok garnitúra is tetszik nagyon. Muffin meg nagyon aranyos ahogy ott alszik o.o

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó, jó lehet egész életedben ugyanott lakni. :-) A szekrény nagyon jó, nagyon szeretem, sok mindent elnyel, az biztos :-)

      Törlés
  2. De szép a szobád! Azok a pipapolcok nagyon tetszenek, szuperül néznek ki :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm. :-) A pipapolcokat a bátyáméktól kaptam, nagyon szeretem őket :-)

      Törlés
  3. Íróasztal és sminkes asztal annyira hangulatos:) Nagyon kellemes a nappali kinézete:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, örülök, hogy tetszik. Napfényes vasárnap délutánokon a legjobb itt lenni :-)

      Törlés
  4. Nekem is a pipapolc tetszik a legjobban, nagyon ötletes! :)

    Na meg az a sminktükör *.* Én is elfogadnám!

    Szép kis nappalid van! Ja, és az állatkák is édesek! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen. A sminktükröt pedig csak ajánlani tudom, 2,5 éve tökéletesen működik :-)

      Törlés
  5. nagyon tetszik a bejegyzés, jó volt kicsit bepillantani hozzád! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jönnek még majd a részletek, nagyon örülök, hogy kész van, és egy kicsit ezáltal is ünnepelek :-)

      Törlés
  6. Az óra nagyon tetszik :) Mackók ♥ Ilyen szekrényeket pedig pont a hétvégén nézegettünk :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, a mackóknak itt kiemelte helye van, a kanapé mögötti polcon is vannak ketten :-) Melyik szekrényeket nézegettétek?

      Törlés
    2. Olyanokat nézegettünk, mint a JYSK-es szekrényed, illetve mi konkrét szekrénysorban gondolkozunk, olyan megoldással, hogy a fal feléig tolóajtós (belül részben akasztós, részben polcos), mellette lenne az ágy, de a szekrény folytatódna felette. Nem tudom mennyire voltam érthető :D Valószínűleg készíttetni fogunk ilyet, de inspirációért a JYSK-be járunk :D

      Törlés
    3. Ó, olyat láttam KIKA-s változatban, és nagyon tetszett, jó ötlet! :-)

      Törlés
    4. A KIKA-s bútorokért annyira nem vagyok oda, meg terveztünk egy kis sarokrészt is, ahol a pipereasztalom lesz majd (illetve beépíttetem az anyutól örökölt darabot).

      Törlés
  7. Időről-időre költözöm. Ahol most élek, ott pusztán két éve.
    Tetszenek a színek és jól kihasználod a helyet!!! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, az biztos, hogy a helykihasználtság 100%-on van, de szerencsére mégsem zsúfolt. A színek pedig a kanapé által hangolódnak össze :-)

      Törlés
  8. Nagyon tetszik ez a bejegyzés. :) Nagyon hangulatos az otthonod, ízlésesen és praktikusan van berendezve, de van benne valami kis cukiság is. :)

    Én 13 éve élek a jelenlegi házunkban, előtte a nagyszüleimnél laktunk. Az egy hatalmas ház park szerű udvarral és bútorokkal amikre mindig vigyázni kellett. :D Most kb. száz méterrel arrébb lakom, egy kisebb de nagyon otthonos házban. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, köszönöm, örülök, hogy a Te tetszésedet is elnyerte. :-)

      Én 500 m-rel költöztem odébb a szüleimtől, jó dolog az eredeti hely közelében maradni. Ha lesz kedved, mutasd be Te is az otthonod a blogodon, érdekelne, hogy milyen :-)

      Törlés
  9. Nagyon kis otthonos, én születésem óta itt lakom, egyelőre nem is nagyon tudnám elképzelni, hogy máshol lakjak.
    Amúgy minden tetszik, de a könyvespolcok nagyon belopták magukat a szívembe :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A pipapolcokra gondolsz?

      Egyébként én is hároméves koromtól az elköltözésig egy helyen voltam, panelban, szerettem azt is, és nagyon jól átalakították a szüleim a kiköltözésünk után. A tégla viszont egy álom :-)

      Törlés
  10. Tetszik az elrendezés ,nagyon otthonos :)))

    VálaszTörlés
  11. Mi is lakásfelújítás kelősközepén járunk, bár mi még csak szeptember óta bíbelődünk vele és messze még a vége:S
    Épp hálószobaszekrény után kutatunk,de a hétvégén ha minden igaz az is meglesz a Praktikerből (nem a reklám helye:)
    A te ruhásszekrényed nagyon szép,a praktikusság és kinézet alapján pont jó is lenne, csak mi épp ellenkezőleg "sötét", diófa színben rendezgetjük a nappalit.
    Elfogadnám még a pipapolcokat és a MALM- szekrényt is:D
    Ha ebben az életben kész leszünk vele én is készítek majd egy ilyen bejegyzés.
    Jó volt bekukkantani hozzád és ötletelni:)))
    Köszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, a sötét is gyönyörű, anyukáméknál az egyik szobában majdnem fekete bútorok vannak, és nagyon mutatós úgy is :-) A felújításhoz kitartást kívánok, és hidd el, a végére érsz majd, még ha most kilátástalannak tűnik is <3

      Törlés
  12. Nagyon kis takaros. :) Nekem tetszik. :) Olyan hangulatos és otthonos. :) Szép. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, tényleg kellemes itt lenni, és a macskák csak fokozzák az otthonérzetet :-)

      Törlés
  13. Oh, ilyen kis Lack asztalkáim nekem is voltak az előző lakásban, ott szinte minden IKEA-s bútordarab volt. :D Nagyon tetszenek ezek a nyitott "kocka" szekrények, nagyon mutatósak, hasonlóak voltak nekem is, csak az őrületbe kergetett a portörlés. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, a portörlés nem egy álom, és majd ha egyszer úgy alakul, elfogadnék egy könyvtárszobát üveges szekrényekkel, de amúgy nagyon tetszik így, már rég vágytam ilyen polcokra, úgyhogy nagyon megörültem, hogy az IKEA is gyárt ilyet. Egyébként ha egyszer csak IKEA-ból kellene berendeznem a lakást, nem bánnám, simán menne :-D

      Törlés
  14. Már a videidban figyelgettem a háttérben a könyveket, aztán rémlett, hogy volt ilyen poszt a blogon, csak elfelejtettem megnézni :D Nekem is tetszik, és biztos sokan leírták már, de azok a könyvespolcok szuperek :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is régi vágyaim voltak, és imádom őket, annyi minden belefér egy-egy kis kockába :-)

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.