2013. június 12., szerda

Kék smink lépésről lépésre

Többen is írtátok az újabb videónál, hogy tetszik az ott viselt kék smink, így ha szeretnétek, szívesen készítek abból is ilyen bejegyzést, a jelenlegi azonban még a videókészítés előtt készült, és türkizmentes, sima kék színű. Sajnos a képeken van mit csiszolni, de első bejegyzés lévén talán elnézőek lesztek.

Az alábbi sminkről van szó:Természetes fény

Vaku

Az arcomon a következők voltak: a szokásos Avon Solutions színezett hidratáló, az Essence I Love Stage szemhéjalapja korrektorként, a Sleek Contour Kit-je, valamint a májusi kedvences videóban bemutatott Rimmel pirosító.

A sminkhez a Coastal Scents Ultra Shimmer palettáját használtam, emlékeztetőül itt egy kép:A fázisfotók vakuval  készültek, sajnos nem épp a legjobb szögben, de remélem, azért a lényeg kivehető.

1. lépés: Krémes szemfestéket vittem fel a szemhéjam egészére (Essence Stay All Day, Jim-Me Blue árnyalatban), mert kizárólag ilyen alappal marad fent a sminkem egész nap.2. lépés: A szemhéj belső harmadára felvittem az US paletta 1/2-es színét, majd a mozgó szemhéj közepén a 6/6-os kéket dolgoztam el.3. lépés: A külső V-ben a 10/4-es hideg barna árnyalattal mélyítettem.4. lépés: A szemöldökcsontra az 1/1-es szín került kiemelő színnek.5. lépés: Ezután szempillaspirált használtam, mivel először a szempillavonal mélyítése nélkül akartam megmutatni. A szemöldökömre a 10/1-es és a 10/2-es szín került, keverve.6. lépés: Végül a szempillatövebne a 11/8-as színt vittem fel ferde ecset segítségével. A többi lépés egyetlen általános, szemre való ecsettel készültA végeredmény egy szerény kék smink, amely viszont hosszan tart a krémes alapnak köszönhetően.
A képek terén igyekszem fejlődni, Ti pedig mondjátok el megjegyzésben, melyik sminkről szeretnétek még hasonlót látni.

14 megjegyzés:

 1. Annyira szép ez a smink *.* lehet megpróbálkozom vele. A szemed színe még mindig nagyon szép: )

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ó, köszönöm. Látod, nagyon egyszerű, csak a szem külső részén kell vigyázni, hogy az alsó ív folytatása legyen a vonala (régi hibám volt, hogy túlmentem ezen, pedig most már nagyon egyszerűnek tűnik :-D) Ha megpróbálod, számolj mjad be, vagy akár mutasd meg a blogodon :-)

   Törlés
 2. Ez nagyon jóó lett! :D Nagyon pro vagy! :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi, bár ez tényleg nagyon kis egyszerű csak :-)

   Törlés
 3. Mr letettem róla, hogy legyen ilyen palettám, de ilyenkor mindig elkap az agybaj, hogy mennyire szép sminkeket lehet csinálni vele, és nekem is kell :(

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát igen, én majdnem megváltam tőle, de amikor fotóztam, rájöttem, hogy nem tudom kiengedni a kezeim közül :-D

   Törlés
 4. Még mindig nagyon tetszik! :)

  Ha elfogadsz egy kis észrevételt, akkor szerintem könnyebb lenne ha a palettán bejelölnéd sorszámmal, hogy melyik színeket használtad, és akkor nem kéne számolgatni. :D De ez csak lehet hogy az én dilim. :D

  Egyébként nagyon sokat fejlődtél, és annak meg pláne örülök hogy ilyen gyakran teszel fel sminkes bejegyzést! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. OK, az ötletet veszem, és megszerkesztgetem majd a képet legközelebb, hogy egyszerűbb legyen :-)

   Törlés
 5. nagyon szép smink és is gyakran használom a tőled vett Mua palettát és az avonos palettákat, szinte minden reggel, teszek fel belőle, valamelyik színből. Olyan szépek nem lehet letenni.
  Viszont ez a smink is nagyon szép és a paletta arról már nem is beszélek áá :) <3

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szerintem az egyik Avonossal tudsz is készíteni hasonló sminket. A paletta pedig tényleg csodaszép, nem tudtam kitagadni, pedig annyi másik van már :-D

   Törlés
 6. gyönyörűen sminkelsz,nagyon tetszik,és nagyon jól áll :)
  http://antikneon.blogspot.hu/
  ha érdekel nézz be :)

  VálaszTörlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.