2013. október 18., péntek

Heti gyertyateszt: The Body Shop vaníliás-lime-virágos

Ez a bejegyzés az eddigiekhez képest kicsit rendhagyó lesz, mert ezúttal nem Yankee Candle gyertyát égettem, hanem a TBS kifutó termékeként megvásárolt vaníliás és lime-virágos illatút.

Akciósan 2095 Ft-ba került

A kis szalagdarab a tetején funkció nélküli, viszont szerintem cuki :-)

Nagy, whiskey-s pohárhoz hasonló üveg tartóban érkezik, és az alábbi képen jól látható, hogy a viasz néhol nem ér hozzá az üveghez. Ez az élvezeti értékéből nem von le, sőt, égés közben így szebb.


Az illata visszafogott, kellemes, nem érezni közvetlenül, csak ha az adott helyiségből kimegyünk, majd ismét visszatérünk. Valahogy krémes-selymes illat, bújósabb, mint a többi illatgyertyám, de a Cranberry Chutney azért továbbra is az első helyen van nálam. Az eddig szagolt vaníliás gyertyáknál pedig klasszisokkal jobb, leginkább a kifinomult jelző illene rá.

A kanóc jó minőségű, nem problémás, a gyertya pedig nem olvad meg teljesen a széléig, hanem a külső fél-egy cm megmarad. Az alábbi képen kb. 5 óra égés után látható. Egyébként a fejemtől kissé feljebb helyezem el, így az asztalnál ülve a lángot nem látom, csak azt, ahogyan a táncoló fénye átvilágítja a gyertyát, Nagyon szép látvány, és igazi meleg hangulatot áraszt magából.


Ti ismeritek ezt a gyertyát? Melyik a kedvenc illatotok mostanában?

16 megjegyzés:

  1. Nem ismerem ezt a gyertyát, de hogy mondod hogy ilyen vaníliás lime illatú gyertya hmm fini illata lehet, és akciósan ennyi volt, hát az megéri. Nem ismerem ezt a gyertyát. Köszi a tesztet hasznos volt!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesen, remélem, máskor is tudok majd TBS-gyertyát vásárolni, mert az első élmény kifejezetten jó :-)

      Törlés
  2. Én is megvettem ezt a gyertyát, de még nem volt szívem használni. Az írásod alapján pedig még inkább hajlok rá, hogy félre kellene tennem karácsonyra. A BOMB-tól vásároltam gyertyákat, most azok fogyogatnak nálam, hihetetlen jó illatuk van. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. No, nem is tudtam, hogy BOMB-éknak is vannak gyertyáik... Azt hiszem, ki kell őket próbálnom :-)

      Törlés
  3. Tetszik hogy adnak hozzá poharat :) már érzem az illatát az orromban :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, a pohár nekem is bejön, remélem, tudom majd utólag is hasznosítani :-)

      Törlés
  4. Hmmm-hmmm, nekem pont az a bajom a gyertyákkal, hogy ilyen kis sejtelmes illatuk van. Valószínűleg ufó vagyok, de szeretem ha egy illat markánsan jelen van, nem kell szimatolnom utána a levegőben. Viszont a Yankee candle-höz meghoztad a kedvemet, azt ki fogom próbálni karácsonyra. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem hiszem, hogy ufó lennél :-D Yankee-éknél sem mind jó, de vannak köztük szuper darabok :-)

      Törlés
  5. Nálam a Yankee candle a favorit :)

    VálaszTörlés
  6. Most épp a YC Mountain Lodge tartját használom, de nagy favorit még a Blissful Autumn, a Salted Caramel és a Lake Sunset is. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, a Mountain Lodge nálam öngyilkos hajlamúnak bizonyult, de remélem, a másik darab már normálisan viselkedik majd,l mert az illata szuper. A Salted Caramel tényleg szuper illat, nálam is nagy kedvenc lett :-)

      Törlés
  7. Pedig a Cranberry chutney nem is a legintenzívebb YC gyertya, legalábbis nekem picit csalódás volt a többihez képest...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálam abszolút intenzív volt, de ezek után érdekel, Neked melyikek a kedvenceid! :-)

      Törlés
    2. honey&spice, eddig az a legillatosabb. nálam pont egymás után következett a kettő, először nagy csalódás is volt a cranberry chutney, de aztán gyorsan elhasználtam! :/
      most mangós van, az a kettő között van illat intenzitás terén, azt már ajánlanám. ;)

      Törlés
    3. Na, akkor majd csekkolom a mézes-fűszerest is, mert még mindig a Chutney vezet nálam :-)

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.