2014. április 28., hétfő

Naked vs. Naked – a nagy összecsapás

A mai napon a Naked-család szemfestékpaletta-tagjainak hasonló színeit vetem össze, hogy az esetleg a paletták között dönteni nem tudó olvasóknak könnyebb legyen a választás (na meg mert magam is kíváncsi voltam), ezt követően pedig kis szöveges tanácsadás következik, így érdemes végigolvasni a mai regényt.






Emlékeztetőül a paletták képe:





Mindegyik színminta esetében egy természetes fényben és egy vakuval készült kép következik.
Kódlista, bár értelemszerű:
N1 – Naked
N2 – Naked 2
N3 – Naked 3
NB – Naked Basics

N1 Virgin – N2 Bootycall – NB Venus
Láthatóan (vagyis éppen, hogy nem) csupán leheletnyi különbség van a színek között.


N1 Naked – NB Naked 2
A Naked kissé melegebb és egy picit pigmentáltabb árnyalat, míg a Naked 2 a hidegebb bőrtónusú lányok számára is jól kihasználható (nem mellesleg pedig az egyik kedvenc szemöldökszínem).


N1 Sidecar – N2 Suspect – N3 Mugshot
Mindegyik csodaszép, az biztos, de a Sidecar-ért meg kell küzdeni, ugyanis a pigmentáltság a másik kettőhöz képest gyengébb, és a benne lévő csillámok miatt extra tartós szemhéjalapozóra van szükség, hogy estére ne váljon az arcunk diszkógömbbé. A legeslegjobban viselkedő egyébként a Mugshot a három közül.


N1 Buck – NB Faint
A Faint sokkal pigmentáltabb, és – bár nem így tűnik a palettában – sötétebb is a Buck-nál.


N1 Half Baked – N2 Half Baked
Ezt a kettőt már összehasonlítottam itt egyszer, és ezúttal annyit fűznék hozzá, hogy az első Naked paletta Half Baked nevű színe pigmentáltabb és krémesebb.


N1 Smog – N2 Snakebite
Mindkettő csodás szín, ám a Snakebite sötétebb és kissé hidegebb árnyalat.


N1 Toasted – N2 YDK – N3 Liar
Bevallom, már az első palettában is a Toasted és a mellette lévő Hustle volt a kedvencem, így nem csoda, hogy a hármas palettára is rácuppantam... Na de a lényeg: a három szín közül az egyes és a hármas paletta színe volt az erősebb, a kettesé pedig egy kicsit lemaradt pigmentáltságban.


N1 Hustle – N2 Busted – N3 Darkside
És tessék, a Hustle-nél még egy leheletnyivel szebbre sikerült a hármas paletta Darkside nevű színe, ám a kettes paletta Busted-jának sem kell szégyenkeznie. Mindhárom csodásan pigmentált, jól eldolgozható szín.


N2 Foxy – NB Foxy
Teljesen ugyanolyanok, ám képen egyik sem látszik, így ezúttal kép nélkül maradtok.

N2 Chopper – N3 Trick
Mindkettő nagyméretű csillámokat tartalmaz, ezért a fentebb említett, jó szemhéjalapra ez esetben is szükség van. A Chopper egy leheletnyivel melegebb árnyalat.


N2 Blackout – NB Crave
A Basics paletta Crave-je melegebb, ugyanakkor pigmentáltabb árnyalat is.  


Emellett szeretnék megpróbálni válaszolni egy olvasói kérdésre, hogy melyik palettát érdemes megvásárolni, illetve mi alapján lehet eldönteni, hogy melyik a megfelelő. A következő gondolatok csupán a saját véleményemet tükrözik, de a megjegyzések rovatában a Ti véleményeteket is szívesen olvasnám, hogy a vásárlás előtt állóknak több forrásból is legyen a döntést elősegítő információjuk.

Naked 1:


Személy szerint továbbra is ezt a változatot látom a legsokoldalúbbnak, hiszen van benne egy highlighter szín a Virgin személyében, aztán a Sin mind highlighterként, mind jól fedő színként használható a szemhéj belső részén, van benne két ideális satírozószín, a Naked és a Buck, amelyek egyébként sokak számára szemöldökszínként is használhatóak, a Sidecar egy igazi csillogós-csillámos buliszín, amely jól tapadó szemhéjalappal hétköznapra is jól jöhet a tekintet megnyitására, a Half Baked, a Smog és a Darkhorse csodásan pigmentált, meleg színek, amelyek a külső V-be is jól jöhetnek, vagy akár meleg színű füstös smink is alkotható velük, a Toasted és a Hustle egy kis mályvás varázst is a palettába csempész, a Creep és a Gunmetal pedig végképp a klasszikus füstös smink kelléke lehet. A Creep egyébként kellően leütögetett ecset esetében akár mélyítőszínként is szolgálhat, hiszen ilyen esetben nem világítanak a benne lévő csillámok, de nálam a szempillatövekben is bevált szín.

Ami viszont hiányzik a palettából, az épp a teljesen csillámmentes sötétbarna vagy fekete szín, amely azok számára jönne jól, akik a szem sarkában lévő szarkalábak miatt már nem igazán szeretnének a külső V-ben is csillogó színnel dolgozni. Emellett még az lehet fontos szempont, hogy az adott személy mennyire érzi magáénak a kifejezetten meleg színek többségét, és hogy milyen színű ékszereket hord, hiszen ha kifejezetten ezüstpárti, a paletta aranybarna hármasa (Half Baked, Smog és Darkhorse) teljesen kieshet a számára.


Naked 2:


Ez a paletta is szinte az egyessel azonos szintű sokoldalúság szempontjából, csak éppen hidegebb színvilággal. A Foxy egy kiváló satírozószín a szélek eldolgozására, a Tease pedig a mélyítővonalban és a külső V-ben jöhet jól mélyítésre, valamint az utóbbi esetében a fentebb említett, szarkalábak miatt nem kívánt csillogás tompítására. A Half Baked egy csodás aranyszín, egyébként az egyik személyes kedvencem, amely szőke lányok esetében, esetleg a Tease-zel keverve alkalmas a szemöldök színezésére is. A Chopper a már sokszor emlegetett, csillámos és emiatt jó alapot kívánó szín, ezúttal enyhe rózsaszínes beütéssel, a Snakebite és a Suspect két csodás középbarna árnyalat, amelyek önmagukban akár hétköznapi, visszafogott füstös sminkhez is beválhatnak. Hidegebb tónusú füstöshöz ott a Pistol, ha pedig két színnel szeretnénk ezüstös fénybe vonni a szemünket, a Verve a kiváló társa lehet. A YDK mára Naked 3 színeire hajazó előfutár, csodás csillámos mályva, a Busted egy csodás sötét-füstös lila, és itt van még a Blackout, egy kiválóan pigmentált, valódi sötét fekete is, amely drámai smink esetében mélyítőszín lehet, hétköznapi smink esetében pedig tusvonal helyett kicsit visszafogottabb módon biztosítja a szempillatövek árnyalását.

Nem igazán tudnék olyat mondani, ami hiányzik belőle, esetleg egy bőrszínű satírozószín, hiszen a Foxy világosabb annál, a Tease pedig jóval sötétebb. Ez a paletta mind arany, mind ezüstszínű ékszerek esetében ideális választás lehet, és a hétköznapi sminktől kezdve az alkalmiig bármi összehozható vele.


Naked 3:


Ezen paletta esetében azt kell mondanom, hogy kifejezetten a mályvás színek felé tendáló sminkmániások számára lehet ideális, bár ezen a kategórián belül kétségkívül sokoldalú. A Strange segítséget jelenthet a szélek eldolgozásánál, a Limit és a Nooner pedig ideális a mélyítővonalnál történő satírozáshoz. Két szín is lehet akár highlighter, akár jól fedő szín a belső szemzugban, hiszen a Dust és a Burnout is jól használható mindkét célra. A Buzz és a Trick személyében ismét kapunk bulis-csillámos, jó alapot igénylő színt, a Liar, a Factory és a Mugshot pedig ideális egyszínes füstös smink készítésére. Ha pedig mélyítésről van szó, a Darkside és a Blackheart is a rendelkezésünkre áll, ám utóbbi esetében hangsúlyos csillámokkal kell számolnunk.

Innen tehát a csillámmentes mélyítőszínt tudom hiányolni, egyéb tekintetben viszont ideális paletta, hétköznapra és eseményekre egyaránt, főként azok számára, akik előzőleg már úgy tapasztalták, hogy a rózsaszínes színvilág az ideális számukra, vagy sokszor hordanak rózsaarany kiegészítőket, és ehhez hangolnák a sminkjüket is.


Naked Basics:

Nos igen, ez egy csupa matt színt tartalmazó paletta, amelyet sokan nem is értenek, hogy miért született meg, és azok számára lehet ideális, akik nagyon visszafogott sminket viselnek csak, és nem is szeretnének csillogást hozzáadni a dologhoz. Ideális lehet tehát a külsővel kapcsolatos kifejezett igényeket támasztó munkahelyeken dolgozóknak, illetve az idősebb sminkelőknek, hiszen itt biztosan nem hívja fel semmilyen csillám a figyelmet a kisebb-nagyobb ráncokra.

Emellett hasznos lehet még egy csillogós paletta kiegészítéseként, így akár az eredeti Naked palettának, akár a Naked 3-nak méltó párja lehet, hogy ellensúlyozza a matt színek hiányát, és többféle hajszín esetében is kiválthatja a külön szemöldökkészlet szükségességét. Szintén jó választás lehet egy olcsóbb árkategóriájú csillámos-szatén paletta mellé, hiszen a matt színek szoktak csak gondot okozni, így a fényes színeket akár egy jobb árfekvésű termékcsaládból is beszerezhetjük, és a matt színeket pótolhatjuk a picike Basics palettával.


Remélem, hogy találtatok néhány hasznos információt a bejegyzésben, és ha bármilyne kérdésetek van a termékcsaládot illetően, kérdezzetek bátran kommentben, illetve kifejezetten kérlek Titeket, hogy a saját tapasztalatok megosztásával segítsétek a döntés előtt állókat.

Nektek megvan valamelyik paletta? Ha igen, sokat használjátok?

24 megjegyzés:

  1. nekem az első van meg,szeretem :) maradok ennél,a többire nem igazán érzek késztetést

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mondjuk remek alap sok-sok szemsminkhez, és mellé esetleg megvehető valamelyik színesebb palettájuk :-)

      Törlés
  2. Köszi a bejegyzést, nagyon hasznos volt számomra! :)

    Pár hete beruháztam a Basics palettára, és szeretem-szeretem, de nem vagyok maradéktalanul elégedett a minőségével. Azt hittem, a Naked 2 fantázianevű árnyalatot imádni fogom belőle, de nem elég pigmentált, a Foxy pedig túl sárgás, rajtam matt létére egyenesen aranyba hajlik. A Venust viszont minden egyes nap használom, nagyon megszerettem. :)

    A Naked 2-n issszonyú régóta gondolkodom, azon is, hogy kell-e nekem ez a színösszeállítás, meg azon is, hogy ha igen, eredetiben-e, vagy elég belőle a MUA (esetleg bármelyik másik) olcsóbb verziója. A hidegebb színek miatt szimpatikus, viszont a Foxy, a Half Baked és a Chopper félek, teljesen kihasználatlan lenne. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, sajnálom, ha nem vagy elégedett a Basics-szel, én nagyon szeretem az enyémet, de volt, aki szerint kell nekik egy kis idő, amíg „bejáratódnak” – hátha a Tieddel is ez lesz a helyzet :-)

      Ha Naked 2 hasonmásra vágysz, a MUA-nál SOKKAL jobb a W7-verzió, itt tudod megnézni az összehasonlítást:
      http://djkatybeauty.blogspot.hu/2014/01/w7-in-buff-paletta-uj-naked-2-hasonmas.html

      A színek állaga ugyanis nagyon hasonlít az eredetire, míg a MUA esetében, bár ugyanaz a hatás elérhető velük, más az érzete, és kicsit több odafigyelés szükséges :-)

      Törlés
  3. Hm... eddig a Nakes 3-ba voltam szerelmes, és habár még most is tetszik, talán a 2-es színvilága mégis csak jobban illik hozzám. Ahhoz képest, hogy anno ez foglalkoztatott a legkevésbé :P Bár nem valószínű, hogy valaha is lesz Naked palettám :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, ez a nem várt fordulat :-) Ha mégis úgy alakul, hogy befektetnél egybe, előtte szívesen megmutatom mindhármat, hogy könnyebb legyen a döntés :-)

      Törlés
  4. Eza bejegyzés épp azt tette világossá számomra, hogy mindegyikbe bele vagyok bolondulva, még ha tudom is, hogy nincs mindre szükségem :D Vagy ha meglennének, életem végéig nem lenne szükségem kb szemhéjpúderre :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, hát én is így voltam, tudtam, hogy mindegyik az enyém lesz egyszer, pedig eleinte még az egyesről is próbáltam lebeszélni magam :-D

      Törlés
  5. Nagyon átfogó bejegyzés, köszi! Vacilláltam, h a 4 paletta közül mit érdemes megvenni és mit nem. Azt kell mondjam, az én melegebb tónusaimhoza naked 1 közelebb áll, a naked basics a matt színei miatt kell :D, a naked 3 meg nagyon egyedi és elegáns. Emellett a 3 paletta mellett szinte nincs is szükség a naked 2-re, mert szinte az összes színe megtalálható a többiben. (Mostanában egyébként arról fantáziálok, hogy vajon lesz-e naked 4, és ha igen, milyen színvilágú. :P)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, ha hasznosnak találtad a bejegyzést! A Naked 4 kérdése már bennem is felmerült, de nem igazán tudom, hogy milyen irányba tudnának még elmenni a natúr színek vonalán, de kíváncsian várom :-)

      Törlés
  6. De jó lett ez a teszt! :) A Naked és a Naked 3 már megvan, de vagy egy éve szemezek a 2-vel is. Előbb-utóbb biztosan nálam köt majd ki, addig is egy Ebay-es ál-Naked2-vel kísérletezek. :) győzzetek meg, hogy kell nekem a 2 is a már meglevő háromszáz szemfestékem mellé, amik közül amúgy is maximum 10-et használok rendszeresen. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :-) Amúgy én a hármassal voltam úgy, hogy tudtam, előbb-utóbb nálam fog kikötni, és lám, így is lett. Hiába van hasonmás, így teljes a „család” :-) És igen, KELL Neked a 2-es is a többi mellé, mert az Urban Decay már csak ilyen :-D

      Törlés
  7. Nekem sajnos nincs meg egyik se, de a Naked3-nak nagyon örülnék, egyszer majd szeretném beszerezni :) egyértelműen az tetszik a legjobban a három közül :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindenképpen érdemes családi összefogásban születésnapra ezt kérni, mert hosszú évekig hűen szolgálják a gazdájukat ezek a csodás kis paletták :-)

      Törlés
  8. Basics nekem kifejezetten tetszik, de ha az első 3-at veszem alapul akkor talán a Naked 2 mellé tenném le a voksom, viszont láttam rajtad mit tud a 3... szóval igen. Mindhárom paletta csodás (vagyis négy ), de minél többet nézegetem a bejegyzést, szerintem egy palettára is bőven megéri beruházni, nekem nem kéne az összes: )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem ha egy mellett kell dönteni, akkor a 2-es a nyerő választás, mellé meg be kell szerezni a Garden of Eden-t a Sleektől, és akkor már rózsaszínes színeid is vannak :-D

      Törlés
  9. először megvettem a Naked-et. aztán mikor megjelent a Naked2 hosszas gondolkodás után megvettem annak ellenére, hogy több helyen láttam összehasonlításokat és véleményeket, miszerint mindkettő egy átlagos lánynak felesleges... sajnos nálam tényleg annak bizonyult. hosszú távon jöttem csak rá, hogy az első paletta mellett a másodikat csak nagyon ritkán veszem elő és annak ellenére, hogy inkább a hideg színek szoktak működni rajtam, a második paletta mégse lett szerelem. véleményem szerint annyira nem hideg árnyalatú összességében, mint amennyire ezt hangsúlyozzák, persze vannak benne hideg színek (azk egyébként pont nem lettek a kedvenceim), de sok meleg árnyalatú is, így azok számomra kihasználatlanok maradtak.
    összegezve: én azt gondolom, hogy az első két paletta közül TÉNYLEG felesleges mindkettőre beruházni, mert ahhoz túl sok a hasonló szín bennük. a nem hasonlóakat meglesve lehet könnyebben dönteni, hogy vajon melyik is lesz a nyerő.
    viszont: a Naked Basics-et sokan lehúzzák, hogy porol, meg láthatatlan stb. tény, hogy kicsit porol, de az hogy láthatatlan, az szerintem épp az előnye, mint a hátránya! ne húzzunk már le egy olyan palettát, ami éppen arra képes, amire kitalálták :) ez a paletta a tökéletes "no-makeup makeup" eszköze szerintem. úgy képes hangsúlyozni a szemünket, hogy egy hozzá nem értő észre sem veszi, mert éppencsak az árnyékokat tudja megerősíteni, szerintem fantasztikus! és ahogy kiemelted, bármelyik Naked paletta tökéletes kiegészítője lehet...
    a Naked3 pedig... hozzá nem tudok mit hozzátenni. imádom ezt a színvilágot, igazi szerelem. :3
    bocs a kisregényért... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na hülyéskedj, köszönöm a kisregényt, és öröm volt olvasni! Pont ez lenne a cél, hogy a tapasztalatok megosztásával segítsük a többeknek a döntést. :-) Sajnálom, hogy a Naked 2 nem lett szerelem Nálad, én is egy ideig idegenkedtem tőle, aztán valahogy megtört a jég, és már őt is nélkülözhetetlennek éreztem. Nem gondoltál egyébként a tied eladására, hátha valakinél jó gazdára találna?

      A Basics palettával kapcsolatban pedig nagyon igazad van, szerintem írhatnál erről egy bejegyzést is, mert szerintem is nagyobb elismerést érdemelne :-)

      Törlés
    2. már eladtam ;)
      a felvetéseden meg majd elgondolkodom. egyelőre nem tudom hogyan kellene nekiállni egy sminkes bejegyzésnek ugyanis. imádok sminkelni, rengeteg cuccom is van, de nem vagyok biztos benne, hogy tudok olyat írni, amit más érdekesnek találna, illetve a fotózás nagyon nem az erősségem még...

      Törlés
  10. Szia Katy!Nagyon tetszik a bejegyzésed és valóban remek összefoglalót kaptunk a Naked palettákról. :) Nekem a Naked 2 és a Naked 3 van meg. Az első (az az a Naked paletta) most van úton idefelé Edit által. :) Most a number one a NAKED 3,mert gyönyörű színek vannak benne.Imádom a rózsaszínes-barnás árnyalatokat. Viszont a Naked 2-vel pedig jó kis hétköznapi sminket tudok készíteni. :D Szóval egy szó mint száz:remek kis összefoglaló lett!
    üdv. Carmen
    http://szepseg-vilag.blogspot.hu/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Örülök, hogy hasznosnak találtad a bejegyzést! Kérlek, számolj majd be a Naked palettával kapcsolatban is, hogy hogy tetszik, de szerintem jól tetted, hogy megrendelted, eszméletlenek a színei, és álom velük dolgozni is. :-)

      Törlés
  11. Köszi az összehasonlítást! Én pont az vagyok, aki nagyon nem hord csillámokat, de három napja így is otthagytam a Sephorában a Basics palettát, mert sok ilyen natúr és füstös színem van már, így nem voltam szilárdan meggyőződve róla, hogy kell ez nekem. :) Lehet, hogy legközelebbre végiggondolom és mégis beszerzem, mert egyébként ujjal kipróbálva elképesztően pigmentáltak a színek, és nagyon tetszik, hogy olyan kis kompakt, ráadásul ha még szemöldökre is használható, akkor már tényleg megéri.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Basics paletta tényleg jó minőségű, bár én még mindig haragszom egy kicsit a három világos szín miatt. Viszont hordozós palettának hétköznapokra tökéletes. .:-) Írd meg, ha megvetted, hogy szereted-e :-)

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.