2014. május 22., csütörtök

Urban Decay Naked vs. Coastal Scents Revealed – az egyik eddigi legjobb alternatíva

A cím sokat elárul, de azért a bejegyzést is érdemes végigolvasni, mert itt bizony kincsre bukkantunk, kérem!



Aki már régebb óta olvassa a blogot, vagyis kb. a kezdetektől, az az első bejegyzések között jó pár Coastal Scents márkájú palettára emlékezhet, mert akkoriban jó alapnak gondoltam a 88-as palettákat, és valóban kincset jelentettek, bár később a könnyebb kezelhetőség miatt a Sleek palettáira nyergeltem inkább át. Azóta már csak az Ultra Shimmer van meg, mert annyira szeretem, hogy nincs szívem megválni tőle, és tervben van egy teszt róla a közeljövőben, mert annyira csodásak a színei, hogy egy elvetemült napomon az összesről színmintát készítettem, mondván, ez a paletta megérdemel egy újrajátszást...

Na de a lényeg a mostani bejegyzés, ugyanis a Revealed nevű palettájuk a Naked és a Naked 2 piacra kerülése után elég sokkal jelent meg, és mindkét palettából jó pár hasonmást tartalmaz (persze mivel elvetemült vagyok, azért a harmadikkal is összevetem majd, hadd legyen teljes a kör). A Coastal Scents palettájáról egyébként külön bejegyzést is tervezek a paletta összes színének bemutatásával, a mai bejegyzés tárgya viszont a Naked palettával, vagyis az eredetivel, a natúr paletták atyjával való összehasonlítás lesz, és egyedül a Smog nevű színnek nem találtam párját a CS palettában, ez tehát elég jó arány. A minőségről pedig beszéljenek a képek, amelyek ismét természetes fényben és vakuval készültek.

Virgin vs. 1/2: kevésbé rózsaszín és kicsit világosabb szín, de amúgy a célnak megfelel; pigmentáltságban egy leheletnyivel elmarad az eredetitől.



Sin vs. 1/3: szinte tökéletes másolat, amely pigmentáltságban is megüti a szintet.



Naked vs. 1/4: sokkal melegebb árnyalat, amely pigmentáltabb is az eredetinél; személy szerint a rózsaszínes árnyalatú bőrömmel jobban kedvelem a hideg barnákat, de satírozószínként valószínűleg nem észrevehető a különbség sminken belül.



Sidecar vs. 1/6 és 2/7: míg az UD színe és a CS 2/7-ese nagyon hasonló árnyalat, és a pigmentáltságukkal is akadnak problémák, építeni kell őket rendesen, addig a CS 1/6-os színe az egyik legjobb minőségű szín, amely simán beillene egy UD palettába is.



Buck vs. 1/7: a másolat világosabb, amúgy viszont ugyanolyan jól pigmentált és könnyen satírozható.



Half Baked vs. 1/8: a természetes fényben készült fotón talán látható, hogy a másolat egy picit gyengébben pigmentált, és kissé rózsásabb arany árnyalat. A MUA hasonló árnyalatú hasonmásszínét juttatta eszembe (itt megtekinthető összehasonlításban).



Darkhorse vs. 2/4: na, így kell ezt csinálni. Tökéletes másolat, jár a pont.



Toasted vs. 2/5: a másolat kevésbé metálos, és kissé melegebb árnyalatú.



Hustle vs. 2/8: a másolat kevésbé szaténos, már-már matt, de az árnyalat jól eltalált.



Creep vs. 2/10: az eredetinél is pigmentáltabb, csodás fekete, bár ebből hiányoznak a csillámok.



Gunmetal vs. 2/9: számomra meglepő módon pont az elvileg könnyen koppintható metálos szürke lett a legkülönbözőbb. Szép, de az eredetitől messze áll, olyan, mintha az eredeti enyhe duokróm hatásából csak a világosabb részt kapták volna el.



A színek egyébként csodásan lágyak és jól satírozhatók, és tapintásra-kezelhetőségre ezek állnak a legközelebb az UD által biztosított, jól megszokott minőséghez. A további áradozást viszont meghagyom a holnapi posztra, abban ugyanis a Naked 2 színeivel vetem majd össze ezt a palettát.

A CS paletta a MUP oldalán szerezhető be 6600 Ft-ért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.