2015. április 28., kedd

Avon Mulberry – csempéssz marsalát a körmeidre

Aki már régebb óta olvassa a blogot, tudhatja, hogy odavagyok az Avon lakkjaiért. A krémes színek legalábbis főnyereménynek számítanak, mert általában két rétegben fednek, fényesre száradnak, és a fényüket még napok múltán is megtartják. Amikor lehetőséget kaptam arra, hogy én magam válogassak a katalógusból tesztelni való termékeket, egyértelmű volt, hogy elsősorban lakkokra esik majd a választásom.

Ezek egyike volt a Mulberry, amely a katalógusképeken mályvaszínnek tűnt, és mivel ez az egyik garantáltan nőiesnek ható szín a körmök esetében, gondoltam, teszek egy próbát vele. Amikor kibontottam a dobozát, kiderült, hogy limitált kiadású virágmintás üvegben rejtőzik, így még jobban vártam, hogy felkenhessem (igen, nekem az ilyen apróságok is örömet szereznek).


Természetes fény
A felkenéskor ugyan kicsit meglepődtem, mert a szokásos két réteg helyett háromra volt szükség, viszont azonnal szerelembe estem ezzel a csodás, se nem bordó, sem nem barna, és a mályvánál jóval sötétebb lakkal. Igazából tökéletesen illik az idei marsala-trendbe, még ha kissé világosabb is annál, amire először gondolunk e szó hallatán.

A lakk egyébként mikrocsillámokat tartalmaz, amelyek az üvegben még nem látszódnak, a körmeimen pedig sok esetben a fedőlakkomban megbúvó néhány holocsillám tereli el róluk a figyelmet, de azért fogtok olyan képet találni, amelyiken a mutató- és középső ujjamon előbújnak a lakkból. Mindenesetre alapvetően nem hinném, hogy módosít a lakk megjelenésén a jelenlétük, hiszen alig-alig lehet csak kiszúrni őket. Az alábbi, vakus képen például láthatóak:

Vaku

A lakk fontos tulajdonsága még, hogy gyakorlatilag minden fényviszonyban másmilyen színűnek hat. Természetes fényben általában bordós, de napfényben és lámpafényben erőteljesen húz a barna irányába. Ugyanakkor valóban nőies hatást kelt minden esetben, így bekerült a bevált lakkjaim közé, ráadásul pedig sok ruhámhoz és kiegészítőmhöz is illik ez az árnyalat.


Természetes fény beltérben

Természetes fény a szabadban, árnyékban

Napfény

Napfény másféle ISO-val

Napfény+vaku a mikrocsillámok előcsalogatása érdekében

Négy napig volt a körmeimen, és ezalatt nem kopott meg, és a fényéből sem veszített, aminek persze részben a jó fedőlakk is az oka, de láttam már két nap alatt bemattuló lakkot fedőlakk mellett is. Egyedül a három réteg róható fel neki, de hozzá kell tennem, hogy vékony rétegeket használok, mert sok esetben kell másokhoz képest eggyel több réteg nálam a lakkokból.

Instagram-fotó

Az áprilisi katalógusból 699 Ft-ért tudjátok megrendelni.

Nektek van hasonló marsala lakkotok?

22 megjegyzés:

  1. Nekem is megvan ez a lakk, de el akarom adni, mert rajtam sajnos nem mutat olyan jól,mint a te körmeiden :) Én is szeretem az Avon lakkokat, sokat javultak az évek során.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát bizony nagyon sok múlik azon, hogy melyik lakk hogyan néz ki az adott körömformán vagy bőrtónuson, nekem is van olyan, amelyik nagyon tetszene, csak épp rajtam nem mutat :-(

      A szögletes üveg szerencsére jó minőséget hozott az Avon lakkoknál, az az ovális viszont valami rettenet volt, egyszerűen nem sikerült jó minőségűre lecsapnom közülük :-)

      Törlés
  2. Nagyon szép ez a lakk, ősszel biztosan sokat hordanám. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valóban eléggé őszi szín, mégis jól esett tavasszal viselni, de szerintem főleg azért, mert megörültem a marsalaságának :-D

      Törlés
  3. Nagyon szép. :D Talán az egyik Lora lakkomnak van hasonló színe bár kicsit sötétebb és vörösösebb,de nagyából olyan mint nálad a sima napfényben. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy ilyesmi szín nagyon jó alapdarab lehet bárki gyűjteményében. Lora lakkot még nem próbáltam, ezek szerint érdemes körülnézni köztük is? :-)

      Törlés
  4. Klassz ez a szín :)
    nekem a mályva az annyira tipikusan anyukás körömszín :D Nem tudom, mindig ez jut róla eszembe :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez de aranyos :-D Biztosan kötődik hozzá valami emlék vagy tudatalatti benyomás, nekem viszont mindig a próbababák jutnak eszembe az ilyesmi színekről :-D

      Törlés
  5. Elegáns szín, de én nem használnám ki, két bordóm van, szerintem hamarabb mennek tönkre, minthogy elfogyjanak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, ha már van elég hasonló árnyalat a gyűjteményedben, akkor nem is kell melléjük még egy, ez tény, bár nekem nehezen megy az ilyen meggondolt hozzáállás :-)

      Törlés
  6. Szépecske, olyan igazi őszi lakk :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony, felhasználható lenne valami csodás hulló faleveles manikűrhöz alapként... :-)

      Törlés
  7. Nagyon szép és elegáns szín, az ilyenekért oda meg vissza vagyok :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem csodásan is állna Neked, egy hasonló árnyalatú rúzzsal egyetemben :-)

      Törlés
  8. Gyönyörű ez a szín, tetszik ez a lakk :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem szuper alapdarab lehet minden nő körömlakk-készletében :-)

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.