2016. július 5., kedd

Miyo ajakápolók és pirosítók – az új nyári barátaim

Még május közepe táján rendeltem néhány dolgot a Miyo kínálatából a Make Up Plaza webáruházából. Nagyon megtetszett a márka, mivel barátságos összetevőkkel dolgozik, az árai mégsem terhelik meg a pénztárcánkat, sőt, a legkedvezőbbek közé tartoznak. Elég sokféle dologra lecsaptam, amint ezt a kezdőképen is láthatjátok, és bőszen használgatom őket azóta, hogy szépen sorban beszámolhassak majd a teljesítményükről Nektek.

Első körben négy szerelemtermékről írok, méghozzá a két színezett ajakápoló és a két pirosító lesz a téma. 

Pirosítókkal bármikor el lehet engem csábítani, ha pedig jó áruk van, főleg nem fogom vissza magam, és szívesen kísérletezem. Kétféle hatású terméket választottam, hiszen míg a sötétebb Apple enyhén csillogó árnyalat, addig a már kedvencek között is bemutatott, világos Chic Pink teljes mértékben matt. 



A Chic Pink már első ránézésre barátságos árnyalatnak tűnik, vagyis olyannak, amellyel nem kell majd kesztyűs kézzel bánni, hanem a hófehér bőrűeken is természetes hatást keltő, visszafogott színt várhatunk tőle.


Szerencsére valóban így is viselkedik, sőt, kezdő sminkelőknek is jó szívvel tudom ajánlani, mert inkább építgetni kell, mintsem folyton óvatoskodni vele, így a szélei is könnyedén eldolgozhatóak, és elkerülhető vele a bohóchatás.


Több olyan sminket is megmutattam Instagramon, amelyben ezt viseltem, itt pedig azt a kettőt mutatom meg, amelyeken a legjobban látszik a pirosító:



A másik szín, az Apple már sokkal sötétebb, emellett pedig az is nyilvánvaló már első ránézésre, hogy szerencsére nem csillámos, hivalkodó fajta fényességről van szó az esetében, hanem olyanról, amely inkább csak hamvassá teszi az arcbőrt, és ezáltal természetes hatást biztosít.


Nos, nem csupán sötétebb, hanem sokkal pigmentáltabb is a társánál, ezért ebben az esetben már oda kell figyelnünk, hogy milyen ecsetet is használunk hozzá, és hogyan is visszük fel a bőrünkre, hiszen ha egy adott helyen koncentráltan sikerül felhelyeznünk, akkor onnan szinte már lerobbantani sem lehet, és az elsatírozása is bajos. Itt ismét hangsúlyozom az ecsetfajták fontosságát, hiszen míg egy természetes szálakból álló ecsettel nagyon erős hatást érhetünk el, addig a taklonnal közepeset, és az a legegyszerűbb, ha duofibre ecsetet választunk, hiszen a kétféle sörtének köszönhetően ezzel lesz leginkább erős a kezdeti hatás, és ízlés szerint tovább építhető. Persze a természetes szőr és a taklon sem kizárt, de nagyon óvatos bánásmódot javasolok, éppen csak hozzáérve a festékhez, és az arcra történő felvitel előtt leütögetve az ecsetet.


Az alábbi Instagram-képen jól látható, hogy ezzel is elérhető természetes hatás, ha óvatosan közelítünk hozzá:


A két pirosító tehát egyaránt kedvenc lett nálam, de más-más bánásmódot igényelnek: kezdő sminkeseknek a Chic Pinket ajánlom, de az Apple is jó lehet, ha duofibre ecsethez nyúlnak, és szerencsére mindkét szín jól illik mind a bőrszínemhez, mind az új hajszínemhez.


Tartósság szempontjából sincsen ok panaszra, hiszen a megszokott hidratáló-BB krém-púder hármasom felett 6-8 órán át a helyén maradt mindkettő, és ezt követően is egyenletesen kopott csak, pedig tudni kell rólam, hogy sem púderezni nem szoktam, sem egyéb módon nem frissítem fel a sminkem a nap folyamán.



A pirosítók hihetetlenül jó, 750 Ft/db áron kaphatók, amiért 3,5 g parabénmentes terméket kapunk, és ide kattintva éritek el őket.

Második körben lássuk az ajakápolókat. Azért választottam őket, mert nyáron kevésbé hordok rúzst vagy szájfényt, és ilyenkor az egyszerűbb, könnyen frissíthető ajakkencéket részesítem előnyben. Ezek közül is egy világosabb és egy sötétebb színre esett a választásom, hogy a pirosítókkal együtt viselhessem őket. A csomagolásuk rögtön megvett engem kilóra, hiszen rendkívül cuki rajta mind a minta, mind a betűk színe és típusa.


A csomagoláson belül a világosabb árnyalat esetében a szín is dinnyére emlékeztet, amellett, hogy egyébként mindkettőnek csodás dinnyés illata – és mint használat közben kiderült, íze – van. A neve Charmy, és nagy várakozásokkal néztem elébe:


Mint kiderült, valóban a színezett ajakápolóktól megszokott szintet hozza, vagyis csak élénkít egy kicsit a saját ajakszínen, emellett viszont kellemesen fényessé és hidratálttá teszi az ajkakat. Nem viselkedik úgy, mint sok ajakápoló, hogy a viselés során szárítani kezd, és cserepessé válik alatta az ajak bőre, úgyhogy nagy örömmel használom azóta is, és az egyik szín biztosan mindig a farmerem/szoknyám zsebében lapul. A világosabb színt a fenti Chic Pink-kép esetében viseltem többek között, de idemásolom az egyiket, hogy ne kelljen görgetnetek:


A másik árnyalat neve a Rose Bon Bon, és jó, hogy lefotóztam a címkéjét, mert a zsebben hordástól azóta már semmi nem látszódik belőle. Sokkal sötétebbnek tűnik a társánál, de az ahhoz hasonló tulajdonságai miatt nem kell attól félnünk, hogy végzet asszonyává alakít minket. 


Ismét egy fenti képet mutatok, mert a sötétebb  pirosítóval szoktam együtt viselni:


Ha csak ápolásra és fényre vágytok, a világosabbat ajánlom, a sötétebbel viszont már egészen jó színhatás is elérhető. Mutatok alkarra készült színmintákat is, hogy jobban lássátok a különbséget:




Az ajakápolókat 1050 Ft/db áron tudjátok beszerezni ide kattintva, és 4,1 g-os kiszerelésűek.

Ez a négy kis cukiság tehát meggyőzött engem, és hatásukra bátran fogok továbbra is nézelődni a márka kínálatában. Úgy tűnik, a jó minőség és a barátságos összetevők nem feltétlenül járnak együtt a magas árakkal, így a Miyo jó alternatívát jelenthet a drogériás sminkmárkákra.


Ti próbáltatok már valamit a márka kínálatából?

4 megjegyzés:

  1. Szia Katy !
    Ezek csodaszépek :) Ezek után bátran nézek körül és vásárolok Miyo termékeket :)

    VálaszTörlés
  2. A pirosítók nagyon tetszenek! :)

    VálaszTörlés
  3. A pirosítók mesések, kedvet kaptam egy kis nézelődéshez a mup honlapján :-)

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.