2016. augusztus 31., szerda

Artdeco Wanted Nude – a minőségi drogériás paletta

Egy barátnős vásárlás során akadtam rá erre a szépségre az egyik Müller drogériában, és bár mindketten próbáltunk ellenállni neki, úgy tűnik, nem vagyunk egymásra jó hatással spórolás szempontjából, mert végül mindketten hazavittünk belőle egyet-egyet. Mentségünkre szóljon, hogy éppen 15+15%-os akció volt rá a kuponszombat keretében, és így még inkább csábítónak tűnt a kicsike. Kissé féltem, hogy milyen teljesítményt nyújt majd, hiszen sok márka esetében előfordul olyan, hogy míg a mono festékeik kiváló minőségűek, a paletták színei messze elmaradnak tőlük, így tartottam tőle, hogy itt is ez lesz a helyzet, de a szépsége és a remek színösszeállítása meggyőzött.

Nos, először is nézzük kívülről a kicsikét. Wanted a neve, de azon belül is Nude, valamint egy 4-es szám is szerepel rajta, úgy tűnik tehát, mintha egy sorozat része lenne, és más színvilágú testvérei is lennének. Ettől függetlenül eddig csak ezt a változatot láttam, pedig elég gyakran látogatom a Müller üzleteit.


A hátulján lévő, rendkívül rosszul olvasható magyar címke is a limitált voltára utal, úgyhogy nem árthat sietni, ha megtetszik valakinek. Megnyugtatásul annyit tudok mondani, hogy múlt szombaton még 10 db-ot láttam a helyi üzletben belőle, nem úgy tűnik tehát, mintha épp elfogyni készülne.


Igen, az ott a fényképezőgépem és a kezem:


Nagyon tetszik a csomagolás külső papírja, amelyen egészen színhű minták láthatók a festékekről:


A másik oldalon már csak a gyártó neve és a vonalkód figyel:


Alább pedig a külső borítás és a paletta maga látható együtt:


Maga a csomagolás jó minőségű papírból készül, és nagyon igényes – és mindig is a kedvenceim közé tartozott az ilyen megoldás –, hogy míg a felület nagy része matt, addig a feliratok fényesek rajta.



Található benne tükör is, a jó minőségű fajtából, ugyanakkor a paletta nem áll meg úgy, ahogyan beállítjuk, hanem az alább látható szögig nyílik ki, tehát legfeljebb lefelé nézve használhatjuk sminkelésre a tükrét. Az applikátor egészen jó minőségű, és alakjából adódóan jól használható a fényes színek belső szemzugba történő felvitelére.


A színek nevet nem kaptak, és az általában megszokott elrendezéssel szemben a sötéttől a világosig terjed a paletta. Van benne matt, szatén és nagyobb csillámos szín is bőven, így sokféle smink készíthető vele, a visszafogott nappali festéstől egészen a merész bulisminkig.




Szokás szerint lőttem néhány „szerelemfotót” is, hadd mutogassa magát ez a szépség.

  


A színmintákat a szokásos módon, alapozóra készítettem, ecset használatával, és a tőlem megszokott háromféle fényviszonyban tudom megmutatni őket.




Általában véve jól pigmentáltak, és nem igényelnek különleges bánásmódot. A legsötétebb és a legvilágosabb szín a jegessége miatt kissé keményebb a többinél, de még így is a jól kezelhető kategóriába tartozik, és az összes színről elmondható, hogy a megfelelő szemhéjalappal egész nap ott maradnak, ahová felvittük őket. Nagyon rossz voltam, mert az egyik smink esetében lemosás nélkül töltöttem egy éjszakát, és még másnap reggel is a helyén volt a szemsmink egésze. (Ilyet persze senki ne tegyen, lehetőleg soha, mert a bőrnek nem jó egy egész napot így tölteni. Minden este alapos sminkeltávolítás és vízzel történő arcmosás utáni éjszakaikrém-használatot javasolok, viszont ha már így esett, gondoltam, megemlítem ezt a teszt szempontjából releváns esetet.)

Instagramon három sminket tettem közzé, és igyekeztem mindig más és más színeket használni bennük, hogy a paletta minél több arcát mutathassam meg Nektek is.

Az alábbi sminkben a matt színeket használtam csak, igazán visszafogott sminket alkotva:


Ebben a másodikban a matt ajakszínhez a fényes-hideg árnyalatokat párosítottam:


Az alábbiban pedig a melegbarna árnyalatokhoz nyúltam, és a sötétbarna matt színnel mélyítettem a külső V-ben.


A púderekkel kapcsolatban talán az a legfontosabb információ, hogy a finomra őrölt állaguk miatt nem fognak hivalkodó módon fényleni a szemhéjon. Jelen vannak, pigmentáltan és egyértelműen látható módon, mégsem csapnak át metálos csillogásba még a fényes árnyalatok sem. Kifinomultság jellemzi őket, és álomszerűen összedolgozhatók és satírozhatóak, de ha feltűnésre vágyunk, nem ezt a palettát kell választani. Emellett hiányzott belőle nekem a matt fekete, vagy egy igazán über-nagyon-sötét barna, mert akármennyire is próbálom a hétköznapokon a visszafogott sminkek felé venni az irányt, a szempillatövekben soha nem árt egy kis extra mélyítés. Ez a probléma persze könnyedén kiküszöbölhető egy szemhéjtus bevetésével, de ha valóban egyetlenegy szemfestékpaletta használatával szeretnénk sminket alkotni, akkor ez esetben az Instagram-képeimen látható, elegáns-visszafogott hatásra számíthatunk.

A festékek minősége egyébként nem marad el az Artdeco monók esetében megszokottól, így ez a cég sok másikkal ellentétben szerencsére nem játszadozik a vásárlók bizalmával, csupán új köntösbe öltöztette a már megszokott minőséget. Így tehát mind a matt, mind a szatén és a nagyméretű csillámos színek egész nap a helyükön maradnak, és a nap végére sem varázsolják diszkógömbbé a szem alatti területet az aláhulló részecskék. Apropó, a megfelelő alap: nálam a Maybelline Color Tattoo vált be a legjobban, mert ezzel még a 20 órás megpróbáltatásokat is jól viselték a festékek.

A paletta jelenleg is megvásárolható a Müller drogériákban, és a szombati napon 5900 Ft-os áron láttam, tehát mostanra mindenféle kuponakció nélkül is azon az áron szerezhetitek be, amelyért én tettem szert rá.

Ti használtok valamilyen Artdeco terméket?

2 megjegyzés:

  1. A szemhéjalapozójukat használtam jópér éve, ha jól emlékszem itthon ez volt az első szemhéjalapozó.
    Szép paletta és tényleg minőséginek tűnik, de engem nem nyűgözött le. Ha valakinek nincs még nude palettája és egy minőségibb darabok akar, akkor biztosan jó választás. :) A sminkek szuperek és nagyon tetszik a hajad! *.*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, a szemhéjalapozójuk nagyon felkapott volt, bár én az olajosodásra hajlamos szemhéjam miatt soha nem mertem vele próbálkozni. Elég hamar rátaláltam a Color Tattookra szerencsére, azelőtt pedig az Urban Decay Primer Potionnel próbálkoztam.

      A sok palettával rendelkezők számára valóban nem igazán mutat újat ez az Artdeco, de a sminkeléssel ismerkedők számára jó befektetés lehet, hétköznapra ideális :-)

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.