2017. augusztus 14., hétfő

The Balm Meet Matt(e) Hughes – az egyik kedvenc folyékonyrúzs-formulám

Azt hiszem, ismét pályázhatnék a leghosszabb bejegyzéscím kategóriában, ha lenne ezzel kapcsolatos verseny, de a bejegyzés maga is nagyszabású lesz, így most igazán stílszerű ilyen címmel nyitnom. Történt ugyanis, hogy réges-régen, egészen pontosan tavaly novemberben csomagot rendeltem a Pink Panda oldaláról, ugyanis felkeltették az érdeklődésemet a folyékony matt rúzsok általában véve, azokon belül pedig különösen a The Balm formulája. Szinte mindenhol kizárólag jókat lehetett olvasni róla, többek között viselési élmény és tartósság terén is, ezért úgy döntöttem, kipróbálom a mini rúzsokat tartalmazó szettet, valamint kiegészítésként egy nagyméretű terméket is melléjük dobtam a csomagba. Ezáltal egyrészt kiegészült a színválasztékom, másrészt meg tudom mutatni, hogy egy normál méretű termékhez képest tulajdonképpen mekkor(k)a cukiságokat kaphatunk ebben a szettben.

Karácsony közeledtéből adódóan ilyen csodás csomagolásban érkezett a rendelés:Belül alaposan védve volt buborékfóliával:Maga a szett pedig így néz ki. Mutatós, illeszkedik a The Balm képi világához, és a színek is elbűvölőek már elsőre, bár kezdetben aggódtam, hogy a négy nude árnyalat túlságosan hasonlít majd egymásra.A nevek mind a hagyományos, elkötelezett, hűséges és őszinte szerelmet hirdetik, ami szintén szimpatikus benne.A rúzsokat ügyes papírmegoldás tartja a helyén:A nagyméretű rúzs ezzel szemben külön papírcsomagolást kapott, amely stílusában jól illeszkedik a mini szetthez.


A kicsikre külön grafika már nem jutott, és a felirat sem fehér, hanem ezüstszínű. Személy szerint nekem jobban tetszik a fehér felirat, de megbocsátható ez az eltérés. Emellett a nagyméretű rúzs esetében a tubus alján látható az árnyalatnév, míg a picikék esetében ez elöl szerepel.Elenitől kapott cuki macival, mert jól állnak egymásnak:A színmintákat árnyalat szerint sorba pakolva készítettem, tehát nem a tubusban látható sorrendben szerepelnek. Ugyanebben a sorrendben fogom majd mutatni a sminkeket: Doting, Committed, Sincere, Charming, Dedicated, Loyal, valamint a nagyméretű Devoted. Mivel sütött a nap, a természetes fény és a vaku mellett a napsütést is kihasználtam, ezáltal ötféle fényviszonyban tekinthetitek meg őket:Olyannyira tartósak, hogy az első olajos lemosás után még bőven látható volt a helyük az alkaromon, és ez fontos tényező a teljesítményük szempontjából, ezért ezt is megörökítettem:Lássuk tehát őket sminkben is, a fentiekben leírt sorrendben. Négy árnyalatot Instagramon is megmutattam még régebben,  a kimaradtakat pedig ma fotóztam le, ezért látható rajtam az esetükben ugyanaz a smink és frizura.

Doting: néha tetszik, néha nem, ez nálam hangulatfüggő, hiszen elég világos nude színről van szó, de tény, hogy a kedvenc ilyen árnyalataim közé tartozik.


Committed: no, ez a fajta árnyalat már sokkal inkább bejön, még a szürkés beütése ellenére is. Sok sminkhez jól kihasználható, a füstöstől a visszafogott nappali sminkekig, és az alap ajakszínemhez is jól illeszkedik.Sincere: az előbbi szín kissé sötétebb testvére, így szintén nagy kedvencem. Charming: bár a csomagolásában az előbb említetthez nagyon közel állónak tűnik, itt már lényegesen sötétebb az összhatás. Ugyanakkor még mindig a kedvenc árnyalataim közé került, hiszen a legkülönfélébb sminkekkel is jól mutat.Dedicated: csodálatos, meggybe hajló, hideg szín, amely ugyanakkor jól viselhető, csak a felvitelnél kell vele nagyon vigyázni. Mert ez bizony ott marad, ahova először felkerült, így jobb vele óvatosnak lenni.Loyal: szintén elővigyázatosságot igényló, gazdag, mélypiros árnyalat, némi téglás beütéssel. Dögös, nemde?Devoted: az igazi könnyed, nyárias, hidegbe hajló piros árnyalat, amely hófehérkék számára ideális.A tartósságuk eszméletlen, még rajtam is jól teljesítenek, ami nagy dolog, mert egyébként minden tartós rúzs rövidebb ideig szokott ragaszkodni az ajkaimhoz, mint amiről mások beszámolnak. Ez részben annak köszönhető, hogy – ahogyan a fenti alkarképen is látható – megszínezik a bőrt, ezért amikor maga a termék már lekopik, még marad némi szín az ajkakon. Ebből kifolyólag a legsötétebb árnyalatok is szép átmenettel kopnak, így óvatos étkezés esetén hosszú órákon át élvezhetjük ugyanazt a színt. Értelemszerűen a zsíros ételek hatására gyorsabban halványodnak, de egy szendvics elfogyasztása vagy egy üdítő megivása nem fogja elmozdítani őket a helyükről. A formulájuk elég egyedi, szinte habosítottnak tűnik, mégis nagyon pigmentált, és az applikátor kihúzásakor rajta maradó mennyiség bőven elég szokott lenni az ajkaim beszínezésére. Emellett enyhén mentolos az illatuk, így mind állagukban, mind illatukban a Tarte rúzsait juttatják az eszembe.

A készlet maga már nem kapható a Pink Pandánál, de az egyes színek nagyméretű változata még megvásárolható ide kattintva, így ha megtetszett valamelyik, könnyedén beszerezhetitek.

Nektek hogy tetszenek ezek a színek? Az egész készletet elfogadnátok, vagy inkább csak egy-két színre tennétek szert belőle?

3 megjegyzés:

  1. Milyen régóta szemeztem velük...de engem nem győztek meg a tesztek és a vélemények se, mindig gyanakvó voltam, és harmadennyiért kitűnő termékeket lehet lelni (ennyi pénzt szívesebben költenék egy extrémebb színre - vagyis rengeteg jó piros rúzsom van, és akkor már valami zöldet vagy feketét szívesebben vennék ennyiért)...Viszont most újra kedvet kaptam, mert nagyon izgalmasnak tűnik a textúrája (egészen pontosan a tartóssága, kíváncsi vagyok, mi az a csoda, ami sokáig fennmarad). :D

    VálaszTörlés
  2. Csodaszépek ezek a rúzsok. :) A textúrája szuper és nagyon könnyű a felvitele, de nekem sajnos nem jött be a tartóssága. :( Felkenem és az ivást még oké jól bírja, de egy evés alkalmával (nem zsíros kaja) el is tűnik a számról. :( Amúgy imádnám ! :)

    VálaszTörlés
  3. Annyira szép az összes szín. Egy ideje már én is gondolkodom a beszerzésén, de mire odajutottam elfogyott, most meg nyár van, úgy se használnám. Mind jól áll neked, talán a Sincere a kedvencem rajtad. :)

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.