2012. június 17., vasárnap

Hírek, kérdés és TAG

Hírek:
Még régebben ígértem, hogy barátnőmet fogom felkérni körömlakkok tesztelésére, és jelentem, kész is az első anyag, remélhetőleg holnap kerül majd fel, vendégbejegyzésként, ugyanis nagyon lelkiismeretesen, képekkel dokumentálta az adott körömlakk teljesítményét, és írt is a tapasztalatairól. Mostantól tehát alkalmanként Évi tapasztalatairól olvashattok a körömlakkok témájában, lévén, hogy neki természetes, erős körmei vannak, így nem szorul zselére, és számotokra értékes adatokkal szolgálhat a körömlakkok tartósságáról.


Kérdés:
Emellett lenne egy kérdésem: szívesen vennétek-e, ha meglévő, felesleges, ám vadiúj dolgaimat blogsale-re bocsátanám? (Tényleg, erre van valakinek magyar ötlete? fogalmam nincs, hogyan lehetne hívni, talán internetes naplóhoz kötődő vásár, de azt hiszem, megegyezhetünk abban, hogy túl hosszú és bonyolult. :-)) Szóval van jó pár olyan termékem, amelyek különböző okokból megmaradtak nálam, és nem használom őket, de mind teljesen új, és soha nem használtam még őket. A héten tervezem a fotózásukat és a közhírré tételüket, ha úgy tűnik, vevők vagytok rá, elsősorban Avonos termékekről lenne szó.



TAG:
A harmadik téma pedig egy TAG, mivel többeknél láttam most, és megtetszett. Bár véleményem szerint úgy jó az ilyen, ha felszólítják az embert a kitöltésére, úgy láttam, ez most teljesen saját meggondolásból megy másnál is, így lecsaptam rá. A Ti válaszaitok is érdekelnének, úgyhogy akár megjegyzésben töltsétek ki, akár szintén megjegyzésben adjátok meg a linket, ahol kitöltöttétek. :-)



1. Kiről lettél elnevezve?
Az egyik keresztnevemet Apukám választotta, a másikat pedig a Keresztanyám nyomán Anyukám. Ráadásul mindkettőnket ugyanúgy szólít, így sokszor van félreértés, hogy éppen kire gondol. :-)

2. Mikor sírtál utoljára?
Az államvizsga után, a Déli Pályaudvarnál. Megkönnyebbültem, na.

3. Vannak gyerekeid?
Még nincsenek.

4. Ha egy másik ember lennél, barátkoznál-e önmagaddal?
Mivel van hasonló személyiségű barátnőm, azt gondolom, igen, de valószínűleg sokszor mennék az agyamra.

5. Gyakran vagy szarkasztikus?
Igen. Nem kicsit.

6. Bungee-jumpingolnál?
Lett volna már rá alkalmam, de kihagytam. Azt hiszem, rossz vége lenne. :-)

7. Melyik a kedvenc gabonapelyhed?
A Lidlben kapható Honey Loops. Egyszerűen tökéletes.

8. Mi az első dolog amit megnézel/ami feltűnik másokon?
Az arckifejezés. Sajnos mostanság szinte mindenki keserű, sőt sokszor dühös arckifejezéssel járkál, ezért felüdülés egy-egy mosolygós arcot felfedezni a tömegben. A második dolog pedig a stílusegység, ha valakin összeillő dolgok vannak, szintén szokatlan és jó látvány. :-)

9. Milyen színű a szemed?
Szürkés-zöldes-kékes. A sminkeimnél láthatjátok, hogy eléggé változékony, de legalább olyan, mint a Balaton.

10. Ijesztő filmek vagy happy end?
Hangulatfüggő. Ha cinikus korszakomat élem, akkor rosszul vagyok a romantikus filmektől, és inkább rettegni vágyom.

11. Kedvenc illatok?
Clinique: Happy, Nina Ricci: Nina, Cacharel: Amor Amor. Ami kb. megfelel a reggel-délben-este hármasnak is: a Happy jöhet üde reggelekre, a Nina a mindennapokra, az Amor Amor pedig bulis és romantikus estékre egyaránt.

12. Nyár vagy tél?
Nyár. Akár ki is hagyhatjuk a többit, vagy legyen egy-egy hónap ősz, tél és tavasz, a maradék 9 pedig legyen nyár!

13. Számítógép vagy televízió?
Számítógép. Ott akkor tartok szünetet a filmben, amikor én szeretném, és amúgy jobb a hangzás, a képernyő pedig ugyanakkora (nálunk), mint a televízióé.

14. Mi volt a legtávolabbi hely, ahova eljutottál?
Kanada. És szeretnék majd egyszer visszamenni.

15. Van-e valamilyen különleges képességed?
Tudok hegedülni, ami nagy dolog és sok áldozatot igényel, de sajnos kevesen értékelik.

16. Hol születtél?
Tatabányán.

17. Milyen hobbijaid vannak?
Hegedülés, olvasás, alvás, mert sajnos nincs sok időm rá, Balaton, úszás, de csak természetes vizekben, és természetesen a legújabb, a blogírás és -olvasás.

18. Van háziállatod?
Aki régebb óta olvas, már tudja a választ: két cica, egy kutya, egy papagáj. Na meg a pókok, mert azok mindig bejutnak valahogy.

19. Kedvenc filmek?
Ház a tónál,, Matriy, Bridges of Madison County, If Only

20. Van testvéred?
Két bátyám van, két-két gyerekkel, úgyhogy nagy létszámú összejöveteleket tartunk, amikor csak lehet.

21. Mi leszel, ha nagy leszel?
Ami most is vagyok: fordító. Szeretem ezt csinálni, főleg, ha könyvet is fordíthatok.

17 megjegyzés:

  1. Juhj hosszú bejegyzésedhez hosszú megjegyzésem:
    1. Szia Évi! Várom a körmös posztokat, jó ötlet volt ezt létrehoznod.
    2. Blogsale, nem tudok rá magyar szót sajnos. Viszont én is most többletben vagyok így nem leszek sajnos leendő vásárlószférád, persze ki tudja még... :D
    3. Imádtam a TAG-ot Lidl-s mézes nyámi, én is szeretem nagyon! Az államvizsgás sírdogálos pályaudvaros jelenetet pedig magam elé vizuáltam, még egyszer gratulálok! A Ház a tónál nekem is az egyik kedvencem. Jó sok mindenben hasonlítunk így olvasgatva, én zongoráztam bár most már nem űzöm a dolgot. :(
    Legyen még ilyen kis személyes bejegyzés!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, köszi a reakciót!
      1. Remélem, Évi látja majd a köszöntést, de egyelőre az államvizsgájára készül, szegény még nincs túl rajta. KITARTÁST, ÉVI!!! :-)
      2. No, Nálad is várható akkor blogsale?
      3. Rendben, írok majd még magamról, bár néha úgy érzem, magamban beszélgetek, pl. még egyetlen tippet sem kaptam a piros lakkra, pedig már háromszor kérdeztem. :-D Mindegy, már beszereztem párat, és jön majd a teszt. Amúgy pedig azt hiszem, el kell mennem Honey Loops-t venni. :-)

      Törlés
    2. Ja, és tedd ki Te is ezt a TAG-et a blogodra, szívesen olvasnám a válaszaidat. :-)

      Törlés
    3. Nekem nincs piros lakkom, annyira nem az én színem. Nem szeretem a piros dolgokat se piros rúzs se ruha se semmi ami piros... :S
      Évinek egy kalappal vagy vagonnal ahogy tetszik ;)
      Tudod melyik Lidl-s jó még??? Azok amik töltve vannak azon belül pedig a mogyorós, najó a sima fahéjas se kutya :D
      Én nagyon belemásztam már a smink cuccaimba, de még így is sok van hátra hogy kivégezzem nagy részét más részről meg minden kis cumom imádom. :D

      Törlés
    4. Én is így voltam vele, hosszú évekig csak feketét, fehéret és szürkét hordtam, aztán egyszer megelégeltem, és elkezdtem mindenféle színt kipróbálni. A piros mondjuk valóban nehéz eset, de nem lehetetlen, először egy kicsit integrálni a ruhatárba, aztán egyre többet és többet. :-)
      A LIDL-ös cuccokat majd tesztelem, eddig féltem kipróbálni őket, de a mogyorókrémes nemsokára a kosárkámban végzi, köszi az ajánlást.
      A sminkcuccaid közül egyébként melyikek a kedvenceid? Vagy ne is kérdezzem, mert nem tudsz választani? Én így vagyok :-)

      Törlés
  2. A kettes tök aranyos, szerintem én is sírnék egy ilyen szituban. Mondjuk nekem nem kell sok hozzá, még a Nagy házalakításon is sírok. :D
    Tök klassz, hogy játszol hangszeren, pláne hogy nem átlagoson (gitár meg ilyenek). Mindig tiszteltem azokat, akik megtanultak valamin játszani. Én herflizni tudok, kicsikét, rég nem gyakoroltam.
    Úszni én is szeretek, és jó, hogy azt csinálod, amit szeretsz. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, akkor rokon lélek vagy, néha még reklámokon is tudok sírni, nem tudom, mi lesz velem, ha egyszer terhes leszek, olyankor még rosszabb a helyzet, azt mondják.
      A herfli amúgy nem semmi, én mindig túl nehéznek találtam, így nem is mélyedtem bele. :-)

      Törlés
  3. U.i.: A szóellenőrzést kikapcsolnád? :$

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elvileg megtörtént, remélem, már nincs ez a zavaró tényező. :-)

      Törlés
  4. Én is várom a körmös postokat! A blogsale-t jó ötletnek tartom! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amint túl lesz az államvizsgáján, megkérem, hogy vesse bele magát a tesztekbe. :-) A blogsale-es fotózás már folyamatban, remélem, lesz olyan termék, ami tetszik majd.

      Törlés
  5. Nyár <3 Hú volt már, hogy én is sírtam egy-egy nehezebb vizsga után! Kanada?! Mázlista :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony, mázlista vagyok, a kanadai út előérettségi ajándék volt a keresztszüleimtől. :-)
      És igen, nyár, de azért pl. ma jó lett volna kétóránként zuhanyozni. :-D

      Törlés
  6. Szia! A blogsale mindenképpen jó ötlet, én kíváncsi leszek rá. Annyira jó kérdések vannak ebben a TAG-ben, már több helyen olvastam, de mindenki mást ír, persze főleg miivel személyesebb kérdések vannak, de a tiéd az egyik legjobb. :) ... és én is hegedülök! :)
    Rose

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, köszönöm! A Te válaszaid is érdekelnének ám. :-) Ráadásul hegedűstárs vagy! De jó. :-) A blogsale pedig közeleg, csak haladnom kell a fotózással, van itt jó pár darab...

      Törlés
  7. Te fordító vagy? De jó, az engem is érdekelt mindig is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony, egy irodában dolgozom, száraz szakszövegeken, de azért könyvfordítás is volt már, és úgy néz ki, lesz is még :-) Amúgy Pozsonyban is van egy irodánk. :-)

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.