2013. szeptember 15., vasárnap

Régi és új – Island Breeze és Mod Muse

Itt most nem a Bonanza Banzai egyik albumáról lesz szó, hanem az Avon paletták két generációjáról. Történt ugyanis, hogy új formulát vezettek be az Avon szemfestékek terén, és a marketingszöveg szerint sokkal pigmentáltabbak a festékek, mint eddig, és hihetetlen jó őket használni. Na most, régóta Avonozom, így sok paletta van a birtokomban, így arra gondoltam, hogy szépen sorban tesztnek vetem alá a régi szemfestékeket az újakkal szemben. Vajon igazat mondanak a reklámok?

Egyébként a csomagolás kívül teljesen ugyanolyan maradt, csak a szemfestékek változtak a palettán belül, szerintem nem előnyükre. Nekem személy szerint nagyon tetszett a négy kis kerek pan és a kidudorodó színek, és a mostani elosztás valahogy olyan sánta és aránytalan a szememben.

Az első két áldozat a régi kiadású Island Breeze és az új Mod Muse.



Természetes fény

Vaku

A színminták a megszokott módon, szemhéjalapozóra, ecsettel készültek. Először mindig a régi paletta színeit láthatjátok, aztán pedig az újét.


Természetes fény

Természetes fény

Ablakközeli természetes fény

Ablakközeli természetes fény

Vaku

Vaku

A régi paletta, az Island Breeze színei közepesen pigmentáltak, viszonylag krémes állagúak, csak a jobb felső szín porolt kissé. Színes szemhéjalappal tudnám elképzelni, mert anélkül eléggé haloványak a színek.

Az új Mod Muse egy szín kivételével gyengébben muzsikál, mint a régi társa, hiszen a világoszöld szinte nem is látszik zöldesnek, bár az egyes szín nem rossz kiemelőnek, a hármas pedig mehet a szemhéj egészére. Meglepő módon pont a matt szín a legpigmentáltabb, Urban Decay-szintű az állaga és a színerőssége is, ez pedig nagy szó.

Az első páros alapján tehát bátran állíthatom, hogy csak úgy, mint a régiek esetében, az új palettáknál sem kiemelkedő mindegyik szín, sőt, így az új formula engem – egyelőre – egyáltalán nem győzött meg.

Nektek megvan valamelyik paletta az újak közül? Ha igen, észleltetek jelentős változást?

16 megjegyzés:

  1. Én is pont ezen agyaltam, láttam, hogy néhány árnyalat megmaradt régi néven (pl. Purple Haze, Mocha Latte), másoknál meg a színösszeállítás kísértetiesen hasonlít a régire, csak a név új. Lehet, hogy egyre benevezek majd az újak közül, remélem ezeknek egyforma lesz már a minőségük.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem várj egy kicsit, amíg végzek a tesztekkel, most sorban jönnek majd :-)

      Törlés
  2. Nekem az újak közül a berry van meg, és az egészen jó, bár azért a pigmentáltságuk igencsak elmarad mondjuk egy Sleek palettáétól... :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sem látom a beígért változást, egyáltalán, csak a matt színeknél, azok viszont brutálisan jók. Ez viszont külön fura, hiszen pl. a Sleek pont a matt színek esetében gyengébb néha. Remélem, azért az újak között is találok olyan klasszikusan jót, mint amilyen a régiek közül a Mocha Latte és a Pink Sands :-)

      Törlés
  3. Nekem a régi összeállítás a kerek panekkel sokkal jobban tetszett, az új olyan fura :(

    Mea (Nail Polish Maniac Blog)

    VálaszTörlés
  4. Szerintem mindkettő elég gyengécske, sosem szerettem az Avon-os szemhéjpúdereket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért vannak közöttük kincsek, csak sajnos elég kevesen...

      Törlés
  5. Nálam a két favorit a Mocha Latte és a Pink Sands. Tökéletesek egy hétköznapi sminkhez :) Erősen gondolkodom, h megrendeljem-e az újabb kiadású Mocha Latte-t,mert az előzőt már igencsak elhasználtam, de akkor előbb megvárom a teszted :) A Pink Sands ezek szerint megszűnt, vagy csak én nem vettem észre hasonlót?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Mocha Latte tényleg csodás, remélem, az új is ugyanolyan jó lesz. :-) A Pink Sands-nek én sem láttam párját, ami fura, hiszen az egyik legjobb volt, de szerintem a későbbiekben bevezetnek majd új és limitált színeket is :-)

      Törlés
  6. Nem sok pozitív tesztet láttam az Avonos szemhéjpúderekről, de azért volt 1-2, ami jó volt és tetszett (Pink Sands pl.) viszont ez az új változat még kevésbé tetszik, mind kinézetben, mind teljesítményileg.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért lesz itt olyan, amelyik meglepően pigmentált :-)

      Törlés
  7. Régebben beruháztam egy-két Avon palettára, de rájöttem hogy ezeket toronymagasan veri az összes Sleek 12-es paletta :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pontosan. :-) Azért nem lenne rossz 1-2 négyes paletta a táskába, de ezek között kevés a jó :-)

      Törlés
  8. Először is Bonanza forever!:) Másodszor meg nagyon jó, hogy pont erről írtál, mert már nagyon vártam kinek mi lesz a véleménye az új palettákról. A kerek pan elrendezés sokkal szebb. Ez az új, olyan semmilyen. Nekem csak a Mystery van meg, amit imádok, mert eszméletlenül jók a színek, bár azok sem a legpigmentáltabbak, úgyhogy egyelőre nem tudom, fogok-e az újak közül vásárolni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Mysterynek utánanéztem, mert nekem sajnos pont nincs meg, és tényleg csodás :-) Figyeld a blogot, mert jönnek a további tesztek, és lesz egy-két jobb is azért :-)

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.