2014. január 24., péntek

NOTD – Essie She's Picture Perfect

A múltkori zsákmányok között megmutattam az új szerzeményes Essie lakkjaimat, és a szavazatok alapján többet is kipróbáltam. Először a She's Picture Perfect nevű pasztell-lila lakkot mutatom meg manikűrben.

Lámpafény + vaku

Nem rossz, ugye? Engem nagyon emlékeztet a You're Such a Budapest nevű lakkra, amelyet Azrail már bemutatott itt, csak ebben még ott vannak azok a csodálatos mikrocsillámok, amelyek határozott rózsaszín fényt adnak a lakknak. Mondjuk a színe egy az egyben olyan, mint egy régi szerelmemnek, az Essence Lovely Secret nevű, itt bemutatott régi kiadású lakkjának, csak míg abban inkább mikropelyhek vannak, ebben csak gyöngyházfényt adnak a rózsaszín részecskék. (A két lakkról hozok majd összehasonlítást.)

Csakhogy: sajnos a lakk nem fed jól, ezért kellett három réteg, és ráadásul viszonylag híg, vékony ecsetes lakkról van szó, így külön küzdelem a szép felkenés elérése. Sokkal több lakkal kell indítani, mint bármelyik eddigi lakkomnál, de persze lehet, hogy egy szélesebb ecseten ez már nem tűnne annyira soknak...

Lámpafény

Lámpafény + vaku

Engem mondjuk nem zavarna a három réteg, mert vékony ecset esetén gyakran ennyire van szükség a lakkozási technikám miatt, ugyanis vékony rétegeket használok. Tesztelni akartam viszont a száradását, és mivel lefekvés előtt 6(!) órával lakkoztam, nem gondoltam, hogy gond lesz vele. De lett. Nem is kicsi.

Eszméletlen gyűrődések másnap, természetes fényben

Így aztán segítségül hívtam a Renitől kapott China Glaze Your Present Required nevű lakkomat, amely már a múltkor is szerepelt manikűrben itt, viszont míg a múltkor a fedésére panaszkodtam, most elözönlötték a csillámok a körmeimet. Ugyanis annyira átálltam az Essie-khez való technikára, hogy ennél is azt alkalmaztam, és így már számomra is kicsit sok csillám került a körmeimre. Vastag rétegről volt szó, mégsem lett másnapra gyűrött, pedig csak lefekvés előtt 2 órával került a körmeimre, szóval 1:0 a China Glaze javára.

Természetes fény

Vaku

Természetes fény

Vaku

Viszont legalább kiderült, hogy a csillámos lakk nagyméretű hatszögeket is tartalmaz (elnézést, a kép egyszerűen nem akart élesre sikerülni):


Erről a kombóról viszont megint eszembe jutott egy régi manikűr, ahol szintén csillámos lakkot hívtam segítségül egy ecsethiba miatt barázdásra sikerült körömlakkozásnál. A Primark Satin volt ilyen hisztis, és akkor az Essence Circus Confetti sietett a segítségemre. A manikűr megtekinthető itt.

Összességében tehát sajnos nem vagyok elégedett ezzel a lakkal, pedig a színe csodálatos, de ennyi problémát legfeljebb egy Essence-nek néznék el, és nagyon remélem, hogy a többi Essie nem okoz majd csalódást...

Nektek van Essie lakkotok? Ha igen, elégedettek vagytok a minőségével?

16 megjegyzés:

  1. Uh ezzel a fedőlakkal eszméletlen brutálisan szép!! De amúgy tényleg hasonlít a OPI lakkra, köszönöm az említést :) Amúgy nem jutott volna lehet az eszembe, mármint, hogy mire hasonlít.
    De nagyon jól mutat a körmödön O.O

    VálaszTörlés
  2. Tetszik a szín, de a gyűrődések aggasztóak.. még nem próbáltam ezt a márkát, most egy kicsit elbizonytalanodtam hogy akarom -e. Viszont a fedőlakkal csodát tettél, gyönyörű a végeredmény!

    VálaszTörlés
  3. Igazán szép színe van, de nekem a csillámok nélkül jobban tetszik! :)
    Nem vagyok nagyon csillámos párti, de tetszik. :)

    VálaszTörlés
  4. Nincs egy Essie lakkom sem, de ha ennyire lassan szárad (illetve nem szárad), akkor különösebben nem is bánom...
    Kár érte, mert a színe szép!

    VálaszTörlés
  5. érdekes,hogy vékony az ecsete,mert minden essie lakkomnak-nagy méretűek- lapos széles ecsetük van.
    de a színe viszont ennek tetszik.

    VálaszTörlés
  6. Jajjj... :( Az a gond azzal az üzlettel, ahonnan ezek az Essiek származnak, hogy egy cseppet sem figyeltek a helyes tárolásra... :S Nagyon sokáig is álltak azok az üvegek, és így iszonyatosan romlott a minőség =/ Ezt azért is mere biztosra állítani, mert nekem is van onnan, és azok gyengébben teljesítenek, mint a többi Essie lakkom. Ettől függetlenül azok is nagyon jók, talán szerencsés voltam, de itt sajnos nem a márka a ludas. :(

    VálaszTörlés
  7. Nekem is van Essie lakkom onnan, de nincs baj a minőségével, sajnos szerencse kérdése. :( Egyébként szép ez a piszkos kék szín! :)

    VálaszTörlés
  8. Szép ez a lakk, de én sima ezüst csillámmal dobtam volna fel, úgy olyan télkirálynős lenne. :P

    VálaszTörlés
  9. De szép ez a lakk, külön tetszik, hogy ilyen sokszínű :]

    VálaszTörlés
  10. Hú de szép szín! :) Bár én világoskéknek néztem először. :)

    VálaszTörlés
  11. Nagyon durva, amit írsz, mert nekem pont fordított tapasztalataim vannak. Az Essie szuperül működik, két rétegben elég és nagyon tartós, 10 perc alatt szárad, míg a China Glaze lakkom egy rémálom. Ezer óra alatt sem szárad meg, gyűrődik, kenődik, a fedése pocsék, négy rétegnél is átlátszik a körmöm fehérje, szóval biztos ez is függ az árnyalattól is. Azért ne add fel az Essie lakkokkal, majd én is megpróbálok másik CG-t. :)

    VálaszTörlés
  12. Nagyon szép lakk, egyszer én is ki szeretnék majd próbálni egy Essiet :)

    VálaszTörlés
  13. A CG fedőlakkal ismét egy tipikus Katy-s lakkozás kerekedett, imádom! :D
    Az Essie lakknak pedig adj át tőlem egy ejnye-bejnyét, jó? :)
    Pusza: Reni

    VálaszTörlés
  14. Cuki lakk, bár a glitterrel jobban tetszik :)

    VálaszTörlés
  15. Kár érte. :/ Pedig cuki színe van. A topper is szuper! :)

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.