2014. március 19., szerda

Gyertyateszt – The Body Shop Green Tea & Lemon


Bizony sajnos eljött az a szomorú pillanat, hogy elfogyottnak kell tekintenem a múltkoriban bemutatott Yankee Candle gyertyámat, amelyből egyébként még rendeltem most egy közepeset is, mert abban a méretben még elérhető, és még nem akarom, hogy megszűnjön ez az illat a lakásban...

Na de ne keseregjünk tovább, inkább lássuk, milyen gyertya is áll ma a fókuszban.


Mint azt Barbarától megtudtam az Instagram-oldalamon, ez a gyertya bizony kifutó termék. Olyannyira, hogy a weblapon már nem is találom, de a cég boltjaiban még ráfuthattok néhányra, ha szerencsétek van. Nem kell viszont csüggedni, ugyanis van remény az illat szerelmeseinek, ha elég gyorsan cselekednek – de lássuk csak előbb a gyertya jellemzését.



A csomagolás szerintem nagyon szép letisztult, modern, és nagyon tetszenek ezek a festett-rajzolt illatmegjelenítések, amit már a másik általam tesztelt gyertyánál is láthattatok. 200 g terméket kapunk 4290 Ft-ért, ami elég húzós ár, bár én annak idején 50%-os engedménnyel vettem meg, valószínűleg éppen a kifutó volta miatt. Ha azt nézzük, a teljes ár közelében a Yankee Candle-nél is hasonló méretű gyertyára csaphatunk le, és ennek alapján valószínűleg ebből a gyertyából is 30-40 óra égetési idő csikarható ki. 



A viasz gyönyörű törtfehér színű, és már első szaglásra csodálatos teaillat csapja meg az orrunkat. Meggyújtáskor nagyon szépen ég a gyertya – egyébként a kanócot nem rövidítettem meg, és jól tettem, ugyanis még így is elég hisztis lett a gyertya.



A fent látható, csodaszép egyenletes lángnak ugyanis nyoma sem volt már fél óra után, és bizony elkezdett magának alagutat vájni a viaszban. Persze, mivel tudom, hogy így lerövidülne az égetési ideje, és a viaszmedence sem lenne kellően nagy, nem hagytam annyiban, és aktívan tettem a rossz viselkedés ellen. (A viaszmedence fogalmáról és egyéb érdekességekről itt olvashattok: Yankee Candle – a kulisszák mögött.)

Nem tudom, Ti találkoztatok-e már ilyen alagútban lefelé égő, az üveg közelébe nem érő viaszmedencéjű gyertyával, de nem egyszerű megoldani a problémáikat. Mindenesetre ez a gyertya még a legnagyobb odafigyelés ellenére sem akar rendesen égni, és azért marad egy kis viasz az üveg falán, valamint a láng is meg akar fulladni a viaszban, így ilyen tekintetben ez a gyertya sajnos nem száz százalékos.

Az illata viszont mindenért kárpótol! Csodás teaillat, amely kezdetben rejtőzik, és mintha nem akarná megmutatni magát, aztán viszont arra lesz figyelmes az ember, hogy már az egész szoba ebben úszik, és nem győzi szagolgatni a levegőt, hogy minél jobban átélhesse az élményt. Ráadásul szerencsére az esetleges rajongóknak sem kell aggódniuk, ugyanis a Camomile Tea nevű YC-illat szinte teljesen azonos élményt nyújt (teszt itt olvasható róla). Bár ez is kifutó illat, többek között a kisméretű gyertya és a Tart® még kapható belőle itt, így érdemes lehet lecsapni rájuk (nálam az utóbbiból jó pár darab figyel a szekrényben, mert már a tesztben bemutatott mintagyertya óta elkötelezett híve vagyok).

Ti ismeritek ezt a gyertyát? Használtatok már valamilyen TBS gyertyát?

4 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Isteni. Méghozzá annyira, hogy még a hisztijeit is megbocsátom neki. Kár, hogy már nem lesz kapható, meg hogy a két rokon YC-illat sem :-(

      Törlés
  2. TBS gyertyát még nem próbáltam, sőt nem is szagoltam. Amúgy az üveg tetszik nekem is, de azt nagyon tudom utálni hogy nem ég rendesen a viasz, vagyis olvad. Jártam már így.: )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Majd írok trükköket, sőt, videó is tervben van a helyes gyertyakezelésről :-)

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.