2014. augusztus 30., szombat

Yankee Candle Last Minute – augusztusi akciós gyertyák

Akinek már elege van a gyertyás bejegyzésekből, az legyen szíves most bezárni az ablakot, mert itt most bizony túladagolás következik. Az a helyzet ugyanis, hogy mostanában annyira esélyem sincs bármiféle kedvtelésre, hogy a blogírás is kis pihenőre ment, viszont a nagy munka mellett a gyertyák mindig dobtak egy kicsit a hangulatomon, és ezáltal több olyat is tesztelni tudtam, amely holnap éjfélig még akciós a webáruházban. Így arra gondoltam, kicsit összefoglalom a tapasztalataimat, hogy ha eddig hezitáltatok, még ki tudjátok használni az akciós árakat. Aztán pedig remélhetőleg nemsokára ismét érkezem majd a megszokott szépségápolási-palettatesztelős-körömlakkos áradattal is...

Margarita Time:
A nyári akció keretében 15%-os kedvezménnyel csaphattok le rá ide kattintva.

Leírás a honlapon:
A frissen facsart lime üdítő aromája egy pohár margaritában.

Amikor megláttam még nyár elején az idei nyári kínálatban, egyből tudtam, hogy le kell rá csapnom. Jól tettem, mert csodás lime-os és friss illata van, amely hamar betölti az egész szobát, és az előszobáig is elhatol.


A viasz színe is nagyon vidám, a rajta lévő címke pedig egy kerti parti hangulatát idézi. Egyébként a Született feleségekben is nagyon sokszor isznak margaritát pont ilyen pohárból, és az IKEA-ban kapható is ilyen, érdemes oda elnézni, ha valaki kedveli ezt a koktélt, és stílszerűen szeretné fogyasztani.


A viasz eléggé problémamentesen, 3-4 óra alatt szép medencét alkot, bár – talán a hőmérséklettől függően – előfordult, hogy be kellett vetnem az alufóliás módszert, nehogy felhasználatlan viasz maradjon az üveg oldalán.


Mivel az illat erőssége és az égés minősége is kifejezetten jó, mindenképpen megvásárlásra érdemesnek tartom, és biztosan megrendelem majd ismét nagyméretű gyertyaként is.

Fruit Fusion:
A hónap illata, így 25%-os engedménnyel vásárolhatjátok meg ide kattintva.

Leírás a honlapon:
Bogyós gyümölcsök, narancs és lime teszi ezt az igazán nyári illatot frissítően édessé. A Fruit Fusion™ egy élénk illat, amely a nyári szórakozás élményét hordozza magában.

Ezen az illaton sokáig nem akadt meg a szemem, ám egy videójában kifejezetten lelkesen számolt be róla Az4angela, így tudtam, hogy egyszer majd nálam landol ez is. Így aztán az akció olvasásakor nem tanakodtam, hanem azonnal meg is rendeltem.


Angela édes narancsról, lime-ról és eperről beszél, ám én inkább narancsos-citromos légfrissítőhöz hasonló, nem különösebben eltalált illatnak érzem. Nem mondanám rossznak, mert messze van attól, inkább csak valami extrábbra vártam tőle, így kis csalódást okozott.


A viaszmedence első alkalommal probléma nélkül kialakult, örültem is rendesen, hiszen amelyik gyertya az elején így viselkedik, az a későbbiekben még könnyebben kezelhetőnek szokott bizonyulni. Ebben az esetben azonban nem erről van szó, mert később több alkalommal is az alufóliás módszerhez kellett folyamodnom, mivel a láng alagutat próbált vágni a viaszba, ezt pedig nem hagyhattam neki.


Még egy érdekesség az, hogy a viasz az eredeti színénél sokkal világosabbra szilárdul vissza, bár ez tényleg csak érdekesség, hiszen amúgy nem von le a gyertya értékéből. Azt viszont tudni kell róla, hogy kb. 5 óra kell a viaszmedence kialakulásához, tehát csak hosszabb távra tervezőknek ajánlom, és az illat erőssége sem a megszokott, inkább csak egy kb. 20 nm-es szobát tölt be, de nem mászik tovább az előszoba felé.

Összességében tehát nem rossz, de vannak nála sokkal jobbak a YC kínálatában, így legfeljebb Tart® formájában fogom újrarendelni.


Bahama Breeze:
A hónap illata, így 25%-os engedménnyel vásárolhatjátok meg ide kattintva.

Leírás a honlapon:
Az ananász, a grapefruit és a mangó üdítő, trópusi keveréke.

Igazából csak azért rendeltem meg, mert szimpatikus volt a leírásban szereplő ananász, mangó és grapefruit – ennyiféle szuper trópusi gyümölcs csak jó lehet együtt is. Lelövöm a poént, nem bántam meg a rendelést, mert erős illatú, igazi nyári gyertyáról van szó.


Ebben az esetben is megfigyelhető a korábban már említett olajos rétegek jelenléte, ami az illóolajok magas koncentrációjára utal. Nem mellesleg pedig a szépséges címke mellett a viasz is olyan emiatt, mint egy bárányfelhős ég. Jövő nyáron pedig remélhetőleg majd sikerül a címkén látható hasonló képet lőnöm valamelyik tengerparton...


Na de vissza a gyertyához. A viaszmedence első alkalommal ismét problémamentes, az illat pedig erőteljes, koktélra hajazó, és több helyiség betöltésére is képes már rövid idő elteltével.


5-6 óra elteltével pedig az alábbi mély viaszmedence figyelhető meg:


Alább látható, hogy ennek a gyertyának az esetében is másmilyen színűre dermed vissza a viasz, ám ez ismét csak érdekesség, mer nem jár vele semmilyen probléma. Van viszont más: a második égetés óta minden alkalommal az alább a jobb oldalon látható dolgot tapasztalom: a viasz nagyon gyorsan megolvad ugyan, de a hő nem akar elérni a gyertya széléig, hanem szépen elkezdi lefelé ásni a gyertyát, csúnya gonosz felhasználatlan viaszréteget hagyva a gyertya oldalán. Emiatt itt bizony elengedhetetlen az alufóliás trükközés, bár nem értem, hogy akkor az első alkalommal miért nem kellett bevetnem.


Emellett a láng mindenféle kanócvágás ellenére is folyton táncol össze-vissza, és hamar göb alakul ki a végén, ám szerencsére nem kormol, így ha valaki nem nézi folyamatosan a gyertyát, ez nem zavaró tényező. A viaszmedence kialakulásához még alus módszerrel is szükség van 5-6 órára, így ha csak ennél rövidebb időm van, nem ezt szoktam illatosításra bevetni.

Az illat minősége és erőssége miatt mindenképpen ajánlom megvásárlásra, de a fent említettek miatt türelem is kell hozzá, így érdemesebb lehet Tart®-ként lecsapni rá.

A végeredmény tehát egy könnyen kezelhető, szuper gyertya, egy hisztis és extrát nem nyújtó, valamint egy hisztis, ugyanakkor csodás illatú darab. Ti lecsaptok valamelyik akciós YC termékre?

14 megjegyzés:

  1. A Bahama Breeze nálam is nagy kedvenc volt az utóbbi időben. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem hamarosan én is visszatérek hozzá egy kis nyáridézésre :-)

      Törlés
  2. Visszamentem abba a boltba, ahol otthagytam a Bahama Breeze-t, erre elfogyott nekik :( :D Aztán meg Szegeden elmentem az egyetlen helyre, ahol lehet kapni YC-t, erre nézem-nézem, hol van a bolt? Hát megszűnt :D Vigaszdíjként a másikból elhoztam két kis tart-ot (Champaca Blossom meg Pink Sands azt hiszem, messze van a fiókom :D), amik bár isteniek, azért ezt a Bahama Breeze-t is szívesen szagolgattam volna :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, mekkora pech, sajnálom, hogy nem tudtál rá lecsapni. Mindenesetre a másik kettő is jól hangzik, bár a Champaca Blossom nálam kimaradt, de egy boltban megszagoltam, és szerintem jövő tavasszal teszek vele egy próbát (vagy idén télen, ha már elegem lesz a szürkeségből :-D)

      Törlés
  3. A margarita time és a bahama breeze tart formájában nekem is meg van, de még nem próbáltam ki őket. Mondjuk fólián keresztül is áttör az illatuk és valami isteni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, pedig tessék őket mielőbb tesztelni, mert mindkettő csodás nyári illat :-)

      Törlés
  4. A bahama breeze nekem is megvan tart formájában. Nagyon-nagyon szeretem :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg jól eltalált illat, és még a színe is vidám :-)

      Törlés
  5. Én most készülök pár mini viaszt beszerezni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak ajánlani tudom őket, ár-érték-illatintenzitás szempontjából ezek a legjobbak :-)

      Törlés
  6. Szia! Felmerült bennem a kérdés, hogy Te mit szoktál csinálni a kifogyott YK üvegekkel? Szerinted valahogyan ki lehet pucolni belőlük a viaszt és fel lehet használni őket valami másra? Olyan szép üvegek. :) Egyébként ma rendeltem meg a Relax Lavendert és a River Valleyt, remélem beválnak. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Már többen is kérdezték ezt, és bár eredendően nem szoktam őket megtartani, épp a Ti érdeklődésetek nyomán már gondolkodom néhány DIY lehetőségen, és lesz róla bejegyzés is :-) A két általad választott illat pedig szerintem igazán jól eltalált, intenzív darab, úgyhogy remélem, Te is szeretni fogod őket :-)

      Törlés
    2. annyira részletes és figyelemfelkeltő, ahogy írsz ezekről a gyertyákról, hogy lassan kénytelen leszek párat én is beszerezni :)))

      Törlés
    3. Örülök, ha így látod, de vigyázz, mert ha egyszer elkezded, nehéz róluk leszakadni :-D

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.