2014. december 8., hétfő

Macadamia Hair NoTangler – a Tangle Teezer okosabb rokona

Biztosan sokatok olvasott már tesztet a Tangle Teezer nevű csodáról, amely bajlódás nélkül bontja ki a hajat, és kevésbé töri, valamint a használata mellett az átlagosnál kevesebb hajszál hullik ki. Valószínűleg szinte ugyanennyien értetlenkedtetek amiatt, hogy nincs nyele. Mert akárki akármit mond, ez a bizgentyű nekem NEM áll kézre, akárhogy is forgatom, pedig nekem még könnyű dolgom van, mert bizony simán elég áthaladnom a hajamon vele egyszer, és nem kell tincsekre sem bontanom, merthogy nem igazán nevezhető dús hajkoronának.

A témával kapcsolatos személyes kedvenc bejegyzésem Zsozsó blogján olvasható, ő ugyanis humoros módon közelítette meg a dolgot, ugyanakkor átfogó teszt született a gépelő ujjai alatt, így aki vidám olvasnivalóra vágyik, mindenképpen olvassa el a bejegyzését. Mivel ő nagyon részletes tesztet írt, én már nem is térnék ki a Tangle Teezer tesztjére, sokkal inkább viszont egy testvéréére, amely nagyban megkönnyíti a hétköznapjaimat, és csodák csodája: még NYELE IS VAN

A dolog úgy kezdődött, hogy lett nekem egy Tangle Teezer Salon Elite fésűm a Pink Panda jóvoltából, ugyanis volt egy olyan akciójuk, hogy adott értékhatár felett ajándékot lehetett választani a rendelés mellé. Az egyik választható dolog egy TT volt, ráadásul fekete, így már tettem is a kosaramba a kinézett csodapaletták és -ecsetek mellé, ingyen. Aztán megérkezett, és jóban lettünk, de nem értettem ezt a nyéltelenséget. Vagy hogy legalább lehetne választani a nyeles és a nyeletlen változat között, vagy valami (azt hiszem, ennyi pénzért nem is lenne túl nagy elvárás). Persze cuki, meg sündisznószerűen a hátán tárolom a polcomon, de amúgy nem kedvencem. Azért persze előnye is van, nevezetesen az egyszerű tisztítás, és valóban jól bontja a hajat, ugyanakkor viszont száll is tőle, amiből 10 perc után ismét tehén által lenyalt hatásúvá alakul a hajam.

Aztán barangoltam a Beauty Bay oldalán, ahol már régóta szemeztem az angyalkás változatú, hasonló fésűvel, amelynek ugyebár van nyele. Viszont nagyon nem jön be maga a forma, távol áll tőlem, és legfeljebb a fekete változatot lennék hajlandó megtűrni a közelemben, ez azonban a majdnem 15 eurós ára miatt nem fog a fürdőszobámba költözni. Ráakadtam azonban a Macadamia Natural Oil No Tangle Brush nevű termékére, és már dobtam is a kosaramba, mert tetszik a modern színösszeállítása, hogy van nyele, és hogy csupán 8,7 euró az ára.

Amikor megérkezett, természetesen be is fotóztam a TT-vel együtt, hogy láthassátok, mik a hasonlóságok, na meg természetesen a különbségek.

Először is a termékek csomagolásban:







Annak a folpacknak a hátán semmilyen funkciója nincs, de nagyon úgy tűnt, hogy direkt tették rá

Aztán lássuk őket már kicsomagolva is:








Egymás mellett pedig:


Méretkülönbség nem nagyon van, bár a Macadamia fésülőfelülete (ezt a szót most alkottam) egy kicsit kisebb, de ez a fésülködés közben nem jelent észlelhető különbséget.


A sörték mindkettő kefe esetében soronként változó méretűek, ami hozzájárulhat a jobb bontási képességhez és a könnyebb tisztíthatósághoz is.



A leglényegesebb különbség azonban a nyél mellett az, hogy a Macadamia terméke puhább, kissé szilikonos hatású műanyagból készült, így egyrészt kellemesebb használni, másrészt nem is tölti fel elektromossággal az amúgy is szállásra hajlamos hajamat. Így aztán nálam csillagos ötösre vizsgázott, és a TT már csak 4-essel mögötte halad, így jó szívvel tudom ajánlani megvételre ezt a zöld-barna csodát helyette.

Ti ismeritek valamelyik terméket? Milyen fajta a kedvenc hajkefétek?

21 megjegyzés:

  1. Nekem egy pink (milyen más..) TT-m van, azóta csak ezzel fésülködöm. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meg tudom érteni a választásodat, a pink igazi csajos szín :-) Örülök, hogy bevált Neked a TT :-)

      Törlés
  2. Ha vennék,olyat vennék aminek van nyele :)
    Nekem a vaddiszinósörte jött be leginkább,már ezt használom 2 éve.Eddig bevált :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, igen, a vaddisznósörtétől az én hajam is fényes volt, ugyanakkor viszont lelapult, úgyhogy én felhagytam a használatával :-) Ha lenne tömege a hajamnak, maradtam volna mellette, de így kiszavaztam :-)

      Törlés
  3. Hát igen... ez a TT... Nekem egyrészt nagyon bevált,a vizes hajam bontogatom vele és tényleg nem húzza és cibálja, de azt nem vettem észre, hogy kevesebb hajam hullana tőle. Max. nem törik annyira. Viszont a nyél hiányzik, na. Az alsó részt a hosszú hajnál már macerás vele kifésülni, és így tényleg nem is áll kézre. :s Szóval jó kis cucc ez, de szerintem max vállig érő hajhoz. Vagy nem tudom. Ja, amúgy az enyém is pink. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A pink jó szín :-) A nyél nélküliség pedig egyszerűen fura a számomra, mert még a fodrásznak sem áll kézre szerintem, aki más haját fésüli vele, szóval érthetetlen :-D

      Törlés
  4. Nagyon rég megvettem a TT-t, eleinte használtam vizes haj kifésülésére, de nekem mai napig vizesen nagyon hullik, így inkább a tövét szoktam beszárítani körkefével, majd szárazon fésülöm ki, igyekszem minél kevesebbet fésülni vizesen.
    Vaddisznósörte a nyerő nálam, ebből van vagy 6 hajkefém, a kedvencem egy Kent és egy Acca Kappa darab.
    A TT-t régebben hajpakolásoknál használtam, ezzel masszíroztam a fejbőrbe és oszlattam el a hajon. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A vaddisznósörte az egyik legjobb dolog a hajnak, az biztos, meg tudom érteni, hogy ilyen a kedvenced :-) A fejbőrmasszírozás pedig nagyszerű ötlet, ki is fogom próbálni erre a TT-t, köszönöm az ötletet :-)

      Törlés
  5. Nekem nagyon jól kézreáll a sima baris Tangle Teezer is, nem hiányolom a nyelet - igaz, párszor sikerült leejteni azért :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ha jól tudom, az kisebb egy kicsit, lehet, hogy nekem is az lenne a jó, de nem fogok kísérletezgetni, mert itt a nyeles változat :-) Ezek szerint viszont ütésálló is a TT, ezt jó tudni :-D

      Törlés
    2. Ütésálló, igazalom, én folyton elhajítom fésülködés közben, főleg ha előtte használok valami balzsam-félét is :D :D

      Törlés
  6. Nekem ezekről a kutyakefék jutnak eszembe, Beninek is van egy hasonló :D De a viccet félretéve, nézegettem a teszteket róla és lövésem sincs, hogy az én iszonyatosan gubancolódó hajammal mit kezdene :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hm, tényleg, lehet, hogy Muffinon kéne használnom, hátha akkor kézre állna :-D Amúgy ha van barátnőd, akinek van ilyen, kérd el tőle kölcsönbe, mert szerencsére tényleg jól tisztítható, és akkor legalább tudnád, hogy érdemes-e befektetned egy ilyenbe :-) Viszont egy tipp, ha szeretnél hasonlót: a helyi Schwarzkopf-fodrászatban van saját márkás belőle 2600 Ft-ért, így érdemes lehet fodrászatokban is érdeklődni :-)

      Törlés
  7. Nekem az angyalkás van meg és az is szempont volt, hogy legyen nyele. Imádom, tökéletes. Negyed annyi fájdalom és elhullajtott hajszál az eredménye ennek a haj életmódváltásnak. :) http://kialakito.blogspot.hu/2014/11/legcukibb-hajkefe-tangle-teezer-angyal.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye, mennyire alapvető, hogy legyen nyele??? Jó tudni, hogy tényleg bevált, és kevesebb haj hullik vele, bár én is úgy találtam, hogy kevesebb hajszál marad egy-egy fésülésnél a TT-ben, mint a sima hajkefékben :-) Jó lenne, ha hosszú távon esetleg kicsit dúsabbá is válna a hajam, de szerintem ez csak álom :-)

      Törlés
  8. Nekem pink salon elite TT-m van és imádooom! :) Nem hiányolom a nyelet, nekem nagyon kézre áll :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát tényleg a pink az abszolút kedvenc, mert szinte mindenki azt írja :-D Mondjuk meg tudom érteni, mert nagyon csajos :-)

      Törlés
  9. Jó ez a nyeles változat, főleg, ha nem száll tőle a haj és lapít :) Nekem a kifésüléssel nincs gondom, pedig derékig ér (majdnem :) a hajam, csomó balzsam kell és nincs gubanc, ha meg már száraz, akkor nem gubancolódik. Nekem sima ritka fogú fésűm van meg egy nagyon régi Avonos szürke bontófésű, de azt gyakran kell pucolni, hetente.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerencsére nem száll tőle a hajam, Téged pedig továbbra is nagyon szerencsésnek tartalak hajtémában :-)

      Törlés
  10. Wowwww már értem, miért lettek plusz feliratkozóim, és miért olvasták több, mint 400-an a fésűs tesztemet! Köszi :)

    És ez a zöld nyeles csoda megvett kilóra. Esetleg elcserélném egy fekete salon elitre, ha érdekel :D :D (Ok, csak vicceltem, már egész megbarátkoztam a kis amőbával)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na tessék, örülök, hogy elősegítettem az oldalmegjelenítések számának növekedését :-D Az amőba pedig jó meghatározás a Salon Elite-re :-D

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.