2015. február 13., péntek

NYX Curvaceous szempillaspirál és Shira szemhéjpúder – teszt és smink

A NYX termékekkel kapcsolatban eléggé vegyes érzelmeket táplálok, ugyanis annak idején a palettáik csalódást okoztak, később azonban a külföldről rendelt HD szemhéjalapozójuk, valamint a tesztelésre kapott monóik kifejezetten jónak bizonyultak, így aztán kíváncsi voltam, mit tud felmutatni a Curvaceous szempillaspirál és a Shira nevű, baked típusú szemhéjpúder. Annyit elárulok, hogy az egyik elsöprő sikert aratott, míg a másikat meg kellett tanulnom szeretni, de a részleteket alább olvashatjátok.

Elsőként a szemhéjpúdert szeretném kivesézni, az árnyalat neve Shira, és egy csodás, rózsaaranyba hajló világosbarna szemhéjpúderről van szó, amely már a külseje alapján megvett magának mind az árnyalatának, mind a csomagolásán látható masninak köszönhetően. A Shopline képén egyébként jóval barnásabb a valóságnál, és nem látható a rózsaarany jellege.


Kétféle természetes fényben és vakuval:


A színmintákon jól látszik, hogy nem adja könnyen magát, és még nedvesen sem őrülten pigmentált, nemhogy a bal oldalon látható, száraz színmintán.

Kétféle természetes fény

Vaku és napfény

Igazából csak napfényben mutatta meg azt az arcát, amit a csomagolásban látható púder alapján vártam volna, és valószínűleg sokan már itt feladták volna a vele való közdelmet, számomra viszont annyira vonzó volt a színe, hogy tudtam: a gyengesége ellenére meg fogok küzdeni vele, ás rájövök, hogyan használható hatékonyan. Ugyanis azon szemfestékek közé tartozik, amelyek, bár duokrómnak távolról sem nevezhetők, a szem anatómiájából adódóan kismértékű árnyalateltérést mutatnak a mélyítővonalban és a mozgó szemhéjon, és ezáltal önmagukban is elegendőek, és nincs szükség más árnyalatokra a szemsmink elkészítéséhez.

Eleinte nedves ecsettel használtam, hogy megfelelő pigmentáltságot érjek el, végül viszont az derült ki a hosszan tartó használat során, hogy a felső réteg alatt már puhább a festék, és ezáltal pigmentáltabb is, valamint jó szemhéjalappal és építgetve szerencsére megfelelő színerősség érhető el vele.

Az alábbi képeken a Fleur de Santé szemhéjalapozómat használtam, amely minden idők legkedvesebb termékévé nőtte ki magát a kategóriájában: egy nagyon tartós, bőrszínű termékről van szó, amely még a NYX HD szemhéjalapját is a második helyre taszította le nálam. Így aztán nincs alsóbb rétegi rásegítés, mert nem színes termék, pl. Color Tattoo van alatta, hanem kizárólag a Shira színét láthatjátok a szememen.

Elsőként önmagában és csak a Curvaceous szempillaspirállal kiegészülve, egy természetes hatású, szerény rúzzsal:

Természetes fény

Másodszor pedig csupán egy fekete szemceruzával kiegészülve, sötétebb rúzzsal és pirosítóval:

Természetes fény

Vaku

Mindig is szerettem az önmagukban mutatós szemfestékeket, és ezért a hatásért még az amúgy hanyagolt monókat is hajlandó vagyok elővenni és használni. Ez az árnyalat egyébként véleményem szerint minden szemszínhez ideális választás lehet, de leginkább a kék és a zöld szem hidegségét emelhetjük ki vele könnyedén.

A szempillaspirálról külön használat közbeni képeket nem tudok hozni, hiszen minden ilyen próbálkozásom kudarcba szokott fulladni, de a fenti képeken ez látható rajtam, és megpróbálom szóban visszaadni a vele kapcsolatos tapasztalataimat.



A keféje a klasszikus fajta, sörtés, és csak azzal kell vigyázni, hogy a végére hajlamos nagyobb mennyiségű termék felragadni: ezt a felvitel előtt érdemes lehúzni a tubus száján, nehogy túl nagy mennyiségű festék kerüljön valamelyik pillára. Szeretem viszont benne a méretét, mivel így minden pillához kényelmesen odaférek, valamint a kialakításának köszönhetően egyenletes, vékony réteget oszlat el a pillákon, így nem lesznek belőlük póklábak. Hétköznapra tehát elég egy réteg belőle, alkalmakra viszont jól építhető, és két-három rétegben sem lesz csomós, csupán egyre vastagabbá válik a festékréteg, vagyis egyre drámaibb lesz a hatás. Emellett fontos jellemzője, hogy enyhén göndörít is, így a szemüvegviselés miatt amúgy szétálló pilláimat is egészen jól rendbe szedi még szempilla-göndörítő használata nélkül is.

Akik figyelik a Youtube-csatornámat is, azok már hallhatták a róla szóló ömlengéseimet videó formájában is, de aki még nem látta, az ide kattintva megtekintheti a videóhoz tartozó bejegyzést.


Végül tehát mindkét termék a kedvencemmé vált, bár a szempillaspirál azonnal az lett, a szemfesték esetében pedig tudatos elszánásra volt szükség. Mindkettő tesztelésére a Shopline jóvoltából nyílt lehetőségem, amit innen is köszönök, és az alábbi hivatkozásokon tudjátok elérni őket:

Szempillaspirál, 2999 Ft:
http://shopline.hu/product/home!execute.action?id=495421&type=72&_v=NYX_Lush_Lashes_szempillaspiral_curvaceous

Szemfesték, 2699 Ft:
http://shopline.hu/product/home!execute.action?_v=NYX_Baked_szemhejpuder_rozsas_barna&id=495396&tab=drogeria&type=72

Ti használtok NYX termékeket? Ha igen, melyik a kedvencetek?

8 megjegyzés:

  1. Még nem próbáltam NYX terméket. Ez a teszt elég meggyőző:-). Nagyon tetszik a szemfesték színe! Talán az én szürke szememen is jól mutatna:-).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem ez pontosan az a szín, amely minden szemszínhez jól illik :-)

      Törlés
  2. A kedvenc NYX termékem a NYX Pore Filler, ez agy nagyon jó primer kiegyenlíti a bőrt és szerintem a színén is korrigál. Aki a tág pórusaival szenved, azoknak nagyon tudom ajánlani! Elsőre én is sokalltam az árát, de szerintem nagyon megéri, bár én is 20%-os akcióban csaptam le rá.
    A tesztek nagyon tetszenek, ezt a szempillaspirált lehet én is kipróbálom. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, hát ez egy szuper tipp, köszönöm szépen, ezek szerint érdemes lenne kipróbálnom, ha elfogy majd a Paese primerem :-)

      A szempillaspirálról továbbra is csak jókat tudok mondani, bár tény, hogy nem vágyom természetellenesen nagy, ívelt pillákra :-)

      Törlés
  3. Tudom, hogy a spirált és a szemhéjpúdert kéne figyelnem, de nem tudom levenni a szemem a rúzsodról *.*

    VálaszTörlés
  4. NYX Mega Shine 122 Natural szájfényem van. A Krémmánián jókat olvastam róla, de az én számról sajnos nagyon hamar eltűnik. Nekem pedig nincs türelmem óránként újrakenni. A színét nagyon szeretem, nem feltűnő, diszkrét fényt ad a számnak. Tetszik ez a spirál, de az én pilláimon egy olcsóbb spirállal is eltudom ezt érni (szerencsére), úgyhogy ennyit nem adnék érte. A rúzsod nekem is tetszik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A szájfényeik nagy kedvencek nálam, bár valóban rendszeres utánkenést igényelnek, de nincs kellemetlen ízük, és egyenletesen kopnak, na meg az ajkakat is hidratálják :-) A szempillaspirálok terén pedig fontos számomra, hogy megtartsák a szempilla-göndörítő által biztosított ívet, mert a szemüvegviselés miatt eléggé szétállnak a pilláim. Ha ismersz ilyen olcsóbb alternatívát, akkor szeretettel várom a tippeket :-)

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.