2015. október 30., péntek

Liebster Award – díjat kaptam, lájf!

Minden díjnak nagyon örülök, és mindig nagy mosollyal fogadom az újabb elismerést, ráadásul most két helyről is elért hozzám a Liebster Award: szeptember közepén Zsebboszinak, míg kicsit később Viviennek köszönhetően lett az enyém. Innen is köszönöm nekik, és most készüljetek fel egy megahosszú bejegyzésre, hiszen a 10 random érdekesség mellett mindkettőjük 10 kérdésére is választ fogok adni.


10 random érdekesség:

1. Szeretem a spenótot és a tökfőzeléket. Utóbbit talán már említettem, de azt még nem, hogy a legjobban krumpligombóccal és sertéspörkölttel. Viszont a túl sok kapor kizáró tényező nálam.

2. Nincs olyan farmerem, amelyiken ne lennének kihúzott szálak. Igen, ez egy cicatulajdonos sorsa. Schrödinger a jelen pillanatban is húzogatja a körmeivel a combomon a szálakat...

Balatoni körmök még 2012-ből
3. Szeretek úszni, azonban ez nem ennyire egyszerű, ugyanis a medencéket a klór miatt ki nem állhatom, és kizárólag a Balatoni úszást tartom megfelelő kikapcsolódásnak. Reggel korán lemenni, 6-7 óra tájban, amikor még senki más nincs a parton, és még nem kavarták fel az iszapot sem, és csak a sirályok csapnak le kishalakért mellettem. Tökéletes.

4. Az íróasztalomon örök káosz uralkodik, és hiába teszek rendet rajta, egy-két napon belül visszaáll a kaotikus állapot. Hiába van rend a lakás többi pontján, ez az egy hely mindig rendetlen, ugyanakkor szerencsére mindent meg is találok rajta.

5. Szívesen utánamennék egy kis elbeszélgetés céljából minden olyan autósnak, aki nem használ irányjelzőt kanyarodáskor. Számos alkalommal okoznak kellemetlenséget, és attól, hogy nincs másik autó a láthatáron, egyrészt kötelező, másrészt a gyalogosok számára is fontos információt közöl.

6. Az egyik volt kolléganőm szerint én vagyok Murphy menyasszonya. Akármikor járok a Balatonnál, szinte garantált a rossz és hűvös idő, és egyéb módokon is megtörténik minden lehetséges peches dolog velem. A Balaton-dolog egyébként odáig fajult, hogy nyaralás előtt rákérdeztek a kollégák, hogy ugye én nem szándékozom akkortájt a tónál tartózkodni...


7. A korábban már említett plüssmalacok mellett gyújtöm a kalózplüssöket is. Van már buldog, foltos kutyus, valamint két maci, de alig várom, hogy tovább bővüljön a csapat.

8. Szeretem a Grey's Anatomy című sorozatot, de pont a címadó szereplő, Meredith idegesít benne. Ugyanakkor a többiek miatt érdemesnek tartom a figyelemmel követésre, bár kiakaszt, hogy két-három hetes szünetek is előfordulnak évad közben...

9. Ha itthon vagyok, mindig megfordulnak rajtam a zoknik, és a rüsztömhöz kerül a sarkuk. Ezen persze jókat derül Tamás, pedig egyszerű az oka: folyton kerülgetnem kell a lakás több pontján alvó állatkákat, többek között a kanapén, még fekvő helyzetben is, nehogy megzavadjam őket azzal, hogy hozzájuk érek. (Igen, már többen megfogalmazták, hogy következő életükben nálam szeretnének kisállatként élni.)

10. Szerencsém van a telefonokkal. Míg mások ugyanabból a szériából a problémás darabot fogják ki, nálam a joystickkel rendelkező Sony Ericson éppúgy hosszú évekig bírta, mint az ősidők 3210-es Nokiája. Murphy valamiért elkerüli ezt a területet, és ezért nagyon hálás vagyok neki.


ZsebBoszi kérdései:

1. Milyen kiegészítőt viselsz a legszívesebben? Fülbevaló, sál, gyűrű, karkötő... stb.?
Ejj, akkor írok sorrendet, jó? :-D Fülbevaló szinte mindig van rajtam, amellé pedig szeretek hozzá illő karkötőt és gyűrűt viselni, majd jön az óra, illetve utolsóként a kendő. Nyakláncot ritkán viselek, mert bár szeretem őket, egyelőre még nem találtam meg a tökéletes tárolási módszert, ezért a legtöbbjük dobozban vár arra, hogy ismét napvilágra kerüljön. Ha van tippetek hatékony, mégsem méregdrága tárolási módszerre, örömmel venném, ha megosztanátok velem :-)

2. Ha utazhatnál az időben, hova mennél először?
Azt hiszem, a 20 éves énemet látogatnám meg, hogy adjak neki két tockost :-D A viccet félretéve viszont a múltba repülnék, és megnézném, hogyan éltek a spártaiak.

3. Milyen gyakran böngészed a blogod statisztikáit?
Nagyon ritkán, és leginkább csak a feliratkozók száma szokott érdekelni. Sajnos hiába igyekszem, sem a Youtube-ról, sem a FB-ról nem tudom ideterelgetni az embereket, pedig alapvetően ez a blog fő része, hiszen itt kezdődött minden.

4. Mennyire vagy spórolós? 
Mennyire tudsz önfegyelmet gyakorolni ha spórolásról van szó?
Mi az az önfegyelem? :-D Sajnos a spórolás nem kenyerem, pedig illene már megtanulnom, de talán szép lassan kialakul a rendszer, amelyben nemcsak a rövid távú vágyak tudnak teljesülni, hanem a jövőre vonatkozó tervekre is helyeződik hangsúly.

5. Gyűjtesz valamit? Ha igen, mit? (A lakkgyűjtemény nem ér. :D)
Ha a körömlakk nem ér, akkor paletták :-D Emellett elég sok bizsum és kendőm is van, valamint a már említett plüssmalacok is fontos helyet foglalnak el az életemben (na meg a polcokon és az ágy egy részén...).


6. Reggelente hány szundit nyomsz le a telefonodon, mielőtt kikelsz az ágyból? :)
Átlagosan négyet. Tamásnál már szállóige a nyafogva mondott „méééég tíííz peeeeerc!”, mert bizony nehezen kászálódom ki az ágyból.

7. Van kedvenc idézeted? Ha igen, mi az?
Szerintem nem erre számítotok, hanem valami nagy életigazságra, de az kedvencem az, amit Ignotus mondott Ady Endre A fekete zongora című verséről: „Akasszanak fel, ha értem, de jó.” (bővebben itt olvashattok erről). Zseniálisan foglalja össze Ady zsenialitását. :-)

8. Mikor voltál utoljára színházban, és mit láttál?
Még tavasszal jártam a Mikve című színdarab előadásán, amely annyira tetszett, hogy az ősz során tervezem az ismételt megtekintését, mert ezt az élményt Tamással is szeretném megosztani.

9. Milyen jellegű videókat szoktál nézni YouTube-on?
(Esetleg valami mást is a beauty videók mellett? :) )
A Buzzfeed videói függőséget okoznak nálam, és sajnos sokszor órákat töltök el velük, ezért igyekszem mostanában inkább bele sem kezdeni a nézésükbe... Emellett szeretek földönkívüliekről és sorozatgyilkosokról szóló dokumentumfilmeket nézni.


10. Ezt ma hallottam: ha választanod kellene, két szád lenne vagy három karod? :D
Három karom. Mert úgy akkor is tudnék zavartalanul dolgozni, amikor Bogyó cicának halaszthatatlan dolognak számít a mellkasomon alvás. Egy karral alátámasztanám, a másik kettővel pedig békésen gépelnék tovább. :-D


Vivien kérdései:

1. Miben érzed magad a legtehetségesebbnek?
A munkámban, ami szerencsés, mert szeretek is ezzel foglalkozni, és ezáltal élvezem is, amit csinálok, és még meg is élek belőle.

2. Mi, az ami motivál, hogy mindennap felkelj, és megcsináld a feladataidat? Nem érzed monotonnak?
Jó kérdés, és nem igazán tudok mit mondani. Otthoni munkámból adódóan jó kis rendszert alakítottam ki, amelynek minden elemét nagyon szeretem: a reggeli ráérős kávézást, a viszonylag korai kezdést, azt, hogy az állatkáknak köszönhetően béke és nyugalom vesz körbe, valamint azt, hogy ha jól osztom be az időmet, a nap egy része, vagy adott esetben egész napok állnak rendelkezésemre ahhoz, hogy a családommal töltsem, vagy éppen blogoljak/videót vegyek fel.

3. Szeretsz ott élni, ahol jelenleg vagy? Miért igen vagy miért nem?
Igen, mert minden fontos dolog megtalálható a közelben, így akár gyerekvállalásra is alkalmas hely lenne, valamint szeretem a sok-sok fát és a viszonylagos csendet. Ugyanakkor hosszú távra kicsinek érzem, és jó lenne nagyobb lakásba vagy házba költözni. Vagy megoldani valahogy, hogy az itt rendelkezésre álló teret a lehető legjobban kihasználjuk, mert azért rejlenek lehetőségek a jelenlegi lakásban is.

4. Hova utaznál el a legszívesebben és miért?
Ahhoz képest, hogy néhány éve még egyáltalán nem vonzott, szívesen felfedezném New York rejtelmeit, de szívesen utazgatnék Skóciában és Anglia vidéki kisvárosaiban is, mert ottjártamkor nagyon megradagott a hangulatuk.

5. Mire vágysz jelen pillanatban a legjobban, ami nélkül úgy érzed, nem teljes az életed?
Jelenleg nem tudok ilyet mondani, úgyhogy azt hiszem, nagyon szerencsés vagyok :-)

6. Vannak háziállataid? Mesélj róluk, jöhetnek képek is! :)
Vannak biza! A legrégebben Schrödinger van velem, majd nem sokkal utána érkezett Maszat, illetve két évvel később Muffin is csatlakozott a csapathoz. A legfrissebb tag Bogyó, aki elrabolta a szívem, és videó formájában is tervezek beszélni róla, hogy hogyan történt ez.


7. Mennyire tartod fontosnak az életedben a körömlakkokat és magát a lakkozás folyamatát? Le tudnál róla mondani, és csupasz körmökkel létezni, vagy a végletekig kitartanál mellette? (én a 2. számú, konokul kitartó tábort erősítem, csatlakozzatok bátran! :D)
Számomra nagyon fontosak a lakkok, mert míg csupasz körmökkel ki nem állhatom a kezeimet, kilakkozott körmökkel egészen jó barátságban vagyok velük. Emellett úgy érzem, öltöztet is egy szép lakkozás, már ha valaki odafigyel a színek összhangjára, nem utolsó sorban pedig védi is a körmöket a lakkréteg. A lakkozás folyamata is szertartásos dolog számomra, így úgy gondolom, én is konokul kitartanék mellette. :-D

8. Mi a kedvenc édességed, desszerted, tortád?
Csokoládék terén a Kinder Schokobons és a Snickers nyer nálam, desszertek közül a somlói kocka, de csakis a Petre-féle, míg torták közül az orosz krémet említeném, bár már jó régen nem ettem igazán finomat.

9. Tudsz főzni és/vagy sütni? Szereted is csinálni vagy csak kényszer?
Tudok, és szeretem is, bár a főzést teljes mértékben átvette Tamás, aki valódi mester az ételek terén, én pedig a sütést űzöm nagy örömmel, bár viszonylag ritkán. Nem vagyunk nagy süteményrajongók, így nem tudnék annyira kis mennyiségben sütni, hogy biztosan el is fogyjon, mielőtt megromlik. Viszont a születésnapomra Tamás fog nekem szerb baklavát sütni, amely a világ egyik legfinomabb, ugyanakkor legtöbb kilokalóriát tartalmazó dolga.


10. Milyen más származású és kultúrájú emberrel beszélgetnél el szívesen? Miről, és miért pont azt a származást választanád?
A zsidó kultúrába pillantanék be szívesen ilyen formában, mert érdekelnek a hagyományaik, illetve hogy hogyan egyeztetik össze őket a modern világgal. Nagyon szimpatikus az egész kultúra, ugyanakkor nem volt még szerencsém közelről megismerkedni a hagyományaik szerint élő emberekkel, így ezt szívesen pótolnám.


Nos, kijelenthetjük, hogy mind ZsebBoszi, mind Vivien kérdései zseniálisak voltak, így már csak egy dolog van hátra: megpróbálok felérni a színes és érdekes témáikkal én is.

1. Hogyan képzeled el az életedet 10 év múlva?
2. Ha 10 évvel ezelőttre visszagondolsz: olyannak képzelted el az életedet, amilyen jelenleg?
3. Milyen filmnéző vagy? Olyan, aki elmerül a történetben, és teljesen átadja magát a történéseknek, vagy folyamatosan beszélő és kritizáló fajta?
4. Melyik könyvet olvastad a legutóbb, és tetszett-e, vagy csalódást okozott?
5. Milyen szerinted az ideális karácsonyi ajándék?
6. Ha egy fizikai jellemződet megváltoztathatnád, mi lenne az? Miért?
7. Ha csak egyetlen sminkmárkát használhatnál mostantól kezdve, melyiket választanád, és miért?
8. Milyen számodra a tökéletes vasárnap?
9. Van valamilyen extrém sport, amelyet szívesen kipróbálnál?
10. Mit gondolsz a plasztikai sebészetről?

Jelölni most nem szeretnék senkit, hiszen valószínűleg most is körbeért a blogvilágban ez a díj, de mindenkit biztatok arra, hogy akár itt, a megjegyzéseknél, akár a saját blogján válaszoljon a kérdéseimre (utóbbi esetben hivatkozást kérek szépen).

Van bennünk közös a random érdekességek terén? :-)

12 megjegyzés:

  1. Köszi, hogy kitöltötted, jó volt olvasgatni! :):):) Alig várom, hogy gyere Skóciába - márcsak azért is, mert hátha Murphy ide is veled tart, és zseniálisan jó idő lesz! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én köszönöm a jelölést :-) Egyszer szívesen kipróbálnám, hogy ismét magammal vinném-e oda a jó időt :-D

      Törlés
  2. Meglepődtem azon, hogy nem tudsz felkelni. Pedig olyannak tűnsz aki kipattan az ágyból kb :)
    Válaszolok a kérdéseidre ^_^

    1. Végre békésen. Remélem lesz 10 év múlva legalább egy nyugodt évem
    2. Egyáltalán nem gondoltam, hogy ez lesz belőlem 10 év múlva. Már akkor kellett volna segíteni magamon. Talán nem lenne az ami van
    3. Változó. De inkább a dumálós fajta:)
    4. A lány a vonaton könyvet. Jó volt :)
    5. Amit Te szoktál adni <3
    6. Nem értem pontosan mire gondolsz, de lehetne teltebb ajkam, hozzáillő fejjel
    7. MAC, mert soha nem próbáltam tőlük semmit :)
    8. Szorongásmentes :) Lustizós
    9. Nincsen. Nem vonzanak. Van elég adrenalin az életemben
    10. Jó dolog lenne ha arra használnák, mint ami. A túlzott plasztikázást nem értem

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Á, az ágyból kikelés az egyik legnehezebb dolog a számomra :-D Köszönöm, hogy Te is megválaszoltad a kérdéseket, és hát remélem, 10 év múlva valóban nyugodt, békés életed lesz, remélhetőleg egy-két kis Elenivel és Krisszel ;-)

      Törlés
  3. 1. Hogyan képzeled el az életedet 10 év múlva?
    Minimum 10 kg-val könnyebben.

    2. Ha 10 évvel ezelőttre visszagondolsz: olyannak képzelted el az életedet, amilyen jelenleg?
    Munka szempontjából abszolút nem így terveztem a 10 évvel fiatalabb fejemmel a karrierem, de nem panaszkodom, most már végre jó helyen vagyok.

    3. Milyen filmnéző vagy? Olyan, aki elmerül a történetben, és teljesen átadja magát a történéseknek, vagy folyamatosan beszélő és kritizáló fajta?
    Az első megtekintéskor néma csendben ülő néző vagyok, majd az újranézésekkor (persze otthon) már olyan vagyok, mint valami Mónika Show előtt ülve, jön a sok kommentár, gesztikulálás, stb.

    4. Melyik könyvet olvastad a legutóbb, és tetszett-e, vagy csalódást okozott?
    Amennyire beszippantott a Twilight filmek világa és váltam szinte azonnal függővé, olyannyira csalódtam az első könyvben, szinte toporzékoltam, mert annyira lassan jutottam a bugyuta párbeszédek végére.

    5. Milyen szerinted az ideális karácsonyi ajándék?
    Szívből jöjjön, ne muszájból, mert utóbbi rányomja igencsak a bélyegét az ajcsira.

    6. Ha egy fizikai jellemződet megváltoztathatnád, mi lenne az? Miért?
    Ha lenne rá lehetőség, én egy fejcserés támadást hajtanék végre, kíváncsi lennék magamra más fizimiskával :)

    7. Ha csak egyetlen sminkmárkát használhatnál mostantól kezdve, melyiket választanád, és miért?
    A Maybelline-re teszem le a voksom, mert eddig nem nagyon okozott csalódást, ha meg mégis, azt a Color Tattoo-ival orvosolta és annál megbízhatóbb sminktermékem jelenleg nem nagyon van.

    8. Milyen számodra a tökéletes vasárnap?
    Először is hívják szombatnak (na jó, szombat2-nek), mert a vasárnapot nem bírom, Rányomja ez a szó az egész napra a bélyegét, ráadásul olyan tompa, nyomasztó érzés telepedik aznap az emberre, hogy nem tud emiatt elvonatkoztatni a vasárnap sarkában loholó hétfőtől, így olyan, mintha lenne egy tönkretett vasárnapom és egy fenébe hétfőm egymás után. Szóval hívják szombatnak, mert az a kedvenc napom, aznap pörgök, intézkedek, pakolok, vidám vagyok, táncikálok, az szó szerint az én napom! :D

    9. Van valamilyen extrém sport, amelyet szívesen kipróbálnál?
    Ha 1000000000%-os garanciát vállalnak arra, hogy túlélem, akkor jöhet a bungee jumping.

    10. Mit gondolsz a plasztikai sebészetről?
    Drága mulatság harcolni a gravitációval szemben, egyesek divatból, mások pedig önértékelési problémák megszüntetésére vállalják be, én úgy vagyok vele, hogy ha ez a végső megoldás/vágás adja meg azt az ember lelkének, amitől teljes értékű embernek érzi magát és az önbizalom végre beköltözhet az életébe, akkor hajrá!
    Én személy szerint írtózom a műtétektől, le a kalappal, aki önként vállalja, hogy kés alá fekszik (ahh, és a kórház is, jajj, brrrrrr).


    Köszönöm a lehetőséget a kitöltésre! :D

    Pusza: Reni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a kitöltést, jó volt olvasni a válaszaidat, és szívesen néznék meg Veled filmet a moziban elmélyedve, majd otthon újra, kivesézgetve :-D A Twilight-könyvek tényleg felháborítóan bénák, engem pl. a nyolc, azaz NYOLC ágú hópelyhek leírása akasztott ki... A vasárnapokat én is utáltam mindig is!!! Már csak azért, mert vasárnap, totál depis, utálatos napról van szó, hiszen ott van utána az elkerülhetetlen hétfő :-D

      Törlés
  4. Még szeptemberben én is bejelöltelek, ha kitöltenéd nagyon örülnék neki http://allaboutnailpolishes.blogspot.hu/2015/09/liebster-blog-award.html?m=0. :)

    VálaszTörlés
  5. 1. Addigra már szeretnék családot és remélhetőleg az írásból fogok megélni (haha :D). Szeretnék egy állat nyugdíjas otthont nyitni, olyan kutyusoknak és cicáknak, akik már idősen és senki nem akarja őket örökbe fogadni.

    2. Reménykedtem benne, hogy hogy az írás még mindig jelentős része lesz, ez be is jött. Karrier szempontjából sajnos még messze vagyok attól amit ennyi idősen el szerettem volna érni, de még van 3 évem behozni. :D Egy picit jó lett volna többet utazni és nem hittem volna, hogy a sok barátból ennyi lemorzsolódik majd.

    3. Egy pisszenés vagy zaj nem lehet körülöttem ilyenkor. A moziban is utálom ha valaki beszélget.

    4. A Holtodiglant olvastam. A filmet még akkor láttam maikor kijött és kíváncsi voltam a könyvre is. Nekem tetszett, nagyon izgalmas volt, még így is, hogy tudtam mi lesz benne. Plusz így utólag visszagondolva az egyik legjobb könyvadaptáció.

    5. Amivel örömet szerezhetünk a másiknak és biztosan tetszik neki. Egy kis figyelmesség, amiről látszik, hogy időt töltöttünk a kiválasztásával, vagy elkészítésével. Lehet akár egy kozmetikai csomag is, ha tudjuk az illető akinek szánjuk milyen terméket szeret. :)

    6. A lábfejem. Sosem találok olyan szandált ami passzolna és a lábujjaim is csúnyácskák. :D

    7. Húha, ez nehéz kérdés. Talán a Catrice. Ha High end, akkor Lancome vagy Too Faced. :)

    8. Ha egy jót aludhatok ebéd után, süt a nap és elmegyünk kirándulni vagy sétálni, este pedig vehetek egy forró fürdőt és még a körmömet is van erőm kifesteni. :D

    9. Mivel tériszonyom van így jelentősen csökkenek a lehetőségek. :D Búvárkodás talán. Ja nem, mert a halaktól is irtózom. :D

    10. Mivel az elmúlt fél év jelentős részét plasztikai sebészeten töltöttem, illetve annak a várótermében, így láttam érdekes dolgokat. Anyuka 16 éves forma kislánnyal, akinek épp fület korrigáltak és megkérdezte, hogy a mellműtétjét (a kislánynak) le lehetne e még zavarni a nyár folyamán. Konkrétan a nyári szünetben átszabatta a gyereket. 50-es nőci 25 év körüli pasijával. Vártam, hogy a nő megy be, de a srác volt a páciens. Vajon mit csinálhattak vele? :D
    A véleményem viszont az, hogy egy bizonyos mértékig szerintem jó dolog. Egy elálló fül, vagy nagy orr egy életen át tartó komplexusokat okozhat egy embernél, főleg egy nőnél. Ha ilyesmit csináltat meg magán az szerintem teljesen ok. Ha valaki balesetet szenved, megég, stb. akkor szintén jó dolog. Plusz ugye az esetemben is, vannak olyan beavatkozások, amiket jobb ha plasztikai sebész végez. Lehet az anyajegy eltávolítás is.
    De amikor valaki teljesen más embert varrat magából. Műmell, műfenék, műszáj, műorr, mű arccsont, mű áll, mű hasizom... Ott szerintem a probléma inkább a fejben van. Egy ismerősömnek például semmi melle nem volt. Konkrétan úgy nézett ki mint egy fiú. Csini 75B-s méretet csináltatott magának, teljesen jól néz ki.
    Csak sokan ennél nem képesek megállni. Itt se jó, ott se jó, itt lóg, ott túl nagy, ott túl kicsi. Az ilyet sajnálom mert sokan azt hiszik ezek a szilikoncicák a legmagabiztosabb nők, közben pedig tele vannak kisebbségi komplexussal és elég egy ferde pillantás vagy beszólás, hogy újra rohanjanak a kés alá.

    Szuperek voltak a te válaszaid is. A cicák meg nagyon cuki, a naplementés kép meg nagyon hangulatos. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az állatok számára alapított nyugdíjasotthon mekkora ötlet!!! Szívesen támogatnám majd adományokkal az ügyet :-) A vasárnapod leírása valóban tökéletes, egy ilyet én is tökéletesnek írnék le :-) A plasztikai sebészes sztorik pedig igencsak érdekesek, és azt hiszem, a legtöbb esetben jobb nem is belegondolni a motivációkba és célokba...

      Törlés
  6. Még mindig nem tudok betelni azzal, hogy az egyik macskádat Schrödingernek hívják:D

    1. Hmm, remélhetőleg szakmában fogok dolgozni egy élhető fizetéssel. Addigra már eljutottam, legalább néhány kívánságlistás városba/országba. A kedvenc együtteseim még nem oszlottak fel:D
    2. Hát nagyjából. 10 évvel ezelőtt is tudtam, hogy erre az egyetemre fogok járni, szóval az bejött, viszont 12 évesen nem számítottam volna rá, hogy ilyen jó barátságokat kötök középiskola alatt, vagy hogy ennyivel határozottabb személyiségem lesz.
    3. Húha:D Ha érdekes film, teljesen beleélem magam. Viszont az öcsémmel imádunk sci-fi filmeket, katasztrófafilmeket stb. hangosan kiritzálva nézni:D
    4. A legutóbbi Alexandra Bracken In the Afterlight című regénye volt, ami egy trilógia befejező kötete. Enyhe sci-fi behatású posztapokaliptikus YA, a tipikus női narrátoros, de komolyan a legjobb, amit a témában olvastam. Szóval egyébként mindenkinek nagyon ajánlom, aki szereti a műfajt.
    5. Olyan, ami személyes. Egyrészt olyasmi, amit a megajándékozott szívesen fogad (szüksége van rá, vagy annyira találó), másrészt azért látszik, hogy az ajándékozó is szívből adja. A legjobbak, amik valami közös élményen alapulnak.
    6. Uh. Szeretnék tökéletes bőrt, ez nem kérdés.
    7. Ajaj, de nehéz ez a kérdés. Talán Maybelline, mert ugyan imádom a Catrice rúzsokat, és a Maybelline körömlakkjai nem valami jók, de alapozó és szemhéjtus téren nálam mindent visz.
    8. Az utána levő hétfő is szünnap. És nyitva vannak a boltok!!!
    9. Uhh rengeteg, de főleg a skydiving.
    10. Mindenkinek szíve joga, annyira sok különböző indoklással lehet az ilyesmit csinálni, hogy igazán nem tisztünk bárkit megítélni miatta. Persze, engem is elfog a furcsálkodás, amikor alig értem, amit a szétbotoxozott szájú néni mond nekem, ugyanakkor sosem lehet elfelejteni, hogy az az iszonyú nyomás, ami általában a nőkön van, hogy jól nézzenek ki, nem igazán a mi hibánk. Majd ha eltűnnek a szétfotosoppolt modellek az újságokból...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy értékeled a névválasztást, mert a legtöbb embernek bizony fogalma sincs arról, hogy mekkora humor rejlik mögötte :-) A könyvet felvettem a listámra, köszönöm szépen a javaslatot, a vasárnapod leírása pedig nagyon ötletes :-D

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.