2016. március 9., szerda

Avon kontúrozóecset – új társam a mindennapokban

Egyszer volt, hol nem volt, csomagot kaptam az Avon csapatától. Nem ez volt az első, de talán ennek örültem eddig a legjobban. Volt benne ugyanis körömdíszítő kövecske, két Planet Spa termék, na meg egy újfajta ecset is. Mostanra pedig mindegyiküket tesztelni tudtam, így szép sorban érkeznek majd a velük kapcsolatos bejegyzések. Elsőként pedig naná, hogy az ecsetről esik szó, hiszen igazi ecsetrajongó és -gyűjtő vagyok, és a kezdetek óta szívesen is írok róluk.

Az ecset formája eléggé szokatlan, de igazából forradalminak nem mondható, hiszen a NARS és társai már évekkel ezelőtt előálltak hasonlóval. Mindenesetre nem szokványos, és kirí a sok-sok ecset sorából, bár ez nem feltétlenül válik előnyére. Nálam kaspókban és gyertyatartókban laknak az ecsetek, és ez bizony külön helyet követel magának, hiszen annyira mélyre kerülne az említett tárolókban, hogy a többi ecset nyele kárt tenne a szőrében. Ez tehát nem egy túl előnyös tulajdonsága.

Előnyös viszont utazások alkalmával, hiszen kis helyet foglal, viszonylag lapos, így jól elfér bármilyen neszesszerben, emellett pedig elegáns hordtokja is van, méghozzá bársonyutánzatú. Mutatós a kicsike, nemdebár?



A nyele matt hatású, bársonyos tapintású műanyag, amely gyanúm szerint egy idő után maga is rendszeres tisztításra szorul majd, hiszen tapadnak rá majd a termékek, bár nálam amúgy is bevett program az ecsetnyéltisztítás, hiszen hiába nem látszik egy-egy ecset esetében, bizony megtelepedhet rajtuk is a kosz. Nálam tehát ez nem hátrány, csupán érdemesnek találtam a kiemelésre.



Persze a leglényegesebb dolog az, hogy vajon hogyan teljesít, és ezen a téren nem lehet ellene kifogásom. Sok lapos kontúrecsetnek az a problémája, hogy túl tömöttek a szálaik, és ebből kifolyólag koncentrált módon viszik fel a bőrre a kontúrozóterméket, és külön ecsetet kell alkalmazni a satírozásra. Nos, ennél az ecsetnél ez nem áll fenn, ugyanis pont ideális, se nem laza, se nem tömött a feje, így egyrészt megfelelő mennyiségű terméket vesz fel, és nem porol, másrészt pedig finoman, satírozott hatást keltve vihető fel vele az árnyék az orcák alá.



Eddig a Sleek Contour Kittel teszteltem, hiszen ennek megfelelően nagy a felülete ahhoz, hogy kellően beletaláljak az ecsettel. A fültől indulva, a száj irányában szoktam felvinni vele a festéket, így a legtöbb termék a fül közelébe kerül, és lefelé haladva szépen elhalványul az árnyék, pont, ahogy szeretem. Igazából teljesen problémamentes a használata, és szerintem nem igényel trükköket, emellett pedig a tisztítása is pofonegyszerű az ecsetmosási módszeremmel. Mesterséges szálakból készül, ugyanakkor nem taklon, így könnyebben elengedi a rátapadt termékeket, mint sok taklonszálas ecset.

Az ecsetet a jelenlegi katalógus 149. oldalán találjátok meg, 1499 Ft-os áron. A mellette látható púderecset is nagy kedvenc nálam, a sminkecset néven futó kollégájuk pedig jelenleg is tesztelés alatt áll, és nemsokára érkezem majd a vele kapcsolatos véleményemmel is.

Ti használok valamilyen Avon ecsetet?

1 megjegyzés:

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.