2016. április 2., szombat

Newa bőrfeszesítő készülék – az első benyomások

Néhány héttel ezelőtt megtisztelő ajánlatot kaptam egy otthon használható bőrfeszesítő készülék, a Newa™ 3DEEP® használatára. Igazából több otthoni professzionális szépségápolási készülék közül választhattam, volt közte pl. zsírbontó és narancsbőr elleni ketyere is, nekem mégis ez volt a legszimpatikusabb mind közül. A roppant kedves kapcsolattartó hölggyel szépen leegyeztettük a részleteket, majd e hét elején át is vettem a készüléket a forgalmazó cég irodájában. 

A helyszínen teljes körű tájékoztatást kaptam, valamint a készülék használatára vonatkozó utasítások is elhangoztak, majd a kezdőképként látható fénykép készült el, és útra is keltem a kis ketyerével. Egy hónapos tesztelési időszak alatt összesen 20 kezelést kell elvégeznem, ami adott méretű területenként 4-4 perces készülékhasználatot jelent. Eléggé magától értetődő a dolog, és az arc több területén kívül a tokán, nyakon és dekoltázson is használható. Számomra főként az orcák és a toka kiemelt fontosságú, így ezekre a területekre fogom használni – vagyis már használom is, hiszen ma negyedik napja képezi az esti arcápolási rutinom részét.

Elsőként a készüléket szeretném Nektek megmutatni, majd egy kis háttér-tájékoztató következik, végül pedig a kiinduló állapotról láthattok képeket, ami azt jelenti, hogy az arcomat mutatom meg három szögben, smink nélkül és kisminkelve egyaránt.

A készülék az alább látható, igényes és letisztult, kellemes színvilágú dobozban érkezik. Tetszik, hogy nincsen túllihegve, és alig látható rajta felirat, mert így valóban minőségi benyomást kelt.



A fehér rész eltávolítása után egy babakék díszdoboz tárul a szemünk elé:



A dobozon belül pedig megtalálható a használathoz szükséges gél, egy használati útmutató, egy tápegység, valamint egy selyemszütyő, amelyben a gépecske a tápegységgel együtt kényelmesen elfér, így pl. utazás esetén ebben tárolható. Nagyon igényes az a megoldás is, hogy az említett tartozékok külön dobozt kaptak, amelyeket szintén mindjárt megmutatok.




A kék füzetecskében számítógépes lemez is lapul, amelyen megtekinthetjük a használat módját bemutató videót.



A gép maga olyan, mint egy nagyobbacska, vékony számítógépes egér. Nagyon kis elegáns, és az eddig használatok alapján kijelenthetem, hogy kényelmes a használata.



A tápegység doboza:



A tápegység maga két darabban érkezik, és nekünk kell összeszerelnünk, ugyanakkor ez eléggé magától értetődő folyamat. Fontos viszont kiemelnem, hogy jól hallható kattanásig kell a helyére tolni a csatlakozótüskés részt, mert csak ekkor lesz megfelelő az érintkezés, és így tud működésbe lépni a gép.



Összeszerelt állapotban már így néz ki:



A kedvencem a kis szütyő minidoboza:




A szütyő maga pedig igazán elegáns, engem menyasszonyi zsepi- és rúzstartóra emlékeztető darab:



A gél doboza:




No és a gél maga:



Az anyaga érthető módon hasonlít különböző vezető gélekre, és bár van némi illata, ez szerencsére nem tolakodó. Hasonlít ugyan a Biotherm arcápoló géljére, amelyről az egyik elfogyottas videóban beszámoltam, de sokkal visszafogottabban van csak jelen, és alkoholos mellékillatot sem fedeztem fel benne.



No és akkor lássuk a letisztult, egérre hajazó gépet:




Az alábbi nyílásba kell bedugni a tápcsatlakozót:



Az oldalán található egy kapcsoló, és először ezt kell a megfelelő pozícióba állítani, majd a kezelés négyperces ciklusait az alábbi képen is látható, négyszögletes gombbal indíthatjuk el. A LED működés közben kéken villog, illetve néha zöldre vált, jelezve, hogy az adott bőrterület már elérte a szükséges hőmérsékletet. Ez csak tájékoztató jellegű, és nem igényel felhasználói beavatkozást.



A szütyő és a gél együttesen picike méretű, így akár egy kézitáskában is magunkkal vihetjük, ha utazás vár ránk, és nem szeretnénk miatta kezeléseket kihagyni.



A gép legfontosabb része természetesen a kettővel fentebbi képen látható, hat darab elektróda. Ezeken keresztül bocsátja ki a rádiófrekvenciás hullámokat a gép, amelyek a gél segítségével behatolnak a bőr mélyebb rétegeibe, és ott a bőr saját kollagéntermelésének fokozását idézik elő. Ezáltal egyrészt csökkennek a ráncok (amelyek a bőr felületi részén mutatkoznak meg, ám annál mélyebben van a gyökerük), valamint az arckontúr is megemelhető, ami talán még a ráncok enyhítésénél is fontosabb szempont egy bizonyos kor után. Nálam ez leginkább az áll mellett kétoldalt merül fel, nemhiába használok pont ezen a részen kontúrozótermékeket. A smink is segít persze, ahogyan ezt majd az alábbi képeken láthatjátok, de reményeim szerint a Newa™ 3DEEP® is segít majd jobbá tenni a helyzetet. Az említett melegedéstől pedig nem kell tartani, mert kifejezetten kellemes érzés a bőrön, engem pl. egy forró vízbe mártott, arcápolásnál szintén hasznos törölköző érzetére emlékeztet.

No és akkor lássuk a jelenlegi állapotot, smink nélkül és sminkkel egyaránt:





A fényképkészítést egyébként minden felhasználó számára javasolják, hiszen az ember nap mint nap többször is látja magát a tükörben, és így nem feltétlenül venné észre a változást, ám a képek segítségével nyomon követheti a dolgok alakulását, és saját maga számára is nyilvánvalóvá válhat a fejlődés.

No és akkor lássuk, mit is írnak a http://newa.hu/ weboldalon a készülék működésének lényegéről:

A ráncok kialakulásának és az arckontúr megereszkedésének okai lehetnek a bőr kollagén-termelésének csökkenése, valamint a meglévő kollagén-rostok megnyúlása. A 3DEEP® hexapoláris rádiófrekvenciás hőenergia e folyamatok ellen hat.

rádiófrekvenciás ránctalanítás otthon

A meglévő kollagén-rostokat rögtön összerántja, így már az első kezelés is feszesebbé teszi a bőrt.

Új kollagén termelésére ösztönzi a bőrsejteket, ezáltal beindítja a bőrmegújulás természetes folyamatát.

Miután megnő a kollagén-rostok száma, a bőr visszanyeri tartását, az arckontúr sokkal feszesebb lesz, a ráncok pedig ténylegesen csökkennek. Injekció és szérumok bejuttatása nélkül! Tehát a Newa™ ránctalanító, arcfiatalító hatása nem ideiglenes hidratálásnak vagy töltőanyagoknak, hanem a bőrünk által megtermelt saját kollagénnek köszönhető.

Máris szimpatikus, nem igaz? Számomra meggyőző erőt jelentett még, hogy izraeli fejlesztésről van szó, és az orvos-esztétikai minősítést is megkapta, így egy drága arckezelés otthoni változatát vihetjük haza ezzel a készülékkel. Arról nem beszélve, hogy klinikai tesztek és műszeres mérések eredményei is a hatás mögött állnak, nem úgy, mint sok kozmetikum esetében, ahol sok esetben 15–20 hölggyel végeztek csak teszteket.

A kapcsolattartó hölgytől egyébként azt is megtudtam, hogy már egy-két kezelésnek is látható hatása van, így a használat egy hónapjában is láthatóak már a feszesedés jelei, ugyanakkor a kollagéntermelés az ezt követő két hónapban még tovább folytatódik, ami a rádiófrekvenciás bőrfeszesítő technológia elnyújtott hatásának köszönhető. Így az egy hónap lejárta után is számíthatunk bókokra a rég nem látott ismerősöktől. Remélem, Ti is láthatjátok majd a különbséget a videókban, de az egy hónapos kezelés végén igyekszem majd a mostaniakkal egyező szögben készült fényképekkel jelentkezni, sőt, még a sminket is a mostanihoz hasonlóan készítem majd el. Már én magam is kíváncsi vagyok a különbségekre...

Fontos szempont még, hogy az arcápolási rutinunkat nem kell a Newa™ 3DEEP® otthoni bőrfiatalító gép miatt megváltoztatnunk, valamint sminkelni is bátran lehet. Mindössze annyi a lényeg, hogy mind a kezelés előtt, mind utána alaposan tisztítsuk meg az arcunkat, és indulhat az arckezelés, illetve a kezelés befejezése utáni arctisztítás után az arcápoló készítmények és a smink felvitele.

A készülékkel kapcsolatban további információkat olvashattok a http://newa.hu/ weboldalon, illetve hírességek és bloggerek beszámolóit is megtalálhatjátok. 

Ti hallottatok már erről a gépecskéről? Netán részesültetek már hasonló arckezelésben?

4 megjegyzés:

  1. Kíváncsi vagyok, nem hiszek az ilyesmiben, szóval várom a tesztet.

    VálaszTörlés
  2. És tényleg olyan, mint 1 letisztult vezeték nélküli egér! :D Már csak a gombok helye hiányzik.
    Ami szimpatikus, hogy a márka ajánlja, hogy fotózza az ügyfél is magát, hogy a változás szembetűnőbb legyen. Máshol meg kb. alig merik maguk is láthatóvá tenni az eredményt, sőt, inkább arra buzdítanak, hogy jaj, úgyis csak később látszik, amit elvár az ember.

    VálaszTörlés
  3. Én sem nagyon hiszek az ilyesmiben, de azért kíváncsian várom a véleményed! :)

    VálaszTörlés
  4. Szia! Mi lett az eredménye a kezelésnek?

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.