2016. június 21., kedd

Makeup Revolution Fortune Favours the Brave – rajongásom tárgya

Vannak elég jól sikerült paletták. Nem is kevesen. Általában magasabb árkategóriából kerülnek ki, bár a helyzet kissé megváltozott, amióta a Makeup Revolution és társult vállalkozásai színre léptek. Elsődlegesen ugyan a felkapott márkák palettáinak másolásából élnek, mostanra saját alkotásaik is léteznek már, és ezek is igen jó minőséget nyújtanak, illetve bizonyos esetekben akár kiemelkedőt is alkotnak velük. Ott van például a Freedom Stunning Smokes, amellyel még mindig nem tudok betelni, és amióta a birtokomban van, az egyik legmegbízhatóbb palettámként tekintek rá, pedig ennek elérésére előtte csak a Too Faced Chocolate Bar volt képes. 

A saját paletták vonalán érkezett teljes újdonságként egy együttműködésben megalkotott paletta, a BBB Fortune Favours the Brave. BBB, merthogy British Beauty Blogger közreműködésével készült, ezért sok helyen simán csak BBB palettaként olvashatunk róla.

A külseje elegáns, matt világos arany színű, ahogyan a papírdoboza is.



A papírdoboz hátulján eléggé színhű módon ábrázolva láthatjuk a színeket:



A paletta külsején elegáns fényes logó látható középen, emellett pedig a márkanév és a paletta neve is olvasható rajta. Többszöri szállítás után egyébként látható már rajta némi kopás, de nem vészes a helyzet, és a holnap kikerülő videómban megnézhetitek majd, mert a májusi kedvenceim közé is bekerült.




A színeket leginkább meseszépként tudom leírni. Amikor megérkezett egy Edittől rendelt csomag részeként, órákon át nézegettem és fotózgattam, így az Instagram-fiókomban is láthattatok róla számos képet.





Tényleg meseszép a színek kavalkádja, és persze az égetett színek bolygók műholdas képére emlékeztető felszíne csak még inkább lenyűgözővé teszi az összhatást.





Leginkább valamilyen ékszeresdobozt juttat eszembe, amelyben csodás, gazdag árnyalatú ásványok sorakoznak egymás mellett.



Két napig hozzá sem értem a színekhez, annyira lenyűgözött a látvány, és annyira sajnáltam volna megbontani a színek felszínét. Persze nonszensz, hiszen a paletták arra „születtek”, hogy használjuk őket, de nem nyugodhattam addig, amíg a tőlem telhető legszebb képeket meg nem örökítettem róla. Ekkor aztán gondos tesztelési időszak következett, amelynek során leírogattam néhány smink esetében, hogy mely színeket használtam fel hozzájuk, de néhány alkalom után felhagytam ezzel, mert nyilvánvalóvá vált, hogy minden szín nagyon jól teljesít, így felesleges lenne jegyzetelgetnem, hogy melyiknél milyen módszer hozta meg a várt eredményt. Nincs szükség kompromisszumokra és trükkökre, mert ez esetben bizony minden szín tökéletes. A matt színek is pigmentáltak és puhák, és még az égetett színek sem kemények és nehezen kezelhetők, pedig sok márkánál ezek szoktak gyenge láncszemnek bizonyulni.



A színmintákat szokás szerint kétféle ISO-beállítású természetes szűrt fényben és vakuval készítettem, mert sajnos nem sikerült napsütéses napon időt szakítanom rá.

Érdemes lehet a képeket a jobb egérgomb segítségével új lapon megnyitnotok, mert sok szín esetében a mikrocsillámok külön nagyítást érdemelnek. Az első sor esetében pl. a jobbról a harmadik Skylight ilyen. Aranyszínű csillámokat rejt, amelyek a megfelelő alappal napközben sem potyognak alá, hanem a helyükön maradnak, amire sajnos sok Urban Decay szín nem képes. Emellett a jobb szélső Midnight Rainbow sötétkék alapszínében lévő világosabb kék csillámok is igencsak jól mutatnak, és szerencsére szintén a ragaszkodó fajtából valók.





A második sorban ugyan nem szerepelnek ilyen különlegességek, de csodás, a természetben is fellelhető, gazdag árnyalatokat láthatunk. Mintha csak a szavannából merítettek volna ihletet hozzá.




A harmadik sor két szélsőséget ötvöz magában: míg az első négy színnel tökéletes nappali natúr sminket készíthetünk, addig a másik három színt mintha kifejezetten bulisminkhez illesztették volna egymás mellé.





A negyedik sorról a Sleek Oh So Special és az Urban Decay Naked 3 paletta színvilága jut eszembe, és az első négy színt rengetegszer viseltem együtt sminkben, általában valamelyik sötétebb matt színnel kiegészítve.





Kiemelném, hogy mennyire jól összeállított sorokról van szó, hiszen mindegyik akár önmagában is tökéletes kis paletta lehetne. Mindegyik annyira sok lehetőséget rejt magában, hogy bár sokszor kombinálni szoktam őket, akár külön-külön is számos sminkvariációt biztosít.

Mivel mindegyik szín csodásan viselkedik, pigmentált és jól satírozható, nehéz kedvenceket kiemelni közülük, de azért megpróbálom. Emlékeztetőül ideteszem megint a névfóliával együtt készült képet, hogy könnyebb legyen követnetek:



A Latte az egyik kedvenc szemöldökszínem lett, merthogy annyira pigmentált, hogy erre is használható, de a festésre szoruló, már kissé megfakult haj időszakában a Buffert használom helyette, így ez a két szín erre is tökéletes. Emellett a Buffer valahogy pont tökéletes árnyalat a sminkek szélének elsatírozására, mert a benne rejlő enyhe melegség tökéletes összhangot kölcsönöz még az egyébként hideg árnyalatokkal készült sminkeknek is.

A Skylight is óriási kedvenc lett, mert amellett, hogy nem hideg és élénk kék, és ezáltal nagyon jól mutat a szemszínemhez, az aranyszínű csillámoknak köszönhetően rendkívül különleges hatást kelt. Amikor ez van a mozgó szemhéjamon, a Transformert szoktam használni mélyítéshez, és szerencsére nem kelt monoklihatást.

Ahogyan említettem is, a Favour és a Sunset Hour rengeteg sminkben szerepelt rajtam, és a használatukkor a New World szokott a belső szemzugba kerülni. A Drama Queennel mélyítve melegebb, bronzos irányba vihető el a velük készült smink, míg a Winning és a Blacqua segítségével már drámaibb hatás érhető el.

Hálás szín a teljes mozgó szemhéjra a Pink Diamond, amellyel akár mindössze két összetevős, mégis mutatós smink is készíthető, például a Drama Queennel kombinálva, de ugyanez mondható el a Golden Coins és a Caffeine Fix ötvözetéről is.

Gyakorlatilag hajnalig írogathatnám a további kedvenceket és lehetőségeket, ehelyett azonban megmutatom a gondosan jegyzetelt négy sminket és a leírásukat, hogy kicsit konkrétabb elképzelést is alkothassatok. A többi terméket is felsorolom, jegyzetes formában, de ha valamelyik felkelti az érdeklődéseteket, a megjegyzéseknél kérdezzetek rá, és megírom pontosabban.

1. smink:

Alapozó: La Roche Posay CC + Avon Luxe
Szemhéjalap: Maybelline Color Tattoo Pink Gold
Szemhéj: Ice Cloud, Pink Diamond és Brave, szélek: Soft és Butter
Szempillaspirál: Avon Air
Szemöldök: Freedom tégelyes szemöldökkrém
Kontúr: Freedom Pro Strobe
Pirosító: Lavera Szilvafavirág
Száj: Marc Jacobs + rózsás ajakápoló (Sephora rózsaszín szett) 



2. smink:

Alapozó: La Roche Posay CC + Avon Luxe
Szemhéjalap: Maybelline Color Tattoo Pink Gold
Szemhéj: Glimmer, Peachy, Favour, Drama Queen, satírozás: Latte
Szempillaspirál: Avon Big and Daring
Szemöldök: Freedom Duo
Kontúr: Freedom Pro Strobe
Pirosító: Smashbox, bal oldali
Highlighter: Solstice, jobb alsó
Száj: Clinique Budding Blossom



Ennél a sminknél 10 órás viselést követően is lőttem képet, és a telefonos kép ellenére jól látható, hogy mennyire szépen a helyén volt még minden ekkor is:



3. smink:

Alapozó: La Roche Posay CC + Avon Luxe
Szemhéjalap: Maybelline Color Tattoo Pink Gold
Szemhéj: Golden Coins, Drama Queen, belső szemguznál Soft a satírozáshoz
Szempillaspirál: Avon Big and Daring
Szemöldök: Sleek Contour Kit
Kontúr: Freedom Pro Strobe
Pirosító: Sleek Marine jobb oldali
Highlighter: Freedom Pro Strobe fényes
Száj: Tanya Burr szájfény



4. smink:

Alapozó: La Roche Posay CC + Avon Luxe
Szemhéjalap: Maybelline Color Tattoo Pink Gold
Szemhéj: New World a szemzugban, Favour a mozgó szemhéjon, Winning a külső V-ben, Blacqua a szempillatöveknél
Szempillaspirál: Avon Big and Daring
Szemöldök: Sleek Contour Kit
Kontúr: Freedom Pro Strobe
Pirosító: Smashbox középső
Highlighter: Sleek Contour Kit
Száj: Kat von D Lolita



Emellett ötödikként megmutatnám az Ice Cloud, a Midnight Rainbow és a Transformer segítségével készült, kék sminkemet is:



Valamint egy Urban Decay Vice 3-kiegészítéssel készült sminket is, hiszen a szemöldökszín és a mélyítővonalban használt satírozószín itt a Buffer volt.



Teljesen beleszerettem, ez nem vitás, és ez a paletta volt az útitársam is egy május eleji kisebb kiruccanás során, mert a nagyobb mérete ellenére is úgy éreztem, vele alkothatok igazán szépet, nem túl hivalkodó, mégis mutatós módon.

A palettát Edittől rendeltem, és ide kattintva Ti is lecsaphattok rá 5650 Ft-ért, viszont vigyázzatok, mert nagyon sok szépség kapható nála, így előfordulhat, hogy más is bekerül még a csomagba mellé...

Nektek van kedvenc palettátok a Makeup Revolution kínálatából?

16 megjegyzés:

  1. Jaj de szép :O Pedig nem kéne több palettát vennem :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Erről sajnos nem tudlak lebeszélni, mert még az eleinte gyengébbnek tűnő színekről is kiderült, hogy nagyon jól pigmentáltak és tartósak. Az egyik kedvencemmé vált, szorosan a Too Faced Chocolate Bar mögött áll most nálam :-)

      Törlés
  2. Fura, de látok benne olyan színeket, amik a Sleek OSS, Au Naturel és Storm palettákban is benne van. Vagyis inkább a panban, a mintán valahogy nem. Szerintem lesd meg, hátha vannak benne tesók. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az Oh So Specialt én is írtam, mert tényleg nagyon hasonló hatású némelyik szín, úgyhogy szívesen készítek összehasonlítást :-)

      Törlés
  3. Jaj, de szeretném ezt a palettát! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csakis támogatni tudom a beszerzés ötletét :-)

      Törlés
  4. Levágattad a hajadat? :o Amúgy gyönyörű paletta :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Több hónapja nem jártam már fodrásznál, szerintem csak a hullámosítás miatt látod rövidebbnek, ilyenkor mindig felugrik egy kicsit. Sajnos keresem a nekem való fodrászt, és inkább halogatom a vágatást :-( A paletta valóban gyönyörű, teljesen beleszerettem :-)

      Törlés
  5. Elképesztő ez a paletta, engem is nagyon csábít, de hát Dunába vizet? :O Majd még megálmodom. A képeid csodaszépek, mint mindig, a beszámoló szuper részletes, köszönjük szépen! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, a Dunába vizet érzését én is ismerem, de ez a paletta ennek ellenére is óriási kedvenc lett. Örülök, hogy tetszett a beszámoló, mert kétszer kellett színmintáznom, az első kör rosszul sikerült volta miatt :-)

      Törlés
    2. Hááát Katy, csak visszanéztam ide. Megint. Akciós a paletta a Pink Pandánál. Féláron nem bírtam otthagyni. Most várom a futárt. :D Szerintem vagy másfél éve nem égett bele sminkcucc ennyire a fejembe.

      Törlés
  6. Eddig is tetszett a paletta, de most már nagyon arra hajlok, hogy meg is rendeljem :) Szuperek lettek a képek és csodásak a sminkek :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy tetszettek a képek, és remélem, Te is annyira fogod szeretni a palettát, mint én, ha valóban megrendeled :-)

      Törlés
  7. Tegnap rendeltem meg, és már nagyon várom, hogy megérkezzen! :) Remélem élőben is lenyűgöző lesz nem csak így képeken :)

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.