2016. november 21., hétfő

BH Cosmetics Marble Collection, Warm Stone – jobban teljesít, mint reméltem

Akik már régebb óta követik a blogot és/vagy a csatornát, azok bizonyára felfigyeltek a BH Cosmetics ecsetek iránt táplált szerelmemre, ugyanakkor a palettáikról még alig esett szó nálam. A Jenni Rivera paletta nagy sikert aratott nálam, ide kattintva el is olvashatjátok a róla írt tesztet, azonban vár még a bejegyzésbe foglalásra egy olyan termékük is, amely sajnos nem váltotta be a hozzá fűzött reményeimet. Szerencsére ez nem a mai bejegyzés tárgya, mert ma nagyfokú lelkendezésre számíthattok, és talán a mai után könnyebb lesz majd végre rávennem magam az említett „mostohatermék” részletezésére is... No de lényeg a lényeg: a mai bejegyzés tárgya a BH Cosmetics nemrégiben megjelent Marble Collection elnevezésű kollekciójának egyik tagja, a Warm Stone. Mellette van még Cold Stone is, de mivel elsősorban a natúr paletták vonzanak (ez már biztosan mindenkinek feltűnt), a hűvös színvilágú testvérét nem rendeltem meg magamnak.

A kicsike gondosan becsomagolva érkezett, és a buborékos fólián kívül még papírból készült tömőanyag is volt a csomagban, hogy biztosan ne essen baja. Kísérőkártyát is helyeztek mellé, amelyen a cég őszi újdonságai láthatók.




Papírtok is védi a palettát, de egy kis ablakon keresztül már láthatóvá válik a kollekció névadójára emlékeztető csodás márványminta.


A hátulján jól látható módon fel van tüntetve minden összetevő. Szerencsére ez egyre több cégnél általános, bár gyanítom, hogy a szabályozásoknak való megfelelőség az oka. Mindenesetre hasznos azok számára, akiknek valamilyen bőr- vagy szemérzékenység miatt figyelniük kell az ilyesmire.


Még a védőtok élén is megtalálható a márkanév, így az árkategóriájához képest valahogy igényesebb az összhatás, mint sok versenytárs esetében.


A paletta maga jó minőségű műanyagból készült, és csupán annyit változtatnék rajta, ha lehetne, hogy az alsó fele is márványmintás lenne. Sebaj, a belsejében legalább jól mutatnak a színek a fehér körítéssel.





Engem egyből megnyert magának, úgyhogy készült is róla néhány „szerelemkép”.



A belsejét kétféle ISO-beállítású szűrt fényes, egy vakus és egy napfényes fotón is megörökítettem.





Annyira szépek a színek, hogy az az érzés fogott el, mint a magasabb árkategóriájú palettáknál szokott: bőn belenyúlni, nézegessük inkább néhány napig... Aztán persze rávettem magam a tesztelésére, és jó néhány sminkben felhasználtam, viszont az elmúlt hetek rohanása miatt csupán kettőt örökítettem meg fényképen is. Először a színmintákat mutatom, aztán pedig a sminkekről is szót ejtek részletesen is. A színmintákról kétféle ISO-beállítású szűrt fényes képet, kétféle ISO-beállítású napsütéses képet és egy vakus képet láthattok, így remélhetőleg minden lehetséges arcukat megmutatják.

Nagyon tetszik az elrendezésében az, hogy a sorok tulajdonképpen négyes szemhéjfestékként is értelmezhetőek. Az első sor ráadásul akár kontúrpaletta is lehetne, bár az én bőrömhöz kicsit túl meleg hatásúak a barnák, különösen a sor harmadik színe.







A második sor a legtökéletesebb négyes, hiszen a két sötétebb szín ráadásul matt is, így mélyítéshez is ideálisak, akár érettebb bőr esetén is, hiszen bizonyos kor felett az ember igyekszik nem felhívni a figyelmet a szarkalábakra, a fényes festékek pedig bizony éppen ezt teszik.







A harmadik sor a fent említett szempontból már nem egészen tökéletes, cserébe viszont emlékeztet az Urban Decay Naked 3 színvilágára (bejegyzésben itt láthattátok nálam, színmintákat pedig itt mutattam róla), és az ilyen rózsás színek sok bőr- és szemszínhez remekül passzolnak.







Nos, be kell vallanom, hogy a bevezetőben említett csalódásom miatt ettől a palettától sem reméltem túl sokat, de szerencsére ez esetben semmi gond nincs a minőséggel, úgyhogy utólag már örülök, hogy győzött a kíváncsiságom, és megrendeltem magamnak ezt a szépséget. Lenyűgöző a színek minősége, a mattoké különösen, hiszen ez a formula sokszor még a legnevesebb cégeknek sem sikerül túlzottan jó minőségűre, és sok esetben foltosak, nehezen satírozhatóak és összességében véve problémásak. Ebben a palettában viszont mindegyik rendkívül jól teljesít, és egyedül a két legvilágosabb fényes szín esetében van szükség építgetésre. A szemhéjon ugyanakkor a helyükön maradnak, ha már egyszer felvittük belőlük a megfelelő mennyiséget, és semmilyen csillám nem hullik alá még a nap legvégére sem. Szemhéjalapozót természetesen minden szín alá javasolok, de ez még az Urban Decay esetében is így van, és személy szerint neki sem állok a sminkelésnek, ha nincsen kéznél egy megfelelő szemhéjalap. 

Mielőtt a sminkek felé vennénk az irányt, beillesztem ide a paletta képét ismét, hogy aztán megoszthassam Veletek, mely színek lettek a személyes kedvenceim.


A 3/1-es szín eszméletlen jól mutat mind a belső szemzugban, mind a mozgó szemhéjon, sőt, a csodás irizálása miatt a szemöldökcsont kiemelésére is tökéletes.
Az 1/3-as és a 3/2-es egyaránt óriási kedvenc lett a smink szélének elsatírozására a mélyítővonalban, ily módon ugyanis tökéletes lesz az összhang az orcák pírja és a szemsmink között.
A 2/1-es és a 2/3-as a hűvösebb árnyalatú sminkek mélyítésére csodás, a 2/4-es pedig lenyűgözően jól mutat fekete helyett a szempillatöveknél és a külső V-ben egyaránt.
Az 1/3-as szín a 2/1-essel keverve tökéletes szemöldökszínnek bizonyult a számomra.

A külön kiemelt színek mellett a többi is jól teljesít, és még egy pluszpont a festékek puhaságának azonos mértéke. Egyedül az 1/3-as színnél tűnt fel, hogy a többinél is puhább, így vele érdemes vigyázni, és mindegyik szín esetében óvatosan kell eljárni, mert az ecset legpuhább érintésére is kellő mennyiség nyerhető ki belőlük, tehát ha túlzottan erőteljesen bánunk velük, felesleges mennyiségű festéket választhatunk le a préselt felületből. Ez egyrészt koszossá teheti a palettát, másrészt a kelleténél gyorsabban fogynak miatta a színek. A satírozhatóságuk is ideális, és csupán egyetlen negatívumra figyeltem fel: ha valahova sötét színt szeretnénk felvinni, akkor oda azonnal azt kell alkalmazni a szemhéjalapozóra, mert ha egy adott helyen már felvittünk egy világosabb színt, akkor az már nem igazán akar mélyebb árnyalatot felvenni, hanem köszöni szépen, átveszi az uralmat, és nem hagyja magát.

Most pedig lássuk a sminkeket, alattuk pedig a részletes információkat a felhasznált termékekről.


Belső szemzug, szemöldökcsont: 1/1
Mozgó szemhéj: 3/3
Külső V: 2/3
Mélyítővonal: 2/1, 2/3

Pirosító: ELF pirosítópaletta
Highlighter: Makeup Revolution Exhale
Kontúr: ELF kontúrpaletta
Ajkak: Clinique Chubby Stick
Szemöldök: BH Cosmetics Warm Stone 1/3 és 2/1


Belső szemzug, szemöldökcsont, mozgó szemhéj: 3/1
Külső V, szempillatő: 2/4 és 2/3
Mélyítővonal: 2/1 és 2/3
Alsó szempillasor: 2/4, 3/3 és 3/1

Pirosító: Essence Nauti Girl
Highlighter: Makeup Revolution Exhale
Kontúr: ELF kontúrpaletta
Ajkak: Aura Emergency Call matt folyékony rúzs
Szemöldök: BH Cosmetics Warm Stone 1/3 és 2/1

A színek összességében a Sleek Oh So Special palettát juttatják az eszembe (tesztet is olvashattatok már róla nálam itt), ezért tervben van az összehasonlításuk. Esetleg érdekelne Titeket egy ilyen bejegyzés? 

A palettát ide kattintva találjátok meg a BH Cosmetics honlapján, az ára pedig 12 amerikai dollár. A szállítási költség a csomag tömegétől függően változó, de ha csak ezt a palettát rendelitek meg, 7,22 USD összegért házhoz jön. Most ráadásul valamiért három dollárt le is von a kosárban a termék árából a rendszer, tehát szállítással együtt 16,22 USD-ért megszerezhetitek. Az akcióik folyamatosan változnak, így ha megtetszett a paletta, érdemes lehet sietnetek. A szállítás általában véve öt munkanapot vesz igénybe, de a közelgő akciók (és karácsony) miatt ez változhat.

Nektek hogy tetszik ez a termék? Van hasonló színvilágú paletta a birtokotokban?

2 megjegyzés:

  1. Eddig egyáltalán nem keltette fel az érdeklődésem ez a paletta, mert én inkább a hidegebb tónusó szemhéjpúdereket szeretem, és ez túl melegnek tűnt. A színminták viszont megleptek, egyláltalán nem olyan meleg, mint gondoltam, én is simán használnám őket. :)
    A csomagolása gyönyörű, összeségében szerintem nagyon klassz kis paletta. :)
    Nem árulod el előzetesen, mik azok, amik nem váltak be?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem éppen megfelelő arányban vannak benne a hűvös és a melegebb árnyalatok, nagyon megszerettem. :-)

      A nem bevált paletta a Nude Rose, mert már eleve nem úgy néz ki élőben, mint a képeken, és működésre is nagyon nehéz rávenni, úgyhogy legszívesebben megcsapkodnám kalapáccsal, pedig annak idején bátran még nyereményjátékra is rendeltem belőle :-(

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.