2017. március 3., péntek

Lecserélt kedvencek – 2. rész

A múlt hét peches alakulása után ez a mostani eddig egészen jól néz ki: szerdán sikerült videókat rögzítenem, közülük az egyik várhatóan ki is kerül a hétvégén, és a tervezett tesztelések és fényképezések is egészen jól haladtak. Mivel pedig az egyik videóban említem a mai bejegyzésben is tárgyalt egyik terméket, gondoltam, beelőzöm magamat, és kiteszem, még mielőtt videóban lőném le a poént. Lássuk tehát a következő öt olyan terméket, amelyek régi kedvenceket taszítottak le a trónról, hogy még méltóbb helyet foglaljanak el a szívemben és a test- és szépségápolási rutinomban.


Lecserélt termék: Catrice All Matte Plus púder
Új kedvencek: Essence Get Picture Ready és Miyo Skin Care Powder

A csere oka: a Catrice-kedvenc megszűnése


Ha rajtam múlt volna, soha nem szakítom meg a Catrice All Matte Plus használatát, hiszen minden igényemnek megfelelt: fixálta az alapozót, ugyanakkor nem tette maszkszerűen mattá a bőrömet, és a pórusokat is jótékonyan elfedte. Azonban megszűnt, nálunk legalábbis már biztosan nincs jelen a Müllerben, ezért mindenképpen új alternatívák után kellett néznem. Mindkettő itt említett termék a nyomába ér, és mindkettő elég jó áron is kapható, ezért remélem, ezeket nem vonják majd ki, és hosszan a napi rutinomban tarthatom őket. Az Essence Get Picture Ready a Müller drogériákban kapható 1000 Ft körüli áron, a Miyo Skin Care Powder rizspúder pedig a Make Up Plaza kínálatában lelhető fel, ide kattintva, és 1100 Ft az ára. A szem alatti karikákra kicsit többet viszek fel belőlük, míg az arc többi területét éppen csak átseprem velük, és ezáltal egész napra fixálják a korrektort és az alapozót, ugyanakkor a bőröm egészségesen harmatos hatású marad, mintha nem is viselnék dekorkozmetikai terméket. Beváltak.


Lecserélt termék: Kérastase Elixir Ultime
Új kedvenc: Revlon Orofluido

A csere oka: még jobb minőség felfedezése



Azt gondoltam, soha nem fogom lecserélni a Pixibox által felfedezett Kérastase Ultime hajápoló olajat, de itt is bebizonyosodik a mondás, „soha ne mondd, hogy soha”. Jött ugyanis egy újabb Pixibox, és abban lapult a Revlon Orofluido, és megtörtént, amiről azt hittem, lehetetlen. Ez az olaj bizony még az elődjénél is jobban teljesít, és eddig nem látott mértékben ruganyossá és fényessé teszi a hajamat. Elfogyottas videóban már említettem, hogy egy tulajdonságával állok csak hadilábon, ez pedig az illata, ezért majd egy másik változatát is kipróbálom, hátha annak kevésbé lesz édes, és akkor örökre megmaradok majd mellette. Egyébként mindkét olaj a Notino áruházban szerezhető be, de a Kérastase-ból jelenleg nem látom az általam használt változatot, a permetet viszont ide kattintva elérhetitek, az Orofluido pedig ide kattintva elérhető, több kiszerelésben. Ha nem vagytok biztosak abban, hogy Nektek való lenne, akár az 5 ml-es kiszerelést is választhatjátok 590 Ft-ért, az általam használt 50 ml-es pedig 3530 Ft-ba kerül.


Lecserélt termék: Sleek Contour Kit
Új kedvenc: Freedom Pro Strobe Palette

A csere oka: a Sleek Contour Kit kontúrozószíne túl meleg árnyalatú volt télre


Bizony, az utóbbi két nyár napozásmentességével elértem, hogy a régi nagy kedvencem kontúrozószíne már nem felelt meg. A szemöldököm árnyalására továbbra is szeretettel használom, azonban az arcomhoz hűvösebb árnyalatú terméket kellett keresnem. A Pink Panda áruházából rendeltem meg a Freedom Pro Strobe palettát, amelynek most csak a krémes változatát találom a kínálatban. Nem tudom, megszűnik-e, de remélem, nem, mert remek kis paletta, és a kontúrozószín mellett az egyéb árnyalatokat is szívesen használom. Részletes tesztet is írtam róla, ahol megtekinthetitek új állapotában, és színmintákkal is szolgálok, ezért figyelmetekbe ajánlom ezt a bejegyzést is.


Lecserélt termék: Yves Rocher olívaolajos testradír
Új kedvenc: The Body Shop olívaolajos testradír

A csere oka: az Yves Rocher radír megszűnése




Ilyen az én formám: ha nagy kedvencre akadok, szinte garantált, hogy kivonják... Olyannyira, hogy ez esetben ez szó szerint egy-két hónap elteltével történt meg, pedig nagyon szerettem az Yves Rocher csatos üvegben kapható szuper radírját. Még van belőle, de nagyon spórolok vele, mert kincset ér, de szerencsére méltó utódjára akadtam, sőt, egy kicsit jobban is hidratál a The Body Shop változata. Ráadásul az általam oly sok esetben kifogásolt fura mellékillat sincsen meg benne (referenciaként említeném a barackos és a moringás változatot, amelyekben igen), és gyengéden, mégis hatékonyan radíroz. Ennél pedig nem is kell több, teljes a szerelmem iránta. Az ára mondjuk borsos, mert az 50 ml-es kiszerelés 1890 Ft, a 250 ml-es pedig 5490 Ft, ezért az Yves Rocher új illatait is tervezem kipróbálni, de ha valakinek nem probléma a magas ár, akkor ez bizony jó választást jelent. A legjobb illatú olívás termékek közé sorolható, úgyhogy engem megvett kilóra.


Lecserélt termék: The Body Shop Satsuma tusfürdő
Új kedvenc: Yamuna narancs-fahéj tusfürdő

A csere oka: még jobb illat



Bizony, újabb példa a „soha ne mondd, hogy soha” esetére. A Satsuma hosszú évekig a leg-leg-leg volt számomra, hiszen mind az illata csodálatos, mind szárító hatástól mentes, emellett jól habzik, és órákra megtölti az illatával a fürdőszobát és környékét. Habfürdőnek is beválik, és éppen ezért soha nem gondoltam volna, hogy egyszer majd a helyébe lép egy másik. Mégis ez történt a Yamuna narancs-fahéj tusfürdőjével, amely a TBS-hez képest sokkal természetesebb módon adja vissza a narancs illatát. A Satsuma is benne maradt a rutinomban, de kizárólag a natúrkozmetikai termékektől mentes napokon használom, mert ha pl. natúr samponnal mosok hajat, a Satsuma már túláradónak és művinek érződik. A Yamuna illata ellenben a legtermészetesebb narancsillatok egyike, és a fahéj csupán nyomokban érződik benne. Remélem, ez mindegyik gyártási tétel esetében így van, hiszen mint láthatjátok, ez a flakon is üres már, így most rendeltem belőle ismét, és nagy reményeket fűzök ahhoz, hogy ugyanezt az illatot kapom majd most is. Instagramon mindenképpen beszámolok majd erről, hogy Ti is értesüljetek, és ha ugyanaz az illat marad, akkor egyáltalán nem karácsonyi, hanem minden évszakban használható, csodálatos narancsillatot kapok majd ismét. Ide kattintva érhető el, 200 ml-es kiszerelésben, amely 1390 Ft-ba kerül. Az ára kicsit kedvezőbb tehát a TBS-hez képest, emellett pedig a megvásárlásával magyar márkát támogathatunk, amely ráadásul állatkísérlet-mentes is. 


Ezen termékeket tehát hosszan a mindennapi rutinomban szeretném tartani, és remélem, egyik sem szűnik meg, mert kissé fárasztó folyton új kedvencek után nézni...  Aztán ki tudja, lesz-e olyan, hogy jobb alternatívát találok helyettük, és emiatt cserélem le őket, hiszen tudjátok: „soha ne mondd, hogy soha”...

Ti milyen nagy kedvenceket cseréltetek le és milyen okból?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.