2017. május 16., kedd

BH Cosmetics Nude Rose – egy problémás paletta

Vannak márkák, amelyekhez újra és újra bizalommal fordulok, és szívesen szemezgetek a kínálatukból, ha újdonságokkal jelentkeznek. Ilyen a BH Cosmetics is, és 2015 novemberében figyeltem fel egy akkori újdonságra náluk: ez volt a Nude Rose, amely már az első kinyitásakor fájó pont volt, és a további használatok során is tovább fokozódott a csalódásom. Nem rossz, és vannak benne egész jó színek is, mégis kiborított. Az ezzel kapcsolatos részleteket a bemutatása után fejtem majd ki, a szokásos képek és színminták után, de elöljáróban annyit elárulok, hogy majdnem másfél évig parkolópályára tettem a kicsikét.

A képek még a régi fényképezőgéppel készültek, és szinte rajtuk is látszik, mennyire nem bűvölt el ez a paletta.


Na jó, a kis kidomborodó rózsa nem rossz rajta:




A rózsa a belső fémcsomagoláson s visszaköszön:


A paletta maga pedig mágnessel záródik.



Belül egy kis papíron sminkelési tippeket kapunk, és ehhez a túloldalán számokkal megjelölték a színeket, a tükör pedig egészen jó minőségű. Ugyanakkor a fedél nem áll meg a kívánt szögben, ezért legfeljebb asztalra helyezve, lefelé nézve használható sminkeléshez.






A színek az alábbi állapotban érkeztek, és bár biztosan nem belenyúlkáltak, hanem egyéb módon sérültek, ez a tény sem volt túl bizalomgerjesztő. 




Természetesen ettől függetlenül készítettem róla színmintákat, már az új géppel, és mivel nem sütött a nap, csupán háromféle fényviszonyban. Mutatom őket, aztán jön a véleményezés.







Nos, egyáltalán nem rossz a helyzet pigmentáltság terén, csupán némelyik szín túlságosan visszafogott, de azok jól alkalmazhatók a szemöldökcsontra szerényebb kiemelőszínként (1/5 és 2/1). Ugyanakkor ami nagyon kiborított, az a sok túlságosan hasonló, a weboldalon mégis sokkal különbözőbbnek tűnő árnyalat. Az első sor első és utolsó, illetve második és negyedik színe szinte alig tér el, ahogyan a második sor harmadik és ötödik színe is majdnem teljesen azonos, és ezt elég felháborítónak tartom. Nem azért vesz az ember palettát, hogy 12-ből hat szín ennyire egymásra hasonlító legyen, ahelyett, hogy három helyre kontrasztosabb – fekete vagy akár üde színfoltot jelentő zöld vagy kék – színeket helyeztek volna. Persze a két alig pigmentált szín helyett is lehetne jobban teljesítő színeket tenni, hiszen az ecsettel óvatosan bánva és alaposan leütögetve szintén elérhető szerény hatás. Utolsó csepp a pohárban pedig az, hogy az első sor első és utolsó színe olyan kis semmilyen, se nem arany, se nem ezüst, és szerintem sokak számára eléggé előnytelen.

Mutatom, hogy hogyan is néz ki a weboldalon:


Nos, ez olyan fajta átverésnek érződik a számomra, mint amikor a körömlakkokról készült képeknek köze sincs a valósághoz. Ettől függetlenül hétköznapokra nem reménytelen ez a paletta, és tusvonallal kiegészítve egészen mutatós sminkek készíthetők vele, és a matt mélyítőszín is jól teljesít, de hát na, nem erről volt szó a promóképek alapján. 

A hab ezen a csalódásból készült tortán pedig az, hogy annak idején nagy örömmel rendeltem belőle egyből két darabot, hogy majd nyereményjátékra bocsáthassam az egyiket. Mindenesetre itt jelzem, hogy lesz ilyen, a holnapi napon, és egy nagyobb BH Cosmetics csomag része lesz ez a kis paletta, tehát aki a nyereményjáték holnapi közzétételéig küld nekem e-mailt „Nude Rose” tárggyal, az pluszesélyt szerezhet. (Szintén itt szeretném jelezni, hogy a Sleek Storm palettához tartozó pluszesélyeket sem felejtettem el, és azok is hamarosan felhasználásra kerülnek majd.)

A Nude Rose-hoz visszatérve már csak annyit mondanék, hogy helyette sokkal jobb szívvel tudom ajánlani a Marble kollekció Warm Stone palettáját, amelyről ide kattintva részletes tesztet olvashattok, és amely szintén akciós most itt, így mindössze 8,39 amerikai dollárért lehet a tietek. A szállítás egy paletta esetén 5-6 dollár körül szokott mozogni, és a Warm Stone bizony megéri a körülbelül 15 dolláros költséget. 

Ti jártatok hasonlóképpen palettával? Ha igen, melyik bizonyult a promóképhez képest merőben eltérőnek?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.