2017. július 18., kedd

Ezsubegz-méretek – Chewbacca minden mennyiségben

Aki az elmúlt fél évben figyelemmel kísérte a blogot, az már biztosan megfigyelte, hogy mennyire odavagyok az Ezsubegz táskákért. Jó néhány kedvencem van közülük, a már nem kapható Fluffy Puppy Medium az egyik, de a Crystal kollekció Rose Quartz nevű darabja és a Smart Medium is az „örök táskatársulatom” tagjává vált. (A Smart és a Puppy itt szerepelt nálam bejegyzésben, a Rose Quartz nevű darabbal pedig itt ismerkedhettetek meg részletesen.) Lesz még szó a márkáról más szemszögből is, most viszont a különböző méretű szőrös szépségek beltartalmáról szeretnék szót ejteni, Julcsi ugyanis feltette a kérdést, hogy mi minden fér el egy Small méretű kistáskában. Nos, úgy döntöttem, hogy egyszerű Instagram-fotó helyett bejegyzésben mutatom meg, hogy melyik mi mindent is tud elnyelni, hátha másokban is felmerült már ez a kérdés.

A mai bejegyzés tárgya pedig a csodálatos Chewbacca kollekció lesz, amely annak ellenére is elvarázsolt, hogy meglehetősen őszies jellegű a színvilága, és elsőként sikerült olyannyira elcsavarnia a fejemet, hogy még a legnagyobb méretet is beszereztem belőle. Lássuk tehát, hogy hogyan, mint és merre – mi mindent nyelnek el ezek az igazán egyedi, szőrös szépségek.

Először is lássuk a Small méretet, amely annyira nagy kedvencem, hogy a Fluffy Raven változat már egy esküvőn is velem volt, így ki is tapasztaltam, mennyire praktikus választás. A Chewbaccával már találkozhattatok nálam Instagramon, úgyhogy itt is az ott bemutatott képet hozom:


No és akkor lássuk részletesebben, hogy mit is tud. A pántja vékony, mégis strapabíró, ezt a Ravennel kapcsolatos tapasztalataim alapján merem kijelenteni. Eléggé meg volt pakolva az is, mégis jól bírta a gyűrődést, úgyhogy ez esetben is kiváló minőségű műbőrt választott Zsuzsi, a márka megálmodója és készítője. A Raven egyébként csupán mágnessel záródik, mégis biztonságosan a helyén maradt, és az egész este folyamán egyszer sem kellett miatta aggódnom. Ezzel szemben a Chewbacca biztonságos csatja még inkább megbízható lehet, és a régi időket idéző megoldás és a sokszínű műszőr igazán különleges összhatást kelt. A hátulja egyébként sima fekete műbőr, és nem tudom, miért nem örökítettem meg külön.


A belsejében ez esetben is van kis zseb, bár a Medium hátizsákokkal ellentétben csak egyfakkos, de tökéletesen elfér benne és a helyén is marad az 5,2"-os képernyőméretű telefonom.


A külső kis címke az ő esetében még a régebbi táskáim esetében is látható, textilből készült megoldás:


Megpakolva pedig így néz ki:


No és akkor lássuk a tartalmát. Mivel nem cipzáros záródású, a neszesszeres megoldást választottam, a telefon ment a külön zsebbe, valamint egy zsebkendő is könnyedén elfért még. Ezek mellett kényelmesen belefér még egy nagyméretű kulcscsomó is, úgyhogy van benne hely bőven.


Olyannyira, hogy a neszesszer bizony nagyon meg volt pakolva:


A medium méret szintén nagyon mutatós ebből a szőrméből, úgyhogy biztos vagyok abban, hogy ezzel is megállítanak majd a utcán, és ezt is mindenki meg akarja majd simogatni. Zsuzsitól ugyanis már a második adag névjegykártyát kértem el, mert úton-útfélen érdeklődnek, hogy milyen táskát viselek...


A külső címke ebben az esetben már egy kissé eltérő, de ugyanannyira mutatós és a táskához illő:


A hátulja így néz ki:


Nem győzöm eleget dicsérni a pántok megoldását, hogy a műbőr erős, szövött anyaggal is meg van erősítve, így ugyanis nem kell aggódni, hogy netán megnyúlik. Más márkáknál ez nem általános, és bizony jelentős nyúlás tapasztalható, de az Ezsubegz darabjaim közül a legtöbbet hordott szépségek is tökéletes állapotúak. 

A cipzár húzókája aranyszínű, és rendkívül jól illik mind a szőrme színeihez, mind a lyukacsos műbőr fedlaphoz.


A szokásos módon belül is megtalálható a márkajelzés:


A bélés erős vászonból készül, és a Medium méret esetében megszokott, kétfelé osztott belső zsebet tartalmaz:


Megpakolva így néz ki:


A tartalma pedig ez, plusz a nagyméretű kulcscsomó:


A neszesszer tehát az előbbi táska esetében már bemutatott tartalommal volt benne, és egy 0,75 l-es ásványvíz, egy nagyméretű pénztárca, fényképezőgép tokkal, egy kis rágcsálnivaló, telefon és zsebkendő is elfért még mellette. Nem rossz, ugye?

A nagy méret olyannyira nagy, hogy a fentiek mellett vélhetően egy 15"-os képernyő-átmérőjű laptop is elfér. Vélhetően, mert alátámasztani nem tudom, de az tény, hogy a 17-es méret már túl nagynak bizonyult a számára. A laptopbefogadó képességéről a termékoldalán is olvashattok, úgyhogy a kisebb laptoppal rendelkezők számára ez a kérdés is megoldott lehet.
  

A cipzáron ebben az esetben is aranyszínű a húzóka:


Díszként pedig szarvast kértem rá. Ez a márka egyik védjegye is, és az őszi témához is remekül illik.


A márkajelzés ezen is az újfajta már:


Emellett a Medium mérethez hasonlóan itt is ügyes megoldás, hogy kifejezetten széles a kézben hordásra szolgáló fül:


A hátulja sima fekete műbőr, és természetesen megerősített pántok találhatók rajta:


A záródása rendkívül ügyes és biztonságos, hiszen amellett, hogy cipzárja van, a már becipzározott rész még le is hajtható, és két mágneszárral rögzíthető a helyén.


A belső márkajelzés:


A belső zsebek:


Őszintén szólva nem is tudnék kedvencet választani közülük, de úgy érzem, mindháromnak hasznát veszem majd az őszi-téli hónapokban. A nagyméretű és a közepes a megpakolhatósága rendkívül praktikus, a kisméretű kiadás pedig modern kiegészítője lehet az elegánsabb öltözékeknek.


A termékcsalád oldalára ide kattintva juthattok el. Nektek melyik méret tetszik a legjobban?

2 megjegyzés:

  1. Nekem a két véglet tetszik különösen - a legkisebb és a legnagyobb. Tervezem is, hogy őszre beszerzek egyet, mert mindig nézegetem nálad és hát mindig nagy a szerelem (első látásra), már csak döntenem kellene, hogy végül melyikre adom le elsőre a voksom... :)

    VálaszTörlés
  2. Ez a szőrös design nekem annyira nem jön be ebben a színben, de az az aranyszínű szarvasagancs sziluett nagyon tetszik *.*

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.