2012. június 24., vasárnap

Naked, Undressed és a többiek – szín-összehasonlítás

Most, hogy a Make Up Akademy piacra dobta az Undressed palettát (teszt itt), sok helyütt látok arra utaló bejegyzéseket és megjegyzéseket, hogy tulajdonképpen egyik sem nagy szám, és bármelyik másik nude paletta jó helyettük, vagy éppen olyan összehasonlítást, amelyben számomra meglepő termékeket hasonlítanak a Nakedhez (pl. Sleek Storm paletta). Persze, értem én, tényleg jó a többi is, nekem is van jó pár, de a Naked színei nagyon különlegesek, olyannyira, hogy még engem is meggyőztek, holott eredendően az élénkebb színek felé húz a szívem. Aki tehát a Nakedben megtalálható színek hasonmását kereste, az csak most örülhet igazán, a MUA-nak köszönhetően.


Naked és társai
(Urban Decay Naked, MUA Heaven and Earth, Sleek Oh So Special, Sleek Au Naturel)

Coastal Scents Mirage paletta

Mivel azonban van másfajta palettám is barnás-natúr színekkel, egy nap hosszú órákat szántam arra, hogy hasonmást találjak a Naked színeire. Jelentem, nem sikerült. A közelébe ér ugyan néhány, de állaga, színe, szatén, metál, illetve matt mivolta egyiknek sem pontosan azonos velük, hiába gondoltam volna erre. Az volt az alapfeltevés, hogy a MUA Heaven and Earth, a Sleek Oh So Special, a Sleek Au Naturel és a Coastal Scents Mirage paletta együttes tesztelésénél mindegyik színnek megtalálom majd a majdnem-ikertestvérét, de csak néhány szín volt, amelynél erre az eredményre jutottam. Na de lássuk a konkrétumokat.


Virgin: bal oldalon látható a Naked színe, mellette a MUA Heaven and Eart 1/1-es és 2/3-as színe. Míg az első túl arany, a második meglepően hasonló ugyan, de jóval fényesebb.





Sin: bal oldalon a Sin, mellette a MUA 1/4-es színe. Utóbbi kicsit áttetszőbb és rózsaszínesebb, a többi paletta színei pedig a közelébe sem értek. 





Naked: nincs hasonmás.


Sidecar: a MUA 2/2-es színe került mellé, és hasonlít ugyan, de nem ugyanolyan csillámos.





Buck: nincs hasonmás, ami meglepőnek tűnhet, hiszen a Nakedhez hasonlóan ez is csak egy alap barna szín, ugyanakkor annyira jól eltalált árnyalat, hogy úgy tűnik, nehéz párjára lelni.


Half Baked: a MUA 1/3-as színe lett a testvére, de melegebb árnyalat, és kevésbé metálos jellegű.





Smog: talán már tudjátok, hogy ez az egyik kedvenc árnyalatom, nagyon különleges koszos-arany szín, így talán nem meglepő, hogy egyik palettában sem találtam hasonlót.


Darkhorse: szintén különleges, lilás beütésű szín, odavagyok érte, és ismét nem találtam párját.


Toasted: csak az Oh So Special 1/2-es színe hasonlít rá, de jóval világosabb és rózsaszínesebb.





Hustle: a MUA 2/6-os színe hasonló, de melegebb árnyalat, és kis csillámok vannak benne.





Creep: nincs párja.


Gunmetal: nincs párja.


A konklúzió tehát: mindegyik nude palettámat szeretem, mert a maga nemében mind egyedi, de egyik sem lehet a Naked hasonmása (kivétel természetesen az Undressed, lásd itt). Valószínű azonban, hogy ha fordítva végeznék tesztet, ugyanerre a következtetésre jutnék. Emellett fontos megjegyeznem, hogy annak ellenére, hogy a színek nem azonosak, bármelyikkel lehet a Nakeddel elérhetőhöz hasonló sminket készíteni, vesd össze például: Naked-smink és Sleek-smink.


Nektek megvan valamelyik? Ha igen, mit szerettek benne a legjobban?


Ui.: Még ma éjfélig lehet jelentkezni az Avon körömlakkért! :-)

4 megjegyzés:

  1. A Naked és a MUA Undressed palettákat összehasonlító bejegyzésed után megrendeltem az Undressed palettát :D
    De az itteni összes paletta, a Coastal Scents Warm palettájával kiegészítve a nagy álmaim, majd szépen lassan... :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, örülök, hogy kedvet csináltam! Ezek szerint ennyire a barnás színek a gyengéid? Amúgy magam sem gondolnám, mennyiféle árnyalatot tudnak gyártani, és mind gyönyörű és kell, úgyhogy meg tudlak érteni. :-)

      Törlés
  2. Tyűűűűha! Nagyon gyönyörűséges gyűjtemény, nekem eddig csak az Oh so special van a birtokomban; de erős késztetést érzek az Undressed megrendeléséhez az összehasonlító bejegyzésed után. Lehet még a nyáron sort is kerítek rá.
    Az OSS-ben legjobban a variálhatóságát szeretem, az organza és a gateau a legnagyobb kedvencem de minden színt ki tudok használni, nálam ő tényleg főszerepet tölt be. Számomra szimpatikusabbak a kisebb paletták amiket könnyebben lehet utaztatni, ezért a CS nagy palettái nálam nem játszanak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, az OSS nekem is nagy kedvencem, jól variálható, és pirosítónak való színek is vannak benne. A CS-paletták lehetnének személyre szabhatóak, bár a Go paletták már egész jók, 12 szín, és elég jó minőség az is.

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.