2014. május 19., hétfő

Urban Decay Naked 3 vs. Makeup Revolution Iconic 3 – összehasonlítás


A hétvégén szavazást kértem Tőletek, hogy a lehetséges Naked-hasonmásokból melyiket szeretnétek először látni az eredeti párjával összevetve. Ahogy várható volt, a Naked 3 és az Iconic 3 párosa győzött, így ma Ti is megnézhetitek, mennyire hasonlít a hasonmás az Urban Decay remekére (a Naked 3-ról szóló bejegyzést itt találjátok).

Először lássuk a Makeup Revolution termékét magában:

Természetes fény

Vaku


Természetes fény

Vaku

A kinézete egyszerű, semmi fakszni, de ez is hozzájárul a megfizethető árhoz. Így néznek ki együtt:

Természetes fény

Vaku

Természetes fény

Vaku

A színek esetében baloldalt az eredeti, jobboldalt pedig a hasonmás látható, illetve minden esetben egy természetes fényben és egy vakuval készült képet mutatok.

Strange - kép nélkül, mivel nem látszódtak a színek: nagyon hasonlítanak, de bőrszínű matt szín esetében nem is vártam nagy különbséget.

Dust: a másolat erősebben pigmentált, ugyanakkor a nagycsillámos-darabos fajta helyett szatén szín.



Burnout: jól sikerült koppintás, leheletnyi eltéréssel.



Limit: a másolat kissé kevésbé pigmentált, és egy picivel melegebb árnyalat.



Buzz: az egyik legjobban sikerült másolat, bár a pigmentáltságon lenne még mit dolgozni.



Trick: a másolat pigmentáltabb, ugyanakkor az eredetinél szaténosabb és kevésbé darabos; emellett aranyba hajlóbb, nem annyira rózsaszínes jellegű.



Nooner: matt szín létére jól sikerült, pigmentáltságban az eredetitől egy kicsit elmaradó árnyalat.



Liar: picit szaténosabb, mint az eredeti, és több építést igényel, valamint kevesebb rozsdaszínű beütése van.



Factory: jól sikerült hasonmás, amely az eredetinél csak egy kicsivel világosabb és aranyba hajlóbb.



Mugshot: azonos színmélység és pigmentáltság és alig látható színeltérés.



Darkside: kevésbé pigmentált és világosabb, mint az eredeti, itt lett volna még min dolgozni.



Blackheart: az eredeti matt, feketés alapjával ellentétben a másolat a csillámok színével azonos színű, szaténos alapot alkalmaz, ezáltal a szín elveszti jellegét, és kevésbé különleges, bár az esetek többségében ugyanolyan jól használható.



Összességében a színek jobban hasonlítanak egymásra felkenve, mint a palettában, és egy jól használható, elég jól pigmentált másolatot kapunk. A szemhéjon való viselésről egyelőre nincsenek információim, de tapasztalatom szerint minden csak a jó szemhéjalapozón múlik. 

Nektek megvan valamelyik a kettő közül? Melyek a kedvenc színeitek belőlük?

24 megjegyzés:

  1. Nekem az "eredeti" UD-féle paletta van meg, kedvenc színeim egyértelműen a Burnout, a Trick és a Liar, viszont elég jó dupe-nak tűnik ez a MUR-változat is. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt hiszem, én nem tudnék ilyen egyértelműen megszavazni három kedvencet, de tény, hogy a Te általad felsoroltak is csodaszépek. A MUR változata pedig tényleg jó vétel lehet :-)

      Törlés
  2. Egyik sincs meg. Még! :) A másolatot tervezem beszerezni, valahogy van egy olyan érzésem, hogy pályakezdő fizetéssel nem fogom tudni megvenni az eredetit. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, én is így gondolom, a pályakezdő fizuk sajnos nem a legjobbak... Viszont itt nem jársz rosszul a másolattal, ugyanis az eredeti is porol, szerintem a Naked paletták közül ez a leghisztisebb ilyen szempontból :-)

      Törlés
  3. Hoppá, ez a nem semmi. Szinte tökéletes másolat az Iconic paletta.
    Viszont most, hogy közelebbről megvizslathattam általad a Naked színeit, nem biztos, hogy már annyira nagyon tetszik :) Nyilván ha valaki adna egyet, nem szaladnék el, de még mindig a Naked 2 tetszik jobban, legalábbis eddig őfelé áll a mérleg.
    Köszönöm a posztot, nagyon hasznos volt :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Őszintén szólva szerintem is jobban jársz a kettessel, mert sokkal sokoldalúbb. :-) Örülök, hogy hasznosnak találtad a bejegyzést :-)

      Törlés
  4. A Nooner nálam mindent visz. :-)
    Még egyik paletta sincs meg, de az Iconic3 az enyém lesz jövő hónapban.
    Nagyon köszi a tesztet, mentem könyvjelzőbe. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szívesen, örülök, hogy tetszett! Az Iconic 3 pedig jó vétel szerintem :-)

      Törlés
  5. Instán írtam, hogy jön hozzám az eredeti....a képeid alapján nekem az eredeti jobban tetszik, valahogy ...nemtom :-D de valahogy jobb az eredeti....de lehet csak sznob p-csa vagyok....köszi ezt a posztot!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez de aranyos :-D De lehet, hogy csak sznob p-csa vagyok :-D Akkor én is, mert valahogy mégiscsak az eredeti a legjobb, bár a három Naked közül szerintem ez porol a legjobban :-)

      Törlés
  6. Nekem az Iconic 3 van meg és nagyon szeretem. :) Szemhéj alap nélkül nem próbáltam, de azzal nekem 12 órát bőven kibír. :)

    Kedvenc színeim a Burnout, Limit, Mugshot és a Darkside. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem csodálom, hogy a kedvenceid lettek, tényleg csodás mindegyik :-) Amúgy pedig valóban nagyon sokat számít egy jó szemhéjalap bármilyen szemfesték esetében :-)

      Törlés
  7. Pont ma hozta a postás a rendelésem az angol webshopból, az Iconic 3 palettát, egy baked blusht, egy sima pirosítót és a neonsárga szemhéjpúdert. Befotózás után estem is neki mindegyiknek. Nekem nincs meg az eredeti Naked, de nagyon tetszik a másolat, jól ki fogom tudni használni. A pirosítók is nagyon meggyőzőek eddig, szóval nincs panaszom :) A kedvenc színem a Blackheart, a Factory és a Nooner :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A pirosítóikkal én is szemeztem, de mivel 4 hármas Sleek paletta boldog tulajdonosa vagyok, eredményesen le is beszéltem magam :-) A Blackheart egy álom, az biztos, bár mint kiderült, a Wet 'n Wild már előbb megalkotta:
      http://djkatybeauty.blogspot.hu/2014/05/naked-3-vs-wet-n-wild-petal-pusher-szin.html

      Kicsit meglepődtem a hasonlóságom. A Nooner pedig valami csoda :-)

      Törlés
  8. Ez mindenképpen 'must have' darab, kiváncsian várom a többi tesztet is! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ma befotóztam a másik két Iconic palettával is a színeket, holnap jön az egyes :-)

      Törlés
  9. Hát igen, a Naked azért mégiscsak tetszetősebb :) Az Iconic3 van meg nekem csak, nekem nem ér meg annyi pénzt a Naked de kétségtelenül jobb ránézni :) Az Iconic színeivel egyébként abszolút elégedett vagyok, nekem megfelel a pigmentáltság és a hasonlóság is, tudom nem 100% de nekem elég. Azért fordíthattak volna némi extra figyelmet a kivitelezésre mert nem egy szép darab de ezt amúgy is a belbecsért veszi meg az ember. Szerintem egyébként a Sleek paletták azok amik külsőleg és belsőleg is a legjobbak, legalább is azok közül amiket én próbáltam. Mert kívülről is jó ránézni, nekem tetszik a csomagolás és nekem ez igenis fontos. Persze nem mindenek előtt, de fontos hogy legyen kedvem ránézni és ne az jusson róla eszembe hogy egy tinimagazinhoz volt csomagolva.... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, nem egy dísznek beillő darab az Iconic 3, de legalább eléggé masszív, így elég nagy biztonságban vannak a színek :-) A Sleek paletták pedig valóban csodásak kívül-belül, ugyanakkor még abszolút elérhető áruk van, van is belőlük jó pár darabom...

      Törlés
  10. Köszi a tesztet! :) Arról tudnál mesélni, hogy mennyire potyognak a másolat színei? Ha ilyen szempontból is leokézod, akkor szerintem hamarosan az én kosaramba is belekerül. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Leokézom, ugyanis mivel az eredeti is potyog, ki merem jelenteni, hogy a másolat nem potyog jobban, sőt, némelyik szín esetében azzal járunk jobban ilyen szempontból :-)

      Törlés
  11. Hát ez eléggé jól sikerült koppintás lett, az már biztos :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, odatették magukat a siker érdekében :-)

      Törlés
  12. Szia! szterinted az igaz, hogy a revolution essential mattes paletta- naked basics dupe? errekről nem tudnál összehasonlítást csinálni? :) előre is köszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Sajnos erről nincsenek infóim, és egyelőre nem tervezek újabb vásárlást, de a neten található képek alapján szerintem sok szín nagyon hasonló, és biztosan jól járnál vele, mert a sötétebb színei is zseniálisak :-)

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.