2014. november 20., csütörtök

Yankee Candle Relax Lavender, Ylang-Ylang and Geranium – egy fárasztó nap megérdemelt lezárása


Mivel ma elhatároztam, hogy a szaglásom visszatérését illatgyertyákkal fogom megünnepelni, ismét elkezdtem égetni egy szezonális illatot, amelyről néhány napon belül hozom is majd a bejegyzést. Addig pedig egy régebbi kedvencemről számolok be, amely véleményem szerint tökéletes pihenős-nyugis gyertya az őszi napokra. Találkozhattatok már vele az egyik elfogyott gyertyás videómban, de mivel nagy kedvenc, és szerencsére még kapható kétfajta kiszerelésben, úgy gondoltam, érdemes rá külön bejegyzést is szánnom.

A csomagolása eltér a klasszikus Yankee Candle üveggyertyákétól, ugyanis ez egy külön, sajnos megszűnt termékcsaládnak a tagja. Sajnálom, hogy megszüntették, mert kellemes illatkombinációkat tartalmazott, és a csomagolás is kicsit extrább volt. Ez ráadásul nemcsak vizuális, hanem praktikus okokból is fontos, ugyanis a kisebb átmérőjű üvegnek és a vastag kanócnak köszönhetően ez a darab problémamentes, trükköket nem igénylő gyertya volt. Emellett a vastag üvegtalp sem elhanyagolható jellemző, ugyanis jobban óvja a felületeket a gyertya hőjétől, bár ettől függetlenül minden esetben érdemes kerámiatányérra helyezni őket.



Égés közben egyébként érdekes látvány tárult elém, mert jól láthatóak maradtak a különböző gyertyarétegek. Ez az égést nem befolyásolta, viszont kifejezetten mutatós volt.



Kihűlés előtt mandalaszerű látvány tárult elém:



A fenti jellemzők mellett azonban még fontosabb az illata, ez pedig csodás, ugyanis a levendula mellett benne lévő egyéb gyógynövényeknek köszönhetően kellemesen púderes, szerény levendulaillatot biztosított. Ez pedig számomra a tökéletes tisztaságillat is egyben, ugyanis sok esetben természetes hatóanyagokkal takarítok, és egyikük, vagyis az ecet szagának elnyomására levendulaolajat is teszek a keverékbe, bár a levendula fertőtlenítő hatása sem elhanyagolható szempont ilyenkor. Emellett az olajat is megrendeltem, amikor még kapható volt, hogy párologtatni is tudjam ezt a keveréket, ugyanis fűtésszezonban a száraz levegő ellensúlyozására ehhez az illatosítási módszerhez is folyamodom néha.

Az illatgyertya.hu leírása:
Levendula, ylang-ylang és muskátli tiszta esszenciája, amely nyugtatja az idegeket, enyhíti az ingerlékenységet és javítja a közérzetet.

A gyertyát kétféle oszlopgyertyaként szerezhetitek be ide kattintva, de siessetek, mert kifutó termékként sajnos bármikor eltűnhet a webáruházból. A többi Aromatherpy Spa termékkel együtt pedig itt tudjátok megrendelni.

Ti hogy álltok a levendula illatával? Jöhet vagy mehet?

8 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Ha találsz még belőle valahol, akkor érdemes rá lecsapni :-)

      Törlés
  2. Nekem a csomagolása fogott meg, de NAGYON :D!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, bizony elég mutatós fajta volt, tényleg sajnálom, hogy kivonták :-(

      Törlés
  3. A legkedvesebb illatom a levendula, úgyhogy nekem jöhet minden mennyiségben ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. No, ezt jó tudni! Nekem is az egyik legkedvesebb illatom, pedig sokan öregesnek tartják :-)

      Törlés
  4. Nekem a másik fajta üveg jobban tetszik, de ez is nagyon mutatós! Nagyon szeretem a levendula illatát, olyan megnyugtató. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A klasszikus Yankee-formájú üvegre gondolsz? Nekem is tetszik az is, de most a kedvenceim az oszlopgyertyák :-) A levendula pedig tényleg egy klasszikus, megnyugtató illat, mégis sokan kerülik, na meg öregesnek tartják, talán a molyirtóként való használata miatt :-)

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.