2014. december 12., péntek

Paese primer száraz bőrre – egy régi kedvencem

Egy olyan terméket mutatok ma meg Nektek, amely már régóta szolgál hűen, és kihagyhatatlan lépésként használom, ha komplett, alapozóval készült sminket készítek. Zsákmányban már láthattátok itt, és már ott is említettem, hogy akkora kedvenc, hogy újravásároltam.


A primerek talán sokak figyelmét elkerülik, pedig igencsak hasznos jószágok ezek. Egyenletesebbé teszik a bőr felületét, kisimítják a ráncokat, és egy olyan selymes alapot biztosítanak, amelyen egyrészt jobban siklik az alapozó és a korrektor, másrészt pedig jobban a helyén is marad mindkettő. Emellett sokuk a pórusokat is segít elfedni, ami szintén nem mellékes tulajdonság, hiszen sokan küzdenek a pórusokban megülő korrektor problémájával.

Ez a változat konkrétan száraz bőrre ajánlott, és valahogy természetesebb hatású is lesz rajta minden termék. Felteszem, hogy ez azért van, mert filmszerű réteget képez, és így az alapozó nem szívódik be az esetlegesen szomjazó bőrbe, hanem jobban eloszlik rajta, és ezáltal kevesebb is elég belőle. Ennek pedig természetesen közvetlen velejárója a természetesebb, kevésbé maszkszerű smink. A pórusok méretét is csökkenti kissé, aminek szintén nagyon tudok örülni, hiszen főként meleg időben engem is zavarnak ezek a kis gonoszak.

A termék maga egyébként egy fehéres, eléggé sűrű krém, amely kígyóként kúszik ki az üvegből a pumpás adagolón keresztül, ugyanis megmarad az alakja, nem elég krémes ahhoz, hogy a tenyérben összefolyjon, és egy egységet alkosson. Ugyanakkor a kéz melegének hatására könnyen eloszlatható a bőrön, az illata pedig semleges jellegű, és hamar elillan. Az egész arcomra elég 2-3 pumpálásnyi belőle, és szerencsére elég lassan fogyó termék. Az adagolója pedig ilyen kis cuki gömbölyded:


Ráadásul mivel nagy kedvencem, gondoltam, hogy Veletek is megosztom az élményt, így egy darabot karácsonyi nyereményjátékra bocsátok. Aki szeretne rá pályázni, az írjon nekem e-mailt a djkatybeauty@gmail.com címre, „Paese primer” tárggyal, és írja meg, melyik a kedvenc alapozója. A jelentkezési határidő 2014. december 18.


A terméket a Makeup Plaza webshopjából tudjátok megrendelni, 2690 Ft-ért, és a normál és száraz bőrre való mellett zsíros-kombinált bőrre valóra is szert tehettek.

Ti szoktatok primert használni? Ha igen, melyik a kedvencetek?

8 megjegyzés:

  1. Eddig a bejegyzésig nem érdekeltek a primerek. Nagyon száraz a bőröm, ez talán tud segíteni, hiszen a BB krém és a púder igy látszik:(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, hát nagyon örülök, hogy egy új terméktípusra hívtam fel a figyelmedet :-)

      Törlés
  2. A vörös rúzsok és a szempillaspirálok mellett nálam a primerek férnek még fel a dobogóra a kedvenc kozmetikumaim listáján. ;-)
    Tényleg a leghasznosabb termékek egyike.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A vörös rúzsok? Ezek szerint komoly gyűjteményed van belőlük? Esetleg tudsz ajánlani néhányat, ami bevált? A primer pedig tényleg hasznos terméktípus, és sokan nem is tudnak róla, hogy mennyi minden hasznos tulajdonsága van :-)

      Törlés
  3. Nem próbáltam még primert. Egyet értek Azrail-lel, nekem is száraz a bőröm így szinte mindent beszippant. Küldtem mailt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sem használtam primert egy jó darabig, de aztán ez a Paese valamiért felkeltette az érdeklődésemet, és szerencsére be is vált :-)

      Törlés
  4. Jelenleg egy Rimmel és egy itthon nem kapható Maybelline Baby Skint tesztelgetek, de valahogy úgy érzem, hogy a Paese verziója számomra az igazi. Sokkal tartósabbá tette a sminket, a profimat pedig hidratáltabbá és jobb is volt rá sminkelni (míg a Baby Skin pl egy nagy csúszós szilikonréteg..)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, örülök, hogy Te is elégedett vagy vele, főleg hogy más termékekkel is össze tudod vetni. A Baby Skint pl. nagy ívben kerülni fogom, úgyhogy köszönöm, hogy megosztottad a tapasztalataidat :-)

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.