2015. december 19., szombat

Sleek The Gold Standard – egy igazán ünnepi paletta

A ma bemutatott palettát már az első promóképek megjelenésekor felírtam a kívánságlistámra, és amint elérhetővé vált, be is szereztem. Azóta is sokat használtam, így mostanra részletes beszámolóval tudok jelentkezni a teljesítményéről.


A Make Up Plaza oldaláról rendeltem meg ezt a szépséget, és szokás szerint ezt a terméket is gondosan becsomagolva, épségben kaptam kézhez. Maga a doboz már sejteti a paletta színvilágát: itt bizony csodás, aranyba hajló színeket kapunk, és ugyanezt hangsúlyozza a doboz belső felének arany árnyalata is.
Maga a paletta a Solstice palettával ellentétben nem teljesen arany, hanem a megszokott matt Sleek-csomagolást ötvözi aranyszínű felirattal és szegéllyel.
A csomagoláson belül ezúttal is megtalálható volt az ellenőrzést igazoló kis cetli:A fóliát felemelve pedig elém tárultak a csodásabbnál csodásabb színek:

A színek neve nagyon tetszik, hiszen egy-egy személy inspirálta őket, így a divatban jártas olvasók biztosan maguk is kitalálják, melyik szín neve pontosan kire is utal:A Margiela és a Louis krémes állagú, míg a másik négy a Sleektől megszokott, csodásan pigmentált porállagú:

A színmintákat szokás szerint szemhéjalapozóra készítettem, ecsettel: a porállagúak esetében kecskeszőr ecsetet használtam, míg a krémesek esetében taklont.
A színekért teljes mértékben odavagyok, hiszen elég sokfajta smink készítését teszik lehetővé. Először is ott van a csodás Laurent, amely mintha a Naked 3 Blackheart nevű színének a tökéletes hasonmása lenne – felteszem, nem véletlenül. A Coco egy csodás, enyhén narancsos óarany szín, tökéletes pigmentáltsággal. A Margiela a Solstice esetében használt textúrájú, highlighternek is használható, elképesztően krémes bronz, aztán a valódi aranyat idéző Vera következik, majd egy szintén highlighternek is alkalmas, selymesen krémes szín, a Louis tárul a szemünk elé a sort lezáró, csodás pezsgőszín Vivienne mellett. A krémes színeket a szemhéj közepére felütögetve a már kész smink még csillogósabbá tehető, a valódi aranyszínű Vera pedig azon kevés szemfestékek egyike, amelyek valóban illenek az elegáns alkalmakkor viselt aranyékszerekhez.

Egy bibi van csak: már nem kapható a paletta, és mivel limitált volt, ez várhatóan így is fog maradni. Ezért aztán a többi meglévő Sleek palettámhoz fordultam, hátha találok köztük olyat, amellyel pótolható a The Gold Standard hiánya. Ránézésre a Storm és az Au Naturel tűnt esélyesnek, így ezeket hívtam segítségül.A Laurent esetében nem találtam ugyan hasonmásra, de mindkét paletta esetében találtam olyan színt, amellyel hasonló hatást érhetünk el a szemsmink esetében. A Storm palettában még nincsenek nevek, de a bal alsó színt kentem fel mellé, csakúgy, mint az Au Naturelből, amelyben viszont már vannak nevek: a Conker került mellé. Mindkét szín világosabb ugyan nála, de a palettákban megtalálható feketéknek köszönhetően mélyíthetjük a hatást, így megközelíthetjük a Laurent árnyalatát.A Coco esetében csak a Stormban találtam hasonlót: a bal felső szín került fel mellé.Ugyanezt a színt próbáltam ki a Vera mellé, és erre már jobban is hasonlított.Végül a Vivienne mellé a Storm felső sorának második színét és az Au Naturel jobb felső, Taupe nevű színét kentem fel próbaként.A Cocónak tehát nem akadt párja egyik palettában sem, ami elég nagy baj, hiszen épp a sárgás óarany színének köszönhetően érhető el vele valódi ünnepi smink. Ugyanakkor a közeli színek megléte miatt akár a Storm, akár az Au Naturel jó választás lehet az állandó szortimentből, ha arany és pezsgő színekre vágyunk a karácsonyi vagy szilveszteri sminkhez, az Au Naturel esetében pedig ráadásul csodás mattokat is kapunk, amelyek jó barátainkká válhatnak mélyítés és satírozás terén, sőt, a feketével nedves ecsettel használva akár a szemhéjtust is kiválthatjuk. Ha pedig valaki megteheti, és mindkét palettát megrendeli magának, csodás fényes és matt színek lehetnek a birtokában, amelyek akár kezdő, akár haladó sminkesek számára jól kihasználhatóak. A Storm palettát ide kattintva, míg az Au Naturelt innen tudjátok megrendelni a MUP kínálatából.

(A krémes színeknek nem próbáltam párt keresni, hiszen nincs a birtokomban más paletta ilyen textúrával, de nagyban hasonlítanak a már tesztben bemutatott Solstice paletta krémes színéhez – a highlighterpaletta tesztjét ezen a hivatkozáson olvashatjátok el.)

Friss hír: a paletta ismét kapható limitált ideig a Make Up Plaza kínálatában. Ide kattintva eléritek. (2016. augusztus 18-ai adat.)

Ti hogy álltok ezzel a palettával? Ti is lecsapnátok rá, vagy nem keltette fel az érdeklődéseteket?

6 megjegyzés:

 1. Ez nekem most annyira nem jött be :( Szerintem vannak sokkal sokkal jobb palettáik is. A két krémes színre azt hittem picit erőteljesebb színűek lesznek majd a kezeden.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az állandó kínálat palettái valóban mutatósabbak, de engem elvarázsolt ez az arany-túladagolás :-D

   Törlés
 2. Wow, nagyon tetszik! Kár hogy limitált, lehet hogy megvettem volna. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hátha jövőre visszahozzák, nem lenne rossz ötlet minden karácsonykor kidobni ezt vagy valami hasonlót :-)

   Törlés
 3. Szép, de nekem most nem doboztatta meg a szívemet! :-) Sajnos sok más egyéb palettájuk, ami még nincs meg azok meg igen..:)))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ó, mesélj, melyikeket nézted ki magadnak? :-)

   Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.