2017. július 3., hétfő

Júniusi Jysk-szerzemények – a bronz, a fémszín és a zöld

A Jysk áruházakat sokáig nem igazán jártam végig, mert jó ideig hiába kerestem bármit is bennük, nem igazán találtam kedvemre való darabokat. Egyik bevásárlótúrámon aztán a helyi áruház előterében csodás dísztárgyakra lettem figyelmes, így gyorsan az eladó segítségét is kértem, hogy magamnak is beszerezhessek belőlük egyet-egyet. Így történt tehát, hogy az elmúlt hónapban megtört a Jysk-csend nálam, és jó néhány csodálatos termékre tettem ott szert, amelyek kiemelt helyet kaptak a polcomon, és számos képemen is felbukkantak azóta (utóbbi természetesen a jövőben is jellemző lesz, és vélhetően videók hátterében is kiszúrhatjátok majd őket).

Nos, az alábbi képen látható, fémmel díszített nyakú üveg és a mögötte elhelyezkedő, háromszögekből álló, enyhén formabontó mécsestartó volt az a két tárgy, amelyre szemet vetettem. Végül úgy döntöttem, hogy a tálcát is elhozom velük, és az üvegmozaikból készült mécsestartó is elbűvölt, ráadásul így együtt is igencsak jól mutatnak.

FRITS Dísztálca: 1500 Ft
LARIS üveg-fém váza: 1250 Ft
STURE üvegmozaik mécsestartó: 1290 Ft
HALFDAN háromszögekből álló mécsestartó: 2490 Ft



Végül aztán egy régi kedves dísztárgyammal hármasban helyeztem el őket. A kis fadarabokkal töltött, bronzalapon nyugvó repesztett üvegtálat még a lakásavatómra kaptam az egyik legkedvesebb barátnőmtől, és úgy érzem, igazán harmonikus összhatást biztosít az újdonsült szerzeményeimmel.



Elsősorban fotózási kelléknek szereztem be az alábbi három műnövényt, de a polcomon laknak, amikor nincsenek ilyen céllal használatban.

HAAKON műnövény: 450 Ft/db



Egy másik alkalommal kosárvásárlási céllal tértem be az áruházba, ugyanis macskafekhelyként terveztem használni az alábbihoz hasonló kosarakat. Három darabot szereztem be belőle, és bár kiderült, hogy az eggyel kisebb méret is elegendő lett volna, nem bánom, hogy végül ezt választottam. A három darab ugyanis pontosan az előszobai komód hosszát teszi ki, és így mindenkinek tágas fekhelye van. A cicák előszeretettel használják azóta is, a kivehető betétnek köszönhetően pedig könnyedén tisztán tartható.

SEVERIN kosár: 2350 Ft/db


Ekkor ugrott a kosaramba az alábbi csoport is:


Az áttört kivitelű, igencsak mutatós ládikát rúzstárolásra tervezem használni, bár egyelőre a polcomat díszíti üresen.

ASMUS tárolódoboz: 1490 Ft



A műeukaliptuszok is megragadták a fantáziámat, hiszen fotózási kelléknek igen ígéretesek.

EJNER művirág: 500 Ft/db


A kerámiakaktusz pedig rögtön az abszolút kedvencem lett. Mutatós, és bizony még a sötét sarkokat is feldobhatjuk vele, mert nem nagy a fényigénye. ;-)

AMDAHL kaktusz, zöld: 650 Ft


No és hogy hogyan néznek ki használat közben? Néhányukról képet is hoztam:




Úgy érzem, mostantól ismét az áruház rendszeres látogatója leszek, és ha legközelebb arra járok, a kaktuszból ajándékba is beszerzek egyet. Van olyan a családban, aki hozzám hasonlóan értékelné az ötletet...

Ti szoktatok a Jysk háza táján nézelődni?

2 megjegyzés:

  1. A kerámia kaktuszt én is megvettem, és tegnap előtt vettünk náluk étkezőasztalt is. Már pár hete kinéztük, de szólt az eladó, hogy fogják akciózni. Az eredeti ára 55000 lett volna, de ráadásul ezen a hétvégén még az akciós árból is lejött 10%, így 31 000-ért hozhattuk haza. Úgy örülök neki. :)

    VálaszTörlés
  2. Olyan mozaik mécsestartót én is vettem - csak lilában - le volt árazva előző hónapban, fél áron jutottam hozzá, teljesen megérte. :D

    Amúgy a cica hogy bírta ki, hogy ne másszon bele a kosárba? :D
    Meg hogy sikerült ilyen jól "beültetned" őket, hogy feléd nézzenek? (Én a nyúlról nem bírok fotót csinálni, pedig lusta dög, folyton fekszik, mégis amint megközelítem elficergi a képet...nem megy odébb, csak annyira mozdul bele, hogy ne legyen jó a kép. xD)

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha további kérdéseid adódnának, állok rendelkezésedre, csupán arra kérlek, hogy kulturált módon formálj véleményt.